Fed Cup: Místo Makarovové nominovalo Rusko Kirilenkovou

26. 10. 2011, 17:35
Aktuality 18
Maria Kirilenková se stala čtvrtou členkou ruského výběru pro finále Fed Cupu proti českým tenistkám. Kapitán Šamil Tarpiščev původně nominoval Jekatěrinu Makarovovou, ale v dnes oficiálně zveřejněném týmu místo ní figuruje pátá deblistka světa Kirilenková. Jinak platí, že jedničkou je Věra Zvonarevová, kterou doplňují Anastasia Pavljučenkovová a Světlana Kuzněcovová.
Maria Kirilenková

Kvarteto českého kapitána Petra Pály se nezměnilo; opírá se o světovou trojku Petru Kvitovou a dále ho tvoří Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a druhá deblistka světa Květa Peschkeová. Jako pátá je v případě zranění připravena Klára Zakopalová. Utkání o fedcupový trůn se uskuteční 5. a 6. listopadu v hale v Moskvě.

Kirilenková hrála Fed Cup jen jednou. Před pěti lety v utkání proti Belgii prohrála s Kim Clijstersovou a za rozhodnutého stavu vyhrály s Dinarou Safinovou čtyřhru.

Právě kvůli čtyřhře ji Tarpiščev do týmu nejspíš zařadil. Letos se jí ve dvojici s Běloruskou Viktorií Azarenkovou dařilo, vyhrály dva turnaje a bojovaly ve finále Australian Open.

Nominace Kirilenkové ovšem může mít i další důvod. Sedmadvacátá hráčka dvouhry se střetla s českou jedničkou Kvitovou dvakrát a oba zápasy v roce 2009 jasně vyhrála. Nejdříve zdolala Kvitovou dvakrát 6-4 ve Wimbledonu a v Torontu 6-1 6-0. Navíc má čtyřiadvacetiletá Kirilenková pozitivní bilanci i se Šafářovou, vede nad ní 4:1.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Karolína je pořádně mimo, co to zase předvádí? Dnes si sama mohla uhrát dosažení Year end #1. K tomu stačilo vyhrát ještě jedno utkání ve skupině, Marfuša po dnešní prohře by ji už nemohla dotáhnout ani při stále teoreticky možném zisku titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tichoučká Maruška to už vzdala. Dobrá zpráva pro hráčky, pro fanoušky Petry i pro všechny diváky.
Reagovat
smazaný uživatel
kirilenko je asi nejkrásnější tenistka světa
Reagovat
Fandina
Ana Ivanovic.......
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Kirilenková je taky pěkná, ale s Anou se nemůže měřit.
Reagovat
Mistr
Makiri je mnohem hezčí než Ivanovic.
Reagovat
vendulkabendulka
No, takze to jsme probrali ty kozy. A ted k tenisu :)
Kirilenko je imho mnohem lepsi tenistka a tahle ruska ctyrka je primo vrazedna. Bojim bojim.
Reagovat
smazaný uživatel
mnohem lepší :-DD
A byla ta Kirilenko taky třikrát ve finále grandslamu?
Reagovat
jacksax
A Makarenka snad jo? Nechápu. Podle mě velká posila pro ruský tým
Reagovat
smazaný uživatel
Aha :-( Já to četl v souvislosti s předchozím příspěvkem jako:
Kirilenko je imho mnohem lepsi tenistka ... než Ivanovič
Reagovat
smazaný uživatel
No ve čtyřhře byla ve finále grandslamu dvakrát spolu s Vikou, pokud vím. :) Ale jinak jsem samozřejmě na straně Any, co se týče tenisu i krásy. Každopádně Masha K. je taky fajn.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak grandslamovou šampionkou je třeba taky už x let bídná Anna-Lena Groenefeld. Jenže v mixu, na tyhle soutěže sere pes.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ses dneska nějak rozjel. :D No co se týče mixu, tak je to pro mě sympatická věc (hlavně na Hopman Cupu se mi líbí), ale taky to neberu úplně vážně. Vždycky přemýšlím nad tím, že když kluk hraje na holku, tak musí trochu ubrat. Na jednu stranu to samozřejmě chápu, ale jinak to prostě není ono. Když hrajou holky proti sobě a kluci proti sobě, tak hrajou naplno a tak to má být. Ten mix je takový zvláštní, ale je to jen můj názor... Klasickou čtyřhru uznávám, s tím nemám žádný problém. Samozřejmě nejvíc je pro každou hráčku kariéra ve dvouhře, ale šikovné deblistky si taky zaslouží uznání.
Reagovat
VlS
Já myslím, že mix neberou úplně vážně ani hráči. Když jsem se díval na Ivetu s tím Rakušákem ve Wim, tak bylo vidět, že to hrají pro zábavu a radost. Ale to je na tom sympatické a atmosféra se mi moc líbila.
Jinak Makiri je jedna z nejhezčích tenistek. Jsem sice spíš na brunety, takže Anna ano, ale co s tou výškou? Nejsem zrovna prtě (188), ale vedle Anny v podpatcích bych měl asi mindrák. Takže radši Makiri.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. No pro mě je Makiri asi šestá nejhezčí hráčka. Já mám 190, ale vedle Any nebo Mashy na podpatcích bych taky neobstál. :D Ideální by pro mě byla buď Caro nebo Vika. Jenže Caro má Roryho, takže mám smůlu. :D Vika je momentálně nezadaná, pokud vím. :)
Reagovat
skott
Azarenka chodi s Bubkou mladsim pokud vim...
Reagovat
smazaný uživatel
Někde jsem četl, že je to její přítel a někde už expřítel... Tak nevím.
Reagovat
EllNino
Treba ho vymenila za Bubku st. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist