Federer bude 'až' třetí na světě. Poprvé od roku 2003

1. 7. 2010, 13:53
Aktuality 24
Roger Federer se v příštím vydání žebříčku ocitne poprvé od listopadu 2003 na horším, než druhém místě. Kvůli neobhájení titulu ve Wimbledonu se před Švýcara dostane Novak Djokovič.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer poprvé od 10. listopadu 2003 pocítí nejhorší postavení ve světovém žebříčku. Více než šest let nebyl hůře než druhý, celkem 285 týdnů strávil v čele. 7. června 2010 mohl vyrovnat rekord Peta Samprase, po French Open, kde vypadl ve čtvrtfinále a neobhájil titul, však spadl na druhé místo. 

Zatímco Nadal po triumfu v Paříži tvrdil, že pozice světové jedničky není to hlavní, po čem toužil, Federer se netajil tím, že by se chtěl do čela vrátit. "Do konce roku. Být světovou jedničkou je jednou z mých priorit," řekl Švýcar na nedávném turnaji v Halle.

Nicméně již nyní je jisté, že 5. července 2010 bude 'až' na třetím místě a další z mnoha rekordů se vzdálí. Osmadvacetiletý Švýcar totiž loňský triumf neobhájí ani ve Wimbledonu, o což se postaral Tomáš Berdych. Na druhé místo se posune Novak Djokovič, se kterým si mohl zahrát v semifinále místo českého hráče.

Navíc není jisté, kdy se Federer na kurty vrátí, a když, tak v jaké formě. Po zápase s Berdychem uvedl, že měl problémy jak se zády, tak s nohou, a minimálně dva týdny od tenisu úplně vypne. Na dvou grandslamech oproti loňsku přišel o 3280 bodů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Federer svym vystupem po prohranem zapase s vynikajicim Berdychem ukazal celemu svetu jaky ve skutecnosti je. Absolutne to nezvladnul, vymlouvat se na zraneni a kdo vi co jeste, o berdychove skvelem vykonu ani zminka, to je ubohost. Myslim ze by mu trocha skromnosti neuskodila. Ma se od Nadala jeste hodne co ucit, hlavne v chovani a respektovani druhych.
Reagovat
Frantz
Neni co dodat,je to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdycha pochvalil, a to ze si toho pulku vyhazel sam je pravda. Co ja vim, tak Rafik na RG kdyz ho vyradil Soda, taky povidal, ze ma problemy s kolenama a hooodne dlouho na to, ze to bylo tezky obdobi pac se mu rozvadeli rodice:)
Reagovat
smazaný uživatel
"o berdychove skvelem vykonu ani zminka,"...

Asi jsme nečetli stejný rozhovor:)... zmiňoval jeho zlepšenou hru, pochválil ho za konzistentní výkony v posledním roce, také zmiňoval fakt, že hrál velice dobře, když potřeboval a skvěle zvládal breakbally... chápu, že Federera nemáš rád, ale prosím, trošku snaha o objektivitu. Že nekecám se můžeš přesvědčit sám:

http://www.wimbledon.org/en_GB/news/interviews/2010-06-30/201006301277912137533.html
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsme každej viděli jinej zápas. federer dle statistik za celé čtyři sety 18 UE, Berdych 23 UE. Tomáš dával jeden winner za druhým (celkem 51). Tomu říkaáš "vyházel sám"? A Federer hrál vcelku solidně, akorát vy na něm holt furt chcete, aby hrál od základní čáry ten zázračnej tenis, kterej hrával, když mu bylo 25 let. Face it: takovej tenis už nejspíš hrát nebude (a nehrál ho ani letos na Aus. Open), páč stárne a bude čím pomalejší.
Reagovat
smazaný uživatel
Federerovo království trvalo 7 let - 7 let doháněl k šílenství stovky hráčů svým tenisovým uměním. Z tenisu se mu povedlo udělat "disciplínu bohů" Povýšil sport nejen vlastní hrou, ale i touhou druhých vyrovnat se mu. Je symbolem pro miliony tenistů, kteří nechtějí hrát dobře, ale hrát jako Federer = brilantně! Za několik let se k němu ostatní začali nebezpečně přibližovat, a tak už jen stačilo přesvědčit Federera, že je jen člověk. Jeho porážek přibývalo a tenis se díky tomu stal vyjímečným sportem. Díky bohu. Díky Federerovi... Dnes je už konec je vlády a ať už jste jeho fanoušci nebo ne tak musí každý uznat, že je skvělý hráč. Nezaslouží si, aby mu mnozí nadávali, přáli mu zranění, smrt a nadávali jeho ženě, kterou miluje.
Vyhrál snad vše, co se dalo a to dokonce několikrát:
Bilance: 688 vítězství - 162 proher
Tituly: 62
Grand Slam: AO - 4x, FO - 1x, Wimbledon - 6x, US Open - 5x
Olympijské hry (čtyřhra): zlato
22 finále grandslamových turnajů v kariéře
23 semifinále grandslamů v řadě
237 týdnů nepřetržitého setrvání na pozici světové tenisové jedničky (celkem 285 týdnů)
jmenován velvyslancem dobré vůle organizace UNICEF
každý rok dává ohromnou čásku ze svých výher chudým dětem
ženatý s bývalou švýcarskou tenistkou československého původu Mirkou Vavrinecovou.
hrdý otec dvou dcer Charlene Riva a Myla Rose
....a proto stačí dodat GO ROGER GO!!! Vzhůru na další turnaje! Porážek bude stále více, ale musí se stále bojovat!! Švýcarský Maestro stále zůstává No.1 :)
Reagovat
majjkaa
Ano a prave pre toto vsetko co si tu teraz napisal (a este mnoho mnoho viac) ma Roger tak vela fanusikov a ludi ktori ho zboznuju a uznavaju, aj ked sa mu nedari.
No tupci z tvojho prispevku nepochopia ani jednu vetu a ty budes len dalsi fanatik .) nic sa neda robit.....
Reagovat
a.magerova
Moc pěkné !!!

Přeji mu hlavně zdraví a ještě mnoho herní motivace, to hlavně kvůli nám. A taky bych chtěla, aby to dali s Rafou "na stará kolena" dohromady pro čtyřhru, bylo by to super pokoukání, jak pro tenisové labužníky, tak i pro nás holky :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne receno, zaslouzis palecek nahoru, ale ja mu verim, kdyz si najde trenera, dostane nejakou motivaci a chut do tenisu, tak jeste neco vyhrat muze, proc by ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky přeji Rogerovi hodně zdraví do dalších dnů, týdnů, měsíců a let a doufám, že US Open bude zase jeho!
Reagovat
Frantz
Ted vam ho krasne sepsuli na Nove,dokonce i britsky tisk ho kritizuje! Neumi priznat porazku,je to ubozak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ubožák jsi přece ty, o tom není sporu!
Reagovat
tito
Zažili jsme jedno z nejkrásnějších období tenisu- 2 famozní tenisté vyhrávali co se dalo a ostatní jen paběrkovali na turnajích, kterých se ti dva nezúčastnili...Jejich vzájemné zápasy byly to nejatraktivnější, co se v posledních 5 letech odehrálo. A do tenisové historie se zapíšou jako možná nejznámější rivalové. Ta čtyřhra by byla taková jahůdka na dortu :)
Reagovat
smazaný uživatel
No proti historickým rivalitám typu Connors - Borg či Agassi - Sampras to má eště furt hodně daleko.
Reagovat
tito
Agassi vs Sampras ano ale spíše Connors vs McEnroe anebo McEnroe vs Borg ale to spíše pro tenisové pamětníky / pak ještě Becker Edberg a dál nevím../
Reagovat
smazaný uživatel
nadal nemusí vidržet 7 let už všechno vyhrál krom US open taky už nemusí nic dokazovat a že to všechno nebude mít tolikrát jako federer no snad je jedno ne rafa se už ted taky zapsal do dějin jeto možná nejlepší antukář všech dob a jeden z nejlepších hráčů i mimo antuku taky už nemusí nic dokazovat
Reagovat
smazaný uživatel
Popírá tu snad někdo Rafovi kvality?
Reagovat
a.magerova
My to víme, přestože patřím do jiného fans klubu, musím uznat, že když Rafa vyhraje, je ten jeho úsměv odzbrojující a vždy mě donutí mu odpustit ty jeho porážky Rogera :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že už se na 1. příčku nikdy nevrátí. Dle mého názoru se tou prohrou s Tomášem symbolicky uzavírá jedna velká tenisová éra Rogera Federera. Přál bych mu to, jsem jeho fanoušek, je to můj subjektivní názor.
Reagovat
majjkaa
3 miesto by som nebrala ako ziadnu tragediu.....lebo stale zostava naj hracom tenisovej historie a bude nim este velmi dlho (s tym sa musia ale niektori vyrovnat) :))
Reagovat
Teo
7 let - bože, to je ale dlouhááá doba!:o)
Reagovat
smazaný uživatel
7 let byl Barney v mukách, teď se dostal do ráje :D
Reagovat
Teo
A za dalších 7 let, až půjde dolů Nadal, půjde Barney taky, ale do pekla:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal 7 let nevydrží na špici ani náhodou, do 3 let zase čmachtá kolena na Malorce :) Ale třeba ne, přeju mu aby vydržel co nejvíce, jeto talent.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist