Federer: Důchod ještě počká. Stále mám hlad po tenisu

28. 12. 2016, 15:18
Aktuality 11
Takhle dlouho bez tenisu během své kariéry ještě nebyl. Roger Federer po letošním Wimbledonu ukončil sezonu a dal si půl roku na doléčení zraněného kolena, s nímž byl v únoru na operaci. V 35 letech si 'přičichl' k tenisovému důchodu, ale chuť vrátit se zpět na kurty neztratil. Naopak.
Profily hráčů
Roger Federer

"Jasně, trochu jsem teď ochutnal, jaké by to bylo žít bez tenisu," řekl Federer v rozhovoru pro New York Times. "Najednou jsem si mohl všechno zorganizovat a říct: 'Dobře, čtyři týdny teď strávíme doma na stejném místě. Mirko, kdy chceš jít na večeři?' Nebo: 'Co je potřeba dohnat?'. Zkrátka bylo příjemné užívat si volný čas s rodinou," pochvaloval si Federer neobvykle mnoho času stráveného s rodinou.

"Bylo to pro nás velmi vzrušující mít pro sebe tolik volného času. Je to dobrý pocit, ale tahle fáze ještě může počkat. Pro mě to není problém, rozhodně to může počkat. Pořád jsem hladový po tenisu," prohlásil pětatřicetiletý Švýcar v Dubaji, kde se připravuje na novou sezonu a návrat po půlroční pauze.

"Koleno i tělo potřebovalo delší pauzu. Na šest měsíců jsem vypnul a čas jsem využil k plné regeneraci těla i kolena. Nyní se mohu ohlédnout zpět a říct si: 'Podívej, jestli se ti teď nedaří, tak jsi udělal vše, co jsi mohl. Ničeho nelituju," dodal sedmnáctinásobný grandslamový šampion.

Aktuálně šestnáctý hráč světa vstoupí do nové sezony už příští týden na Hopman Cupu v Perthu, kde bude startovat s o šestnáct let mladší krajankou Belindou Bencicovou. Švýcaři se v prvním zápase utkají v pondělí 2. ledna s Velkou Británií, kterou budou reprezentovat Dan Evans a Heather Watsonová. Ve skupině A jsou ještě Němci (Alexander Zverev a Andrea Petkovicová) a Francouzi (Richard Gasquet a Kristina Mladenovicová).

První ostrý turnaj by měl Federer absolvovat na Australian Open, kde letos prohrál semifinále s Novakem Djokovičem. Den poté si poranil meniskus a musel na operaci.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Kozoroh
Těsně před 9. hodinou vysílali na Radiožurnálu krátký rozhovor Jaroslava Plašila s Rogerem Federerem, který jsem poslouchal. Hovořili o Laver Cupu v příštím roce i o Petře Kvitové.
Reagovat
a.magerova
Dík za info... pomocí různých čar a kouzel můžu rozhovor zprostředkovat i ostatním, takže tak ráda učiním... ;-)

http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/federer-se-tesi-do-ceska-praha-si-laver-cup-zaslouzi-za-kvitovou-stoji-cela-tenisova-rodina--1683516
Reagovat
Krisboy
Pěknej rozhovor!
Reagovat
fialka
Čím dlhší pracovný pomer, tým lepší dôchodok. :D Ešteže to v tenise neplatí. Už sa teším na duely s Rafom. Dúfam, že sa ešte dočkám. Rogera môžem, tak prehra s ním mi až tak nevadí. Darmo, je to pán tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, a je to tu. Federer vyzerá byť supersilný...
Reagovat
Kozoroh
Chce nahnat Rafovi strach :-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Krisboy
Kdo si počká, ten se dočká.
Reagovat
Frantz
..ostudy :-DD
Reagovat
Alexandria
To hadam nie...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist