Fed Cup: Pátou hráčkou pro finále je Zakopalová

23. 10. 2011, 19:04
Aktuality 8
Klára Zakopalová se stala pátou hráčkou českého týmu pro blížící se finále Fed Cupu proti Rusku. Kapitán Petr Pála ji nominoval jako náhradnici k již ohlášenému kvartetu, které tvoří světová čtyřka Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a druhá deblistka světa Květa Peschkeová.
Klára Zakopalová

"Zakopalová nejlépe zapadá do již nominovaného kvarteta. Hraje pravou rukou a odehrála v poslední době dobré turnaje," komentoval Pála svůj výběr pro finále týmové soutěže, které se uskuteční 5. a 6. listopadu v hale v Moskvě.

Devětadvacetiletá Zakopalová postoupila koncem září do semifinále v Soulu a na turnaji v Pekingu potrápila ve třech setech Věru Zvonarevovou, která bude jedničkou ruského výběru ve finále Fed Cupu. Soutěž družstev naposledy hrála před pěti lety v Thajsku, kde vyhrála dvouhru. Celkově má bilanci osm výher a čtyři prohry.

Kapitán Pála měl při volbě sestavy těžkou roli, jelikož měl široký výběr hráček. V nominaci se mimo jiné nedostalo na Barboru Záhlavovou-Strýcovou, která letos hrála v prvním kole proti Slovenkám i v semifinále proti Belgii, ani na Ivetu Benešovou. Obě společně získaly rozhodující bod ve čtyřhře v semifinálové bitvě v Belgii.

"Strávil jsem nad nominací několik dnů a nocí. To hovoří o kvalitě holek, které máme, ale hrát mohou bohužel jenom čtyři. Vzhledem k ostatním je to drsné, ale nedá se nic dělat. Všechny chtěly být v týmu, což mě strašně moc těší a mám k nim respekt. Systém je nefér, ale s tím se nedá nic dělat," řekl Pála při nominaci.

Ruský kapitán Šamil Tarpiščev sází na zmíněnou Zvonarevovou a na Anastasii Pavljučenkovovou, Světlanu Kuzněcovovou a Jekatěrinu Makarovovou.

pva, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vůbec se nezmínil o Petře Cetkovké, která má letos svoji životní formu! Musíme jen doufat, že měl šťastnou volbu a tahle sestava tam vyhraje!! Což jim moc přeji!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klára Zakopalová tam patrí a ja som rád že ju kapitán Pála vybral do družstva verím že pomôže k víťazstvu je to bojovníčka
Reagovat
PhePe71
Na čtyřhru měly podle mě jít Strýcova s Benešovou ...
Reagovat
jacksax
tak tak. Po tom co přehrály Hradeckou s Makaravovou byc hje viděl jako jasné favoritky na bid ze čtyřhry.
Reagovat
smazaný uživatel
ty sou marný. Peschke je jasná
Reagovat
smazaný uživatel
Nejhorší možné řešení,tady se Pála sakra spletl.Ale on je kapitán.
Reagovat
smazaný uživatel
Co ty tvoje směšný slitky? Ty jsou v pořádku? Proč vlastně mezi slovy mezeru děláš?
Dalo by se to napsat i takto:
Nejhoršímožnéřešení,tadysePálasakraspletl.Aleonjekapitán :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi,ty budeš nějakej vadnej!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist