Favorit Tiafoe v Dallasu bavil diváky. Do turnaje vstoupil skvělými údery a výhrou nad Michelsenem

9. 2., 09:31
Aktuality 0
ATP DALLAS - Favorit Frances Tiafoe (26) úspěšně vstoupil do domácího halového turnaje v Dallasu. Nejvýše nasazený Američan si po obratu prvního setu ze stavu 2:4 poradil ve dvou setech s krajanem Alexem Michelsenem (19), když fanouškům v Texasu předvedl řadu exhibičních momentů. Další jednoznačnou výhru si připsal Australan Jordan Thompson (29).
Frances Tiafoe v Dallasu předvedl několik exhibičních úderů (© Profimedia)

Frances Tiafoe loni vyhrál turnaje v Houstonu (antuka) a ve Stuttgartu (tráva) a poprvé se prodral do TOP 10. V závěru sezony ale čtvrtfinalistovi US Open došel dech a na třech ze čtyř posledních akcí vypadl hned po svém úvodním vystoupení.

Úspěšně šestadvacetiletý Američan nezahájil ani rok 2024. Hongkong a Australian Open absolvoval s bilancí 2:2, porážky utrpěl s Juncheng Shangem a Tomášem Macháčem.

Najít rytmus a dostat se do herní pohody má možnost tento týden na domácím halovém podniku ATP 250 v Dallasu, kam čtrnáctý hráč světa dorazil jako nasazená jednička.

Vstup do soutěže bez větších potíží zvládl. Devatenáctiletého krajana Alexe Michelsena, který si loni zahrál finále v Newportu a na letošním Australian Open vyřadil Jiřího Lehečku a došel o kolo dál než Tiafoe, porazil 6:4, 6:3.

Tiafoe sice v šesté hře jako první zaváhal na podání, ale od stavu 2:4 získal 8 z 9 gamů a rázem vedl 6:4 a 4:1 s dvěma brejky v zádech. Duel, během kterého fanouškům nabídl řadu exhibičních momentů, uzavřel ziskem osmi fiftýnů v řadě.

"Bylo to neuvěřitelné. Věřím, že jste si to užili, protože já si to vážně užil. Byla to velká zábava. Tohle město miluju, prožívám tu vždy spoustu legrace. A fanoušci mi dnes prokázali velkou přízeň, které si moc vážím," usmíval se Tiafoe v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

"On postupně zvyšoval úroveň své hry. Jakmile mě brejknul, musel jsem zabrat a přepnout na vyšší level. Chtěl jsem být agresivní, aby se hrálo podle mých podmínek. Ale Alex hrál hodně kreativně a já měl i trochu štěstí. Každopádně to byl skvělý večer," dodal aktuálně druhý nejlepší americký tenista.

Statistiky zápasu Frances Tiafoe – Alex MichelsenStatistiky zápasu Frances Tiafoe – Alex Michelsen (@ Livesport)

Ve čtvrtfinále se Tiafoe utká s dalším krajanem Marcosem Gironem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 3:1. Prohrál pouze první vzájemný duel v Paříži 2021, od té doby vyhrál všechny tři souboje na domácí půdě bez ztráty setu.

Třicetiletý Giron si už ve středu poradil 6:4, 6:3 s šestým nasazeným Australanem Maxem Purcellem, navázal na první výhru v sezoně a také při svém třetím startu v Dallasu postoupil minimálně do čtvrtfinále.

Thompson – Kudla 6:1, 6:1

Jordan Thompson ve dvou zápasech v Dallasu ztratil proti domácím soupeřům dohromady jen pět gamů. Znovu po roce si v Texasu poradil s Denisem Kudlou, letos zvítězil po skvělém výkonu drtivě 6:1, 6:1 a vzájemnou bilanci upravil na 5:2.

I ve čtvrtfinále devětadvacetiletý Australan narazí na Američana, tentokrát už ale bude v roli outsidera proti světové šestnáctce Benu Sheltonovi (h2h 0:2).

Výsledky turnaje ATP 250 v Dallasu

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist