Favoritům se v Las Vegas nedařilo

7. 3. 2008, 09:21
Aktuality 1
Bez tří nejvýše nasazených hráčů zůstal turnaj v americkém Las Vegas. Po Australanu Hewittovi nezvládli své zápasy druhého kola ani nasazená jednička Fernando Gonzalez a Kypřan Baghdatis.
Marcos Baghdatis

Chilan Gonzalez byl v Las Vegas žebříčkově největším favoritem, s turnajem se ovšem rozloučil už ve druhém kole. Dvanáctý hráč světa překvapivě nestačil na Rusa Jevgenije Korojlova. Turnajová jednička v zápase třikrát ztratila podání a prohrála 3:6 a 6:7.

Ve druhém setu se Gonzalez dokázal dostat z nepříznivého stavu 2-5 soupeřově servisu. Čtyřmi gamy v řadě strhl vedení na svoji stranu a poté, co Koroljev nezaváhal na servisu, musel rozhodovat tie-break. Koroljova ovšem nepříznivý vývoj neznervóznil a zápas dotáhl do vítězného konce.

"Prostě jsem bojoval," řekl po utkání šťastný Koroljov. "Moc si z toho nepamatuju, zápas mě úplně pohltil. Byla to tahanice o každý bod a štěstí bylo na mé straně," tvrdí Rus. "Samozřejmě, že je frustrující, když neproměníte 10 mečbolů. Když jsem vedl 5-3 a 40-15, nějak jsem se z toho rozklepal. Je dobře, že jsem v sobě našel energii a dokázal jsem se soustředit, abych to dotáhl do konce."

Set neuhrál ani Baghdatis
Nedařilo se ani turnajové trojce, kyperskému tenistovi Marcosu Baghdatisovi. Hráče číslo 17 žebříčku ATP zradilo v souboji s domácím Robbym Gineprim podání. Udělal sedm dvojchyb a měl jen padesátiprocentní úspěšnost prvního servisu.

V prvním setu vedl Baghdatis 3-1, ale Ginepri, startující na divokou kartu, si dokázal vzít podání zpátky a dotáhl sadu do tie-breaku. V něm vyhrál prvních pět bodů a výhru už si nenechal ujít. Ve druhém setu znovu dokázal Kypřanovi prolomit podání a po 97 minutách se radoval z vítězství 7-6 6-3.

Američan se po výhře 7:6 a 6:3 utká ve čtvrtfinále s Lotyšem Ernestem Gulbisem. Lotyšský mladík měl včera snadnou práci s Australanem Peterem Luczakem, kterému povolil pouhé tři gamy.


Výsledky - Las Vegas:

Dvouhra - 2. kolo:
Koroljov (Rus.) - Gonzalez (1-Chile) 6:3, 7:6 (7:4), Ginepri (USA) - Baghdatis (3-Kypr.) 7:6 (7:2), 6:3, Gulbis (Lot.) - Luczak (Austr.) 6:2, 6:1, Anderson (JAR) - Isner (USA) 7:6 (7:2), 7:5.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist