Federer před Laver Cupem: Tým Evropy je velmi dobře poskládaný, vyhraje většinu dvouher

VČERA, 13:26
Aktuality 19
Roger Federer (43) vyhlíží nový ročník Laver Cupu a před letošním soubojem favorizuje domácí Tým Evropy. Držitel 20 grandslamových titulů a jeden ze spoluzakladatelů akce to řekl na webu soutěže. Sedmý ročník prestižní exhibice, v níž Evropané nastoupí proti Týmu světa, se odehraje od 20. do 22. září v Berlíně.
Profily hráčů
Roger Federer (© ČTK / imago sportfotodienst / Chryslene Caillaud / Panoramic)

"Myslím, že evropský tým je letos velmi dobře poskládaný. Nadmořská výška je nízká, takže podle mě vyhrají ti nejlepší hráči," uvedl Federer. "Do dvouher budeme jako Evropané velkými favority. Vím, že Tým světa má také skvělé hráče, kteří jsou nabuzení a hrají teď velmi dobře. Pořád si ale myslím, že většinu dvouher získají Evropané," doplnil.

Za evropský tým nastoupí Španěl Carlos Alcaraz, Bulhar Grigor Dimitrov, Rus Daniil Medveděv, Nor Casper Ruud, Řek Stefanos Tsitsipas a Němec Alexander Zverev. Náhradníky budou Ital Flavio Cobolli a Němec Jan-Lennard Struff. Kapitánem je Björn Borg.

Výběr světa reprezentují Američané Taylor Fritz, Ben Shelton, Frances Tiafoe, Argentinec Francisco Cerúndolo, Australan Thanasi Kokkinakis a Alejandro Tabilo z Chile. Kapitánem je John McEnroe.

Třiačtyřicetiletý Federer, který předloni ukončil v Laver Cupu úspěšnou kariéru, je zvědavý na výkony světové dvojky a domácího Němce Zvereva. "Myslím, že to pro něj bude skvělé stejně jako pro mě, když jsem tuhle soutěž hrál doma v Ženevě," podotkl Federer.

Evropané se pokusí vyhrát soutěž popáté, světový výběr zaútočí na třetí triumf. Poslední dva ročníky ovládl právě tým kapitána McEnroea, naposledy triumfoval vloni ve Vancouveru jasně 13:2.

Exhibiční turnaj je pojmenovaný po australské tenisové legendě Rodu Laverovi. V roce 2025 se odehraje v San Franciscu a o rok později zase v Evropě. Pro rok 2027 už má Federer vymyšlené alternativy. "Myslím, že musíme také do Asie nebo Jižní Ameriky," doplnil.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
sojka1
vycetla jsem: nesmyslny paskvil, pracka penez, zrout tenisoveho kalendare..... proste kravinaaaa.... pro me dobre vymyslena propagacni exhibicni potca tenisu, prenesene takove Spidlenovy housle s uhlikovymi vlakny a titanem a jejich modra barva a treba Sporcluv neformalni satek nebo hucka, to jsou ta upravena pravidla... aby se lidi bavili a pritom cuchli ke klasice..... zalezi na uhlu pohledu, ale hlavou si uz musi kroutit kazdej sam.... :-))

A Roger vypada fakt dobre! ;-)
Reagovat
Krisboy
Reagovat
muster
mohl by to ještě zkusit, aspoň v deblu
Reagovat
Pe3k
přesně
Reagovat
Trojchyba_Mat
Dneska tam trénoval, tak tam třeba skočí, když to klukům nepůjde
Reagovat
Patik
Vyzeral že sa udržiava v tenise..údery tam stále pekne lietali..štvorhru by mohol aspoň exibicne.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jeden článek pro Forehanda

https://www.sport.cz/clanek/tenis-federeruv-uprimny-vzkaz-nadalovi-cas-te-uzira-konec-ti-muze-prospet-5036637

Jistě ocení
Reagovat
Kandinsky1
To říká ten pravej
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak zkušenost ničím nenahradíš
Reagovat
Serpens
Tenhle nesmyslný umělý paskvil ještě s nesmyslnějšími pravidly zvaný Laver Cup je absurdní, a ještě absurdnější je ten nepochopitelný zájem nejlepších hráčů světa se toho účastnit. Co tak může ty hráče motivovat? Hrát za Evropu? Nebo dokonce za zbytek světa? Už jen proto, že formát tohohle "turnaje" považuje Evropu za něco víc než jiné kontinenty, bych se jako reprezentant "zbytku světa" na to vybodnul. Dokud nad tím drží Federer ochrannou ruku, tak se to bohužel bude konat dál, ale až ho to jednou přestane bavit, poletí prestiž Laver Cupu k zemi jako pořádně svítivý Perseid. Chlapi, přestaňte lézt Rogerovi do zadku a snažte se aspoň nějak zachránit Davis Cup, ten si to totiž zaslouží. Fanoušci Laver Cupu, sorry jako.
Reagovat
gocii
Je to nesmysl co zabira misto v kalendari, to se muze hrat jako priprava pred zacatkem sezony misto exhibici. Nicmene kdyz uz to je, tak dava smysl evropa proti zbytku. Afrika vs asie by zrovna v tenisu moc lidi nenalakala
Reagovat
srnecek
asi tak...možno na prelome rokov, ako exhibícia na začiatku sezóny, by sa to možno dalo stráviť. Ale aj vtedy by to bolo s tráviacimi problémami
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co je mimo na tomto příspěvku? Asi vše

Ale jestli LC tak nesnášíš, nic ti nebrání použít sociální sítě a ty nejlepší tenisty přesvědči, ať se na něj kvůli tobě vybodnou.
Tady se můžeš vypisovat do aleluja a stejně si to nepřečtou.
Reagovat
muster
nevíš, třeba čte Roger TP
Reagovat
Nola
v prvom rade ide o prachy a Federer im ich zabezpeci, mozes sa aj na hlavu postavit, ale kym bude mat meno, sponzorov a media na svojej strane, tak sa tohto ako ty hovoris paskvilu tenis nezbavi, len skoda, ze povodny zamer je davno zabudnuty, je to iba pracka na peniaze a tenisti nie su predsa ziadni samaritani, musia mysliet dopredu na buducnost, ty by si nekonal inak
Reagovat
jackiec
Prachy co jiného je může motivovat...
Reagovat
muster
motivace je jasná, jsou v tom velký prachy....
Reagovat
Kandinsky1
Ale jak píší jiní, money talks.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist