Federer porazil Hewitta a stojí před výzvou: Andym Murraym

21. 8. 2009, 22:57
Aktuality 34
ATP CINCINNATI - Federer nezaváhal proti Hewittovi a Murray otočil zápas s Benneteauem. Na Masters v Cincinnati to tak znamená, že dojde už v semifinále k souboji prvního hráče světa s druhým. Osmadvacetiletý Švýcar má o motivaci postaráno - o šest let mladšího Brita už pět utkání v řadě neporazil!
Roger Federer

Jako první se do semifinále prodral Andy Murray. Přemožitel Radka Štěpánka však dnes proti Julienu Benneteauovi, který se do hlavní soutěže dostal až za unaveného Del Potra, měl v úvodu nečekané problémy. V první sadě se dopustil šesti dvojchyb a poprvé na turnaji ztratil set.

Špatně začal i druhé dějství, když prohrával 0-2. V následujícím gamu ale tenisté předvedli dlouhou výměnu, při které míček přeletěl celkem pětatřicetkrát přes síť. Fiftýn a následný brejk si připsal Murray a v té chvíli utkání začal otáčet. "Myslím, že byl po té výměně hodně unavený. Já naopak zůstával silný," řekl Murray. "Pak už získal jen dva gamy," dobře si pamatoval. Dvaadvacetiletý Brit se totiž v dalším průběhu utkání uklidnil, svoji hru zpřesnil a zápas vyhrál 4-6 6-3 6-1.

"V prvním setu jsem hrál opravdu příšerně," přiznal Murray, který letos na americkýxh betonech z dvaceti zápasů jen jednou prohrál. Od Wimbledonu vyhrál již osm zápasů po sobě. Minulý týden ovládl podnik Masters 1000 v Montrealu.

Roger Federer dnes podal soustředěný výkon. Na servisu byl neprorazitelný, nasázel 11 es a nenabídl žádný brejkbol. Sám v každém setu Hewittovi po jednom podání vzal a za 70 minut vyhrál 6-3 6-4.

Australana tak porazil už potřinácté v řadě a letos na svém jedenáctém turnaji již podeváté postoupil do semifinále.

Nyní však osmadvacetiletého Federera čeká obhájce titulu Andy Murray. Tenista, kterého přehrál naposledy loni ve finále US Open. Pak s o šest let mladším soupeřem prohrál pět třísetových bitev v řadě a Murray už dost možná figuruje ve Federerovo 'nočních můrách'. Z celkem devíti setkání vyhrál rodák z Basileje jen dvakrát. Jednu prohru utrpěl před třemi lety právě v Cincinnati.

"Murray je letos víceméně nejlepším hráčem na rychlých kurtech," prohlásil Federer po svém postupu ze čtvrtfinále. "Vím, že mě teď čeká hodně těžký zápas. "Musím nastoupit s nějakým plánem a doufat, že bude vycházet," dodal.

Světová jednička s dvojkou na sebe může obvykle narazit až ve finále, Murray se však stal druhým hráčem světa až toto pondělí, kdy už byl turnaj v Ohiu nalosován.

Druhá semifinálová dvojice vzejde z duelů Nadala s Berdychem a Djokoviče proti Simonovi.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 3.000.000 dolarů) -
páteční výsledky (21. 08. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Hewitt (Austr.) 6-3 6-4
Murray (3-Brit.) - Benneteau (Fr.) 4-6 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Je favoritem, ten frantík nehrál vůbec špatně ..
Reagovat
smazaný uživatel
zase mimo vlákno ...
Reagovat
D.A.N
mighty: To je jako zbožné přání, které se snad nevyplní,:-) každopádně předpovídat, že ho sfoukne jako svíčku je dosti odvážné a když měl problém v zápase s francouzem tak bych to tak jednoznačně nevyděl, ikdyž je mírným favoritem.
Reagovat
smazaný uživatel
já bych to teda jednoznačně vYděl, potom, co elegán předvedl s Ferrerem :D David ho měl na lopatě, jenže nemá tak silnou psychiku aby dovedl zápas do vítězného konce, ale Murray s jeho vzájemnou bilancí s elegošem (6:2) s tím problém mít rozhodně nebude .)))
Reagovat
D.A.N
Barney:-))) od tebe jsem komentář nečekal, nicméně je pravda, že ho na 2 vítězné sety poráží ale každý zápas je jiný a nevíš jak se kdo probudí. No ale napsat, že sním nebude mít problém to už je zaujatost, jelikož Roger je přeci světová jednička a sním pokud to úplně neposere by měl každý problém přeci jenom Roger to má v ruce a jeho hra je nejinteligentnější pa Barney :-) a hlavně v klidu a žádné nadávky jak ty to umíš :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Andy ho dneska sfoukne jako svíčku. Bye bye Žeryku
Reagovat
majjkaa
Dnes to bol nas dobry Roger...konecne bolo na nom vidiet, ze zapas prisiel vyhrat a inu moznost nevezme. Je super vidiet ho v takej hernej pohode. Zajtra ho s Murayom bohuzial neuvidim, no viem si predstavit ako sa Murray so svojim novym sebavedomim bude snazit vyhrat. Nic to precitam si aspon vase prispevky potom...:))
Reagovat
smazaný uživatel
Možná díky bohu, že to neuvidíš :o) Protože jestli udělá 50 nevynucenejch chyb a bude vyhazovat každej druhej míček kvůli jeho psychice, tak potěš kotě...kéž bych se mýlila...
Reagovat
smazaný uživatel
Já samozřejmě preferuji v duelu Fedex Máry, Fedexe, jenom mě trochu zaráží tvé nadšení z jeho hry. Mezi námi - on NEHRAJE momentálně dobře - a na jeho poměry, už vůbec ne. Ztrácí rytmus, je tam o setinky později, než býval (viditelně se hůř pohybuje než před dvěma lety, potíže s bekhendem trvají). Jako by tam u něj nebyla znát trén. práce. Doufám, že se pouze šetří, aby to rozbalil na US, jinak mám obavy, aby nám chlapec neklesal o víc míst. O psych. ani nemluvě. Působí dojmem, že už ho to nebaví, nemůžu si pomoct,a to to bývalo takové pokoukáníčko sledovat tenis Rogera.
Reagovat
smazaný uživatel
O koho psychike hovoríš? Pozri si psychiku Máryho, napr. vo Wimbledone. Už ho mal poslať do Škótska Wavrinka. Vyhráva sa dobre, ak o nič nejde. Ale vyhrať zápas pod tlakom a zvládnuť ho, to je iná káva ! Takže len pokoj,kotě -:))
Reagovat
smazaný uživatel
A čo by si povedal o hre Máryho s Benneteau ? Tiež to Máryho nebavilo?
Reagovat
smazaný uživatel
Soráč, ale já viděl jenom první a poslední 2 balóny. Nevim co se tam dělo ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom, aby to nevypadalo jako protimluv,
ten frantík CELEJ TURNAJ (po kvalifikaci)nehrál vůbec špatně,
Reagovat
smazaný uživatel
Teraz neviem, "frantík" je Benneteau? Ten odohral, podľa mňa, výborné zápasy. Som bol prekvapený. S Márym hral výborne, videl som zápas len do 3-ej hry, tretieho setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre hral aj David Ferrer, veľmi sa snažil a Fedex chyboval, mi mierne tiekli nervy. Buď si tak veril a hral vlažne a takticky, alebo nemal svoj deň. Neviem, či si videl ten zápas, aký máš Ty názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak - "frantík" je Benneteau
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas s Davidem jsem viděl celý, jindy bych i Davidovi fandil, ale přiznám se, že jsem chtěl vidět semi Murray - Federer (už jsem si takhle naběhl minulý týden se zápasem s Tsonga - Federer a nervy mi tekly slušně opět:)).

Jinak platí, to co jsem napsal, myslim si, že Fedex tu formu zatím nemá ani náhodou, to hlavně z toho důvodu, že se hůř pohybuje a ztrácí rytmus. Tedy minimálně neměl den. Nemyslim si, že hrál vlažně a takticky, protože si tím samozřejmě prodlužuje pobyt na dvorci a to on nedělal NIKDY! Ovšem otázkou u něj je, zda se dá dohromady na US, zatím se mu to vždy povedlo dostat se do tempa na Grand Slam, tak předpokládám (doufám), že se to povede opět.

Dobrou zkouškou podle mě bude dnešní semi, tam vlastně o žádný body ani tak nejde, jako o prestižní záležitost mezi Murray a Fedex. Murray je podle mne v současnosti poněkud přemotivovaný a trošičku by chlapec zasloužil srovnat :), tam očekávám od Fedexe akci a jsem zvědav, co předvede.
Reagovat
smazaný uživatel
o psychice Rogera samozřejmě... on umí zvládat těžké zápasy.. ale neumí je zvládat s Murraym... bohužel...dokonce bych řekla, že zápasy finálové zvládá psychicky lépe, než zápasy 1. kola... no, ale každopádně nepředbíhejme, já se určitě mýlim a Fedex bude odcházet jako vítěz... :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím s Tebou. Uvidíme, čo dnes Fedex ukáže, patrilo by sa Máryho "zažehliť" k zemi. Fedex 5 týždňov nehral, takže to môže súvisieť s jeho koncentráciou a tempom hry. Máš pravdu, nejde o nič, len o prestíž.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že to Fedovo skóre s Márym sa preháňa. Sú hráči, ktorí sa "nemajú v láske", či už herne alebo osobne a hrá sa proti ním ťažšie. Príkladov je dosť. Podstatné je o čo sa hrá. Nakoniec, Máry nehrá posledné turnaje tak neohrozene, ako sa tu píše. V CINCY obhajuje víťazstvo a Fede ide do zápasu s vavrínmy, o akých sa Márymu len v noci sníva. Uvidíme, výsledok neviem odhadnúť.
Reagovat
no1
andy mu zitra ukaze kdo je panem :)
Reagovat
smazaný uživatel
fedex mu dá na pr..l pokud bude psychicky vpoho
Reagovat
smazaný uživatel
Já asi radostí neusnu. Dnes šel vidět rozdíl mezi Novakem když je v pohodě a Novaka ze včerejška, kdy neútočil a chyboval, dnes sice taky občas chyboval, ale útočil a hrál velmi dobře, úplné maximum to není, ale to je to, co chcou všichni jeho fandové vidět, Novaka silného v rozhodujících momentech, Novaka, který má víc vítězných míčů než soupeř a prostě uvolněného hráče, který si sice vybral jeden slabší game, ale jinač byl na dvorci lepším hráčem, ale taky třeba uznat, že Simon se možná vrací do formy, hrál taky dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Prvý set ešte jakš takš ale v druhom za stavu 2:3, ako ho Simon brejkol (moment on sa brejkol sám) už som myslela že mu Djoker podá ruku a povie že nadobro končí - proste vôbec nič, údery nula bodov akokeby mu to už bolo aj jedno a potom zase brejkol Simona (doteraz neviem ako sa mu to vôbec podarilo, no asi sa dohodli) a bolo to 3:3. Neviem, na tento match nemám názor, či zlepšenie alebo zhoršenie... ale Simon sa nám začína nejak čertit, nejaký bol rozkokošený v prvom sete... a moje oblúbené dropshoty síce väčšinou účinné ale perfektné nie, kedy už kedy už??!!
Reagovat
smazaný uživatel
A ináč Tome čakám omluvu za toho "tragéda" :P
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se ti má milá sestřičko za to, že jsem nazval Gillese Simona "tragédem".Dnes hrál dobře, to nemění nic na tom, že nejsem fanda jeho hry :D já jsem dnesk spokojen, po včerejším zápasu se Chardym to dneska byla nádhera
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva bola pekná :) Ani ja nijak zvlášť neuznávam jeho hru, ale sympaťák to je.. to ale bude vražda zajtra, keď bude hrať, pravdepodobne, s Rafanem. Ani nechcem vidieť :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám stále v živé paměti loňský zápas, na který jsem měl budík na jednu v noci, v první sadě dva brejky a výhra 6-1, v druhé sadě brejk za stavu 5-5 a výhra 7-5 a pak prohra s guffmy ve finále dvakrát 7-6 :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Krásné to časy :) Na ten zápas s Rafanem strašne rada spomínam, ten komentátor na Nova Sport už nevedel jak ho vychválit :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to byly časy, nejradši ale stejně vzpomínám na finále AO a na duel s Tsongou, tehdy byl pro mě tsonga ještě neznámá a ne tak oblíbený jako teď
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Fede zase prohraje,tak mně asi klepne.
Reagovat
smazaný uživatel
Parilo by sa, aby s ním Fede povytieral kúty dvorca. No uvídíme, koľko do toho zápasu dá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Fedex, jestli zítra budeš hrát tak uvolněně jako dneska, tak neřikám, že vyhraješ, ale aspoň by ses snažil... a ne že to zase po*ereš jako vždycky ty zápasy se Skoťákem.. ;o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist