Favoritka Sabalenková má na dosah třetí triumf na grandslamech, Pegulaová odehraje první finále

7. 9., 12:30
Previews 94
Aryna Sabalenková (26) může v sobotním finále US Open potvrdit roli největší favoritky turnaje a zapsat už 12. vítězství v řadě. Šampionka posledních dvou ročníků Australian Open bude o svůj třetí grandslamový triumf bojovat proti domácí Jessice Pegulaové (30), která neměla před pár dny na kontě ani jednu semifinálovou účast na podnicích velké čtyřky.
Profily hráčů
Aryna Sabalenková je ve finále US Open favoritkou (© LUKE HALES / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Pegulaová – Sabalenková | 22:00 SELČ

Jessica Pegulaová odehrála v rámci čtvrtečního programu své první grandslamové semifinále a prohrála osm z úvodních devíti gamů. Pak ale nastartovala obrat a rozjetou loňskou semifinalistku Karolínu Muchovou nakonec po dvou hodinách a čtvrt udolala poměrem 1:6, 6:4, 6:2.

Ještě před pár dny měla na kontě bilanci 0:6 ve čtvrtfinále grandslamů, než zaskočila 6:2, 6:4 světovou jedničku a předloňskou šampionku Igu Šwiatekovou. Aktuální světová šestka, která musela v úvodní půlce sezony vynechat čtyři tisícovky a také French Open, je v posledních týdnech ve vynikající formě.

Po vyřazeních ve druhém kole Wimbledonu i olympiády v Paříži se rozjela. Od té doby vyhrála 15 ze 16 zápasů, což zahrnuje úspěšnou obhajobu titulu na akci WTA 1000 v Kanadě a finálovou účast v Cincinnati. Ve finále má bilanci 6:7 (na betonech 5:6) a čtyři trofeje získala na severoamerickém kontinentu.

Třicetiletá Američanka, jež debutovala v TOP 100 žebříčku až v roce 2019, je nejstarší americkou debutantkou ve finále grandslamů v open éře. Na US Open kralovaly z Američanek po oslavě 30. narozenin pouze dvě její krajanky, konkrétně Martina Navrátilová a Serena Williamsová.

Vizitka Jessicy Pegulaové.Vizitka Jessicy Pegulaové. (@ Livesport)

Pegulaová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Toronto, Berlín (triumf); Cincinnati (finále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Toronto (triumf); Cincinnati (finále)
Bilance: 36:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na venkovních betonech: 24:6
Bilance proti hráčkám TOP 10: 2:1 (kariérní 21:28)
Bilance ve finále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Bilance ve finále: 2:1 (kariérní 6:7)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (nehrála), Wimbledon (2. kolo)

Pegulaová – US Open

Kariérní bilance: 18:7
Nejlepší výsledek: finále (2024)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve finále: 0:0
Generálka: Toronto (triumf), Cincinnati (finále)
Cesta turnajem: Rogersová (6:4, 6:3), Keninová (7:6, 6:3), Bouzasová (6:3, 6:3), (18) Šnajderová (6:4, 6:2), (1) Šwiateková (6:2, 6:4), Muchová (1:6, 6:4, 6:2)

 

Aryna Sabalenková porazila ve čtvrtečním semifinále 6:3, 7:6 skvěle hrající Emmu Navarrovou a druhým rokem po sobě prošla do finále US Open. Šestadvacetiletá Běloruska byla dva míčky od nutnosti absolvovat rozhodující sadu a prohrávala 0:2 v tie-breaku, který zakončila ziskem sedmi bodů v řadě.

Světová dvojka upravila svou skvělou bilanci na hardových grandslamech od začátku roku 2021 na 42:5 (na US Open 22:3). Už ve čtvrtém ročníku po sobě se dostala v New Yorku minimálně do semifinále a v tom letošním ztratila v šesti zápasech pouze jeden set (s Jekatěrinou Alexandrovovou ve třetím kole).

V loňském finále US Open neuspěla proti domácí Coco Gauffové, ačkoli si vypracovala náskok setu. Bývalá světová jednička ovšem jinak finálové duely na hardových majorech umí, v posledních dvou ročnících Australian Open v něm dokázala porazit Jelenu Rybakinovou i Qinwen Zheng.

Po vynechání Wimbledonu kvůli zranění ramene vyhrála 15 ze 17 utkání a momentálně se veze na vlně 11 vítězství v řadě. Ve finálových zápasech na betonech disponuje velmi dobrou úspěšností 13:6 (na ostatních površích dohromady 2:8) a v tom posledním před pár týdny v Cincinnati přehrála právě Pegulaovou.

Vizitka Aryny Sabalenkové.Vizitka Aryny Sabalenkové. (@ Livesport)

Sabalenková – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Cincinnati, Australian Open (triumf); Řím, Madrid, Brisbane (finále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Cincinnati, Australian Open (triumf); Brisbane (finále)
Bilance: 45:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 10:0
Bilance na venkovních betonech: 29:6
Bilance proti hráčkám TOP 10: 6:4 (kariérní 35:35)
Bilance ve finále grandslamů: 1:0 (kariérní 2:1)
Bilance ve finále: 2:3 (kariérní 15:14)
Grandslamy: Australian Open (triumf), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (nehrála)

Sabalenková – US Open

Kariérní bilance: 27:6
Nejlepší výsledek: finále (2023-24)
Loňský výsledek: finále
Bilance ve finále: 0:1
Generálka: Washington (semifinále), Toronto (čtvrtfinále), Cincinnati (triumf)
Cesta turnajem: Honová (6:3, 6:3), Bronzettiová (6:3, 6:1), (29) Alexandrovová (2:6, 6:1, 6:2), (33) Mertensová (6:2, 6:4), (7) Qinwen Zheng (6:1, 6:2), (13) Navarrová (6:3, 7:6)

 

Vzájemná bilance: Sabalenková vede 5:2. Bude se jednat o jejich první souboj na grandslamové scéně od utkání úvodního kola na French Open 2020, kde Sabalenková dominovala 6:3, 6:1. Běloruska vyhrála také jejich jediné dosavadní střetnutí ve finále, před pár týdny v Cincinnati měla navrch 6:3, 7:5 a je zaslouženě favoritkou.

 

Sobotní program

ARTHUR ASHE STADIUM (od 18:00 SELČ)
1. Purcell/Thompson (7-Austr.) - Krawietz/Pütz (10-Něm.)
2. Pegulaová (6-USA) - Sabalenková (2-) / nejdříve ve 22:00 SELČ

Kompletní program | Přehled ženského turnaje

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

94
Přidat komentář
Nola
Amazonka , bolo to paradne finale, zasluzena trofej, Peggy mi je luto, ale Aryna je proste top hracka na harde, cez to vlak neide, 3 GS to je meta, ktora ma Angie a tiez Ash, este pridat TM a tento rok ma viac GS ako Iga, a prekonala aj Azarenku
Reagovat
Mony
Vyhrála jen díky tomu, že se pořád zlepšuje. Loňský výkon by nestačil ani dnes. Já smekám před oběma
Reagovat
frenkie57
Souhlas, obě byly skvělé.
Reagovat
frenkie57
Důstojné finále.
Reagovat
Mony
Ne důstojné, ale historické! Já nepamatuji tak intenzivní zápas
Reagovat
frenkie57
Souhlas, intenzivní to bylo hodně, ale ještě intenzivnější by to bylo, kdyby to šlo do tří setů. Ale i tak, užil jsem si to.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Liverpool22
Ano už překonala Viku
Reagovat
Liverpool22
ARYNA SUPER a velká gratulace k titulu. 2. set velké zvraty 3:0, 3:5 a nakonec 7:5. Aryna jasně lepší na BIG míčích v koncovkách setů. Peggy nezvládla koncovky v hlavě
Reagovat
Nola
jj, priala som jej ten titul po vlanajsom smolnom finale, nic nemam proti Coco, ale tam to kolaps so vsetkym co k tomu patri, Coco hnali divaci, tento rok si to nepripustila
Reagovat
Liverpool22
Letos si to pohlídala byť nervozita byla na Aryně vidět, ale v klíčových momentech vždy zapnula na vyšší level
Reagovat
Nola
ano, ale vyhadzovala sa ukazkovo, ale zvladla to, ale Pegula mala dnes paradny return, to klobucik, tie delove servisy returnovala bez nejakych nervikov, to by sa niektore ani lopticky nedotkli
Reagovat
frenkie57
Celou dobu jsem si v hlavě projektoval, jak by asi hrála na místě Jess Muška. A jsem skoro přesvědčen, že by jí možná zatápěla víc. Čimž ovšem neříkám, že by Arynu porazila. Jenom si myslím, že by jí to Muščí kouzlení mnohem víc komplikovalo život na kurtu.
Reagovat
Liverpool22
V průběhu zápasu jsem si říkal to samé. Máš pravdu, že kreativní hra by na Arynu platila víc - byl by to úplně jiný zápas. Škoda, že to nevyšlo
Reagovat
frenkie57
Ano, opravdu velká škoda. Avšak není všem dnům konec. Uvidíme na AO, jak to těm našim kráčmerám půjde. Tradičně nejslabší GS pro ně. Ovšem Muška tak už má uhrané SF. Tak to třeba zopákne. Když zůstane zdravá. Už se těším na její působení na asijských turnajích. I na ostatní, hlavně Nosková, Krejčíková.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
frenkie57
Jessika dělaal co mohla, ale nestačílo to. Aryna Amazonka bere titul právem. A já ji gratujuji, zasloužila si ho.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Yonaash
Tak Aryna na rozdíl od Mušky rozlet Peggy přibrzdila. Když už to vypadalo, že dopadne ve druhém setu stejně, tak napjala všechny síly. Doufám, že se Muška dívá
Reagovat
capjar
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Aryna dokázala udržet Peggy na uzdě byť to taky měla nahnuté
Reagovat
Nola
Amazonka je uplne iny typ hracky ako Kaja, to neide zrovnat, nemozes ziadat od hracky, aby zmenila svoju hru, Aryna by zase nikdy nemohla hrat ako Kaja, su to uplne protipoly
Reagovat
Preview.lover
Prohry Sabalenky na US open jsou pro ni čím dál tím více bolestivější:
2021: prohra s Fernandez v SF 4:6 ve třetím
2022: prohra se Swiatek v SF 4:6 ve třetím po ztrátě vedení 4:2
2023: prohra s Gauff ve F po vyhraném prvním setu
případná dnešní prohra ze stavu 7:5 3:0 by byla jednoznačně nejhorší
Reagovat
Mony
Taky je vidět, že uz další prohru nechce zažít a skvěle se připravila.. takovou konzistenci bych u ní nečekal.Pro mě byla vždy hráčka 2-3 úderu..Dnes je to jako zápas Wozniacki-Errani zrychlený tak 5krat.
Reagovat
Liverpool22
klídek 5:5 ale je pravda, že Aryna je hodně nervní, dle řeči těla je vidět, že hrozně chce, hraje v obrovské intenzitě a díky tomu občas chybuje
Reagovat
diskuse
Tak naštěstí nemusí řešit dnešní kolaps.... A to tě štve, co? Hihihihihi Blbý, co? Tam máš!
Reagovat
diskuse
A koho pak to máme v ochozech? Rasistku a xenofobku vůči Evropanům z východu, starou hydru Annu Wintour - samozřejmě tlačící Pegulu. Stejně tak jako tlačila Paolini proti Muchové a Federera proti Djokovicovi, že?

Jestli pak si naše second hand Annah WintourOVÁ taky přeje výhru Jessie jako její idol Anna? Možná by si chtěla i přičichnout k vagíně Wintour. Kdo ví, jaká je skutečná motivace? :))
Reagovat
Mony
Při takové intenzitě bych tedy těch 30 UE nenazýval UE
Reagovat
diskuse
Tak pozor.... Úlisný padDICK jako správný Stalker ukradl Sabalence vlas, když byl na své tradiční dovolené v Minsku a teď v léčebně pro slabomyslné tajně drtí voodoo panenku, aby Sabalenka zkolabovala. Hihi. :)
Reagovat
Nola
preco nedavaju kameru zhora? nebavi ma kamera spoza hracky, nech sa idu vycpat
Reagovat
bardunek666
Taky to nesnáším. Jedna výměna ok, ale celý game mě štve
Reagovat
diskuse
To ocení lidi, kteří hrají tenis aktivně... Nebo milovníci celulitidy Jessie Peguly.
Reagovat
Liverpool22
Byla to naštěstí jen jedna hra
Reagovat
diskuse
Herečka Claire Danes z Terminátora 3 v ochozech? Pak ještě covidový sprinter Lyles, Hamilton, Curry.... Koukám, že ženský tenis táhne. Škoda, že většina zapláče. :))
Reagovat
Mony
Taky si ty DF u BB mohla vybrat s Muskou
Reagovat
frenkie57
První set za námi a rovnou říkám, nic není rozhodnuto, Chyby přicházejí na obou stranách, jde jen o to, kdo jich udělá míň a za jakého stavu. V prvním setu to byla Pegula, kdo cybovala v blbé chvíli, ale to se může změnit.
Reagovat
Liverpool22
No uvidíme jestli Aryna pustí Peggy do zápasu jako Muška. Vedla 3:0 a už je to 3:2
Reagovat
frenkie57
Ten druhý set měla Peggy urvat, jednoznačně. Proti jakékoliv jiné hráčce by se jí to asi podařila, ale Aryna je prostě opravdu těžká soupeřka.
Reagovat
Liverpool22
Ufffff to bylo drama, ale Aryna zaslouženě bere 1. set. Je vidět, že Aryna hrozně chce vyhrát a z toho pramení chyby, ale v zápase dominuje, hraje útočně viz. 25 vítězných míčů
Reagovat
diskuse
Její soupeřka nepřišla hrát tenis, jenom tupě vracet. Co bude následovat poté? Moon balls od Pegulky ala Nadal či Caroline Wozniacká?
Reagovat
Liverpool22
Souhlas Peggy jen vrací - měla tuším jen 6 vítězných míčů. Celej zápas je o Aryně
Reagovat
Nola
obe chybuju, su pod obrovskym tlakom, jedna vlani prehrala a Jess ma mozno poslednu sancu ako urvat GS, dokonca by som to tej Jessice dopriala, Amazonka este toho moze vyhrat viac ako ona
Reagovat
bardunek666
Je to pořádná řezba. Aryna do toho pořádně mlátí a nakonec bere 1. set.
Reagovat
diskuse
Sabalenka po zásluze brala první set. Ale je to otevřené. Američané tradičně zaplatili koblihy a škůdce v publiku. Placení trollové. Sabalenka tvoří hru a snaží se hrát i kreativně na síti.

Co říct k Pegule? Jako nezlobte se na mě, ale... Kdyby byla chlap tak bych řekl o jejím výkonu "zbytečné hov.no", ale neřeknu to. Ten její jednodimensionální tenis je nicméně k zblití. A co ten její nepřítomný výraz v ksichtě? Na čem frčí? Kde je jí vyhrabali? V léčebně pro drogově závislé pocházející z ghetta?

Možná Pegula jenom bere stejnou mastičku jako mastičkářek podvodníček Sinner. Hihi :) https://youtu.be/oceraNDJS6A?si=4biiAzaImSsllPUB
Reagovat
lvicek
Jednodimenzionalni tenis, jo? A co ze to hraje Sabalenka? "Dam delovou raaaanuu, bum bum bum bum" - to ze ma kolik dimenzi?
Reagovat
frenkie57
Reagovat
fandorin78
Reagovat
diskuse
Určitě má více dimenzí než tvůj mozek. A taky chodí na síť.
Reagovat
RFanousek
Kdysi jsem si myslel ze nejméně sympatická osoba, která kdy chodila po tenisovem kurtu, je Nadal. Pak jsem změnil názor, byla to Serena.

Ovšem Sabalenka je oba hravě strčí do kapsy.

Pojď Jess
Reagovat
annah
Je to masakr. Jess se drží, ale navzdory kupě UE Vřískalenky je to marné, je to marné... První set bere dle očekávání Řev.
Reagovat
Liverpool22
Nicméně Aryna měla i hodně vítězných míčů: W/UE 25:23
Reagovat
makro99
no, vypadá to smutně...:(
Reagovat
lvicek
Probiraly se tu v nejakem vlakne ruzne kulisarny, upravovani drdolu a spol, tak Pegula pred dvema setbaly si v klidku zasla pro novou raketu ;).
Reagovat
Liverpool22
Ale tato taktická kulišárna byla nakonec Peggy houby platná - set bere Arynka
Reagovat
lvicek
To sice jo, ale ty dane dva setbaly pak odvratila ;).
Reagovat
Liverpool22
To jo
Reagovat
sojka1
jenze ty skutecne i zdanlive kulisarny hraci nedelaji prvoplanove proto, ze jsou kulisci, ale predevsim pro sebe, aby se uklidnili, aby dostali vyvoj pod svoji kontrolu, atp, nikdo nezene zapas v mezihre proto, aby ustval soupere, ale protoze je sam fofrnik a to tempo potrebuje predevsim on, nezdrzuje, pokud by to nevyhovovalo jemu, nekomu fakt dlouho trva, nez se seridi, to nemuze byt jen cista provokace... az v druhem sledu... :-)) jo a taky z povercivosti.... vymenit raketu nikdy nejdu proto, abych rozhodila soupere, ale protoze mi uz prijde vytlucena a vic verim te druhe.... nebo ma divny zvuk, nemusi zrovna rupnout vyplet..... atd., atd...... :-))
Reagovat
Mony
To má grády!
Začínám smekat před ženským tenisem ...tedy před jejími TOPkami
Reagovat
Trojchyba_Mat
Reagovat
paddy
kdo nemá video/stream, tak se bude hodit oficiální rádio turnaje smile
ve studiu budou 2 chlápci komentovat zápas (docela dobré, viz ukázka dole)

lepší než drátek do oka smile

LIVE | Jessica Pegula vs. Aryna Sabalenka | Radio | 2024 US Open Final
https://www.youtube.com/watch?v=9SzEhBRcAc0

========
ukázka ze SF
fyftýn, kdy Navarro srovnala na 5:5 ve 2. setu ziskem brejku a udržela se v zápase smile
https://www.youtube.com/live/cXocZ3TSF9M?t=5317s
Reagovat
paddy
dnes tam je chlápek a Zina Garrison

ještě důležitá věc, je slyšet i řvaní Sabalenky, takže o to hlavní nikdo nepřijde smile
Reagovat
Nola
mne tu chyba hlasovanie, za cias davno minulych sa hlasovalo, kto vyhra turnaj, mozno aj finale? bolo to velmi zaujimave, neda sa to nejak znovu ozivit? to je otazka na admina asi....
Reagovat
bardunek666
Ve finále mé dvě oblíbené hráčky. Víc přeji Jessice, pro kterou je to asi životní šance, zraje krásně jako víno. Navíc Arynka si nejspíš vypracuje další šance na tituly. Snad to bude pěkné finále, diváci asi budou dělat bordel, ale to se dá očekávat.
Reagovat
diskuse
No, za to ty zraješ to většího a většího idi.ota se svým nekonečným hatem v mužském tenise.

Nicméně, se Sabalenkou souhlas. Snad tu aamerickou Camalu Pegulu dobije.
Reagovat
bardunek666
Díky za lichotku. Ale nehejtuju mužský tenis, jen pár osob z něj
Reagovat
paddy
něco do archivu smile

Emma Navarro vs. Aryna Sabalenka | 2024 US Open Semifinal
smile Condensed Match
https://www.youtube.com/watch?v=PqSvvdsPp4M
smile Full Match
https://www.youtube.com/watch?v=EVVqtQBW9Ps

Jessica Pegula vs. Karolina Muchova | 2024 US Open Semifinal
smile Condensed Match
https://www.youtube.com/watch?v=TkhEfw5r1kg
smile Full Match
https://www.youtube.com/watch?v=bCWWeTBnoL4
Reagovat
Blondie
Tak snad Jess
Reagovat
horska.kraslice
Moc jí to přeju. Ale moc nevěřím (kéž se pletu).
Reagovat
Nola
Amazonke velmi neverim, vlani mala to finale na rakete, dala sa rozhodit publikom a dnes hra znovu s Americankou.....
Reagovat
Dobry-den
Bohužel, Peggy to nedá. Vřískot bez problému zvítězí. 6:3 6:4.
Reagovat
annah
Nejspíš to tak bude.
Reagovat
paddy
Sabalenka - Pegula 1,29-3,87 (75/25)

Složení finále odpovídá mým dvěma hlavním tipům před startem turnaje. Sabalenka v posledních dvou letech na GS dominuje (již 4. finále na posledních 8 GS a minimum je jediné QF). Je jasné, že se bude opírat o svůj dělový servis i forehand, který je překvapivě rychlejší než u AlcSinDjo. smile Navíc se opírá o zkušenost s loňským publikem, kdy zápas končila v slzách. Jelikož proti ní bude stejně jako v SF stát obranářka, tak je logické, že Sabalenka vyhraje stats na W i UE. Klíčový však bude jejich rozdíl. Pegula má kvality přechytračit Sabalenku (vyhrála 2 ze 7 vzájemných zápasů), ale dnes to bude mít nesmírně těžké, protože Sabalenka je ve výborné formě a pochvalovala si, že vynechala OH, čímž ušetřila síly a nepříjemnou změnu povrchu.

V SF zahrála Sabalenka nejvíce W v turnaji (35), ale na 2. servisu získala jen 45 % bodů (poprvé na turnaji pod 50 % díky skvělému returnu od Navarro). Čísla poražené Navarro byla také dobrá (dokonce nezáporný rozdíl W/UE 13/13). Byl to tedy kvalitní zápas, bohužel dramatický až na konci.
V SF zahrála Pegula také nejvíce W během turnaje (34), ale zejména díky tomu, že to byl její jediný 3set zápas. Naopak na 1. servisu vyhrála jen 58 % bodů, nejméně v turnaji.
Nutno zdůraznit, že zmiňována horší čísla Sab/Peg jsou ovlivněna kvalitou jejich soupeřek.

Překvapilo mě, že Pegula během turnaje zahrála více W než Sabalenka (177/172). I když zohledníme jeden set navíc, tak přesto bych čekal dominanci Sabalenky. V přepočtu na vyhrané míče byly winners 42 % u Sab a 41 % u Peg.
Turnaj % úsp. servisu 1./2.: Sab 73/56, Peg 72/49 (srv in 65/62)

Jejich poslední zápas v Cinci na bleskurychlém povrchu byla jasná výhra pro Sabalenku. New York je však pomalejší, ale i tak dnes nebudu tipovat překvapení a budu se držet svého předturnajového tipu tedy, že titul vyhraje Sabalenka. smile

Pokud Pegula vyhraje titul, tak se stane 2. nejstarší GS vítězkou (po Pennetě) dle věku prvního titulu.
Reagovat
Vlk-v-trave
A půjde jako Penneta do tenisového důchodu hned po USO. :-))
Tak ji dopřejme zasloužený odpočinek od toho tenisového kolotoče se neustále vláčet z kontinentu na kontinent... byla by to hezká tečka za tím jejím tenisovým případem.
Reagovat
paddy
Ranking
Sab/Peg zůstanou i po finále na 2./3. místě.
Pokud Sabalenka vyhraje, tak bude mít 8 716b v rankingu. Ve Wimbledonu nestartovala. Kdyby tam hypoteticky vyhrála, pak by to vyskočilo na 10 716b. Swiatek má 10 885b, to by bylo jen o 169b více. Ta údajná bodová díra mezi nimi je způsobena hlavně Wimbledonem. Prosím příště nepište nesmysly. Po dalším Wimbledonu bych tipoval další střídání stráží.

============
Live Race (v závorce rozdíl na postupové místo TM)

1 Świątek 8285 (+4657)
2 Sabalenka 7176 (+3548) pokud titul 7876
3 Rybakina 4981 (+1353)
4 Paolini 4865 (+1237)
5 Pegula 4466 (+838) pokud titul 5166
6 Gauff 3968 (+340)
7 Navarro 3628 (0)
----------- WTA Finals cut -----------
8 Collins 3178 (-450)
9 Zheng 3070 (-558)
10 Krejčíková* 2686 (-942)
11 Ostapenko 2590 (-1038)
12 Kalinskaya 2461 (-1167)
13 Kasatkina 2448 (-1180)
14 Badosa 2325 (-1303)
15 Kostyuk 2267 (-1361)

* kvalifikována (viz nové protekční pravidlo; praxe jako za Iva na svazu smile)

Pro 7. místo bylo potřeba bodů:
Pre-covid 2016-19: 3400, 3637, 4510, 3850, 4120 (průměr 3903)
Post-covid 2021-23 (částečně bez Asie!) 3112, 2970, 3671 (průměr 3251)

Vzhledem k aktuálnímu Race myslím, že k postupu na TM bude stačit i necelých 4 000b. Složení TM je proto dle mého názoru již jasné.
U Collins jsem dohledal, že není pravda konec kariéry po USO, ale až po sezóně. Collins i Zheng by k postupu asi musely vyhrát 1000, v což nevěřím. Postup jiných by se rovnal zázraku.

Na programu je hlavně Peking (1000), vracející se Wuhan (1000; holky budou zase moci ochutnat pečeného netopýra nebo luskouna smile), Ningbo (500 asi malá účast) a Tokyo (500).

Batmana jste asi viděli, tady se můžete kouknout na Batgirl smile
https://nypost.com/2020/01/23/revolting-video-shows-woman-devouring-bat-amid-coronavirus-outbreak/
Reagovat
tommr
doufám že se Bára pochlapí a v Asii udělá nějaký dobrý výsledky aby se na TM dostala z osmého místa bez použití toho "protekčního pravidla". Jinak to bude mít na talíři až do konce kariéry ...
Reagovat
paddy
to je nesmysl se takto unavit, pak by nic neuhrála na TM
chce to myslet politicky smile
Reagovat
tommr
na TM neuhraje nic tak jako tak ...
Reagovat
Preview.lover
ale i tak by si odnesla slušnou porci 375 bodů
Reagovat
tommr
letos se už za porážky žádný body udělovat nebudou. WTA převzala na TM systém bodování ATP ...
Reagovat
Preview.lover
děkuji za opravu
Reagovat
bardunek666
Collins myslím hraje ještě v dalším týdnu pětistovku v Mexiku. Vzhledem k očekávánému slabému obsazení může stáhnout náskok :)
Reagovat
Levinest
Když už Pegula porazila Mušku (popravdě se Muška porazila sama), tak ať porazí i tu uřvanou Sabalenku.
Reagovat
Nola
nevidela som jedine semi, ale vysvetli mi, ako sa hracka dokaze porazit sama? mala MP a nepremenila ich? tenis sledujem, ale kym nepadne posledna lopticka tak zapas neskonci, take nieco by mohla tvrdit Osaka, mala MP na Igu na FO a zlyhala, Kaja po tom zraneni dosiahla semi a treba ju pochvalit, ale kecy, ze sa porazila sama su fakt ubohe......
Reagovat
Mony
Právě mě rozesmál ten titulek
Jasně, že Saba favoritkou je, ale kdo viděl Pegy v posledních zápasech, tak ví, že na dosah to není...musí hrábnout trochu dál
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
diskuse
Pakliže prohraje Sabalenka (což se s extrémně nepřátelským unfair publikem stát může), tak to bude ultimátní prohra pro tenis, sport a upřímnou "pravdu a lásku". :)

Kdokoli kdo dnes bude fandit Pegule, je představitelem "lži a nenávisti".
Reagovat
Levinest
Jdi se léčit....
Reagovat
paddy
myslím, že mu zkušebně vysadili medikaci, nebo je aktuálně na útěku z léčebny

vyčkejme, jestli ho brzy zpacifikují smile
Reagovat
com
Dnešek je mi asi putna.. smile

Nemusim jak SabaLenku, tak ani Pegulu, ktera furt vyrazuje Karoliny Ale kdybych si mel vybrat s pitoli u hlavy, tak asi at vyhraje SabaLenka - dorovnala by naskok na pšonku a klidne by ji na mohla na konci roku sesadit z trunu smile
Reagovat
tommr
vidím to podobně jako ty. Sabalenka je menší zlo ...
Reagovat
frenkie57
No já doufám, že titul urve Jess, působí na mě mnohem sympatičtěji, a že vyřazuje naše tenistky na mě nemá žádný vliv.
Reagovat
tommr
já jí to taky nezazlívám. Je to hlavně chyba našich Karolín že si s ní nedokážou poradit. Včera jí měla Muška takříkajíc na lopatě ...
Já dnešní finále beru ryze pragmaticky. Jak píše com výhra Sabalenky by ještě zdramatizovala boj o koncoroční jedničku a to je myslím v zájmu všech tenisových fanoušků - s výjímkou těch co fandí Swiatekový samozřejmě ...
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
frenkie57
Rozumím, také bych rád viděl Igu vyhozenou ze sedla. Ale i tak, prostě fandím Jess.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist