Favoritky Sabalenková i Rybakinová začaly na French Open suverénně

28. 5., 19:16
Aktuality 11
FRENCH OPEN - Aryna Sabalenková (26) zvládla roli favoritky proti 100. hráčce světa Erice Andrejevové (20) a udělala první krok k obhajobě loňského semifinále. Šampionka letošního Australian Open přehrála Rusku 6:1, 6:2 a na grandslamech vyhrála už 16 setů v řadě. Hladce postoupila také světová čtyřka Jelena Rybakinová (24), která přehrála Belgičanku Greet Minnenovou (26) 6:2, 6:3.
Profily hráčů
Aryna Sabalenková v prvním kole na French Open ztratila jen tři hry. (@Profimedia)

Andrejevová – Sabalenková 1:6, 2:6

Aryna Sabalenková v prvním setu nečelila ani jednomu brejkbolu, od stavu 1:1 získala šest her v řadě a za 35 minut vyhrála první set. Ve druhém dějství třikrát sebrala Erice Andrejevové podání a zápas bez problémů dopodávala. Poté, co v lednu obhájila titul na Australian Open, vyhrála už osmý grandslamový zápas beze ztráty setu.

"Jsem velmi ráda, že vás všechny dnes večer vidím, jak mě tu podporujete. Byla tu skvělá atmosféra. Vím, že jste neměli na výběr, protože venku prší... takže jste museli být na tomto kurtu," vtipkovala po vítězství Sabalenková.

Loňská semifinalistka udělala 16 nevynucených chyb a k výhře si pomohla 27 vítěznými údery.

Světová dvojka se letos na obou přípravných antukových tisícovkách předvedla ve velmi dobré formě. V Madridu a v Římě skončila v obou případech až ve finále, kde prohrála se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou.

Rybakinová – Minnenová 6:2, 6:3

Jelena Rybakinová dorazila do Paříže po téměř měsíční pauze. V posledních týdnech nehrála kvůli nemoci a přišla o tisícovku v Římě. Světová čtyřka však do prvního kola nastoupila v plné formě a i díky zisku 10 gamů v řadě porazila Belgičanku Greet Minnenovou, vyhrála nad ní i třetí vzájemný zápas a popáté v řadě zvládla úvodní utkání na French Open.

Ruská rodačka reprezentující Kazachstán se celý zápas prezentovala útočným tenisem. Šestkrát získala podání soupeřky, nastřílela 36 vítězných úderů a spáchala 21 nevynucených chyb.

"Jsem velmi šťastná, byla tu úžasná atmosféra. Jsem ráda, že jsem zpátky a můžu soutěžit na tomto turnaji,“ řekla Rybakinová v pozápasovém rozhovoru na kurtu. "V těchto podmínkách jsou míče těžší a musím se lépe pohybovat, ale to je tenis. Musím se přizpůsobit tomuto deštivému počasí,“ dodala.

Výsledky dvouhry žen na French Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
Schmiedlová nečekaně končí už v prvním kole po porážce od Errani. Loni přitom na FO došla do čtvrtého kola a v generálce na letošní FO získala titul v Parmě ...
Reagovat
Liverpool22
Ano tohle se nečekalo - zklamání hlavně pro Slováky. Jinak jsem dnes spokojený. Rybka hrála super a vypadá zdravotně fit + postoupila Mirra, Petra, Avanesyan.......Jinak Blinkova zase vyhrála TB ve 3. setu i když to nebylo drama jako na Wimbledonu. No a teď Viki taky zaválela Uvidíme co zítra naše holky
Reagovat
tommr
já bych k těm dnešním dobrým výsledkům přidal ještě výhru Putinky nad Stephensovou i když to se možná některým místním přispěvatelům líbit nebude ...
Naše holky budou zítra ve všech zápasech poměrně jasné kurzové favoritky ale nevěřím tomu že všechny vyhrajou. Největší obavy mám o Lindu Noskovou která v prvním kole nehrála dobře a má poměrně těžkou soupeřku ...
Reagovat
Liverpool22
Jo - Puťka pěkně Slůňátko smázla - to jsem nečekal. Linda to snad zítra zvládne, ale taky čekám těžký zápas - Begu je nepříjemná hráčka.
Reagovat
victim
Oba dva jste tenisově perverzní.
Reagovat
hanz
Slůňátko narazilo na svojí Nemézis... Dobře, že je venku...
Reagovat
victim
seš taky úchyl
Reagovat
victim
tenisovej
Reagovat
hanz
Tě vadí přezdívky či co?
Reagovat
victim
Ne nevadí,to z Putinky mám husinu.
Reagovat
victim
A z těch tvejch smajlíků vlastně taky.Vodporně se na mě škleběj.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist