Federer prý Švýcarům znovu pomůže v playoff Davisova poháru

30. 7. 2009, 11:52
Aktuality 3
Kapitán švýcarského daviscupového týmu Luethi v domácích médiích roznesl dobrou zprávu. V zářiové baráži o udržení v elitní Světové skupině by prý v jeho týmu opět neměl chybět Roger Federer. Světová jednička má po US Open volný program a tak by jeho startu proti Itálii nemělo nic bránit.
Profily hráčů
Roger Federer

Federer ve švýcarském týmu debutoval před 10 lety. A své zemi v týmové soutěži pomáhá pravidelně každou sezonu. Vinou náročného programu ale už 4 roky nastupoval pouze v září k barážovým duelům.

V nich Švýcaři i díky Federerovi třikrát vyhráli, jen předloni nestačili na české tenisty a ze Světové skupiny vypadli. Loni se do ní vrátili, jenže letos v březnu bez své jednoznačné jedničky, kterou trápilo zranění zad, nestačili na Američany.

Čeká je tak páté playoff v řadě a znovu by je měl posílit Roger Federer. První hráč světa, jenž v Davis Cupu vyhrál devět singlových utkání v řadě. Ve čtyřhře po boku Allegra, nebo Wawrinky prohrál v playoff jen s duem Berdych/Štěpánek.

Sedmadvacetiletý vítěz 15 grandslamů se stal minulý týden dvojnásobným otcem, když mu manželka Mirka porodila dvě holčičky. 8. srpna, kdy oslaví 28. narozeniny, by se měl poprvé od Wimbledonu a poprvé jako otec představit na kurtech, když ho čeká turnaj Masters v Montrealu a následně v Cincinnati. Koncem srpna bude obhajovat titul na US Open, po závěrečném grandslamu roku jsou však čtyři týdny volna, respektive bez turnajů Masters.

A tak by prý nemělo bránit nic tomu, aby Federer Švýcarům o víkendu 18. - 20. září v italském Janově znovu pomohl zpět mezi elitu. "Nic není definitivní, ale šance, že v Itálii nastoupí, jsou velké," řekl člen tenistova realizačního týmu a zároveň kapitán Švýcarů Severin Luethi. "Budu s ním o tom mluvit ještě koncem týdne."

Federer v minulosti vyslovil přání, že jeho snem je také triumf v Davis Cupu. "Když nemohl nastoupit ve Spojených státech, tak ho to dost mrzelo," dodal Luethi. Zároveň se nebojí, že by Federerovo rozhodování nějak poznamenalo čerstvé otcovství. "Pokud budou holčičky zdravé, tak nevidím problém," poznamenal švýcarský nehrající kapitán.

V Janově se bude hrát na antukových dvorcích pod širým nebem. Federer by měl nastoupit k oběma dvouhrám a v sobotu také po boku 24. hráče světa Stanislase Wawrinky do čtyřhry. Loni spolu vyhráli olympijské zlato.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
a.magerova
...o víkendu 18. - 20. sprna v italském Janově...
Pane Zabloudile opravte, prosím, to datum na září.
Samozřejmě přeji Švýcarům úspěch. Hlavně Rogerovi.
Jo a taky M. Schumacherovi :-)) pardon to sem nepatří.
Reagovat
LubosZabloudil
Díky, překlep opraven ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, a Schumacherův návrat taky vítám :).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist