Favorité se v LA dokodrcali do finále. Querrey odvracel mečbol

1. 8. 2010, 17:11
Aktuality 4
ATP LOS ANGELES - Do finále turnaje v hollywoodském Los Angeles postoupili oba nejvýše nasazení tenisté, jednička Andy Murray i obhájce titulu Sam Querrey však měli během celého týdne pořádné problémy.
Sam Querrey

Druhý nasazený Sam Querrey v Los Angeles obhajuje titul, letos však do finále vůbec postoupit nemusel. Na úvod ztratil set s Andersonem, ve čtvrtfinále s Schüutlerem soupeř dvakrát podával na postup. Proti Janku Tipsarevičovi dokonce odvracel mečbol.

Tipsarevič v dvanácté hře úvodní sady smazal pět setbolů a následně vyhrál zkrácenou hru. Ve druhém setu měl za stavu 5-4 mečbol, ten zůstal neproměněn. Blízko postupu do druhého letošního finále, v němž by hrál o svůj vůbec první titul, byl i ve druhém tie-breaku. V něm vedl 5-1, jenže Querrey šesti fiftýny v řadě vývoj otočil.

Šestadvacetiletý Srb se nepoložil a hned v úvodu rozhodujícího setu se postaral o první brejk. Ale ani třetí velkou výhodu v utkání v konečné vítězství neproměnil. V závěru neustál tlak, dvakrát ztratil podání a turnaj pro něj skončil.

"Byl to hrozný zápas," přiznal Querrey. "Jsem šťastný s tím, jak jsem hrál, ale takový zápas bych neměl prohrávat. "Měl jsem spoustu šancí. Ale jako v každém jiném sportu, když své příležitosti neproměníte, využije je někdo jiný," dodal zklamaný Tipsarevič.

"Ve všech třech zápasech jsem tu svým způsobem prohrával. Ale nikdy jsem nic nevypustil, dokud nebyl odehrán poslední míček," řekl hrdě dvaadvacetiletý Američan, který je letos zatím jediným tenistou, jenž získal tři tituly vždy na jiném povrchu - v hale, na antuce i na trávě.

A v neděli může triumfovat i na betonu. Čeká ho však světová čtyřka a nejvýše nasazený Brit Andy Murray. "Hlavně si musím vypracovat víc šancí. Nemám co ztratit a douffám, že budu hrát dobře. Doufám, že mě znovu podrží alespoň servis. Musím podávat opravdu dobře, protože on (Murray) je skvělý na returnu," řekl Querrey.

Ani Murray však v Kalifornii nepředvádí oslnivé výkony. První přípravou na US Open prochází nečekaně těžce: prohrál set se Smyszekem, setboly odvracel proti Fallovi a v semifinále až po bitvě vyhrál 6-0 1-6 6-4 nad Španělem Felicianem Lopezem.

"Po Wimbledonu jsem měsíc nehrál, tak nemůžu čekat, že budu hrát konzistentně. Chvíli se mi nedařilo, pak jsem zase hrál dobře. Hlavní je, že vyhrávám," uvedl Skot.

Třiadvacetiletý Murray si zahraje v prvním finále od Australian Open a proti Querreymu může vylepšit skvělou bilanci vzájemných zápasů. Ve čtyřech soubojích s ním ještě neztratil ani set.

- ATP 250 LOS ANGELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 619.500 dolarů) -
sobotní výsledky (31. 07. 2010)

Dvouhra - semifinále:
A. Murray (1-Brit.) - Lopez (4-Šp.) 6-0 1-6 6-4
Querrey (2-USA) - Tipsarevič (6-Srb.) 6-7(3) 7-6(5) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemůžu se dívat dále, při pohledu na hráče mě po ndešním mém zápase bolí nohy ještě víc :D
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně dneska Andy v pořádném čase, už se těším na finále. Come on Andy.
Reagovat
mopall
come on andy :-)
Reagovat
mopall
https://www.tipsport.cz/webtip-sandbox/ViewUsersTicketAction.do?idu=-69368242600&idb=-1&hash=U%2B6CJa2%2F4Q71JvE6HN1XNJ5kSwk%3D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist