Fed Cup: Šarapovová bude v Praze hrát, slíbila účast ve finále

25. 9. 2015, 12:58
Aktuality 256
Ruské tenistky přiletí k souboji o fedcupový titul do Prahy v plné síle. Jak dnes oznámila kapitánka Anastasia Myskinová, její tým povede ve finále třetí hráčka světa Maria Šarapovová, kterou doplní světová dvacítka Jekatěrina Makarovová, Anastasia Pavljučenkovová a Jelena Vesninová.
Maria Šarapovová

"Je ohromné, že všechny holky okamžitě souhlasily s tím, že budou hrát," uvedla Myskinová, která v roce 2004 vyhrála French Open a stala se první ruskou grandslamovou šampionkou v historii.

Šarapovová potřebuje Fed Cup hrát, aby měla šanci dostat se na olympijské hry v Riu de Janeiru. Letos nastoupila v prvním kole proti Polsku, dubnové semifinále s Německem už ale kvůli zranění vynechala. Nyní je po další zdravotní pauze, od Wimbledonu nehrála kvůli zranění pravé nohy. Na kurty se chce vrátit příští týden v čínském Wu-chanu.

Ruské tenistky budou chtít ve finále, které je na programu v O2 Areně 14. a 15. listopadu, vrátit českým obhájkyním titulu porážku z posledního vzájemného duelu. Ve finále 2011 Češky v Moskvě zvítězily 3:2.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

256
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Kozoroh
Dle mého názoru špatné rozhodnutí. Toto pravidlo k větší prestiži DC nepomůže a naštve dosavadní příznivce DC (s vyjímkou chytrolína Kveše).
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/wuhanopentennis/videos/vb.281019278731069/534001510099510/?type=2&theater

achhh jaaj mne už fakt hrozne chýbala.
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/127184667291570/photos/a.852080581468638.1073741882.127184667291570/1075701015773259/?type=3&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Máš už připravený špunty do uší? :D
Reagovat
Cico93
Prosím Ťa, šak ja už zvyknutý.
Reagovat
Frick
Jak je ta mapa nesnášenlivosti v ruskym týmu?
Reagovat
lars
Makaron potrebuje ucast na FC kvuli OH
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo, loni hrála 2 singly s Argentinou a předtím hrála 2013, ale to se asi nebude pro účast počítat. Ono bude stejně ještě zajímavý, jak tím žebříčkem zahýbe (ne)splnění kritérií ITF, protože třeba momentálně je tam jako čtvrtá nejlepší Ruska Kasatkina (asi se teda nedá moc čekat, že by to udržela), která neodehrála ani zápas, jen jednou byla v nominaci.
Reagovat
Frick
Jestli bude řvát, tak na ní pošlu Lojzu Grebeníčka, aby k tomu řvaní měla důvod!
Reagovat
smazaný uživatel
omg, už sa s tým zmier, hékanie k nej už patrí. ;-)
Reagovat
Frick
http://oidnes.cz/13/021/cl5/MA48f826_tenisti.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:(((( Blbý pravidlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak rekord už mají asi navždy (nebo než to zas ITF změní :D ).
Reagovat
smazaný uživatel
Silně pochybuji, že se něco změní zpět. Spíš to bude přesně naopak. I v DC se bude hrát jen na dva vítězné, TB ve všech setech, pak se zruší service let a následně se zavede no-ad scoring. Čili zápasy budou trvat tak 1-1,5 hod., jen výjimečně déle. Možná se pak po vzoru IPTL zavede i možnost střídání hráčů během zápasu, power point na returnu, TB na čas a jiné šaškárny, ať je z toho pořádný cirkus. Pak už ani nebude nikomu vadit, že se to celé hraje jeden rok v Singapuru, druhý v Dubaji a třetí v Pekingu.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tak zásadní revoluce DC ani FC snad nečeká.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel myslím, že nějaké další změny vedoucí směrem ke krácení zápasů budou časem následovat. Zastánci toho se neustále ohánějí zatraktivněním tenisu, přestože většina tenisových fanoušků (troufnu si říct drtivá) to vidí přesně opačně. Bohužel skutečným motivem zastánců zkrácení je změnit poměr mezi sportem a byznysem víc ve prospěch byznysu. Když si vezmeme GS - na USO se v rozhodujícím setu hraje TB a už to působí "divně". Ale zavést na GS zápasy mužské dvouhry na 2 sety? To je totéž, jako kdyby FIFA zkrátila fotbalové zápasy na nejvyšší úrovni na 2 x 30 minut kvůli tomu, aby mohly top kluby odehrát 3-4 zápasy týdně a vydělalo se víc peněz. GS na 2 sety by ztratilo půlku prestiže (záměrně píšu o GS, protože v DC je ta prestiž už tak nějak pochybná). Proč většinu GS v poslední dekádě vyhrávají 3 hráči? Protože pro ostatní je téměř nemožné dokázat je přehrát na 3 sety. Na 2? Proč ne, GS by se tím otevřel pro víc hráčů, jen by už nebyl tak prestižní. Komediální pravidla ITPL snad zůstanou jen v rámci exhibic. Ale kdo ví, co nás čeká, dosud konzervativní ITF dost omlazuje (novému předsedovi není ani 60), tak třeba ještě nějaké inovace přijdou...

Btw. Haggerty je zároveň boss USTA i US Open, takže je zřejmé, že prosazení TB v 5. setu je i jeho práce. Jen doufám, že si to nenechají vnutit i organizátoři ostatních GS.
Reagovat
smazaný uživatel
- ne každá změna je nutně špatná. A je vcelku jedno, kolik lidí s ní nesouhlasí.
- GS by o svou prestiž hraním na dva vítězné rozhodně nepřišly, to je kravina. Prestiž těchto turnajů ANI V NEJMENŠÍM není dána počtem setů, na které se hraje
- ano, prestiž DC je natolik pochybná, že Andy zvažuje, že mu dá přednost před Turnajem mistrů
Reagovat
Frick
Souvísí. Velký zápasy se maj hrát na tři vítězný (a nejlépe pětisetová bitva 4h00m+)

I na ATP 1000 by se třeba od ČF/SF mohlo hrát na tři. Tak jest.

A možná holky na GS v SF a F taky...
Reagovat
smazaný uživatel
Staromilství není argument.

Atraktivita zápasu není dána počtem setů ani odehranou dobou.
Reagovat
Kozoroh
" Atraktivita zápasu není dána počtem setů ani odehranou dobou."

Na zápas Isner-Mahut v 1. kole Wimbledonu 2010 by si dnes skoro nikdo nepamatoval, kdyby nehráli na tři vítězné a závěrečný set by se rozhodoval v TB...
Reagovat
smazaný uživatel
Holky bych do best of 5 nenutil, při současném náročném programu a zároveň současné náročnosti tenisu by to jen hodně těžko fyzicky zvládaly. Už takhle je zdravotních výpadků až dost.
Reagovat
smazaný uživatel
GS by přišly o část prestiže. Porazit top hráče na 2 sety je snazší než porazit ho na 3 sety. Djokoviće letos na 3 porazil jen Wawrinka. Na 2 Federer (opakovaně), Murray, Karlović. Docela Ivovi fandím, pro Tour je zpestřením, ale jako GS vítěze si ho představit neumím. Navíc GS by měl mít ve svém průběhu nějaké "epické" bitvy (letos např. AO Kokkinkais - Gulbis, Nadal - Smyczek, Seppi - Federer, Kyrgios - Seppi, Djoković - Wawrinka, RG Kokkinakis - Tomic, Monfils - Cuevas, Djoković - Murray, Wawrinka - Djoković, Wimbledon Nieminen - Hewitt, Verdasco - Kližan, Pospisil a 3 výhry v 5 setech, když vždy musel otáčet, Karlović - Tsonga, Čilić - Isner, Djoković - Anderson, Gasquet - Wawrinka, nakonec i to finále docela ušlo, US Open Paire - Nišikori, Kukuškin - Dimitrov, Fognini - Nadal, Young - Simon, Young - Troicki, Murray - Mannarino, Anderson - Murray, Čilić - Tsonga, Djoković - Federer) - prostě dlouhé zápasy se zajímavým průběhem a velké upsety. Na 2 sety by GS ztratily když ne prestiž, tak kouzlo. Navíc takový turnaj má mít pořádné finále, klidně na 4 hodiny a ne aby se člověk na ten zápas měsíce těšil a pak bylo hotovo za 70 minut.

K té prestiži DC - když spočítáme počet zápasů, které odehrály za posledních 5 let země, které mají hráče dlouhodobě ve světové špičce, pak spočítáme počet účastí těch největších hvězd v těchto zápasech, tak by mě hodně překvapilo, kdyby ten počet účastí šel přes 50 % (a to i přes dříve stabilní účast Berdycha, loňskou jízdu Federera s Wawrinkou a letošní Andyho). De facto za tu přetrvávající prestiž může především tebou kritizované staromilství :)
Reagovat
smazaný uživatel
US Open se svého času dokonce část turnaje na dva sety hrálo a myslím si, že by nikoho nenapadlo tvrdit, že by tituly z té doby měly menší prestiž než tituly z doby, kdy se celý turnaj hrálo na tři vítězné. Takže ne, GS by hraním na dva vítězné o prestiž nepřišel.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím.
Reagovat
gigin
Samozřejmě, že přišel.
Reagovat
smazaný uživatel
Historie ukazuje, že ne.
Reagovat
slacker
Jak historie ukazuje ze ne? prechod na 2 sety je/bude ztrata prestize a vyjimecnosti jak vysita
Reagovat
gigin
Kdyby se hrálo na dva, čím by byl prestižní? Počtem hráčů? Tři sety je úplně jiná liga...
Reagovat
smazaný uživatel
Tím, čím je prestižní teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď je prestižní tím, že se hraje best of five. :)) Větší pavouk sám o sobě takovou prestiž nezaručí. Já bych třeba uvítal i navrácení třech vítězných setů pro finále Masters, jak tomu bylo v minulosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikoli, je prestižní historií, body a penězi, rozhodně ne počtem setů. Jak už jsem tu zmínil - US Open se v minulosti částečně hrál na dva vítězné a prestiže mu to nijak neubralo.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy se hrál na dva vítězné sety a jak mám rozumět tomu částečně? :)) Co si pamatuji, tak byl akorát jiný formát setů, bodování, v dávnější historii, ale pořád to bylo na tři vítězné sety? :)) Hrálo se na trávě apod. Ale v té době to nebylo zdaleka tak prestižní jako nyní. No a nesmíš hodnotit prestiž jen z pozice hráčů, ale i z pozice prostého diváka.
Reagovat
smazaný uživatel
Částečně znamená, že se do tuším třetího kola hrálo na dva vítězné a až od čtvrtého dále na tři vítězné. A bylo to tuším někdy v sedmdesátých letech.

Právě že z pohledu obyčejného diváka je většina tříseťáků nuda o ničem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem asi neobyčejný divák, aspoň v tom mám konečně jasno.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem náhodně zkouknul mužského pavouka na US Open 1970 a hrálo se na tři vítězné už od prvního kola. Samozřejmě lze procházet každý pavouk, ale tuším že mám dnes na práci jiné věci. :D Zápasů na dva vítězné si obyčejný i neobyčejný divák užije přes celou sezonu až až, hádám, že v tom se právě skrývá ta prestiž pro něj, že je to něco neobyčejného v sezoně. A rozhodně je prestižnější pro mě když vidím pět famózních setů než tři kvalitní sety. Zápasy jako Fedex vs. Nalbandian ve finále Masters v Paříži nebo finále Masters v Římě 2006 mezi Rafou a Fedexem, o rok dříve v Madridu mezi Rafou a Ljubou...a spousta dalších famózních GS pětiseťáků dělají prestiž pro diváka. K čemu je styl "hlavně rychle z kurtu"? S nadsázkou napsáno..
Reagovat
smazaný uživatel
V úplně prvních letech se na USO hrálo na dva vítězné. A to tam navíc ještě neplatilo, že je potřeba vyhrát o dva gamy, končilo se i při výsledku 6:5.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikoli, je prestižní historií, body a penězi, rozhodně ne počtem setů. Jak už jsem tu zmínil - US Open se v minulosti částečně hrál na dva vítězné a prestiže mu to nijak neubralo.
Reagovat
Kozoroh
Prestiž GS turnajů není dána počtem setů.

Další megakravina chytrolína Kveše...
Reagovat
blixa
No já nevím, školy nemám ... ale netvrdí náhodou IQ přesně to samé ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Že něco nechápeš ještě neznamená, že je to kravina. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jistěže by grandslam přišel o prestiž. Přesně jak píše vlna, tenis na tři sety a na dva sety je úplně jiný sport. Porazit TOP 4 na dva vítězné není zas až takový rébus, ale na tři sety je to takřka nemožné. Navíc není nad to, když se hraje vzrušující pětiseťák, představ si, že by třeba Wawrinka: Djokovič z AO 2013 se hrál jen tři sety. Přišel by, asi tak o 90% atraktivity. Myslím, že kdyby se zkrátily GS na dva vítězné, tak spousta tradičních fanoušků tenisu by byla naštvaná a někteří třeba přestali sledovat, kdežto noví fanoušci by kvůli tomu nepřišli a když ano, tak jenom velmi titěrná část.
Reagovat
smazaný uživatel
To, co dělá tenis tenisem je právě ta tradice a ty zvyklosti, které fungují už několik desetiletí (až na výjimky, jako je jestřábí oko). A když by se začal měnit formát setů, tak by to byl precedent, po němž by přišly další kraviny, které by to totálně rozbořily. Stačí se podívat na Formuli 1. Tam se úplně vykašlali na tradice. Začalo to masivní přesouváním závodů na umělé okruhy v Assii, přičemž zrušili nádherné přírodní tratě v Evropě, pokračovalo naprosto nesmyslnými změnami a dnes je z toho okrajový sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Formát setů? Vždyť v tom je dneska neskutečnej bordel.
Reagovat
smazaný uživatel
V čem jako? Že tomu nějaký Iqe z Horní Dolní nerozumí, neznamená, že je nesrozumitelný. Co na něm nechápeš? GS, finále olympiády, Davis Cup 3 vítězné, zbytek 2 vítězné.
Reagovat
smazaný uživatel
Se podívej na debly.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to složitější. Debly se na běžných turnajích hrají na 2 vítězné a navíc s no-ad. Na GS se debly hrají rovněž na 2 vítězné, ale s klasickým počítáním. Výjimkou je mužský debl na Wimbledonu, kde se hraje na 3 vítězné (stejně jako ostré deblové zápasy v DC). Mixy na GS se hrají jako běžné debly na běžných turnajích, tedy 2 sety + případně STB, no-ad. Jen na Wimbledonu se STB nehraje. Snad jsem se teď v tom popisu z hlavy příliš nespletl :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomněl jsem samozřejmě zmínit STB u deblů na běžných turnajích.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť říkám, že je v tom bordel.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, dyť debl sledují akorát přítelkyně a rodina hráčů, možná.
Reagovat
smazaný uživatel
Příliš nechápu malý zájem o debl. Většinou je o dost akčnější a zajímavější než singl. Divoké přestřelky u sítě, dramatické přeběhy, překvapivé momenty způsobené skvělou nebo naopak chybnou komunikací mezi hráči...
Reagovat
Kozoroh
Asi je to tím, že v deblech nejsou příliš k vidění dlouhé výměny od základní čáry, mnozí to tu sice odsuzují jako "pinkání", ale právě tento styl hry se mnoha divákům líbí (třeba dlouhé výměny mezi Djokovičem a Nadalem nebo Djokovičem a Murraym.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně mám radši pestřejší, celodvorcové pojetí, které ale bohužel v dnešním singlu hraje málokdo. Ranařina typu Isner/Raonič nebo běhání po základní čáře typu Murray/Nadal moc atraktivní není. Na té špičce to zatím zachraňuje Federer, ale co bude za pár let, těžko říct.
Reagovat
Kozoroh
Zmínil si F1, no dle mého nejvíc F1 škodí, že ten nejlepší nemusí být nejlepší jezdec, stačí být jeden z nejlepších a mít nejlepší auto. Pro každý sport je důležité, aby byly rovné podmínky a ty dnes v F1 nejsou.
Reagovat
smazaný uživatel
F1 nikdy nebyla soutěž jezdců, nýbrž hlavně stájí a výrobců motorů. Není na tom nic špatného, je tu spousta jiných podobných soutěží, kde všichni jezdí se stejným autem a mnohem víc záleží na závodníkovi.
Reagovat
Kozoroh
" US Open se svého času dokonce část turnaje na dva sety hrálo"

A proč se tento formát (část turnaje se hraje na dva vítězné, zbytek na tři) na US Open neudržel? Protože se neosvědčil!!
Reagovat
FulnekUltras
i ušní bubínky těsněji přísedících ve vysočanské hale. O vyšponovanou atmosféru patrně postaráno...
Náš FC-tým teď v podobě plnotučného Ruska i Rumunska čekají dva potenciálně opravdu nejtěžší soupeři ze všech možných - snad jen s výjimkou boje proti S+V USA na asfaltu hned vedle Yankees Stadia v Harlemu... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To je prostě blbost psát, že Máša, top hráčka, jedna z nejlepších, nastoupí do FC a nedá tomu maximum, co bude schopná dát v ten okamžik. Stejně tak spekulace ohledně OH, boha pro hráčku/hráče jsou OH velká motivace. Se podívejte na Fedexe. :)) Máša je Máša, ale nemá velkých úspěchů plnou prdel, aby mohla opovrhovat OH nebo FC, zvlášť letos ne. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo neříká, že to Maruš vypustí, nebude chtít prohrát. Ale taková srdcařka jako naše děvčata zkrátka není - vzpomeň si na loňský Petřin zápas proti Anděle.
Reagovat
gigin
Máša je sakra ctižádostivá, jedna z nej na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
To možná je, ale Fed Cup má na háku a ani to nezapírá.
Reagovat
gigin
Ano, ale když bude hrát, dá do toho všechno. Bude chtít vyhrát za každou cenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Což na tom, že není srdcařka, nic nemění.
Reagovat
smazaný uživatel
A srdcaře určuješ podle jakýho kritéria? Jsou na to tabulky nebo co?
Reagovat
smazaný uživatel
Nečekal jsem, že zrovna ty nepochopíš rozdíl mezi holkama, co reprezentují pravidelně a rády a někým, kdo má Fed Cup na háku, hraje ho kvůli OH a ještě to drze přiznává.
Reagovat
gigin
Petra často chodí otrávená po kurtu, jak by ani nechtěla vyhrát, taky to nepůsobí nějak srdcařsky...
Reagovat
smazaný uživatel
A proto ve FC v poslední době prakticky neprohrává. A proto ho hraje pořád, přestože ho už třikrát vyhrála. Mysli, než napíšeš nějakou ptákovinu.
Reagovat
gigin
Nebavim se o FC. Celkový pohled na hráče jsem myslel.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže řeč je o FC, ne o individuálních turnajích. Na individuální akci, kde je každý sám za sebe, o nějakém srdcařství nemůže být řeč.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže řeč je o FC, ne o individuálních turnajích. Na individuální akci, kde je každý sám za sebe, o nějakém srdcařství nemůže být řeč.
Reagovat
gigin
To si nemyslím. Srdcař je srdcař vždycky.
Reagovat
smazaný uživatel
Zřejmě ne. Proto jsou týmové soutěže tak speciální a tak bohaté na různé překvapivé výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
Výsledky bývají překvapivé, snad tomu pomáhá, když hráč je motivován větou - dej do toho srdce. Ne vždy, je to ale zárukou úspěchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Za těmi překvapeními stojí i to, že se každý jinak vyrovnává s tlakem. Někomu to pomáhá, někdo to vypustí z hlavy a někdo je tím svázaný a zahraje o x % hůř než normálně (viz třeba Veselý a 1. zápas v Indii nebo i Karolína v Kanadě, když hrála poprvé FC, sice výsledkově to byly jasné výhry, ale nervozita na ní byla znát hodně). Když to vztáhnu konkrétně na finále, tak Petra a Lucka jsou ten první případ (týmová soutěž je nakopne) a Maria bude spíš ten druhý (Terminátor přijde na kurt s cílem "zabíjet" a je jedno, kde a o co se hraje :D ).
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba Serena nehraje FC pravidělně, ale srdcařka to podle mě je. A "srdcaře a nesrdcaře" nerozděluju jen podle toho, jak ochotně reprezentují apod., ale jestli na kurtu "nechávají všechno" a bojují do posledního míče. A je jedno, jestli to je za repre nebo za sebe...
Reagovat
smazaný uživatel
Člověk, který FC hraje čistě kvůli OH a drze to přiznává srdcař zkrátka není. Že Máša nebo Serena jsou až moc ctižádostivé na to, aby ten zápas odchodily, to je jiná věc. Ale srdcařka není ani jedna, alespoň podle mě ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, tohle je daleko větší ptákovina než co ty kritizuješ ostatním. Srdíčko sem, srdíčko tam, objednej si obrovské elektronické srdce, zapoj si ho do elektřiny a vystav na štít domu. Srdíčko je ptákovina non pus ultra. Ctižádost, bojovnost..a v konečném důsledku je to to samé u Petry i u Máši, protože obě budou bojovat až do morku kosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ptákovina? Skutečnost dokazuje opak.
Reagovat
VlS
Iqe, kdys viděl Marii odchodit zápas? Já ani jednou.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to má společného s odchozením zápasu?
Reagovat
smazaný uživatel
Co to má společného s odchozením zápasu?
Reagovat
gigin
Taky to tak vidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že v tom bude ta.... no.... jo... antipatie :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude chtít prohrát je směrodatné, takže jinými slovy do toho dá všechno. Vogo srdíčko, to je takové otřepané hokejové klišé. Prostě bojovnost, zarputilost, ctižádostivost..společným motivem je nechtít prohrát. Máša možná FC flákala, ale když už bude hrát, tak není ten typ, co by do toho nedal všechno, takže pojede na 100% toho co v tu chvíli do toho bude moct dát = hodně velké nebezpečí a jednoznačně největší soupeřka Petry ve FC v celé její kariéře.
Reagovat
smazaný uživatel
Klišé? Já naopak myslím, že faktor "srdíčko" hodně podceňuješ, čehož jsou právě naše holky hmatatelným důkazem. Asi není náhoda, že Lucka ve FC dlouhodobě předvádí lepší výkony než na individuálních turnajích, že Petra v posledních letech ve FC prakticky neprohrává, že zvládla otočit loňský finálový zápas proti Anděle přestože v závěru sotva pletla nohama...
Reagovat
smazaný uživatel
Srdíčko ještě nikomu nic nevyhrálo, je to otřepané synonymum pro klíčové lidské schopnosti či dovednosti podstatné pro úspěch. Jo, to je normální že někteří tenisté předvádějí lepší výsledek, pokud figurují jakože v týmu. Dodává jim to mentální sílu. To samé u hokejistů..když jsme vyhráli zlato z MS 2010 s podceňovaným výběrem, tak všude byli srdíčkáři jako v čekárně na interně. Přitom se jen sešlo spousta okolností a navenek se to prodalo jako srdíčko. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže právě ta mentální síla, to vědomí, že tam člověk není jenom sám za sebe, to může být ten jazýček na vahách. Samozřejmě, že ti žádné superschopnosti nepropůjčí, ale umožní ti ze sebe vydolovat maximum možného. Což může nakonec výsledek zvrátit v tvůj prospěch. Když už jsem tady nakousl tu Petru - myslím, že na klasickém turnaji už by ten zápas proti Anděle asi neotočila. A to je přesně to "srdíčko".
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, Máša k tomu nepotřebuje tři další hopsající, divoce tleskající poblázněné kolegyně, ale stejně si to odhodlání najde, to je totiž pravá šampionka, která otáčí zápasy z prdele kdekoliv. :) Akorát proti Sereně se jí to nedaří, ale to se stává. Fedex má svého Nadala, Máša Serenu. To jestli by to otočila nebo neotočila, to je spekulace a určitě odmítám srdíčkářství, nazývejme věci pravými jmény. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já je nazývám pravými jmény, to ty je sveřepě ignoruješ. :-) Nikde jsem tady nenapsal, že to Maruš odchodí, že nebude chtít vyhrát. Ale pro Lucku nebo Petru zkrátka reprezentace ve FC znamená víc než pro Maruš, to je fakt, se kterým se holt budeš muset nějak vypořádat. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
S tou poslední větou souhlasím, tam je to jasný, ale to není v rozporu s tvrzením, že Maria nechá na kurtu vždycky všechno, i když k tomu má jinou motivaci (v jejím případě vždy osobní, u Petry je to i o týmové odpovědnosti).
Reagovat
smazaný uživatel
A já snad někde tvrdil, že Máša na kurtu nenechá všechno?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tvrdil jsi něco ve smyslu, že není srdcařka, takže tam nenechá srdce (tím pádem tam nenechá všechno) :) Já nemyslím, že to s ní Petra bude mít jednodušší než na "běžném" turnaji. Daleko větší výhodu pro Petru vidím v tom povrchu a domácím prostředí než v tom, že jde o FC.
Reagovat
smazaný uživatel
Nazýváš je srdíčkem. To je prostě otřepané, nejsme malé děti ani na pokraji svých emocí, abychom užívali v čistě racionální diskuzi takový pojem. Nevím, přijde mi to jako z nějakého fantasy světa.
Výsledek je prostě ten, že ani Petra ani Máša nebudou chtít prohrát a udělají pro vítězství maximu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já akorát nazval Petru s Luckou srdařkami, protože pro ně ten Fed Cup zkrátka znamená víc než pro Marii. Nic víc, nic míň.
Reagovat
smazaný uživatel
Trefnější by bylo říct, že jsou vlastenky, ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
To asi bylo, ale ani tak si nemyslím, že by označení "srdcařky" bylo mimo. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že obě ho hrají pravidelně a asi ho mají rády. Určitě k tomu přispívá i kvalitní zázemí a pozitivní vliv pro obě. Ale na druhou stranu, když se zeptáš jakékoliv hráčky, tak ti řekne svůj oblíbený turnaj, kde pravidelně předvádějí své nejlepší výkony. U každého je to individuální.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty já ti nevím, ale Iqe napsal, "alespoň podle mě ne", tak má asi nastavené svoje kritéria, ne. Já bych ho za to neodsuzoval :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasné, že tu každý píše sám za sebe, alespoň to tak beru, že nikomu není držena hlaveň pistole u spánku a píše skutečně to, jak to cítí on sám. :)
Reagovat
Mayo
môže prísť, aj tak to Rusku nepomôže...
Reagovat
Jabadu
Představuji si to asi tak, že přiletí do Prahy s Vladimírem na bájném ptáku Fénixovi a cestou vymyslí lék na rakovinu. :-)
Reagovat
Frick
No a bude mít Maša takovou motivaci jako naše holky nebo třeba Můra?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by neměla mít Máša motivaci? Letos vyhrála mraky turnajů, že? :)) A Fed Cup už asi taky vyhrála milionkrát..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Máša neměla motivaci tak vůbec nenastoupí, je to top hráčka, pojem..ne nějaká buchta z top 50. Kvůli OH to není, jelikož letos už FC hrála, tak už tento argument prosím ne-e.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro kvalifikaci na OH ještě potřebuje jeden zápas odehrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro kvalifikaci na OH ještě potřebuje jeden zápas odehrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepotřebuje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Musí odehrát tři. Zatím odehrála dva. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak nová pravidla, to se omlouvám, ale teď jsem četl na tennisareně, že potřebuje ještě dva zápasy ;) Takže celkem tedy asi čtyři, když proti Polkám odehrála už dva. :))
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, dokonce čtyři :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi takhle - rozhodně nepůjde na kurt s tím, že jí je jedno, jak to dopadne, že to odchodí. Na druhou stranu taková srdcařka jako jsou Petra nebo Lucka rozhodně není.
Reagovat
smazaný uživatel
Že ještě ty srdcařky nemají medaili z olympiády... :D
Reagovat
Jabadu
"Já, když narazím na takovýho týpka ..."
"Josefe, prosím tě, nerozčiluj se!"
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co není může být, páč Rio je NAŠE! :D
Reagovat
Fandina
:-))) tak tak
Reagovat
smazaný uživatel
*tím naše nemyslím Česka ale... :)
Reagovat
Jabadu
A tak to si necháme vyprávět ... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To byste nepochopili...
Reagovat
Jabadu
Tak to alespoň zkus. I mrzký otrok může být vděčný za hřejivá slova páně.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A koho teda? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kromě Petry Ana Konjuh, ne? A dál nevím jistě. Angie?
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka H. a Nasťa
Reagovat
Jabadu
Na olympiádě ale čtyhru spolu hrát nemohou. Nebo myslíš smíšenou a ženskou?
S kým by Hráďa mohla od nás hrát smíšenou? ... A ještě vyhrát! ... ???
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ti asi bude muset stačit 1 medaile :) Ale minimálně 3 z nich by si tam mohly zahrát, Nasťa je v Race to Rio zatím dokonce ruská dvojka, ale tam bude ještě určitě boj. Ana je teda nad cutem jen asi o 100 bodů, ale jde výkonnostně nahoru, tak by to dát mohla, Lucce H. při současné formě moc nevěřím, ale za 9 měsíců může být všechno jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka by se tam mohla dostat přes debl - v Londýně platilo, že prvních deset deblistek v deblovém žebříčku mělo účast jistou (v soutěži deblu, pochopitelně).
Reagovat
smazaný uživatel
Debl jo, tam počítám, že H+H budou v nominaci (leda by měly příští rok fakt příšerné výsledky) a případný druhý pár by se utvořil ze singlistek. Nejpravděpodobnější asi je, že na pozici české čtyřky (počítám, že Karolína tu trojku udrží) bude jedna z trojice Bára - Lucka H. - Denisa (úplně ze hry asi není ani Katka). Kdyby tam byla jedna z těch prvních dvou, tak by ta druhá jela na OH asi taky (kvůli deblu, Bára teoreticky jako parťačka Lucky Š.), poslední nominovaná pak Andrea. Kdyby se do singlu jako čtvrtá dostala Denisa, tak by se nominace doplnila o H+H a Bára by zažila déja vu z finále Fed Cupu. Ale na spekulace bude ještě času dost :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě je třeba brát v potaz, že celkově může hrát maximálně šest hráček za jednu zemi (alespoň v Londýně to tak bylo), pak by to znamenalo, že pokud by jela trojka Petra-Lucka-Kája a debl H&H, zbylo by jediné volné místo.
Reagovat
VlS
Jen je otázka, jestli tam má jet H+H. 4. je teď Barča. Jak to bude po RG příští rok, to je daleko. AO napoví, Madrid to nejspíš dořekne.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně by to i stačilo. :D Petra a Nasťa jsou skoro jistý, že tam budou hrát. Ana by to mohla dát, ale potřebovala by zase nějakej supr výsledek... A u Lucky to vidím otevřený. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Netuším, jakou souvislost s medailí z OH má fakt, že ve Fed Cupu jsou naše děvčata daleko větší srdcařky než Mařka, která ho hraje - a sama to přiznává - jenom kvůli OH. Na které jede beztak jenom proto, že Rusové nemají dost velké koule nechat ji doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Souvislost to má takovou, že na OH se taky reprezentuje zem. Úvaha o tom, že tomu Masha nedá 100 %, je prostě úplně mimo mísu.

BTW: Jenom vůl by nechal doma svou nejlepší hráčku.
Reagovat
smazaný uživatel
OH jsou individuální turnaj, na kterém hráči reprezentují především sami sebe. Srovnávat to s týmovým Fed Cupem je dost mimo. A neřekl jsem, že tomu Mařka nedá 100 %, spíš jde o to, že jak Lucka, tak Petra jsou ochotné tomu dát i 120 %. ;-)

P.S.: Ale prdlačky, Frantíci před Londýnem ty koule měli a Marion do Londýna nepustili.
Reagovat
smazaný uživatel
Když bude Masha chtít, tak tomu dá 120 % taky. :D

No taky to asi byla chyba, že ji tam nepustili (ona na trávě uměla). Ale podstatný rozdíl je v tom, že Marion ten Fed Cup nehrála vůbec...
Reagovat
smazaný uživatel
Já chápu, že máš Maruš rád, ale srdcařka to zkrátka není. Tečka.

Chyba? Nesplňovala kvalifikační kritéria, takže smolík. Furt lepší než kdyby ji tam poslali a udělali z ostatních blbce. Maruš je sice formálně splňuje - tedy zatím ne - ale to, že tam pojede na úkor těch, co na rozdíl od ní reprezentujou poctivě, to je tak trochu prasárna.
Reagovat
smazaný uživatel
To teda nevím, na čí úkor pojede. Káťa, Svetlana a Elena se tam dostanou taky, žádná další Ruska reálnou šanci na nějaký úspěch asi nemá... Já jsem prostě zastáncem toho, že na olympiádě mají hrát ti nejlepší (nejen v tenise, ale ve všech sportech).
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže OH nikdy nebyly postavené na tom, že by měli hrát nejlepší z nejlepších, ostatně podívej se, jak vypadají kvalifikační podmínky v některých jiných disciplínách, tenis je oproti tomu ještě v pohodě.
Reagovat
gigin
Jj, top hráčka na OH je prasárna.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochopils, co se dá dělat.
Reagovat
gigin
To jedno, hlavně, že v tom máš jasno ty. Holt si asi větší srdcař.
Reagovat
smazaný uživatel
Je tam podobnost. Na obou akcích soutěžíš pod vlajkou své země, oficiálně získáš vítězství pro svou zemi. I když na OH jsou single pavouky, tak podobnost tam je značná.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kulový. Medaili získáš sám pro sebe. Nějaký tabulky národů jsou novinářský výmysl, samotný MOV se od nich distancuje.

Samozřejmě pokud je někdo hrdý na zemi, kterou reprezentuje, může to brát jako medaili pro svou vlast, ale pro lidi typu Mařky je to věc osobní cti, ta má ruskou repre úplně na háku.

Podobnost s týmovými soutěžemi je mizivá. I když možná o něco větší než s klasickými turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Nelze to pominout, když už to tak oficiálně je. Máš zkrátka doma ohodnocení jak z OH tak z FC, v obou případech sebe samého značně prodáváš ale formálně figuruješ pod vlajkou země, ve které ses narodil. I když ti tleská houf holek z lavičky jako bonus a na OH ti tleská maximálně obecenstvo. :)) Zrovna u Máši nevidím moc rozdíl mezi OH a FC, ona si odehraje svoje na 100% a že by nějak skákala mimo kurt a tlačila ostatní holky..to samé na OH. Ale zkrátka podobnost tam je tím, že oficiálně reprezentuješ zemi. Lze pominout i to, že je Máša američano-ruska. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Formátem jsou OH v podstatě klasický turnaj, ale většina hráčů tam cítí daleko větší tlak, protože cítí, že hrají nejen za sebe, ale i za svou zemi. Právě u Marie bych tam viděl tu výhodu, že ona si nějaký tlak od "národa" připouštět nebude a půjde prostě za svým cílem (který se jí klidně může podařit, když jí někdo včas odklidí Serenu).
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, ten formát jsem nepopíral, tím se OH odlišují od FC, ale jinak je to v zásadě docela dost podobné. :))
Reagovat
smazaný uživatel
OH je individuální, FC týmová soutěž. To je sakra rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehraješ v týmu jako v rugby, hokeji nebo fotbalu. Pouze kousek od kurtu poskakují tři poblázněné "srdcařky" a nehrající kapitán/ka, na kurtu jsi sám za sebe. Pouze pavouk je jiný a lehká mentální výhoda, že tvůj neúspěch může být vykoupen úspěchem druhého, ale ten tlak je tak či tak. Reprezentuješ zkrátka svou zemi oficiálně. Nevím už co k tomu víc napsat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten klíčový rozdíl jsou právě ty další hopsající srdcařky, to jinde, ani na OH, není.
Reagovat
smazaný uživatel
Je škoda, že se top hráčky musí spoléhat na tohle, aby předvedly maximálně dobrý výkon, to Máša neřeší, kdo kolem hopsá :)) Maximálně by ji možná "ovlivnilo", kdyby na lavičce hopsal nahý Dimitrov. :)) Stejně mají OH i FC společného víc než dokážeš přiznat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty asi nejsi moc týmový hráč, co? :-)
Reagovat
FulnekUltras
Starého individualistického buržuje nezapře ani s tímhle zavádějícím nickem... ;)
Reagovat
Jabadu
Čistě hypotetická zpověď "Strýčka Váni" bez urážky:

Už na střední škole jsem byl nucen v hodinách Tv podstupovat naprosto nesmyslné a pro mé aristokratické schopnosti naprosto nevyhovující a potupné procedury:
Například takový basketbal. Ukořistil jsem míč a z nepochopitelných důvodů na mě po třech sekundách začali spoluhráči pokřikovat, abych přihrál!
Umíte si vůbec představit, že bych přihrál míč synu pradleny?!! ...
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Popravdě moc ne, raději se spoléhám sám na sebe v prvé i poslední řadě. ;) Soustředím se na svůj výkon, i kdybych byl v týmu by pro mě byl prvořadý můj výkon a nekoukal se co je kolem. :)) Asi bych se sebou nebyl moc spokojený, kdybych potřeboval pomoc jiných. Možná bych zapracoval na mentální stránce.
Reagovat
Jabadu
Jsem rád, že tě můj koment těsně nad tebou zřejmě neurazí. Celkem se mi ulevilo.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neurazí, celkem pobavil. Světe, div se, byl jsem však v týmových sportech platný nejvíce co do asistencí :)) Ve florbale jsem raději hledal ve výhodnější pozici kolegu, přestože jsem sám byl už tak v dost výhodné pozici, než abych sám střílel. Zřejmě mi pobyt v Čechách nesvědčil, tady jste takoví hračičkové, nakazil jsem se. Pravý aristokratický Rus by pálil hlava nehlava!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si to myslel. :-) To neber jako urážku, to je zkrátka osobnostní nastavení každého z nás. Někdo se k lepším výkonům vybičuje v týmu, někdo je radši, když je sám za sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten klíčový rozdíl jsou právě ty další hopsající srdcařky, to jinde, ani na OH, není.
Reagovat
smazaný uživatel
Medaili z olympiády mají srdcařky H+H ;-)
Reagovat
peggy
Makejte, ukazte te Petre a Lucince co je to tenis a musite vyhtat.To jsou jen hrabny penez.
Reagovat
misa
Nejlepší by bylo, kdyby nám přijel Vladimir ukázat, jak se vládne.
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, jen to ne. Jeho vzory a předchůdci nám to tady ukazovali 40 let a dodneška jsme se z toho nevzpamatovali..
Reagovat
slacker
keci. Ukazovali to jini pred nima a ukazuji to dalsi po nich
Reagovat
jackiec
připravit špunty do uší kvůli té pizdě
Reagovat
smazaný uživatel
fuj, vyjadruješ sa ako sedliak
Reagovat
EllNino
Tak to rád slyším, bude to finále jako řemen, na jedný straně nažhavené Rusky, které budou chtít oplatit tu domácí porážku, na druhé straně Češky, které budou chtít zkompletovat zlatý hattrick :) ...Na jedné straně sibiřská Masha s levačkou Katou a zatoručkou Nasťou, doplněná okatou Elenou ;) :) ...no a na druhé uvidíme, ale slibuje to pěknou podívanou, to si nenechám ujít :)
Reagovat
smazaný uživatel
Do zlatého hattricku mají naše holky zatím dost daleko - k němu by potřebovaly vyhrát letos i příští rok. ;-)
Reagovat
EllNino
sakra, ono to bylo 2012, ten čas ale letí :( :D
Reagovat
smazaný uživatel
V roce 2013 ztroskotaly na Italkách, v oranici hrdě označované jako antuka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle match-up je nejlepší ukázka toho, co za rozdíly udělá povrch. 4 roky po sobě CZE vs. ITA v SF a vždycky bylo de facto rozhodnuto už předem, že postoupí domácí tým.
Reagovat
smazaný uživatel
Do zlatého hattricku mají naše holky zatím dost daleko - k němu by potřebovaly vyhrát letos i příští rok. ;-)
Reagovat
Fandina
Pokud přijede Mária, tak to bude moc silný tým a jak to bude s našima holkama, kdo bude hrát, tak to je podle mě ještě dost daleko a hlavně bude záležet na momentální situaci, zdraví a podobně.
Reagovat
smazaný uživatel
Máša podle mě 2 body, přes ruskou dvojku naopak můžou jít dva body a debl by mohl rozhodnout, ale v tom naše šance vidím celkem mizerně..ale tak je to týmová soutěž, zcela jiná než běžné turnaje, tak třeba se podaří :)) pokud Rusky nenastoupí v plné polní, tak je šance :) tím myslím Mášu a pak nějaký třetí sled :) klíčová je Vesnina a Makarova
Reagovat
Frick
Proč by jí Petra nebo Lucka nemohly dát?
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka by ji dát mohla, pokud se bude hrát na antuce. Pak taky otázka jak se rozehraje před FC jelikož po zranění se vracet po delší době není žádná sranda, ale i tak si myslím, že to Máša zvládne jelikož ani jedna naše hráčka nemá top formu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to Fed Cup, na to nezapomeň. A víš, co v něm holky dokážou. ;-)
Reagovat
misa
Petra v domací hale na nejrychlejším možném povrchu porazí Mařku úplně s přehledem ve dvou setech...
Reagovat
bIbec
hmm, to nevím :-)

Ale určitě bych teda Petru neodepisoval. Šanci by protí ni mohla mít slušnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Uznávám, že nebudu výrazně zvýhodňovat Mášu, ale to samé bys měl udělat ty vzhledem k bilanci Máši a Petry :)) Imho víc šancí má proti Máši Lucka, pokud bych vycházel z H2H :)) Říct u Petry že někoho smázne, je dost odvážné a o to odvážnější je, že smázne Mášu..vzhledem k Petřiným výkyvům a jak letos hrála :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bavíme se o Fed Cupu, tam běžné zákonitosti neplatí. Petra umí FC jako málokdo a co se letošních výkyvů týče, tak to si s Mášou můžou podat ruce.
Reagovat
smazaný uživatel
Některé zákonitosti tam platí, jako třeba že Rafa je na antuce neporazitelný platí i v DC apod. :)) Petra drtivou většinu výher ve FC měla z pozice výrazné favoritky nebo favoritky. Máša bude jiná kubatura a doposud její největší soupeřka ve FC.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebýt Jirky Nováka, tak je Rafa v DC neporazitelný na každém povrchu :) Takhle se musí spokojit aspoň s olympijskou neporazitelností, tak snad to příští rok nepokazí :D

Jinak teda Petra vyhrávala v FC i jako outsiderka - např. v dubnu 2008 byla na 100. místě a porazila 18. Peer, v únoru 2010 byla 68. a porazila 49. Petkovic (i když to není takový rozdíl :D ). Ale jasně, Maria bude zatím (papírově) jasně nejtěžší soupeřka (ale myslím, že kurzová favoritka bude Petra).

Podle mě přes ruskou dvojku dají Petra s Luckou 2 body a pak se uvidí. V deblu budou favoritky spíš Rusky, takže zápasy s Mášou budou klíčové.
Reagovat
Kozoroh
Letos si Rafa pokazil vícero statistik, v příštím roce v tomto trendu může pokračovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Však jo nepsal jsem, že nikdy Petra nevyhrála z pozice outsiderky..teď jsem ale u toho zápasu s Peer na TP objevil zajímavé kurzy..kdy byla Petra výraznější favoritka :D Předpokládám, že to mělo být spíš opačně :)) Ale ve většině zápasech byla favoritka. Máša bude určitě dosavadní největší soupeřka, podobné je to i V DC, zřídkakdy se setká naprostá špička. Snad jen Rafa se jednou potkal s Novakem v DC. :) Tohle bude úplně jiný zápas než 90% dosavadních Petřiných ve FC.
Reagovat
smazaný uživatel
Papírově nejsilnější určitě, ale nedělej z Marie nějakého démona.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to svého času dlouhodobá světová dvojka, mnohonásobná GS šampionka, která nemá za sebou výraznější hluché období zapříčiněné ryze herním úpadkem. Zranění (rameno) to je jiná. A to ji ostatně i poznamenalo, jinak by moha být větší mašina, kdyby netropila tolik DF na servisu. Máša prostě démon je, po Sereně největší stabilní démon. Démon by to nebyl, kdyby Petru už tolikrát neporazila. Petra je jako houpačka, styl hoďte si mincí, co dnes Petra předvede. Máša je taky hiterka, ale takové výpadky nemá. Je to pro mě stabilnější hráčka a výraznější démon. Navíc neskutečně ctižádostivá. To nelze nerespektovat a pominout.
Reagovat
FulnekUltras
S tímto poměrně výstižným hodnocením lze jen souhlasit.
Reagovat
smazaný uživatel
Démon je Serena, Máša se s ní ani náhodou měřit nemůže. Je to GS šampionka, dokonce bývalá světová jednička, ale ani náhodou neporazitelný démon, jakým je Serena. V posledních letech je na tom se stabilitou výkonů úplně stejně jako Petra. Jediný rozdíl je v tom, že se jí lépe než Petře daří načasovat formu na GS. Máša ve Fed Cupu rozhodně nebude snadnou soupeřkou, ale výkonnostně má blíže k tomu, co loni předváděla ve finále Anděla než k tomu, čeho je schopna Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
Přečetl sis co jsem psal? Po Sereně největší démon. A to nemůžeš popřít. Nad Mášou má Petra jen o jednu výhru víc než nad Serenou (tu jednu skreč Máši nelze počítat). Když jsou obě ve formě (Serena i Máša), tak se proti nim hraje velice špatně, nehledě na to, že jedna o něco převyšuje druhou. Nenech se zmást H2H Sereny a Máši. Jo kdyby Petra Mášu pravidelně porážela, tak bych pochopil snižování kvalit Máši. :)) Jenže tak tomu není, porazila ji jednou ve Wimbledonu v životní formě, která už se nikdy neopakovala a pak v hale na TM, kde Mášu porazila ale i Wozňáki. Právě démoni umí vyladit formu na největší turnaje. A přeci jen Petra má výkonnost nestabilnější.
Reagovat
blixa
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem se na ty kurzy teď díval, je to divný. Na zápas 18. hráčky se 100. by to odpovídalo, ale naopak :) Na livesport ten ročník není, tak po příčině (jestli je to chyba nebo ne) pátrat nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to volaké zmatené :)) I proti Errani byla Petra dost výrazná outsiderka, tomu se mi ted vůbec nechce věřit, byť to bylo na antuce. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bavíme se o Fed Cupu, tam běžné zákonitosti neplatí. Petra umí FC jako málokdo a co se letošních výkyvů týče, tak to si s Mášou můžou podat ruce.
Reagovat
Frick
Co debl Bára s Kájou?
Reagovat
Frick
Blbost. Základ do deblu Šafi.

A kdo k ní? Druhá Lucka? No a co Petra?
Reagovat
Cico93
debl Plišča + Plišča
Reagovat
Jan
Debl Šafi s Hradeckou by se mi zamlouval. Nebo Šafi s Bárou.
Reagovat
VlS
Lucka s Barčou by se mi taky líbilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra + Lucka jsou tam především kvůli singlu.
Reagovat
Frick
Jako Radek s Tomášem (svého času)
Reagovat
smazaný uživatel
DC a FC bych nesrovnával. V DC nehraješ debla + singla v jeden den.
Reagovat
Frick
Ale zase třeba do debla jdeš 20 hodin po odehrání 6h zápasu (2009)
Reagovat
smazaný uživatel
To je ale hodně výjimečná záležitost.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud nastoupí Elena s Ekaterinou tak stejně moc šancí není :))

jinak do deblu bych poslal Strýcovou a k ní přiřadil Benešovou :)))) ne, debla projedem tak či tak, tam moc variant není jakkoliv není sestava nafukující a H+h jsou z formy.
Reagovat
Frick
Přizsisráč Pála tam dá Háčka, když na to dojde. Když to nevyjde, bude si pak moct alibisticky umejt ruce nad tím, že je to naše nejúspěšnější dvojice.
Reagovat
smazaný uživatel
Přizdisráč?!
Reagovat
Lunej..
Tak Frick je přece odborník na všechno, od nahých fotek tenisek po znalosti, kdo má koho postavit, tak co se divíš? Samozřejmě jeho oblíbená témata nejmenuju, aby tu zase nebyl svinčík :D
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, já zapomněl :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Sugarpova, Makarova, Vesnina a Kuznetsova? Každopádně ze sestavy jde respekt. :)) Bude to famózní finále, snad předčí to loňské s Němkami, ze kterého mám ale taky dobré zážitky, kdy jsem ve sport baru tlačil s dalšími asi dvaceti lidmi Petru proti Angelice. :)))
Reagovat
Kozoroh
Mášena si spojila příjemné s užitečným - účastí ve finále si zajistí start na LOH v Riu a zároveň bude bojovat o jednu z nejslavnějších trofejí v ženském tenise. Takže věřím tomu, že v Paze bude hrát.
Reagovat
mikimaus321
Deniso ty jsi ďáblice
Reagovat
smazaný uživatel
Mi připomíná kauzu česká hokejová reprezentace a její kouč. Nasťa se potkávala s řadou tenistek na kurtu coby hráčka, se spoustou z nich vedla významný konkurenční boj, popřípadě s některými hrála i Fed Cup. Ten kouč se pak zcela jinak chápe. Paralela Vládi Růžičky u kormidla hokejové reprezentace a hráčů jako Jarda Jágr, Patrik Eliáš, Jarda Špaček svého času apod. Naproti tomu Alois Hadamczik v pomyslné roli Tarpiščeva. Možná je to špatně, ale tahle asociace mne ihned napadla. :)) Roli v tom určitě hraje i fakt, že Nasťa si jako žena nejspíše bude více rozumět s hvězdnými tenistkami oproti Tarpiščevovi.
Trošku OT: Anastasiu já osobně nemusím hlavně proto, že překazila Elene Dementievě životní šanci na zisk GS. Podobné to bylo pak ještě v tu samou sezonu na US Open, kdy prohrála blonďatá ruská diva se Světlanou, ale FO byl z mého pohledu zásadní. Elena dokázala hrát perfektní tenis i na trávě, kdy významně vzdorovala v památném semifinále Wimbledonu nejlepší tenistce historie, Sereně. :)) Bohyně navždy. Alespoń tedy ta zlatá z OH vykompenzovala smůlu na grandslamech.
Reagovat
Frick
Vůbec bys tam neměl chodit. Jeď si na nějakej turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Další, kdo neumí číst...
Reagovat
smazaný uživatel
Nastě Myskině se povedlo to, co se nedařilo ani Tarpiščevovi. Nutno ale říct, že třeba během toho finále v roce 2011 měla Masha zraněný kotník...
Reagovat
Lunej..
Já jsem radostí doslova bez sebe :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co víc si přat - poslední zápas Petry v sezóně proti Mashe. Ta radost po tom... :D Hned bude sezóna končit veseleji... :DDD
Reagovat
sprchon
Snad máš pravdu. :D
Reagovat
Lunej..
Radost po čem? :D Nezapomeň, v jakém jsi klubu jo? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Po výhře nad Mashou přece... ;D
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně si to maluješ. Jen aby po třech zápasech neslavila druhá strana... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jen abyste po třech zápasech neutírali slzy... :D
Reagovat
sprchon
Masha bude hrát maximálně dva, ne? :D Jedině že by pak za rozhodnutého stavu hrála deblovou exhibici.
Reagovat
smazaný uživatel
Maruš a debl? :-))
Reagovat
sprchon
Narážel jsem na to, že montymu asi nejde o to, jestli vyhraje Rusko (min 3 zápasy), ale o ty, ve kterých bude hrát Masha (max 2).
Reagovat
smazaný uživatel
Budeš tam? :D Doufám, že i beze mě tam bude mít Masha aspoň nějakou podporu. :) Docela mě ale překvapilo, že v týmu bude Masha i Káťa, která Mashu moc nemusí. Jak říkám: Jestli Rusky opravdu nastoupí v nejsilnějším složení, tak se Nastě Myskině povedl husarský kousek.
Reagovat
Lunej..
Chtěla jsem jít, ale do horního sektoru se mi nechce, to je pro mě moc daleko, takže asi skončím u telky, kde to stejně uvidím líp. Je fakt, že naživo Mašena není tak slyšet, tak holt budu zase chvíli trpět :D Já myslela, že se nemusí s Kuznou, v Polsku se ony dvě nějak moc nebavily a tam Káťa nebyla. Nejraději mám stejně Nasťu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Mashy a Svetlany, tak Haitik psal přesný opak...
Reagovat
Lunej..
Jo? Hm, možná se s ní bavila později, ale zpočátku moc ne. Já nevím, jaké mají spory, stejně mi přijdou naše holky takové nejvíc kamarádské, když jsou spolu. :) Tak Haitik tam určitě bude ne? Ale asi nebude sedět v českém kotli, až bude fandit Mašeně, aby nepřišel k úrazu :D
Reagovat
Haitik
Jj, já tam budu.. Teď jsem koupil lístky! :D A do českého kotle fakt nepůjdu no.. :D Snad okolo nás budou sedět tolerantní lidi..

V Polsku nevím Lunej jak jsi moc sledovala Mashu a Kuznu, ale při té závěrečné čtyřhře se tam fakt bavily a smály atd.. :-) A pak ještě spolu komunikovaly spolu na twitteru, což u Mashy je hodně neobvyklé si myslím.. :D
Reagovat
Lunej..
A kam jsi je dostal, nahoru? My jsme odjížděli právě, když začala čtyřhra, abychom byli včas doma, takže ruské veselí jsem neviděla :)
Reagovat
Haitik
Jj, lístky máme nahoru.. :-)) Sektor 424..

Tak Kuzna a Masha se do té čtyřhry ani neměly šanci potkat na té lavičce a sedět vedle sebe, takže proto možná se tam nebavily.. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Máša se moc nemusí s nikým :-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/tumcarayol/status/597388986471055361
Reagovat
smazaný uživatel
A?
Reagovat
smazaný uživatel
B
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak v tom článku nevidím rozpor s tím, že se Maruš obecně s nikým moc nekamarádí, což ostatně sama přiznává.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak "nekamarádit" a "nemuset" je podle mě trochu rozdíl...
Reagovat
smazaný uživatel
To asi jo, to máš pravdu.
Reagovat
a.magerova
Jakože Ty, monty25, budeš chybět, fááákt?!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Umíš číst? :D Na finále Fed Cupu s Anou jsem taky nebyl...
Reagovat
a.magerova
Právěže umím číst, tak se divím :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Krom toho, Mashu už mám podepsanou od loňského ledna... :)
https://pbs.twimg.com/media/BeG4zdnCMAAHo_5.jpg
Reagovat
Cico93
To i ja chcem:-)) treba dajake cukríky kúpiť čo?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, já to vyhrál v soutěži na jejích stránkách. :) Ale jak se změnil design toho webu, tak už tam soutěž asi není (to samé u Any)...
Reagovat
a.magerova
Hlavně monty, neudělej stejnou chybu jako minule, když byla Máňa v Praze.... už teď si zamluv nějaké malé dítě, které pošleš pro podpis ;-)
Reagovat
VlS
A co tak rychle udělat?
Reagovat
a.magerova
Leda vyženit, jinou šanci v tomto šibeničním termínu nevidím :-)))
Reagovat
VlS
Ty snad nevěříš na zázraky holka. To nevěříš ani na nepiskvrněný početí?
Reagovat
a.magerova
Ale věřím na zázraky..... zázraky přírody především.... :-)))

Jo a hlasatelům neposkvrněného početí nevěřím bo mě nebudou umravňovat zástupci skupiny, kterým není stydno vojíždět desetileté kluky :-/
Reagovat
VlS
:-), tak to nás je víc
Reagovat
Frick
Adoptuj si Syřánka :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Neraduj se předčasně, ona je Maruš schopná si to ještě několikrát rozmyslet.
Reagovat
VlS
Já si počkám, až to bude pravda, ještě je to daleko
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to není až tak o Nastě, jako o Riu.
Reagovat
smazaný uživatel
Máša už má ale letos z pohledu účasti v Riu splněno :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist