Fed Cup: Místo Makarovové nominovalo Rusko Kirilenkovou

26. 10. 2011, 17:35
Aktuality 0
Maria Kirilenková se stala čtvrtou členkou ruského výběru pro finále Fed Cupu proti českým tenistkám. Kapitán Šamil Tarpiščev původně nominoval Jekatěrinu Makarovovou, ale v dnes oficiálně zveřejněném týmu místo ní figuruje pátá deblistka světa Kirilenková. Jinak platí, že jedničkou je Věra Zvonarevová, kterou doplňují Anastasia Pavljučenkovová a Světlana Kuzněcovová.
Maria Kirilenková

Kvarteto českého kapitána Petra Pály se nezměnilo; opírá se o světovou trojku Petru Kvitovou a dále ho tvoří Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a druhá deblistka světa Květa Peschkeová. Jako pátá je v případě zranění připravena Klára Zakopalová. Utkání o fedcupový trůn se uskuteční 5. a 6. listopadu v hale v Moskvě.

Kirilenková hrála Fed Cup jen jednou. Před pěti lety v utkání proti Belgii prohrála s Kim Clijstersovou a za rozhodnutého stavu vyhrály s Dinarou Safinovou čtyřhru.

Právě kvůli čtyřhře ji Tarpiščev do týmu nejspíš zařadil. Letos se jí ve dvojici s Běloruskou Viktorií Azarenkovou dařilo, vyhrály dva turnaje a bojovaly ve finále Australian Open.

Nominace Kirilenkové ovšem může mít i další důvod. Sedmadvacátá hráčka dvouhry se střetla s českou jedničkou Kvitovou dvakrát a oba zápasy v roce 2009 jasně vyhrála. Nejdříve zdolala Kvitovou dvakrát 6-4 ve Wimbledonu a v Torontu 6-1 6-0. Navíc má čtyřiadvacetiletá Kirilenková pozitivní bilanci i se Šafářovou, vede nad ní 4:1.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist