Fed Cup: Rybárikovou postihla střevní viróza, její start to ale neohrozí

1. 2. 2011, 14:53
Aktuality 0
Slovenskou tenistku Magdalénu Rybárikovou, trojku domácího týmu před zápasem Fed Cupu s Českem v Bratislavě, vyřadila z úvodu přípravy střevní viróza. Hráčka vynechala i pondělní trénink, na víkendové utkání by však měla být připravena.
Profily hráčů
Magdalena Rybáriková

"Netrénovala jsem dva dny, dnes se cítím mnohem lépe. Doufám, že všechno bude v pořádku," řekla Rybáriková novinářům. Zlepšující se zdravotní stav domácí tenistky potvrdil i kapitán Matěj Lipták.

Slovensko se před vyprodaným hledištěm v Národním tenisovém centru bude spoléhat hlavně na výkony svých nejlepších hráček Daniely Hantuchové a Dominiky Cibulkové. "Snažím se hlavně nahrát to, co jsem ztratila na začátku roku, a dostat se do ideálního tempa, což po zranění jistě nikdy není lehké," řekla Hantuchová, jež se donedávna zotavovala ze zranění achilovky.

Svěřenkyně kapitána Liptáka budou spoléhat na podporu publika. "Myslím, že to domácí prostředí určitě vždy pomáhá. Hlavně to asi bude rozhodující v tomto utkání, protože bude velmi vyrovnané," poznamenala Hantuchová. Souboje s Petrou Kvitovou i Lucií Šafářovou prý budou náročné. "Obě jsou nepříjemné v tom, že jsou levačky, těžko se čte jejich servis," dodala.

Slovenky mají českým hráčkám co oplácet. Češky se ve Fed Cupu se Slovenskem dosud utkaly třikrát a pokaždé vyšly z klání vítězně. "Já věřím, že právě tento zápas bude ten zlomový a že to otočíme. Pevně věřím, že nás to nastartuje k tomu, že můžeme Fed Cup vyhrát," netajil odhodlání slovenský kapitán. Slovensko už ve Fed Cupu triumfovalo v roce 2002.

Hráčky se však k případnému úspěchu vyjadřovaly mnohem opatrněji, opakovaně upozorňovaly na kvality českých soupeřek. "Vždy mám pocit, že když hrajeme proti nim, tak jsou zrovna v dobré formě," poznamenala Hantuchová.

V dějišti prvního kola Fed Cupu je od pondělí i český výběr Petra Pály. Seznamování s dvorcem absolvovalo trio tenistek, večer se k týmu přidala také Květa Peschkeová. Losování zápasů se uskuteční v pátek, utkání odstartuje v sobotu odpoledne.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist