Favorité v Bangkoku uspěli, Tipsarevič neztratil set

26. 9. 2012, 19:26
Aktuality 16
Úspěšně vstoupili do turnaje v thajském Bangkoku dva z jeho největšího favoritů. Nejvýše nasazený Janko Tipsarevič neměl snadnou práci s Japoncem Moriyou, svého prvního soupeře ale porazil bez ztráty servisu. Gaela Monfilse prověřil Jihoafričan Anderson, který favoritovi podlehl 4-6 6-2 a 5-7.
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič se tento týden v Bangkoku pokusí přidat do své sbírky druhý letošní titul. Srbský tenista, který už letos triumfoval ve Stuttgartu, k němu udělal první krok, když si dnes poradil s kvalifikantem Hiroki Moriyou.

Japonský tenista už v předešlém kole nečekaně vyřadil Nizozemce Haaseho a bez boje se nevzdal ani v duelu s nasazenou jedničkou. Hráč třetí stovky si sice nevypracoval ani jeden brejkbol, desátému tenistovi světa ale vzdoroval přes hodinu a půl, než prohrál dvakrát 4-6.

"Čekal jsem těžký souboj, viděl jsem ho hrát na US Open v kvalifikaci," řekl na adresu svého soupeře Tipsarevič, kterému případný titul z Bangkoku pomůže v boji o letošní Turnaj mistrů. "Tady porazil Robina Haaseho, takže jsem věděl, že to nebude procházka růžovým sadem. V obou setech jsem měl brejkboly, takže jsem měl vyhrát snadněji, ale s výhrou ve dvou setech jsem spokojený," dodal.

Ještě téměř o hodinu víc dnes strávil na kurtu Gael Monfils. Francouzský tenista není mezi nasazenými, protože po několikaměsíční pauze vynucené zraněním spadl v žebříčku ATP až do páté desítky, i on se ale řadí mezi vážné adepty na titul. Čerstvý semifinalista z Mét v prvním kole udolal po dvou a půl hodinách Kevina Andersona z Jihoafrické republiky.

Anderson, který se v Bangkoku nestihl přihlásit včas do turnaje a musel proto projít kvalifikací, se po prohraném prvním setu ve druhém vzchopil, dvakrát sebral Monfilsovi podání a vynutil si třetí sadu. V ní ještě dokázal dohnat rychlou ztrátu servisu, těsně před tie-breakem ale znovu ztratil podání a s turnajem se rozloučil porážkou 4-6 6-2 5-7.

"Byl jsem mimo hodně dlouho, potřebuju toho teď odehrát hodně," vrátil se Monfils po utkání ke své dlouho absenci, kterou zavinilo zranění kolena. "Je hodně těžké se znovu soustředit. Byly to čtyři měsíce a nevěděl jsem, kdy se vrátím na kurt, to je psychicky náročné. Byl jsem v Top 10 a teď mám motivaci se tam vrátit. Je to pro mě nový start," dodal Francouz.

Výsledky - Bangkok (tvrdý povrch, dotace 551.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Karlovič (Chorv.) - Matosevic (Austr.) 6:3, 6:4, Soeda (Jap.) - Udomchoke (Thaj.) 6:4, 7:5, Monfils (Fr.) - Anderson (JAR) 6:4, 2:6, 7:5.

2. kolo:
Tipsarevič (1-Srb.) - Morija (Jap.) 6:4, 6:4, Nieminen (7-Fin.) - Petzschner (Něm.) 7:6 (7:1), 6:2.

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kromě Rosola (challenger Orleans) postupují do druhého kola i Lojda a Veselý na futuru v Portugalsku, Pavlásek na futuru v Turecku je už v kole třetím.
Reagovat
smazaný uživatel
Come On Ernie!!!
Reagovat
gigin
Vyhraje :))
Reagovat
smazaný uživatel
No uvidíme, jak se mu bude chtít. :D
Reagovat
gigin
Spratek jeden :D
Reagovat
gigin
To už by měl dojet :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dojel. :D
Reagovat
gigin
Tak koho dotlačíme teď?? :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Berankise :D
Reagovat
gigin
Proti copánkovi?? Sojka nás zabije!! :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je docela zábava jít proti proudu ne? :D
Reagovat
gigin
Ateiti Ričardas!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Už to začíná to přinášet ovoce. :D
Reagovat
gigin
1:1 :)))) Tlačení by nám šlo :DD
Reagovat
gigin
No už jsme asi dokamónovali a doidemovali ... Dobrou :))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrou. Ještě sem chtěl podpořit Johnsona proti Goffinovi, ale nějak se to protáhlo, takže už na to kašlu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist