Federer Djokovičovi oplatil vyřazení z US Open a bude světovou dvojkou

16. 10. 2010, 22:47
Aktuality 4
ATP ŠANGHAJ - Rogeru Federerovi dnes na turnaji Masters v Šanghaji vyšla odveta za semifinále US Open, kde ho vyřadil Novak Djokovič. Srbského hráče tentokrát přehrál a v pondělí ho navíc předskočí v žebříčku ATP. Jeho nedělním soupeřem bude Brit Andy Murray.
Roger Federer

Roger Federer nehrál turnaje právě od vyřazení na US Open, přestávka však jeho hře na kvalitě neubrala. Novak Djokovič vzdoroval do stavu 5-5 a měl i čtyři příležitosti k brejku, poté však sám neudržel servis a o první set přišel. Švýcar už pak zápasu kraloval a připsal si celkově jedenáctou výhru v sedmnáctém vzájemném duelu.

"Myslím, že první set dnes mohl vyhrát každý z nás. Ale jeho závěr jsem zvládl lépe. On (Djokovič) z toho byl tochu mimo a já toho dokázal využít. Myslím, že jsem mu oplatil porážku z posledního zápasu," komentoval Federer.

"V druhém setu jsem ztratil koncentraci a chyběla mi energie," přiznal Djokovič, který minulý týden vyhrál turnaj v Pekingu.

Federer si díky dnešní výhře zajistil návrat na druhé místo světového žebříčku. Srb sice obhájil body za loňské semifinále, rodák z Basileje však v Šanghaji před rokem nestartoval.

Federer - Djokovič:


Andy Murray v úvodním semifinále hladce přehrál Juana Monaka z Argentiny 6-4 6-1 a stejně jako Švýcar v Šanghaji ještě neztratil set.

Rozhodující okamžik zápasu přišel za stavu 4-5 a 15-0 při servisu Monaka. Ten dokázal Brita zatlačit do velké defenzívy, jenže Murray i s prasklým výpletem Argentincovi smeče vracel do té doby, než soupeř poslal míček do autu. Od té chvíle už favorizovaný Skot utkání dominoval.

S Federerem se Murraym naposledy utkal v srpnu ve finále turnaje Masters v Torontu a tehdy byl úspěšnější. "Opravdu rád hraju proti Rogerovi a nevadí mi to ani teď. Je to vždycky velká zkušenost," těšil se na finálový duel čtvrtý nasazený Murray.

Murray - Monaco:

- ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ (Čína, tv. povrch, 3.240.000 dolarů) -
sobotní výsledky (16. 10. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Federer (3-Švýc.) - Djokovič (2-Srb.) 7-5 6-4
A. Murray (4-Brit.) - Monaco (Arg.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Neviem, ako sa hrali iné zápasy na turnaji, videl som dva, ale tento nemal chybu, zápas ako remeň. Obidvaja hrali veľmi dobre, zápas mal skvelú úroveň, radosť pozerať. Rozhodne si pozriem finále, ak bude hrať Fed tak výborne ako s Djokom, víťazstvo by mohlo byť jeho.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl k videni kvalitni tenis se spoustou nadhernych vymen, ovsem v prvnim setu (a vlastne po cely zapas) mel navrch Roger, skvele returnoval, mel sance, ale Novak si vzdy pomohl servisem. Prvni sanci vyuzil az za stavu 5:5, coz rozhodlo. Druhy set byl o poznani jednoznacnejsi, Srb zacal vice chybovat a Federer se dostal do vedeni 4:1. Ale opet se potvrdio, ze u Novaka si nikdy nesmite byt nicim jisti, za neprizniveho stavu vubec neskladal zbrane, jedno podani si vzal zpatky, nasledne skvele zaserviroval, a snizil na 3:4. Federer uz ale dokazal zapas dopodavat a tak druhy set vyhral 6:4.
Gratuluji Rogerovi k postupu do finale a doufam, ze se dnes bude snazit ze sebe vymacknou to nejlepsi!
Reagovat
smazaný uživatel
Andyho jsem tento turnaj moc hrat nevidela, mel stesti na soupere,takte zatim vitezstvi jednoznacna, ale Roger i Novak hrali uzasne zapasy, hlavne Novak se mi moc libil,hral velice presne a ofenzivne. Vyborne podani. V tomto zapase to psychicke rozhozeni bylo evidentni, ale na to jak ted casto svetova spicka hraje to byl moc pekny zapas. Jen vice takovych a samozrejme gratulace Rogerovi a preji vitezstvi i ve finale.
Reagovat
a.magerova
Takže odveta za US Open se povedla :-))
Teď ještě odveta za Toronto !!! :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist