Favoritky v Kuala Lumpur nezaváhaly, Gajdošová znovu neztratila set

4. 3. 2015, 17:14
Aktuality 24
Den po překvapivém vyřazení dvou vysoko nasazených hráček si dnes papírové favoritky v Kuala Lumpur postup do dalších bojů pohlídaly. Australská reprezentantka Jarmila Gajdošová porazila i svou druhou soupeřku na turnaji 2:0 na sety a v Malajsii si zahraje o semifinále.
Jarmila Gajdošová

Slovenka s australským pasem Jarmila Gajdošová nastoupila k utkání druhého kola necelých 24 hodin poté, co se s Kuala Lumpur nečekaně rychle rozloučily Sabine Lisická a Casey Dellacquaová. Luksika Kumkhumová z Thajska nadělala favoritce problémy jen v úvodním setu, ve kterém dvakrát dokázala srovnat po ztrátě podání. Další brejk za stavu 5-5 už Gajdošová potvrdila, v další sadě ještě dvakrát prolomila soupeřce servis a po 95 minutách proměnila svůj první mečbol.

"Mým hlavním cílem bylo rozběhat ji, což se mi myslím podařilo. Taky jsem dobře hrála v důležitých výměnách, těší mě, že jsem prošla dál," řekla webu WTA Gajdošová, kterou nezastavila ani velká vlhkost vzduchu v malajsijské metropoli. "Je tu vedro, ale to mi ani tolik nevadí. Člověk se hodně potí, ale na to jsem si zvykla," uvedla australská reprezentantka.

O semifinále si Gajdošová zahraje s šestou nasazenou Kurumi Naraovou, která v náročných podmínkách musela o účast ve čtvrtfinále bojovat s Magdou Linetteovou téměř tři a čtvrt hodiny.

Japonka si postup zkomplikovala sama, když po vyhraném úvodním setu měla v následující sadě za stavu 5-4 dva mečboly. Důležité podání ale ztratila, další pak dokonce čistou hrou, a zápas dospěl do třetího setu. Když v něm Naraová znovu neudržela vedení, přišel na řadu tie-break, v němž turnajová šestka prohrávala už 1-5. Tentokrát ale prokázala pevné nervy: z dalších osmi výměn ztratila jedinou a zvítězila tak 7-5 5-7 a 7-6.

"Jsem na to zvyklá, jednou jsem na French Open hrála čtyři a půl hodiny," komentovala maratónský zápas Naraová, která v roce 2010 v Paříži udolala v mimořádně dlouhém souboji Rumunku Niculescuovou. "Prostě jsem si jen opakovala 'Chci vyhrát, chci vyhrát' a snažila se soustředit na každý bod."

V duelu o čtvrtfinále nezaváhala ani osmá nasazená Julia Görgesová, která nechala Ukrajinku Kozlovovou uhrát pouhé tři hry.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Gajdošová (4-Austr.) - Kumkhumová (Thaj.) 7:5, 6:2
Naraová (6-Jap.) - Linetteová (Pol.) 7:5, 5:7, 7:6 (8:6)
Görgesová (8-Něm.) - Kozlovová (Ukr.) 6:1, 6:2
Kuličkovová (Rus.) - Putincevová (Kaz.) 6:0, 6:2
Dulgheruová (Rum.) - Duan (Čína) 6:4, 6:1
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Juraková/Koukalová (1-Chorv./ČR) - Broadyová/Witthöftová (Brit./Něm.) 7:6 (8:6), 6:3

Komentáře

24
Přidat komentář
EllNino
Bomba Jaru :) škoda, že to nebude s Julčou, ale snad Alex oplatíš tu porážku z Dohy :)
Reagovat
ipko
Errani to zvládla, Babos nepomohla ani moja veľká dôvera.. :(
Reagovat
janek_da
Tak Kiki na to teda jde zvostra, snad se nezastaví. Škoda, že nejsou kamery.
Reagovat
janek_da
A asi ji hned položily 3 BP za sebou, které neproměnila. Nyní 9 fiftýnů za sebou prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale 1. set má v kapse... :)
Reagovat
janek_da
No vida, a pak že nerostou.

Verka asi jenom potvrdila moje mineni o nekvalite jeji hry.
Reagovat
smazaný uživatel
Bookmakeři se pořádně zmýlili... :)
Reagovat
janek_da
Jak jsem videl, ze to vylezlo na 3, tak jsem neodolal.
Reagovat
janek_da
Chlapi, Slováci. Co je zač ten Kovalík? Nic moc výsledky, a to se poslední rok zlepšil :) A dneska pořádně tiskl Scheppera. Asi trochu na hlavu, celkem pohodově vyhrával podání, na returnu při 2.podání dobrý a v TB odešel.
Reagovat
Davor1
Typický challengerový priemerák, niečo na spôsob vášho Mertla :-))
2 či 3 roky dozadu ho trénoval Simon, súčasný kouč Veselého a v súčasnosti ho má v NTC na starosti Karol Kučera :-)

Minulý rok poskočil o cca 200 miest vyššie, až na začiatok tretej stovky, keď v lete senzačne vyhral nejaký antukový challenger v Nemecku. Challengere a druhá stovka je ale jeho strop, na ATP ani náhodou nemá a pochybujem, že sa ešte nejako dramaticky zlepší, tohto roku bude mať už 23.
Najlepší je jednoznačne na antuke a tá jeho súčasná červená séria je spôsobená predovšetkým kvôli tomu, že chodí po halových challengeroch, kde má hneď v prvých kolách ťažkých súperov a navyše, v hale to vôbec nevie...

De Schepper asi nie je v najlepšej forme, mimo servisu je strašne drevený a nie je až taký problém držať ho na returne na dištanc, keď práve nemá nejaký svoj super deň.
Jožko si musí počkať ešte pár týždňov na antukovú časť, tam môže nazbierať niekoľko bodov, snáď mu to pôjde aspoň tak ako vlani :-))
Reagovat
janek_da
Dík. Jasan De Schepper je teď jalový a hodně sázkařů to nepochopilo. Přesto mě trochu šoklo, jak s ním ve francouzské hale držel krok, teda většinu třetího setu byl i lepší.
Reagovat
ipko
Nara infarkotvý záver s Linette.. predsa len otočiť z 5:3 v tiebreaku rozhodujucúceho setu sa nepodarí každému.. Gajdošová tiež v pohode postup, ale tento turnaj proste musí vyhrať Caroline.. :)
Reagovat
tommr
doufám v pravej opak - at vyhraje kdokoli s výjimkou Wozniacký. Nejlepší by samozřejmě bylo kdyby vyhrála Klára, ale jsem realista a u ní budu spokojenej i s postupem do čtvrtfinále ... :)
Reagovat
ipko
povedzme si ale úprimne, že Wozniacka je najkvalitnejšia hráčka ktorá tu štartuje.. :) Klára bude mať asi už zajtra problémy s Withoeft..
Reagovat
VlS
Ipko, ale to je předse standardní tommrovo přání, Caro je pátá za Petrou.
Reagovat
ipko
všetko sa predsa nemôže brať podla rebríčka.. :)
Reagovat
VlS
No to víš ty, já a spousta dalších. A pak jsou ti, co všechno podle žebříku berou.
Reagovat
janek_da
No to víš ty, já a spousta dalších. A pak JE TEN, co všechno podle žebříku bere.
Reagovat
EllNino
Well Jaruš, no další překážkou bude Nara, to bude taky zajímavý, ale pevně doufám, že odoláš a vyzveš v semifinále Julii, na ten zápas bych se hrozně rád podíval :)
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
VlS
Jo, jsem pro, Jarmilku mám moc rád.
Reagovat
EllNino
:) mohla by dojít třeba do finále :) přál bych jí to, kočce :)
Reagovat
Davor1
semifinále Jarka- Julka by bol sen, snáď to klapne :-))
Reagovat
EllNino
snaddd :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist