Federer: Jsme teď jedna velká, šťastná rodina

25. 5. 2014, 22:21
Rozhovory 26
Roger Federer dnes na French Open bez problémů zvládl úvodní zápas, v němž porazil Slováka Lacka, a postoupil do druhého kola. Vítěz antukového grandslamu z roku 2009 po zápase přiznal, že je s výsledkem utkání spokojený, a že jeho trenér Stefan Edberg jeho nadšení sdílí. Nejsem šťastný jen já a můj tým, ale i celá moje velká rodina, řekl novinářům čtvrtý hráč světa.
Profily hráčů
Roger Federer

Po neúspěchu v Římě jste asi nebyl moc spokojený, je to tak? Jak jste se tedy cítil v prvním utkání na French Open?
Všechno je teď skvělé. Bylo možná dobře, že jsem měl před grandslamem víc volna, protože jsem se tak mohl lépe připravit. Člověk je před velkým utkáním vždycky trošku nervózní, ale já jsem s tím, co jsem v dnešním utkání předvedl, spokojený.

Hned první minuty v zápase se mi dařilo, využíval jsem šance a hrál jsem dobrý tenis, takže jsem za výsledek moc rád. K tomu jsem spokojený i v osobním životě, takže jsme teď jedna velká šťastná rodina.

V dalším kole budete hrát s Argentincem Sebastianem Diegem Schwartzmanem, který v Paříži prošel kvalifikací. Jak se na zápas připravíte, znáte svého dalšího soupeře?
Schwartzmana skoro vůbec neznám, znám spíše jeho soupeře Gastaa, kterého ale v prvním kole porazil. Je to škoda, protože s Gastaem se celkem znám, několikrát už jsme spolu i trénovali, povídali jsme si a je to moc příjemný člověk. Argentince vůbec neznám, uvidíme, jak to půjde.

Můžete nějak zhodnotit spolupráci se svým trenérem Stefanem Edbergem? Připravovali jste se na antukový grandslam nějak speciálně?
Myslím si, že jsem se s ním za posledních pár měsíců zase dostal zpátky do dobré formy. Jsem zdravý a ty výsledky jsou vidět, což nás oba moc těší. On je velmi dobrý rádce, umí pozorovat maličkosti, které ale v některých případech rozhodují i celé zápasy. Je pro mě radost s ním spolupracovat a být s ním v kontaktu. O to víc jsem rád, že naše práce je vidět i na turnajích. Vždy, když potřebuji s něčím poradit, tak je tu pro mě. Navíc je to velmi inspirativní osoba, hodně toho dokázal. Po dnešním utkání byl moc spokojený.

Hrál jste dnes se Slovákem. Vaše žena pochází ze Slovenska a o vás se ví, že máte skvělé jazykové schopnosti. Umíte tedy něco i slovensky?
Nějaké jazyky ovládám, ale slovenština mezi ně rozhodně nepatří. Když žena mluví slovensky, tak jí nerozumím ani slovo. I když jsem s ní přes 15 let, prostě to nejde, je to moc těžký jazyk. Na druhou stranu třeba naše dcery slovensky mluví, což je určitě dobře.

Na Slovensku jsem nikdy nebyl, ale rozhodně bych se tam chtěl podívat. Když jsme se s ženou před turnajem bavili o tom, že v prvním kole budu hrát s Lackem, tak jsme se oba smáli.

Komentáře

26
Přidat komentář
steve79
Dneska nehraje na centr kurtu. Když Nadala moc nemusím, tak je to drzost organizátorů. Vyhrál 8krát tento turnaj a jako minulý vítěz by měl automatický hrát na centru.
Reagovat
smazaný uživatel
mozna chteli, aby se take koukl chlapec na jine kury mimo centr, proste ho chteji seznamit vic s arealem;D) Naopak, rekl bych, ze je to od nich hezke;)
Reagovat
r.Fever
Každý hráč z elity by mal odohrať na turnaji aspoň jeden zápas mimo Phillipa Chatriera, a zápas s Gineprim je na to ideálna príležitosť. Hoci vraví sa aj, že francúzski organizátori majú v obľube radšej Federera s Djokovičom, to sú zrejme len také klebety. No bez vetra sa ani lístok nepohne ...
Reagovat
spaniel
Ježiš, už se to tu probíralo.
Reagovat
smazaný uživatel
... a k cemu se dospelo?:)
Reagovat
gigin
Dospělo se k tomu, že centr kurt je na ho*no, nekvalitní. Že to má vlastně El Matador lepší, když hraje na ostatních kurtech, páč tam probíhá (podle J.M.) úplně jiný turnaj.
ps: Jestli dneska Kubot vyhraje, nahážu rakety do krbu, míčky psům, hadry dám na charitu a končím s tenisem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, kdyby to bylo na trave, tak o tom vubec nepochybuji, ze by si Kubotek s nim pekne pohral a slusne mu pocuchal nervy, a kdo vi...jak by to dopadlo... ;D)

Ale na antuce to spis vidim tak, ze si Gulbis pohraje s Kubotem, a v suchym postoupi...;D)))

---kurty---
Tohle se rika snad o kazdem turnaji... ale podle mne to porad ovsem neni takovy extrem, jako rozdil mezi kvaldou na Wimblas a samotnym Wimbl. turnajem... to jsou uplne dva rozdilne sporty...nejen turnaje;D))))
Reagovat
spaniel
Toto je monimálně potřetí co Rafan začíná RG na Lenglen. Jeden zápas musí stejně odehrát mimo centr kurt, proč ne hned první s Gineprim? Navíc Rafanovi se nelíbila kvalita na centru, když tam ve čtvrtek trénoval, tak možná je i rád. Plus, tím že začne jinde a ne zrovna s nebezpečným protivníkem, bude pak mít dalších 6 zápasů na centru, takže už nebude mít šoky ze změny (teda já doufám, že jich 6 nebude:))
Reagovat
smazaný uživatel
A keď prehrá s Kubotom zajtra?
Reagovat
gigin
Tak tégo samégo. Navíc jsem si kvůli němu zaplatil Eurosportplayer, tak snad se mi ta mega investice vyplatí :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, pak mne napis, jestli se to uz zlepsilo;)
Zkusil jsem to nekdy 2 roky zpatky... na mesic... no... nic moc...
Reagovat
gigin
Vuku, měl jsem to aj na AO, šlo to celkem fajně. Pak mi ten cyp vypadl s Kvérym, hned v prnvím kole, tak jsem přístupové info, jméno a heslo dal tady jednomu místnímu uživateli a už jsem tam nešel :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
Reagovat
spaniel
Když jsme se s ženou před turnajem bavili o tom, že v prvním kole budu hrát s Lackem, tak jsme se oba smáli. Mirka nejspíš řekla neco vse smyslu, je to Slovák, tak bez kanara. A pak se smáli...
Reagovat
a.magerova
Hele Frajere, hráls dnes dobře, outfit máš velmi svěží, slovensky určitě aspoň trošilinku umíš, nekecej :-))
Ale hlavně...... co nejdřív hoď do placu fotku mláďat ;-)
Reagovat
Padme
fotku mláďat :)) To mě po ráno úplně zbořilo, ale taky bych kluky už ráda viděla. Ale hlavní je, aby byli zdraví, očumovat je můžeme i později... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No dobre, dcéry hovoria slovensky, Roger u mňa získava premiérový bodík..

Ešte stále je však hlboko v červených číslach..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobře, že je více než spokojený ve všem od spolupráce s Stefanem až po soukromí, s tou slovenštinou je to docela vtipný, jeho dcery by nám rozuměly, zato on jim ne :D Chápu, že se mu líp učí germánské jazyky včetně švédštiny, ale něco by se přeci měl naučit a taky někdy přijet k nám, třeba na finále Davis Cupu :D Tady mu tentokrát hodně věřím :)
Reagovat
Roger_Federer
Po tolika letech se Slovenkou, urcite pochytil aj on nejakou Slovenstinu, minimalne nadavky..;)
Reagovat
smazaný uživatel
slovenština a čeština je pro něj jak vidno španělská vesnice stejně jako Rafův forehand :D ještě jsem nikde nevyčetla, jakým jazykem se spolu doma baví, německy, anglicky? švýcarsky? :D holky v tom budou mít pěkněj guláš, ale stejně je to borec, že to zvládá s nima :)
Reagovat
a.magerova
Holky v tom guláš určitě mít nebudou. V tomto věku se tomu říká: jazyky zadarmo.
A proč by to neměl s nima zvládat, přece není na ty děti sám, má Mirku, babičky, chůvy.... prostě sehraný tým.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ono se říká, že děti a kariéru nejde moc skloubit dohromady, ale jak říká sám, Mirka dělá skoro všechno a mají pomoc na hlídání, i tak to musí být fuška, já bych ale strašně chtěla slyšet Mirku a děti mluvit po slovensky, dosud jsem si myslela, že Mirka už po těch letech třeba hovorit rodným jazykom zabudla :) Nedávno jsem slyšla mluvit česky Hingisovou a je tam přízvuk :)
Reagovat
a.magerova
No.... skloubit děti a kariéru je přece horší pro matku, otcovu kariéru děti nemusí zásadně ovlivnit, zvláště když tady mluvíme o muži, který má nemalé finanční prostředky a tudíž si může dovolit víc než kdokoli jiný ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale sám několikrát řekl, že je to zápřah i pro něj ve volných chvílích, je to něco jinýho, než když rodinu nemáš a můžeš si jen užívat, teď už ale podle jeho slov vědí po zkušenosti s holkama, jak to všechno skloubit na cestách a bez pomoci by to tak dobře asi nezvládali, to je jasný, zajímal by mě plat pro chůvy :) Snad mu další dvojčátka přinesou štěstí jako před 5 lety, aby ještě něco velkýho dokázal, že ještě nepatří do starýho železa :)
Reagovat
a.magerova
Tak samozřejmě, je to pro něj velký zápřah, jak ve volných chvílích, tak emočně kdykoli, ale hrát a trénovat může bez omezení, to by těhotná žena či žena v šestinedělí nemohla, proto říkám, že děti kariéru mužů ovlivní výrazně méně než kariéru žen.
Mě by spíš zajímaly nároky na takovou chůvu.

Taky doufám, že mu kluci letos přinesou nějaké bonusové štěstí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
1. pre tohtorocneho vitaza roland garros :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist