Federer postoupil popáté do finále v rodné Basileji

25. 10. 2008, 18:58
Aktuality 3
Švýcarský tenista Roger Federer postoupil potřetí za sebou a celkově popáté v kariéře do finále turnaje v rodné Basileji. Druhý hráč světa se pokusí navázat na tituly z minulých dvou ročníků v neděli proti Davidu Nalbandianovi z Argentiny.
Roger Federer

Sedmadvacetiletý Federer neměl v dnešním semifinále větší problémy se Španělem Felicianem Lópezem, jehož za 61 minut porazil 6:3 a 6:2. Třináctinásobný grandslamový vítěz letos prohrál už čtyři finále, ovšem všechny se svým nástupcem na světovém trůnu Rafaelem Nadalem. Zatím má z této sezony ve sbírce tři tituly.

S o čtyři měsíce mladším Nalbandianem čeká Federera už osmnáctý duel v kariéře, Švýcar zatím vede 9:8.

Nalbandian bude v Basileji usilovat o třetí letošní titul. V semifinále dnes porazil svého daviscupového kolegu Juana Martina del Potra, jenž bojuje o premiérovou účast na Turnaji mistrů, dvakrát 6:4.

Nalbandian s objevem letošní sezony prohrál na posledním turnaji Masters v Madridu v osmifinále, tentokrát už se ale jeho dělovými údery zaskočit nenechal. Zároveň po nedávném titulu ze Stockholmu potvrdil, že se mu konci sezony vždy daří. Loni touto dobou vyhrál Masters jak v Madridu, tak v Paříži.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to bude hodně zajímavý match,David se bude chtět výtáhnout,ale vzhledem k současné formě obou z nich na tom bude Roger přece o něco lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian je ale jediný hráč, který se s Federerem blíží pozitivní bilanci. Už několikrát proti němu ukázal Roger bobky, a to i v dobách ještě lepší formy než teď
Reagovat
smazaný uživatel
Oni to nebyly bobky,ale Nalbova super hra od základní čáry,a u těch hráčů s pozitivní bilancí nesmíš opomenout Nadala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist