Federer bude trénovat pod bývalým koučem Samprase

26. 7. 2010, 21:25
Aktuality 30
Švýcar Roger Federer se pokusí o návrat na tenisový trůn s pomocí trenéra Paula Annacona, který vedl v letech 1995 až 2002 americkou legendu Peta Samprase. Vítěz rekordních šestnácti grandslamů se dohodl se sedmačtyřicetiletým koučem zatím na spolupráci na zkoušku.
Profily hráčů
Roger Federer

"Hledal jsem někoho, kdo by posílil můj současný týmu a rozhodl jsem se strávit nějaký čas s Paulem Annaconem. Těším se, že budu těžit z jeho zkušeností," uvedl dnes na svém webu Federer.

Annacone naposledy působil jako šéftrenér britské tenisové asociace, po marné snaze pozvednout tamní mužský tým v listopadu tuto funkci opustí.

Osmadvacetiletý Federer v uplynulých letech jen krátkodobě spolupracoval s Darrenem Cahillem, Josém Higuerasem a Tonym Rochem. Regulérního kouče nemá od roku 2003, když se po svém prvním wimbledonském triumfu rozešel po třech letech se Švédem Peterem Lundgrenem. 

Federer  letos klesl z prvního místa světového žebříčku až na třetí příčku, což je jeho nejhorší postavení za posledních sedm let. Před US Open se poprvé představí na Masters 1000 v Torontu, kde se tenisová špička sejde od 8. srpna. Pak ho čeká podnik v Cincinnati a následně US Open. "Musejí si na sebe s Paulem zvyknout, aby viděli, jestli to může fungovat. Možná spolu pojedou už na americké turnaje," uvedl tenistův agent Tony Godsick pro agenturu AP.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frantz
Odejit na vrcholu je umeni,jen tezko to nekdo dokaze a tento nenazranec uz vubec ne! Skonci jako Safin
Reagovat
smazaný uživatel
Elegánovi už nepomůže ani svěcená voda, protože je arogantní a sebestředný, takže ho mnoho lidí proklíná, a jak je známo, každého proklínaného člověka doprovází neštěstí. Myslím si, že by měl už konečně ukončit tu svoji trapnou, i když bohužel úspěšnou kariéru, v jíž provedl mnoho hříchů. Koneckonců si stejně myslím, že skončí jako lůzr, jenž nevládal na konci kariéry. :DDDD
Reagovat
Frantz
Armstrongu uz si trapnej
Reagovat
smazaný uživatel
Meli by na Tebe zavolat Chocholouska, nikam jinam nepatris.Opet se potvrzuje, jak je nevdecne byt VIP osobnosti a byt vystaven v sanc takovym ubozakum,kteri si mysli, ze si mohou dovolit vse, ze to papir unese. Soudny clovek toto nemuze napsat, To co Roger dokazal je tak unikatni, ze i nynejsi mensi problemy to nemohou nijak snizit.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu se jen zeptat, vy víte že je to Armstrong podle IP adresy?
Reagovat
steve79
No tak to mě hodně překvapilo, ale je to dobře. Doufám, že zase zlepší hru na síti, která v poslední době nebyla u Fedexe tak vynikající jako dříve.
Reagovat
smazaný uživatel
A ani nebude; elegán na to totiž nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobre,ze pochopil, ze sam uz na ty vsechny divocaky,kteri pasou po jeho skalpu a pro nej bohuzel stale uspesneji,nestaci.Uvidime jak bude uspesny.Myslim,ze k nemu patri,aby z neho sel respekt.Nekde v davu by skoncit nemel,
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně by měl vědět kdy skončit, aby nezapadl do davu. Spousta světových jedniček to nepochopila a snaží se plácat v tom dál, jen tím zakopávají svoje dobré výsledky.
Reagovat
Mercury
16 GS titulů nezakopeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja osobne si myslím, že do tej olympiády by to ešte potiahnuť mohol..
Reagovat
smazaný uživatel
To ne, ale proč si pamatovat i články o pohrách, Rogera jak se trápí a hlavně klesající žebříček? Roger bude legenda, to víme všichni, ale podle mě je umění se se sportem rozloučit ještě relativně na vrcholu a ne až po spoustě zranění a vyadnutí v prvních a druhých kolech.Což může brzo přijít, protože Roger už zřejmě nebude hrát svoje nejlepší (i když to bude často stačit), protože je taky jen člověk, a hlavně je spousta hráčů, kteří se rapidně zlepšují a dotahují ho. Nicméně uvidíme, přeju mu, at se ještě předvede ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger tuším avizoval, že odejde po LOH v Londýně. A s ním skončí jedna velká éra tenisu. Neboť nepochybuji, že Nadal je jen první vlaštovka. Že už v tenisových školách další strýčkové Toníkové předělávají praváky na leváky, že nechávají své svěřence posilovat paže tak, že jejich tenisové údery nebude možné vrátit. Z tenisu se stane boxtenis - vyhrávat bude hrubá síla. Ó, kéž bych se mýlil.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že nějakej Anti Nadalovec co? :P Já si nemyslím, že Rafa vyhrává jen silou, ale taky rychlostí, perfektními údery a hlavně hlavou! Jen málo lidí má hlavu na otočení zápasu, nebo na vyhrávání těžkých utkání po úrazu apod. Možná to tak bude, ale jak popisuješ Rafovu hru, to nesouhlasím. Už jen to, že Rafa je obranář a dokáže naopak on vrátit často naprosto jasné winnery. Uvidíme jak to bude dál, řekla bych, že to stále bude rozdělené na několik stylů.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem antinadalovec, jen mi jeho hra nelahodí. A jistěže nevyhrává jen silou, ale vyhrává především silou. Vůle mu nechybí, ale bez síly by mu vůle nebyla nic platná. Smekám před tím, jak se dokázal vrátit. Ale doufám, že jeho styl nebude mít následovníky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám že následovníci budou. Nemyslím aby ted všichni kopírovali jeho styl, ale já mám ráda, když se míchají způsoby hry. Třeba když proti sobě hraje Roger s Rafou, pak zas donutí Rafu hrát trochu jinak Rodick, jindy Söderling a takhle je to u všech hráčů. Ale to už je něco jinýho ;) Já si jen myslím, že Rogerova éra už skončila - érou bych já nazývala chvíle (dlouhá doba), kdy byl téměř neporazitelný, což se začalo chyýlit ke konci od roku 2008 a řekla bych, že dnes už Roger ,,pouze" špičkový hráč a legenda, ale éru už sám netvoří.
Reagovat
smazaný uživatel
No a já si právě myslím, že čím víc "Nadalů", tím menší šance pro rozmanitý tenis. A doufám, že Roger se ještě do olympiády zvedne. Ale už to, že si přizval po těch letech trenéra, snad znamená, že se sebou chce něco dělat. A když se to nepovede .. svět se nezboří. Legendou zůstane navždy.
Reagovat
smazaný uživatel
Vieš, Roger asi rok dozadu vyhlásil, že nikto nemiluje tenis tak ako on. Tak keď ho tak miluje prečo končiť? Len kvôli tomu lebo pár fanúšikov ho nedokáže vidieť prehrávať? Ty by si sa vzdal niečoho čo veľmi miluješ, len preto že zapadneš prachom?
Keď ho ten tenis tak baví prečo nepokračovať?
,Spousta světových jedniček to nepochopila a snaží se plácat v tom dál" ..aspoň pre mňa to vyzneje tak, že akonáhle spadneš z tenisového trónu niekam do druhej svetovej desiatky musíš skončiť svoju kariéru, aby si ťa ľudia pamätali len vyhrávať. Keď budú vedieť, že chcú skončiť, skončia, ale pokiaľ stále je prečo hrať..tak prečo nepokračovať?
Reagovat
smazaný uživatel
Brody: legendu mu neberu, všichni by měli respektovat, že dokázal za svůj život sakra dost...
Mina: To, že tenis miluje jako nikdo isce nemůže vědět, ale když ho má rád, at si hraje, mě je to koneckonců jedno.
Jinak mě nějaká druhá desítka apod. nevadí, naopak já podporuju spoustu hráčů kteří jsou vzadu, o to tolik nejde. Ale co třeba Safin? A i ostatní. To chcete číst několik let hlavně o tom, jak se trápí apod.? Řekla bych, že třeba Sampras odešel v relativně správnou dobu. Ale mezi ním a Rogerem je problém i přijímání porážek ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, ja prave v posledni dobe u Rogera nemam moc pocit, ze by hral az tak pestre...Jeho zapasy mi pripadaly takove hodne zamerene na servis a pak zkratit hru nejakym drop shotem a zabit to, v pripade, ze souper dobehne, nejakou smeci... Mne Rafa nenudi, sala z nej energie, clovek ma fakt pocit, ze hraje celym srdcem... Jeho hra je dynamicka, ma naboj, to shledavam jako dost atraktivni, nez koukat tam na nejake "lekle ryby" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je přesné....mám to naprosto stejně. Na Rogerovu hru se dokážu dívat chvíli, pokud zrovna nehraje s někým kdo mně zajímá....neskutečně nudné.
Reagovat
Vojtiik
snad pomuze, hlavne aby mu srovnal hlavu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Možná bylo na čase :o)
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně :D ...teď zbývá se jen zlepšovat! Go Roger!!
Reagovat
smazaný uživatel
tomu už nepomůže ani svěcená voda :DDD A skončí jako lůzr!
Reagovat
smazaný uživatel
Jejda tady je někdo ale bezva vtipálek :) :) Tobě ještě nikdo neřekl že opakovaný vtip už není vtipem??Jako pokus to nebylo špatné, ale už tím nudíš a jsi trapný ;-)...Raději sledovat "lůzra" FEDEXE než RAFU věčně si upravujícího spoďáry :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No já teda raději Rafu ;) nic prodi Ferexovi
Reagovat
smazaný uživatel
nechapem ako sa ti moze pacit rafova hra....je technicky uplne zla narozdiel od hry RF
Reagovat
tito
No to je asi dáno úhlem pohledu. Každému se líbí něco jiného. Roger je fenomenální tenista a komplexnější hráč asi opravdu v tenisu nebyl o tom žádná. Ale fakt Tě bavilo, když vyhrával jedno utkání za druhým? To byl tenis bez napětí. Proto jsem rád za Rafu, proto jsem uvítal Del Potra, uvidíme jak Gulbis. Koneckonců finále W 2008 mluví za vše. Jen málokdo vydržel u toho sedět v klidu celý zápas. Na parádičky jsou lepší tenisové exhibice :) - nic ve zlém.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist