Federer: Jsem neuvěřitelně překvapený, jak mi to jde

16. 7. 2017, 22:20
Aktuality 48
Po loňském vyřazení v semifinále Wimbledonu si Švýcar Roger Federer vzal na půl roku 'volno' a odpočinek jednomu z nejlepších hráčů historie prospěl. Letos je v pětatřiceti letech prakticky neporazitelný.
Profily hráčů
Roger Federer

"Upřímně, jsem neuvěřitelně překvapený, jak mi to jde, jak skvěle se cítím, jak zvládám náročné momenty," přiznal Federer po triumfu ve Wimbledonu, svém osmém na londýnské trávě a devatenáctém grandslamovém v kariéře.

'Maestro', jak se Federerovi přezdívá, letos vedle Wimbledonu ovládl také Australian Open, Miami, Indian Wells a turnaj v Halle. Vyhrál 31 zápasů a prohrál jen dva. "Věděl jsem, že můžu hrát dobře, ale tohle je nad očekávání," řekl Švýcar. "Asi byste se mi smáli, kdybych před sezonou tvrdil, že vyhraju dva grandslamy."

Hned po finále na kurtu přemýšlel nahlas, že by si měl zase vzít pauzu. "Když to tak funguje," smál se. Ví ale, že to není všemocný recept. "Každý potřebuje něco jiného a já sám jsem neměl tušení, co to se mnou udělá. Ale musel jsem si vzít volno, protože to moje tělo potřebovalo. A v mém případě to funguje náramně," konstatoval.

Federer nehrál loni půl roku a letos vynechal i antukovou sezonu. "Musel jsem udělat těžká rozhodnutí. Nejet na French Open, ale když se ohlédnu zpět, tak nikomu nemůžu s jistotou říct: 'Udělejte to taky a vyhrajete Wimbledon'," uvedl Federer.

Osmého vavřínu si váží. Wimbledon je jeho nejoblíbenější turnaj a přináší mu nejvíce radosti a nadšení. "A vždycky to tak bude. Hrávali tady moji hrdinové a zapsat se na tomhle místě do historie pro mě neskutečně moc znamená," řekl.

Doufá, že se do Wimbledonu ještě vrátí. "Nikdy nevíte, co se stane. Je to otázka zdraví. Když mi to dovolí, tak bych chtěl za rok zase přijet," řekl. Motivace mu nechybí, a to také díky manželce Mirce. "Je úžasná. Nejvíc mě podporuje a je ráda, že hraju, a já pořád miluju tyhle velké zápasy," prohlásil Federer.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
Pedronegro
no, všechno ok, RF bravo, jen to "jsem neuvěřitelně překvapený" mi přijde na palici, co to vlastně znamená? nejspíš chybu v překladu, asi by stačilo velmi překvapený, extrémně i nad jiné překvapenější, ale vše uvěřitelně, ne naopak :)
Reagovat
Fandina
je génius, takže není divu, že o tom neví a je překvapen :-)).
Já jsem také překvapena, že mu to tak jde a mám radost. Pěkně se na jeho hru dívá. Tak jen tak dál. Go Rogere go go!!!
Reagovat
spaniel
Ľudia. Získať osmy titul a celú fantastickú trávnatú sezónu korunovať tým v Londýne. A tým najdominantnejším spôsobom kariéry. To je ako z amerického filmu. Osud si to pre Federera pripravil s úžasnou gráciou. Federer dosiahol jeden z najveľkolepejších miľníkov športu vôbec, vytvoril normu ku ktorej budú vzhliadať športoví fanúšici naveky vekov a ktorá nikdy nebude prekonaná.

Dnešok je zároveň veľkým pľuvancom do tváre všetkým skrytým aj neskrytým neprajníkom typu Forehand, Frantz a podobne. Tí, ktorí ho vyhadzovali dverami, dnes pozerajú ako sa Federer vrátil oknom, zdemoloval všetko, čo mu stálo v ceste a roztrhal ich predčasné scenáre na márne kúsky a rozhádzal im flaštičky. Tú ich pachuť v ústach cítiť až sem, užívam si ju. A karavána jede dál, bitches :)

Najlepšie na tom všetkom je to, že Roger nielen že vyhral Londýn, ale ten spôsob akým dokázal triumfovať. To, že dokázal nájsť spôsob ako flexibilne zareagovať po hernej stránke, ako dokáže bodovať z BH výmien a pomôcť si servisom, keď treba. To je to, čo FFF vlieva do žíl nefalšovaný optimizmus. Vždy som trvdil, že Roger ešte jeden Wimbledon pridá..Dnes keď vidím, že mu nik nevzal ani set, tak dúfam, že som sa mýlil. Hoci rok je dlhá doba a forma môže kolísať.
Dnes zároveň padol aj mýtus Cilica vo finále. Človek hrá vždy to, čo mu dovolí hrať súper.
Rekordy nechám na Kozoroha, mňa z prvej napadne len 19 GS, čo sa zrejme nikomu v open ére nepodarí?..Roger už do konca sezóny môže hrať uvoľnene, so zlepšeným BH môže útočiť aj na US Open, koniec koncov, po každom W získanom bez straty setu bral aj následne US Open. Ak sa to nepodarí, rád by som aby Roger zabojoval o koncoročnú jednotku, má to skvelé rozohraté. GS stats máme opäť 15-19, tak ako sme to mali tento rok a ako to má byť! Je to otvorené, Rafa je stále v dobrej pozícii. Škoda, tej terapeutickej výnimky :)..Ale holt, nevadí.
Reagovat
Pe3k
Pamatuješ jak se trolhand smál Federerovi, když tvrdil, že se chce vrátit supersilny? Teď se smějem my...karavana jede dál, suhlas time for 20!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer ziskal prvy Wimbledon bez straty setu,ale chapem si v euforii
Reagovat
spaniel
Nevis o co jde...
Reagovat
smazaný uživatel
tak to vysvetli
Reagovat
spaniel
To je upraveny Forehanduv prispevek o Nadalovi po jeho vyhre na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
precital som si to este raz,celkom to dava zmysel:)
Reagovat
Franky
Trollovia to nerozdychaju dokonca sezony uz :D nevraviac o tom keby sa podaril USO + navrat na post 1 :D to uz by zrusili ucty na TP :D
Reagovat
smazaný uživatel
over si fakty,potom sa môzeme o niecom bavit
Reagovat
Franky
no daj fakty...o com vobec rozpravas? skus nieco dat...nech sa zasmejem zchuti :) inak ty co si vyslanec trollov ked sa potapaju? nieco ako negotiator? :D trapper
Reagovat
smazaný uživatel
cital si vôbec moju reakciu na spaniela?,ked si uz reagoval,asi ti nedochadza
Reagovat
Franky
ze to bol jeho prvy wimbledon bez straty setu? noa? spaniel sa tam pomylil bol to jeho 2GS celkovo okrem AO07...a co? toto su fakty? uplne nepodstatna statistika? V ktorej sa Bjork deli s Nadalom? takych ti povymyslam desiatky...Sustred sa na realne statistiky trulko: GS, N1 pocet turnajov, pocet GS zapasov, masters, WTF...a ne sra*ky riesis...
Reagovat
smazaný uživatel
netvrdim,ze je to podstatna statistika,len som opravil spaniela,nemal si vôbec reagovat,ale drzat zobak,sam si sa zamotal
Reagovat
Stan_Borowitz
Hádáte se zbytečně, pánové. Já jsem sice jen takový hodně bohatý bagrista, nemám všechny ty školy a tituly jako vy, ale mám tušení, že podle základů výrokové logiky stačí, aby byla premisa nepravdivá a výrok je pak pravdivý vždy.

Takže kdyby spaniel napsal třeba "pokaždé, když Roger vyhrál WCH beze ztráty setu, za půl roku nastala potopa světa" tak by to byl formálně pravdivý výrok (ale jen do ledna 2018, doufejme).
Reagovat
Kozoroh
Spaniel měl místo věty "po každom W získanom bez straty setu bral aj následne US Open." použít toto:

"po každom získanom double AO+W bral aj následne US Open."

A měl by pravdu. Fedexovi se vždy (3x) po vítězství na AO a W v rámci jedné sezóny podařilo přidat i USO. 20 se může Roger a vy jeho fanoušci dočkat relativně rychle.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo tak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
je to vsak vsetko moja chyba,dobrovolne a verejne priznavam,ze som HLUPAK,stracat s tebou cas,no co,nikto nie je dokonaly
Reagovat
Stan_Borowitz
Vůbec nechápu, na co reaguješ a proč tak popuzeně. Nejsem si vědom toho, že bych se do tebe nějak navážel.
Reagovat
smazaný uživatel
reagoval som na Frankyho(je tam aj titulok),omylom so to napisal,do ineho vlakna
Reagovat
Franky
Ty tupec pozri si liniu reakci len som doplnil spaniela, trulo vobec som na teba nereagoval ty si tu reagoval na moj koment nabuduce si zisti veci predtym nez zacnes reagovat ty zmetek
Reagovat
smazaný uživatel
su tam presne casy,na tvoju smolu,bol by som zvedavy ci by si nabral odvahu nadavat mi aj inak ako cez net
Reagovat
Franky
Dorsch pokial by si aj naozaj zacal takymto sposobom podpichovat (a teraz si viem predstavit jak zacnes rozpisovat ze si 100kg drevorubac nvm odkial) tak si poviem svoje aj do oci a keby si to riesil rukami tak hold co...nestalo sa by sa to prvykrat v zivote zeby som aj pripadne dostal bitku ale stojim si za svojim..
Reagovat
smazaný uživatel
Kto z FFF si vlastne o tebe mysli nieco dobre?...Po takomto prispevku...Nech sa kludne sem podpise...Lebo mam pocit, ze za teba sa hanbia aj svoji. Uz len to, ze si Slovak je taká moja osobna tragedia :)
Reagovat
Franky
po akom prispevku mr. dno tenisportalu?
Reagovat
turista
S takovou výkonností si RF mohl klidně vylepšit i antukovou bilanci a být světovou jedničkou už teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, aká kreatívna prešmyška..

Ty idea maker :)
Reagovat
Padme
Hledej jeho ženu... Díky Mirko že ho pořád půjčuješ i nám ostatním;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem neuveritelne prekvapeny jak mi to (proti hracom druheho sledu) jde.

:-)
Reagovat
Roger4EVER
Myslíš proti Nadalovi? To mu jde taky skvěle no :)
Reagovat
Denis92
Jop a preto ma jedine dve prehry sezony proti hracom mimo TOP 100 :)
Reagovat
PetaM
To je tak čtvrtý sled :D
Reagovat
Lina
... .jak mi to jde, jak skvěle se cítím, ...
Reagovat
janek_da
Ty jsi zmrzl někdy v roce 2015. Dnes už RF a RN fanoušci fandí legendám navzájem.

Navíc pošťuchování bys měl používat jako koření. Trošku je fajn, ale po kilech ... to se pak už tvoje komenty nedají číst.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože...FFF zas precitlivelí jako predkožka panica Petríčka..

Veď sa to tam úplne ponúkalo :)

Jeden z tých, na ktorých som sa aj sám pobavil...:)
Reagovat
janek_da
No nic. Nemá smysl už s tebou debatovat. Měj hezký den.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tak Janku...A hlavne take it easy...
Reagovat
Pe3k
Jsi dno tenisportalu.
Reagovat
Franky
absolutne :) vobec to nezvlada zije este v dobe 2013 kedy sa Nadal vratil silny(trosku aj s lekarskou pomocou) ale je rok 2017 teraz sa vratili obaja a Roger ma zatial navrch a to krasne neunasa lebo si myslel ze sa vrati silny iba Rafa... navyse tym 19GS zrejme uz bude len vzhliadat zospodu a to ho zoziera uplne...nevraviac o dalsich rekordoch ako n1 alebo 6x TM vitazne GS zapasy a cojaviem co este...
Reagovat
a.magerova
Je to o lidech/fanoušcích.... Rafa s tím nemá nic společného.... ;-)

Jsem ráda, že přes 10 let platí:
https://pbs.twimg.com/profile_images/711869404682854400/xKHUVqYX_400x400.jpg
Reagovat
Franky
kto tu hovori o Rafovi Magerka? ja tu hovorim o trollovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten tvoj vycibrený cit pre realitu Trenky..

Priznávam, ze v oboch mojich prispevkoch za tych posledných 5 dní to nezvládam, presne ako si to myslis, teda praješ..

Roger vyhral, gratulujem este raz. Uzivajte. S tymto zrebom by vyhral aj posledne roky, nic nove smerodajne sa nestalo..
Reagovat
Franky
som zvedavy co budes hovorit po USO :D lebo uz ti poslednu dobu slusne dochadzaju argumenty...Nakonec mozno predsalen prijmes moju atleticku vyzvu aby si aspon v niecom zvitazil ktovie.. ;) drz sa priatelu
Reagovat
Stan_Borowitz
moc nerozumím, mohl bys to trochu rozvést? Pokud se nepletu, tak podle žrebu měl Federer hrát v semifinále s Djokovičem, jediným hráčem, který ho porazil ve Wimbledonu víckrát než jednou, a ve finále se světovou jedničkou a obhájcem titulu Murrayem nebo s bodově nejúspěšnějším hráčem sezóny a čerstvým vítězem RG Nadalem. Místo toho hrál ve čtvrtfinále s loňským finalistou (3:0), v semifinále s loňským semifinalistou (3:0) a ve finále s hráčem, kterého loni s notnou dávkou štěstí porazil ve čtvrtfinále (3:0). Jak konkrétně by měl ten žreb podle tebe vypadat? Jen mne to zajímá.
Reagovat
smazaný uživatel
Zreb som myslel reálny, nie ten teoretický...Teda súperi, ktorí Rogerovi stáli v ceste. Neviem, ci z tej trojičky Cilic, Berdych, Raonic vlastne niekto ziskal nejaký titul na tráve..Roger by pri tej kvalite, ktorá proti nemu tento rok stála v pohode triumfoval aj v rokoch 14-16. Preto si myslim, ze titul sa samozrejme počíta, ale zrejme sami cítite, že oproti austrálskemu proste postráda grády...Nemyslim, ze hral Roger nieco neobvyklé, hoci nestratil set.
Reagovat
spaniel
Zreb je zreb. Neni teoreticky a realny. Do cesty se mu dostali souperi, kteri meli na to kvalitu, plevy odpadly.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno. Takto prvoplánovo to vidia istí ludia, ktorí nerozumejú premenným, ktoré celok ovplyvnuju
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist