Favorité nezaváhali. Djokovič vyzve v boji o druhé místo Federera

18. 3. 2011, 21:01
Aktuality 82
ATP INDIAN WELLS - V Indian Wells dojde k očekávanému přímému souboji o post světové dvojky. Novak Djokovič a Roger Federer ještě neztratili ani set a v sobotu si zahrají nejen o postup do finále, ale Švýcar bude bránit dvou pozici v žebříčku právě před Srbem. Djokovič už Federera letos dvakrát porazil.
Novak Djokovič

Novak Djokovič je jednoznačně nejlepším hráčem začátku letošní sezony. Potvrdil to i vstupem do turnaje v Indian Wells, kde ve třech zápase ztratil jen šest gamů a na kurtu nestrávil všehovšudy ani tři hodiny. Na Golubjova, Gulbise a Troického vlétl 'kanárem'.

Po takových výkonech se příliš problémů se nečekalo ani od čtvrtfinálového duelu s Richardem Gasquetem. Francouz si sice v předchozích zápasech připsal dva skalpy hráčů Top 10 (Melzera a Roddicka), se Srbem však před půl rokem uhrál pouhé dvě hry.

Dnešní souboj měl vcelku divoký průběh. Čtyřiadvacetiletý Gasquet se překvapivě ujal vedení 2-0, ale poté, co v dlouhé čtvrté hře o podání přišel, se karta rychle otočila. O rok mladší Djokovič po servisu už přišel jen o dva fiftýny, zavzpomínal na předchozí kola a po šesti vyhraných gamech v řadě se ujal vedení.

Ve svém rozletu ještě chvíli pokračoval a hned v úvodu druhé sady si vypracoval dva brejkboly. Po jejich nevyužití ale zaváhal a stejně jako na začátku zápasu musel dohánět manko. Nicméně ani ze stavu 0-3 si těžkou hlavu nedělal a nakonec po hodině a 35 minutách zvítězil 6-2 6-4. Letos si připsal už 19. výhru z devatenácti zápasů.

"Poslední měsíce jsou rozhodně nejlepší částí mé kariéry. Vyhrál jsem Davis Cupu, Australian Open a tady v Indian Wells hraju skvělý tenis," pochvaloval si rodák z Bělehradu. "Vysokou úroveň své hry chci udržet i v semifinále, abych měl šanci vyhrát." 

"Neuvěřitelně returnuje, líp než Rafa nebo Roger. Těžko jsem získával body při svém podání, i když je to moje velká zbraň," posteskl si Gasquet. 

O finále si Djokovič zahraje s Rogerem Federerem, kterého letos už dvakrát porazil - v semifinále Australian Open a ve finále v Dubaji s ním neztratil ani set. Pokud Srb zvítězí, posune se v žebříčku na druhé místo právě před Švýcara.

Federer dnes zůstal neprověřen. Ve čtvrtfinále si bez větších problémů poradil 6-3 6-4 s krajanem Stanislasem Wawrinkou,  jehož zdolal podesáté v 11. vzájemném utkání. 

O čtyři roky mladší Wawrinka přitom nezačal špatně. Hned v prvním gamu měl dva brejkboly, devětadvacetiletý soupeř pak ale získal 12 ze 14 fiftýnů a ujal se vedení 3-0. Náskok si bezpečně pohlídal a ujal se vedení. Druhý set rozhodl Federerův brejk v páté hře, po níž už Wawrinka takřka rezignoval a vzdal veškeré naděje na postup. 

Wawrinka tak po cenných výhrách nad Davyděnkem, se kterým na poslední chvíli odvrátil vyřazení už v úvodním zápase, Čiličem a Berdychem znovu ukázal, jak nerad proti svému slavnějšímu krajanovi hraje. Podobně jako na letošním Australian Open, kde před čtvrtfinálovým duelem s Federerem zářil agresivním tenisem a pak vyhořel, nedokázal navázat na své výkony z předchozích kol a po 'ospalé' hře padl.

"Už v první hře jsem čelil brejkbolům, a kdoví, jak by to dopadlo, kdybych je neodvrátil. Pak by to mohlo být hodně nebezpečně. Zápasy se Stanem jsou vždy náročné, nemáme se čím překvapit. Ale myslím, že on dnes neodehrál vůbec povedené utkání. Mě se v důležitých chvílích dařilo a jsem rád, že jsem ve finále," komentoval Federer, který pak po boku Wawrinky postoupili do finále čtyřhry.

Souboje s rozjetým Djokovičem se nebojí. "Letos jsem s ním dvakrát prohrál, ale předtím jsem ho ve čtyřech zápasech v řadě porazil. Skutečnost je taková, že špičkové soupeře nemůžete porážet pořád. Důležité je si připravit správnou taktiku a to je jediné, na co budu zítra myslet," uvedl vítěz turnaje z let 2004 až 2006.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
páteční výsledky (18. 03. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (2-Švýc.) - Wawrinka (12-Švýc.) 6-3 6-4
Djokovič (3-Srb.) - Gasquet (18-Fr.) 6-2 6-4

Semifinálové dvojice:
Djokovič (3-Srb.) - Federer (2-Švýc.), Nadal (1-Šp.) - Del Potro (Arg.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

82
Přidat komentář
smazaný uživatel
To co predved Fedex v 5 a 6 hre ve tretim setu opravdu nechapu, ten snad udelal 10 nevynucenej chyb v tahu, to se jen tak nevidi...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže 6:3, 3:6, 6:2 pro Noleho. Abych to nějak sumárně zhodnotil, v prvním setu Nole výtečnej, v druhém setu nic moc, ve třetím setu to bylo spíš o Federerových nevynucených chybách a špatném podání (zhruba jen 46 % úspěšnost prvního servisu + asi 19 nebo kolik UEs). Nevím, myslím si, že se Roger měl víc tlačit na síť, ale na druhou stranu je to těžké, když Djokovičův první servis nebyl schopen returnovat skoro vůbec agresivně a spousta druhých servisů mu chodila do bekhendu a tam z returnu taky žádný tlak nevytvořil.

Co se týče finále, bude záležet, jak bude Nole hrát. Pokud bude schopen dva sety hrát jako teď v prvním setu s federerem, má slušnou šanci uspět. Pokud bude hrát tak, jako ve druhém, ale i třetím setu, viděl bych to spíš na Nadala. každopádně držím palce Novakovi.
Reagovat
VlS
Tak kdo vyhraje třetí set? Tipuji Rogera
Reagovat
smazaný uživatel
Já zůstávám u Djokera, ovšem musí se vystříhat tragických her při vlastním podání, jaká byla ta za stavu 2:1, kdy své podání prohrál čistou hrou (tři nevynucené chyby včetně dvojchyby).Má break navrch.
Reagovat
VlS
tak jsem to tipnul blbě. To byla proměna jak z WTA
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nole zatím hraje výtečně, zaslouženě vyhrál první set 6:3 )dva breaky). roger přitom nehraje špatně.

Podle mě Federerův hlavní problém spočívá (kromě toho, že by potřeboval větší procento prvních servisů -- zatím 57 %) v tom, že s těch dlouhých míčů do bekhendu s vysokým odskokem není schopen bekhnedem vytvořit žádný tlak, musí to obíhat na forhend, čímž se ale vystavuje Djokovičovu kontrům do jeho forhendového rohu. Resp. řekl byh, že největší rozdíl mezi nimi je v kvalitě bekhnedu a returnu.
Reagovat
tito
souhlas,taky mne překvapuje, jak často obíhá bekhend.Kde že je ta fazona z Turnaje mistrů, kde bekhend byla jeho nejsilnější zbraň.Tak uvidíme, jak ve druhém setu, stále si myslím, že by to mohl zvládnout.
Reagovat
VlS
JJ, to je pravda, ještě bych však řekl, že má problém, který si dělá sám v laxnosti některých jasných úderů (místo zasmečování takový nijaký ťukanec za síť), které by stačily na všechny mimo sprintery Noleho a Rafaela.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ted se to trošku zdramatizovalo, Federer break navrch. Nole poněkud polevil, Roger se zase o něco zlepšil.Ale myslím si, že to není poslední break ve druhém setu. :-)

jinak tvrzení, že bekhend byl Rogerovou "největší zbraní" na turnaji mistrů, mi připadá silně přehnané, největší zbraní tam byl samozřejmě servis (podával daleko lépe než třeba zde v IW) a forhend.
Reagovat
smazaný uživatel
I když samozřejmě ten bekhend vypadal na Turnaji mistrů líp, i když je zase otázka, z jakých míčů. Já si dlouhodbě všímám, že Federer je z bekhendu zpravidla schopen zahrát winner jen z míčů, které dopadnu kousek od servis lajny. S dlouhými míči s vysokým odskokem má problém. V tomto směru není žádný Gasquet, kt. hraje bekhendov winnery, i když stojí třeba 5 metrů za základní čárou.
Reagovat
tito
To jsou jeho standartní prvky včetně výše zmíněného bekhendu, nicméně ten tam byl naprosto excelentní. Formulace možná ne příliš ideální ale v kontextu jednoznačná.
Reagovat
tito
No tak dalece to nedokážu posoudit....
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, 1:1 na sety, takže to bude ještě velmi zajímavé. Předpokládám ale, že se Djoker ve třetím setu zvedne, páč druhý set z jeho strany nic moc, příliš mnoho laciných chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
armstrong:
"DelPo - Rafa 2:1"
"Nemyslim si, ze Juan Martin dostane od Nadala 2:0 na sety.."

Pan odborník a tipér :DDD
Reagovat
VlS
Tak můj předpoklad, že Rafa vyhraje 2:0 vyšel, tak to abych se teď prohlásil za největšího odborníka? Radši ještě počkám, jestli mi vyjde ND-RF 2:1 :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Del Potro začal velmi slibně, vedl 4:1, ale pak mu dost odešel první servis a teď šla jeho hra hodně dolů. Ale ať už zápas dopadne jakkoliv, ukázal, že až se Del Potro časem dostane do opravdu velmi dobré formy, bude pro nadala velmi nepříjemným soupeřem.
Reagovat
VlS
Trochu to vypadá, jako by DelPo nestačil s fyzičkou
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa má zatím dost bídný první servis, ale ty důležité míče zatím uhrává. No doufám, že to DelPo dotáhne do 3. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
No je fakt, že se občas delPo tváří, jako kdyby měl každou chvíli na tom kurtu umřít. :-)

Ale začátek druhého setu je zatím slušný, třeba to bude ještě napínavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že te´d při tý shodě nešel DelPo agresivnějš do returnu druhýho nadalova servisu ... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačně, fyzičku nemá dobrou, to ukazuje celej turnaj. K míčkům se pak dostává pozdě a z toho vycházej ty nečistý a příliš krátký údery. Ale z mýho pohledu hraje nad očekávání, nenapadlo by mě, že se vrátí v takovým stylu. Na US Open by už mohl mít reálnou naději na finále. Problém je, že se dá očekávat ještě nějaký svalový zranění, po dlouhodobý absenci je to běžný.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, už teď je to celkem vyrovnaný, což teprve až Del Potro zlepší fyzičku. Myslím, že tenhle zápas jej bude ještě více motivovat k další práci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to hotovo, 6:4, 6:4 za 1 h 51 min -- celkem vzato, dle mého očekávání. Del Potro má samozřejmě zatím stále ještě poměrně daleko do formy, jakou měl v roce 2009, podává a pohybuje se hůře, dělá více chyb apod. Přesto je to příslib do budoucna, zápas byl relativně vyrovnaný a Del ptro hrál celkem slušně, pominu-li jednu vyloženě nepovedenou hru při vlastním podání za stavu 4:4 v prvním setu.

Docela solidní zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a ještě dodávám, že Del Potro hrál učitě výrazně lépe, než třeba v Memphisu s Roddickem.
Reagovat
VlS
Jo , Juan Martin hrál moc pěkně, rozhodně daleko líp, než s Kohlshreiberem. Ale řekl bych, že se i Rafa dostal do své hodně dobré formy. Hlavně 1. set od stavu 1:3 na 6:4 - veliká paráda - a to nejsem fanda RN
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale na druhou stranu Del Potrovi v této fázi zápasu moc nevycházel první servis a chodil většinou přes druhé podání (ted tedy úplně přesně nevím, jak to bylo v tom gamu za stavu 4:4, ale předtím za stavu 3.1 i 4:2 mu první servis vůbec nevycházel -- v tomto gamu (4:4) mám obecně pocit, že si to tam del Po vyházel nevynucenýma chybama).
Reagovat
smazaný uživatel
zápas minářa je vysílan na netu. je to finale
Reagovat
smazaný uživatel
na jaky strance pls
Reagovat
smazaný uživatel
Už to dávno skončilo a minář vyhrál tuším 7:5, 6:3 nebo tak nějak. Viz live výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď mě napadlo, že se v tom semifinále sešli vítězové posledních 24 grandslamů. Poslední, kdo vyhrál grandslam kromě těch čtyř, byl Safin v Austrálii 2005. A to je už dost dlouho...
Reagovat
smazaný uživatel
zajímavý postřeh, myslím si, že v v tomto roce bude právě tato 4 tou, která bude v semifinále nejčastěji ;)
Reagovat
Pe3k
Podle mě bude finále Nadal - Djokovič. Ikdyž bych to Rogerovi moc přál, při posledních dvou vystoupeních byl proti Djokerovi zcela bezzubý, neměl mu čím ublížit a jelikož jsem realista, pochybuji, že během pár týdnů našel nějakou tajnou zbraň :D Stejně tak Del Potrovi moc fandím, ale má od svojí ideální formy ještě dost daleko a ikdyž Nadal nehraje svojí A game, svojí zkušeností dotáhne zápas do vítězného konce. Snad se mýlím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim si, ze pred sebou mame vecer plny skveleho tenisu. Jak to vidite? Pochlubte se tipy a postrehy. Ja to viidm takhle:

DelPo - Rafa 2:1
JMDP nehral proti Kohlimu zadnou hitparadu, muze byt vsak rad, ze ve QF usetril sily. Take Nadal vsak nehraje sve maximum, zapas s Karlovicem byl dlouhy a tezky, ale zname Rafu, toho jeden zapas jen tak neunavi. Spanel je take podle sazkovych kancelari favoritem, ja vsak verim vice bijci z Argentiny.

Fedex - Djoker 2:1
Rogera zatim nikdo nedonutil hrat naplno, dnes prijde prvni proverka a to v podobe hrace, ktery jej uz letos dvakrat porazil. Tim hracem je Djoker, ktery ma dle meho nazoru zivotni formu a je slusne rozehran i v Americe, kde rozdava "kanary" jako na bezicim pase. Srb je podle sazkovek favoritem, ale ja verim v tesnou vyhru Svycara.
Reagovat
smazaný uživatel
delpho 2:1, novak 2:0
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa i Fedex 2:1
Reagovat
VlS
SF RF-ND 2:1; RN:JMDP 2:0
F: RF-RN 2:0

Ale je to víc přání než pravděpodobnost, ta je :
ND-RF 2:1, RN-JMPD 2:0, F ND-RN 2:0
Reagovat
smazaný uživatel
Já to vidím na finále Djokovič - Nadal, Del Potro ještě není v top formě a i když poslední tři vzájemné zápasy vyhrál, tak dnes vyhraje max 1 set, i když rád bych se mýlil.

A Novak podle mě taky vyhraje, Federer ještě nebyl prověřen, nemusel ukázat to nejlepší, Djoker má formu a podle mě vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Sojka: Je dost dobre mozne, ze Rafa udela Del Potra ve velmi tesne koncovce tretiho setu jako ve ctvrtek Iva, ale ja DelPovi verim, ze chytne zacatek a zbytek? Snad to dotahne. Hru na to ma. Troufam si tvrdit, ze kdo vyhraje prvni set, vyhraje zapas.

VIS: Ve druhem SF Roger - Djoker se shodneme, ale to prvni...
Nemyslim si, ze Juan Martin dostane od Nadala 2:0 na sety, jedine ze by prohral dejme tomu 2x 5:7, to by bylo mozne. A verim, ze tak si to myslel i ty. :-)

Tomasinho: No a toho se prave obavam, ze Rogera jeste nikdo neproveril a ze jeho prvni tezsi souper je prave Nole. Jinak se mi ale Rogerova hra libi vice nez v Dubaji. Zde je mnohem jistejsi a nedela tolik chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně si přeju finále DelPo-Roger, ale realině to bude přesně asi naopak. Djoker hraje teď svůj životní tenis, což Roger ne, takže Djoker vyhraje. I když dneska mu to třeba tolik nepůjde a Rogerovi ano. Takže možná... Jinak Rafa je zvíře, ten co dává do každého zápasu úsilí, to je obdivuhodné. Juan-Martin asi ani nečekal, že dojde tak daleko, což mu usnadnili soupěři (brzká vypadnutí Soderlinga, Murrayho, odstoupení Robreda). Já mu jako strašně fandím, ale na světovou jedničku ZATÍM mít nebude. Na podzim mu ale už věřit budu, a to hodně. Del Potro patří do top10, možná i top5, o tom žádná!
Reagovat
VlS
Víte, ony všechny tipy můžou být správné, nebo také ne, to je to, co dělá tenis tak zajímavým, protože i největší favorit může vypadnout v 1. nebo 2. kole a tu a tam se to stane (viz Soda). Del Po určitě má potenciál na špičku, nemyslím, že na to má teď už formu, ale rychle se zlepšuje. Tipy jsou tipy od toho, abychom mohli být překvapení, jak moc jsme setrefili :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak urcite, tipy nemusi vzdy vyjit. Vzdyt by nas ten tenis, ale i kterykoli jiny sport ani tak nebavil, kdybychom dopredu vedeli, jak ktery zapas dopadne. A v tom je ten sport velmi zajimavy.
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme! Presto doufam, ze se Nole premotivuje a Delpo bude hrat "berdychy" na kriz ..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně, jestli si Federer opět bude myslet, že Djokoviče prostě přetlačí ve výměnách od základní čáry, tak nejspíš znovu prohraje, aniž by uhrál set. Podle mě má šanci jen tehdy, pokud bude skvěle podávat a agresivně returnovat a bude se tlačit k síti.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je myslím univerzální návod na vítězství, nejen pro Rogera na Djokoviče. :-) Hlavně by si to měl přečíst Berdychův trenér.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovičovi se hlavně poslední dobou vyplácela taktika bombardovat dlouhými míči Federerův bekhend a poté zaútočit do jeho forhendu.
Reagovat
misoSK
Osobne si myslem ze Djoker porazi Rogera 2:0, ale je jasne ze raz prehrat musi, ale myslim si, ze dnes to este nebude...JMDP-Nadal vidim 2:1 pre Juana-Martina, resp. si to tak prajem, ale Rafa je velky hrac a moze zvladnut lepsie koncovky setov, tazko povedat, je to prvy velky test Juana-Martina po zraneni
Reagovat
smazaný uživatel
hele lidi ja si myslim že del potro nadala nepusti vubec do finale protože del potro ma docela dobrou formu a nadal si myslim že moc ne a federer prohraje s djokovicem djokovic ma formu neuvěřitelnou
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně nechápu co to tu třepeš...kdyby Berdych na Wawrinku měl, tak ho porazil a měl šanci zahrát si s Fedexem..., na kterého jistě trochu umí. A neumí třeba na Davyděnka, stejně tak Wawrinka na Federera.....Berdych ale s Wawrinkou prohrál (letos už podruhé)..a tak prostě s Federerem hrát nebude. Já Rogerovi fandím..ale dnes si myslím, že mu Nole vystaví stopku, čas totiž nikdo nezastaví, ani Roger...ale dělat z něj tady Fedeclowna apod...to je vážně hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to třepu? že je škoda, že Berdych Wawrinku neudolal, páč bychom včera bývali viděli podstatně zajímavější zápas.
Reagovat
VlS
Ke Caroline - hraje tak, aby vyhravala = plne profesionalni pristup a vysledek = je nyni jednicka plnym pravem a obavam se, ze tam dlouho vydrzi.Na jeji tenis se ted uz da divat docela dobre, dokonce uz tu a tam jde na sit a podle me se porad lepsi.
To co vcera predvedla Wickmayer byla prisernost.
Mnoho lidi ted oslavuje Del Potra - fakt je, ze mel taky obrovskou kliku, jeho hra s Kohlshreiberem nebyla nic moc. Tenis delal Philip, Juan cekal na chyby a vse vracel na kriz (Tomasovi to tady strasne mnozi vycitaji, DelPo hral to same a hur).
Pral bych si finale Fedex- Rafa, predpokladam finale Nole-Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v semifinále máme nejlepší možné obsazení. Je to asi nejvíc, co může současný tenis nabídnout a jsem na to zvědavý. Federer - Djokovic, souboj o 2.místo a podle formy a výsledků za posledních 6 měsíců, možná vrchol celého turnaje, ale uvidíme. V zápase samozřejmě fandim Fedexovi. Musí podat výborný výkon a snad Djokovic letos poprvé prohraje, ale jeho forma je parádní, to se nedá přehlížet. Nadal - Del Potro, ideální možnost pro už dobře hrajícího Del Potra, jak si ještě zvýšit sebevědomí. Nadal nehraje ve formě, přesto se dostal do SF a potvrzuje svojí kvalitu, pravda ale je, že nenarazil na vážného soupeře a dnes to bude mít těžký. V zápase mírně favorizuju Nadala, ale Del Potrovi bych přál postup do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Co si ty HAJZLOVE z Novy myslej, ze je budu porad podporavat, SVINE komercni!! Zapas Rogera zacina v 11 a oni ty bestie prichazeji o pul hodiny dele za stavu 3:0.
Misto toho davaj 10let starej teleshoping, kam zavolas a oni ti reknou, ze cislo neexistuje. Nikdo je nepodporujte, divejte se na netu. Neskutecny a jeste ten radoby odborny komentar. Hajzlove!!
Zdar
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak a navic tam placaj kraviny
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, tak zatím to má podobu klasické Wawrinkovské klauniády, kterou s takovou oblibou proti Federerovi. Nejdřív má dva breakbally při Federerově podání, při prvním pak returnuje do sítě nijak zvlášť super Federerův druhej servis, pak mu doslova daruje svý podání atd.

No ale snad se to ještě rozjede. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta klauniáda konečně skončila; další ostudnej, absolutně bezkrevnej Wawrinkův výkon proti Federerovi. Jako začínám mít pocit, že by bohatě stačilo, kdyby se na druhou stranu kurtu Federer jen postavil a pohvizdoval si tam, a Wawroš by stejně našel způsob, jak s ním prohrát. :-))

Dneska v podstatě Federer nemusel předvést nic extra, wawroš za něj ochotně všechnu práci vykonal sám. :-(( Škoda, že Berdych Wawrinku nedal, páč si očividně na Federera věří, podává proti němu bojovné výkony a zcela nepochybně by zápas vypadal úplně jinak. vzhledem k tomu, že dnes Federer celkem nic moc zázraného nehrál (a ani servis nebyl bůhvíjak úžasný), měl by Tomáš myslím poměrně slušnou šanci Federera porazit.

Doufám, že Djoker zítra Fedclowna rozcupuje napadrť. :-)))
Reagovat
taffer
Pojmenováním Federera Fedclownem jsi se zařadil téměř na úroveň Barneyho, škoda ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá, za to se tedy omlouvám, ale zápas mě vytčil na nejvyšší míru. nejraději bych byl, kdyby zítra Nole dal Rogerovi dva kanáry. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To uz je obohrana platna, niektori jedinci tu :-))) Posledný krát reagujem na nejakého hňupa, čo sleduje tenis asi druhý rok. Trošku rešpektu, chlapče, Federerovi nesiahaš ani po šnúrky na botách.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud si pamatuji, první tenisový zápas, který jsem skutečně u televizních obrazovek emotivně prožíval, byl zápas Mečíř vs. Edberg, ČF Davis Cupu 1988.

A ochotně uznávám, že tenisově Rogerovi nesahám ani po kotníky. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
resp. ani "po šňůrku na botách". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uvědomte si že Roger je už starý pán a brzy skončí. Tak si važte toho že ještě hraje pak už nebudete mít o kom psát ocasy!!!
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale já osobně jsem si jej od roku 2001 už užil více než dost. :-) [Což samozřejmě neznamená, že bych si přál, aby co nejdřív skončil nebo něco podobného. Znamená to jen to, že mně osobně je úplně jedno, jak dlouho bude ještě hrát.]
Reagovat
smazaný uživatel
Stručně tvoje sympatie: dost bylo Rožéra i Wozňacký :-)
Karolíny sis ale zatím moc užít nemohl, protože v absolutní špičce je rok a půl. Proč je ti tak odporná? Už dávno tady není rok 2008 a její uspávací pinkaná. Když má den, hraje docela agresivní dámský tenis a narozdíl od většiny dalších až tolik nekazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejprve musím předeslat, že ač Woznaickou moc v lásce nemám a téměř v každém utkání si přeji její prohru, musím chtě nechtě uznat, že je to kvalitní hráčka a přinejmenším na hardu těžko k poražení (i.e. soupeřka musí hrát opravdu hodně dobře aspoň dva sety, aby jí porazila). A je pravda, že v některých zápasech z poslední doby hrála poměrně hodně agresivně -- dle paměti se jedná zejm. o zápasy s Pennettou a Kuznetsovou v Dubaji a zápas s Bartoliovou v Dauhá.

Důvody, proč ji nemám příliš v lásce, sahají od vážnějších až po čistě povrchní. :-)

1/ Styl hry mi nesadí, mám radši přece jen útočněji laděné hráče a subjektivně bych řekl, že podobně jako je třeba při florbalu fantastický pocit, když se po Tvojí střele zavlní síť v brance, podobně je to v tenise, když se člověku podaří pěknej čistej winner. Z tohoto pohledu mi vždy budu sedět hra třeba i naší Kvitové a Šafářové než Wozniacké.

2/ Wozniacká mi připadá trochu jako naprogramovaný, vydrilovaný robot.

3/ Na dvorci podle mě působí vysloveně neladně, počínaje pohybem, konče úderovou technikou.

4/ Subjektivně není můj typ ani vzhledově, zejména obličej se mi prostě nelíbí (+ ve svých 20 letetch má docela solidní celulitidu na stehnech, ale to je zcela okrajové i pro mně, protože třeba Bartoli rozhodně žádná krasavice není, a přesto je mi smypatičtější, odmyslím-li si tedy to její křepčení před tím, než uvede do hry podání).

Nicméně v případě Wozniacké (na rozdíl od Rogera) si myslím, že je naopak žádoucí, aby i nadále hrála dobře, ale zároveň bych si přál, aby i osttatní hráky ze špičky zvedly svou úroveň (např. Šarapovová) a aby jí vyrostly zhruba 3 až 4 vyrovnané konkurentky (a teď nemluvím o GS turnajích, ale o - již neexistující kategorii -- "tier I turnajích").

Tož tak, chceš-li to slyšet upřímně.
Reagovat
smazaný uživatel
Na ten zmiňovaný zápas Mečíř - Edberg si vzpomínám. Myslím, že Edberg vyhrál 3:2. Taky jsem to prožíval emotivně. :-)

Jinak Favoritem zápasu Federer-Djokovič je v současné formě pochopitelně Djoker, ale Roger je prostě Roger a já bych ho tolik nepodceňoval. Pro mě ideální finále by bylo Del Potro - Federer, případně Nadal - Federer. Dost bylo Djokoviče, už by měl prohrát. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Edberg tehdy vyhrál 4-6, 6-1, 4-6, 6-4, 9-7 a získal tím rozhodující bod za stavu 2:2 na zápasy. :-((

Za předpokladu, že Nadal porazí Del Potra (šance vidím tak 70:30, ne-li víc ve prospěch Nadala), tak bych si přál finále Nadal vs. Djokovič, coby jakousi odvetu za US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle zápas se Šarapovovou je přesně další ukázkou, proč ze mně nikdy nebude fanoušek Wozniacké, i když samozřejmě člověk musí uznat, že hrála dobře, resp. tak, jak potřebovala. Mohu sice dejme tomu uznale pokývat hlavou, ale prostě mě takováto hra nechává dokonale chladným.

Co se týče Šarapovové, tak samozřejmě předvedla výkon podobný tomu, jako ve druhém setu (od stavu 2:0 ve svůj prospěch) proti Schuai Peng, ne-li ještě horší. Na druhé straně se jasně ukázaly i její limity -- kromě dobře známých, jako je podprůměrný pohyb a nepříliš dobrá obrana mě hlavně udivuje, že se za 7 let ve špičce ještě pořád nenaučila aspoň trochu obstojný klasický volej atd. (při lepších volejích mohla dnes vyhrát několik bějilik důležitých fiftýnů, např. jednou to byl myslím gameball při vlastním podání, kt. pak nakonec prohrála -- v době, kdy se lámal chleba). Pominu-li jiná úskalí, dnes se jí příliš nedařil útočný, agresivní return, což si nemyslím, že by bylo způsobeno
podáním Wozniacké.

Je to škoda, semifinále na takovém turnaji by více slušel těsnější výsledek, i když to by samozřejmě maria musela hrát podstatně lépe.

No, teď jsem zvědav, kolik her uhraje ve finále Marion + doufám, že to bude poněkud vyrovnanější zápas než v Dauhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozoruhodný na tom je, že Wozniacká ani nepotřebovala hrát "skoro bezchybně", natolik špatně Maria hrála: Winners/UEs

Wozz 6/18

Maria 19/41

41 nevynucených chyb během 15 her, takový zápas se opravdu vyhrát nedá, a to patrně proti nikomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě věc: pozoruhodný je, že u Wozniacké se nedá ani říct, že by byla nějak extra rychlá nebo výborná atletka (srov. Steffi Graf, kt. jak je známo, mohla např. při dvoustovce směle konkurovat německým špičkovým atletkám), spíš dobře čte hru a má předvídavost. Tedy rozhodně ani není žádnou motorovou myší aka ženskou verzí Nadala verze obranář. V podstatě je až smutná, že dnes tak málo tenistek je schopno hrát agresivně a přitom s minimem nevynucených chyb -- viz třeba Monika Selešová model 1991-93, kt. byla schopná agresivně a k lajnám umístit klidně dvacet balonů za sebou, vyžadovala-li to situace. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu pěkné. Závidím lidem, co umí napsat dlouhý a přitom dobře čitelný text.

SF nakonec dopadlo výborně, ale dnešní hrou bez winnerů postavenou výhradně na obraně asi sotva někoho nadchla. Chudák Marfuša, málokdy úspěšné bušení do zdi ji parádně deptalo.

Držme palce proti Bartoli, její obouruč mlácení je mimořádně odpudivé. Grandslamy má Caro zatím nevalné, ale pokud teď vyjde i finále, vyhraje už pátý ženský Masters turnaj v řadě. Což se hned tak někomu nepodaří.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale chtělo by to tedy, aby Miami už konečně vyhrál někdo jinej, protože to začíná být trochu nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to byla typická Wozniacki, vrátíme všechno, však soupeřka se vyhází sama. Právě pro tenhle její nuda styl jí nemám v oblibě. Ale stačí to na 1. místo v žebříčku, což svědčí o úrovni WTA.
Reagovat
tito
Pěkná sumarizace:). Mečíře jsem měl hodně rád, líbilo se mi, jak byl nad věcí / turnaje využíval m.j. k tomu, aby si mohl v dané lokalitě zarybařit, takže sebou bral pruty/ jaký měl timing a byl schopen hrát míče hned po odskoku. A taky jsem celý léta čekal, kdy vyhraje nějaký turnaj GS...
Reagovat
dorons
Ty si odbornik jak repa. Berdych v sucasnosti nie je schopny porazit ani mna,nieto Rogera. Ten by sfukol jak malinu. To co predvadza Berdych je parodia na tenis,hlavne,ak ma hrat proti niekomu z TOP30. Boji sa udriet do lopticky. Ako som uz pisal inde, RF neprehrava 3x v rade s jednym superom (okrem Nadala) a neprehra ani dnes. Uz je potrebne dostat Djokovica spat na zem,aby si nemyslel,ze nanho niet.
Reagovat
Gulbis
Fedex je starý pán pro náctileté děti, které už jsou hotovými tenisovými odborníky
Reagovat
smazaný uživatel
"Berdych v sucasnosti nie je schopny porazit ani mna"
obdivuji tvoje "odborne" zhodnoceni hry Tomase Berdycha. No ale co cekat od zapskleho cobolaka. P.S. Tahni na slovensky servery.
Reagovat
dabelsobul
Tenhle sportovní kanál, to je fakt fraška. Nedají tam ani jedno čtvrtfinále... Federer - Wawrinka odehráno dva gamy a oni tam maji Media Shop :D Bych se nedivil, kdyby to pak pustili relive... komedianti...
Reagovat
smazaný uživatel
Hošani, klídek :-DD
Kdo může za vaši neschopnost? Kolik takových neschopných fandů tady je? Stovky? Tisíce? Jak dlouho už upozorňuju na volné přenosy na satelitech? Po rozšíření přijímací sestavy je toho k vidění tolik, že se všechno ani nedá zvládnout :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pomineme-li začátky obou setů, Djoker hrál celkem slušně, i když občas vypadal trochu v křeči (až moc chce hrát naprosto skvěle celý zápas?).
Reagovat
smazaný uživatel
nole hral vyborne, ty uvody setu me u neho ani neprekvapuji, takhle zacina vetsina setu, doufam, ze semi bude se stanislasem a finale novak a delpo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No počkej, jak to myslíš, "většina setů"? Tvrdíš, že Novak většinu setů tačíná ztrátou vlastního podání? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jasne :-D...no dobre, vetsinu ne, ale tak rekla bych, ze minimalne pulku jo.
Ale to je fuk, je bozi:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist