Federer rekord Samprase nedohnal, jedničkou je Nadal

7. 6. 2010, 08:37
Aktuality 87
Rafael Nadal se díky triumfu na French Open vrátil na post světové jedničky. Na prvním místě vystřídal Rogera Federera, který dnes mohl vyrovnat rekord Peta Samprase v počtu týdnů strávených v čele žebříčku.
Rafael Nadal

Roger Federer měl v posledním vydání světového žebříčku ATP náskok více než tří tisíc bodů. V Paříži však nedokázal obhájit titul, který naopak získal jeho největší rival Rafael Nadal.

Zajímavosti týdne 31. května - 6. června:

• 06. 06. Nadal je znovu králem Paříže!

• 05. 05. Dlouhý s Paesem titul na French Open neobhájili

• 05. 06. Štěpánek nedohrál finále, Hájek má v Prostějově další titul

• 04. 06. Berdych padl v pěti setech. Söderling se o titul utká s Nadalem

• 01. 06. Federer: Nehrál jsem špatně, o to je porážka těžší

• 01. 06. Berdych je v semifinále French Open!

• 31. 05. Štěpánek se vrátil vítězně, porazil Martina

Španěl se na pomyslný tenisový trůnu vrací podruhé v kariéře. Poprvé vystoupal do čela pořadí v srpnu 2008 a vydržel tam až do loňského července, kdy ho sesadil Federer, který tehdy triumfoval ve Wimbledonu.

Nyní švýcarský hráč klesl na druhou pozici, neboť na Roland Garros vypadl už ve čtvrtfinále. Právě dnes mohl vyrovnat rekord Peta Samprase v délce času stráveného v čele, 286. týden však nenačal. A je jisté, že se mu to ani v nebližší době nepodaří. Zatímco sám obhajuje titul ve Wimbledonu, Nadal loni v All England Clubu nestartoval.

Nadal si zároveň jako první zajistil s velkým předstihem účast na londýnském Turnaji mistrů. Toho se účastní pravidelně nejlepší osmička tenistů sezony.

Počet týdnů na prvním místě žebříčku ATP (celkem), k 7. červnu 2010:
286 - Sampras (USA)
285 - Federer (Švýc.)
270 - Lendl
268 - Connors
170 - McEnroe (všichni USA),
...47 - Nadal (Šp.).

Zatímco Nadal po triumfu v Paříži tvrdil, že pozice světové jedničky není to hlavní, po čem toužil, Federer se netajil tím, že by se chtěl do čela vrátit. "Do konce roku. Být světovou jedničkou je jednou z mých priorit," řekl Švýcar na turnaji v Halle.

Tomáš Berdych se díky životnímu úspěchu na Roland Garros, kde prohrál až semifinálovou bitvu se Söderlingem, posunul na 13. místo. Od desátého Tsongy ho dělí necelých tři sta bodů. Nejvýše byl český tenista před třemi lety na 9. pozici.

Česká dvojka Radek Štěpánek, který se na na kurty vrátil finálovou účastí na challengeru v Prostějově, ztratil pět míst a je pětadvacátý.

Největší skok v top 50 zaznamenal senzační semifinalista Roland Garros Jürgen Melzer. Devětadvacetiletý Rakušan o deset míst vylepšil své maximum a poskočil na 16. příčku. Z elitní dvacítky naopak po dvou letech vypadl Chilan Fernando Gonzalez; ten je navíc zraněný a už odřekl i účast ve Wimbledonu.

Žebříčky ATP k 7. červnu 2010:

Dvouhra:
1. Nadal (Šp.) 8700
2. Federer (Švýc.) 8390
3. Djokovič (Srb.) 6675
4. Murray (Brit.) 5385
5. Davyděnko (Rus.) 4785, 6. Söderling (Švéd.) 4755, 7. Roddick (USA) 4510, 8. Del Potro (Arg.) 4395, 9. Verdasco (Šp.) 3645, 10. Tsonga (Fr.) 3185, 11. Ferrer (Šp.) 3010, 12. Čilič (Chorv.) 2945, 13. Berdych (ČR) 2825, 14. Južnyj (Rus.) 2690, 15. Ljubičič (Chorv.) 2215, 16. Melzer (Rak.) 2125, 17. Ferrero 2095, 18. Almagro (oba Šp.) 1960, 19. Isner (USA) 1925, 20. Monfils (Fr.) 1905,
...25. Štěpánek 1645, 78. Hájek (oba ČR) 629.

Čtyřhra:
1. Nestor (Kan.) a Zimonjič (Srb.) oba 12.160
3. B. Bryan a M. Bryan (oba USA) oba 10.360
5. Dlouhý (ČR) 6345, 6. Paes 5720, 7. Bhúpathí (oba Indie) 5290, 8. Knowles (Bah.) 5045, 9. Marach (Rak.) 4140, 10. Kubot (Pol.) 4070,
...17. Čermák 3270, 39. Damm 1705, 59. Levinský 1237, 70. Friedl 1090, 80. Škoch (všichni ČR) 975.

Finanční žebříček roku (v dolarech):
1. Nadal 4,004,944, 2. Federer 2,628.176, 3. Söderling 1,686.908, 4. Murray 1,313.453, 5. Verdasco 1,302.041, 6. Roddick 1,290.028, 7. Ferrer 1,128.913, 8. Djokovič 1,109.980, 9. Berdych 968.891, 10. Ljubičič 898.061, ...39. Dlouhý 313.987, 85. Hájek 163.336.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

87
Přidat komentář
steve79
Ted jsem četl nějakej článek na internetu, o tom že se chce fedex vrátit do konce roku na trůn, tak to jsem zvědavej.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdosi tu zmiňoval zápas Federer Davydenko na Aus. Open, kde Federer vyhrál já nevím kolik přesně gamů za sebou. Ovšem to nebylo ani tak proto, že by Roger začal hrát tak fantasticky, ale že se Davydenko po tom zkaženém nahraném bekhnedu, který by mu zajistil druhý break a vedení: 1 ve druhém setu (poté, co první vyhrál), totálně položil a nebyl schopen zahrát kloudný míč. Ukazuje to ale, že Davydenko psychicky nemá zatím na to, aby Federera na grand slamovém trunaji porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu,dělal hodně nevynucených,chyb,zlomilo se to ve čtvrtém setu.Napínavá byla koncovka,kdy Davy odvrátil dva mečboly,to jsem i já,jakožto Rogerův fanoušek musel smeknout.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasim,Rafa je na antuce vyjimecny.
Reagovat
smazaný uživatel
Romismak: To jsou jen pouhopouhé spekulace a teorie. Zaslepení jste akoráť vy. Pořád si nemůžete přiznat, že Rafa je na antuce prostě jedinečný. A kde jsi byl na tom, že Del Potro má lepší psychiku než Soderling? Opět jen Tvůj názor a pouhopouhá spekulace.
Reagovat
smazaný uživatel
V prvom prispevku som pisal ze Nadala na 3 sety nikto na antuke neda ze je najlepsi antukar sucastnosti- vsetko toto bola reakcia na to ze by dostal na prdel a som presne napisal ze jeho sance urcite nie su na antuke mensie ako Soderlingove-ale rovnake alebo o nieco vacsie. Nejsom zaslepeny fanusik- Ja mam rad Nadala, Federera , Del Potra, skoro kazdeho kto hra dobry tenis nie som ako vacsina na jedneho hraca zamerany. Cely cas som tu pisal o tom ze Del Potro ho moze riadne potrapit na antuke ma na to predpoklady a ze jeho sance nie su mensie ako Soderlingove plus v prvom prispevkku znova si ho precitaj som napisal na Nadala ze je najlepsi na antuke atd..
Reagovat
smazaný uživatel
Je asi pravda, že si ho možná všichni trochu idealizujeme. Dlouho jsme ho neviděli a všichni předpokládáme, jak se bude vyvíjet.
Od vítězstí v US neodehrál žádný zajímavý výsledek (ve finále se mu trochu položil Roger), spíš naopak. Dobré výsledky měl prakticky pouze na betonech, ale taky nic zvláštního, vyhrál jeden americký Masters, nějaké to finále na betonech. Hodně se tu zmiňuje antuka, že by mu měla jít, asi měla, a byl na loňském FO v semi, jenomže stačí se podívat na soupeře, které během cesty turnajem potkal a to by zvládlo víc hráčů!!! Zbytek antukové sezóny nic moc.
Je to můj oblíbenec, ale možná všichni očekáváme příliš, vrátí se po hodně dlouhé pauze, řada hráčů návraty nezvládá, uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja neocakavam ze po navrate bude ziarit- praveze toho sa bojim v akej forme sa vrati ale tu bola rec proste o tom ze keby nebol zraneny tak je predpoklad ze by hral dobre atd.. Inac poopravim ta Masters nevyhral ziadny prehral finale v Kanade na Rogers cupe s Murraym- mohol ho porazit ale nezvladol to vtedy.. Si mal na mysli asi 500ku Washington vyhral tam dal Roddcika.Tu bola rec o antuke - na harde je Del Potro vyborny hrac to je jasne ale aj na antuke si myslim ze celkovo po Nadalovi ktory je fakt uplne top je par hracov ktory ho vedia potrapit a ktory su zase lepsi ako zvysok a to su na antuke- berem do uvahy posledne dva roky - Del Potro, Federer, Soderling, Djokovic-vsetci ked su zdravy a nie su z formy tak hraju vyborne na antuke su schopni porazit ostatnych vsetkych okrem Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak tady čtu to vaše úchylné blafání, mám dojem, že pro zkvalitnění zdejší současné žumpy asi budu muset zavést satelitní koutek. Tam se aspoň něčemu přiučíte, milí blábolilové a "fandové" tenisu!
Reagovat
smazaný uživatel
to Matej:Víš jak by to dopadlo, kdyby byl Del Potro zdravý, měl formu a hrál proti Nadalovi na antuce? Nadal byl dal Del Potrovi na prdel.
A jinak, Nadal je hráč, který na antuce nemá konkurenci a na ostatních površích patří mezi nejužší špičku. Vyhrál Wimbledon, Austrálii i Olympiádu (na tvrdém povrchu). To jen k tomu, jak tu něco píšeš o nějakém antukáří, který je na ostatních površích průměrný.
Reagovat
nando
S druhou částí souhlasím, ale že by Delpo dostal na prdel ? To jsem si jistej že ne, snad se dovíme za rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuce je Nadal o třídu víš než Del Potro.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm... Delpo-Nadal na antuce,to by byl zajímavý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
V hale mezi nejužší špičku nepatří. Ve Wimledonu uvidíme, ale nelze si nepovšimnout, že cestu do finále tam míval přes relativně snadné soupeře (např. nehrál s Roddickem) a Federer si zápasy proti němu zkomplikoval především sám.

A po druhé: netvrdím, že na ostatních površích je podprůměrný / průměrný, jen že i takový hráč se může stát číslem jedna. Plus dále tvrdím, že na ostatních površích není dnes ani zdaleka nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Mezi nejužší špičku patří na všech površích, i v hale. A řekni mi, jak si ty zápasy Federer zkomplikoval sám? Co to je zase za výplod? A taky mi řekni, kdo je na těch ostatních površích nejlepší?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je dobry ano pokial je zdravy je to najlepsi hrac na antuke v sucastnosti a nikto ho na 3 sety neda ale co sa tyka Del Potra tak ten ked je zdravy tak urcite by ho potrapil, netvrdim ze porazil ale proste to je hrac ktory aj na antuke by bol podla mna momentalne najtazsi protivnik Rafu-cize urcite by nedostal na prdel:D ale riadne by Rafovi zatopil-ale Rafa by vyhral aj tak si myslim
Reagovat
smazaný uživatel
Zkomplikoval si to tak, že nehrál dostatečně dobře. :-)

Na všech ostatních površích je minimálně Federer celkově lepší. :-)

Projeď se Nadalovu bilanci na ATP Tour Final a koho tam porazil, s kým prohrál a jak (např. 4:6, 1:6
s Federerem) a uvidíš.

Ale uvidíme, jak to bude letos.
Reagovat
smazaný uživatel
Soderling není na antuce horší než Del Potro. Co tu pořád s tím Del Potrem blbnete? Co tak velkého na antuce dokázal? Pokuď by měl Rafa formu, tak by si del Potro neškrt.
Reagovat
smazaný uživatel
Za prvý, Soderling na antuce zatím udělal "jen" dva skvělý výsledky, a to na RG. Za druhý, bůhví jak by zápas vypadal, kdyby se sešli ne ve finále, ale třeba ve čtvrtfinále (koneckonců, i včera měl šance dostat se do zápasu, kdyby ve druhým setu proměnil breakball na 3:1 -- měl tam na raketě smeč, kterou měl a mohl zahrát podstatně lépe). Zápasy se kolikrát lámou právě takovýmito míči.

Del Potro už jednou grand slamový turnaj vyhrál, takže by patrně hrál ve finále přece jen o něco uvolněněji než Soderling.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Del Potro vyhrál GS na tvrdém povrchu a né Roland Garros. A neznamená, že když vyhrál US Open, tak že by hrál finále Roland Garros uvolněněji než Soderling. Co to vykládáš za teorie? Zatím si neřek jediný rozumný argument. "Soderling na antuce zatím udělal "jen" dva skvělý výsledky, a to na RG" A kolik jich udělal Del Potro? To je jako bych diskutoval.... Fakt to nemá cenu. Rafa letos na antuce vyhrál všechny turnaj masters i Roland Garros a srovnávat ho s Del Potrem je jako srovnávat koně s nosorožcem. Až del Potro něco pořádného na antuce vyhraje, tak dej vědět. Ale aby to někdy bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vsetci blbnu s Del Potrom lebo nejsu zaslepeni a vidia ze ked je chalan zdravy je neskutocne dobryy- jak na harde tak na antuke. Del Potro je na antuke daco ako Soderling- obaja maju tvrdy servis, obaja maju silne razantne udery vedia davat winnery-ale hlavne Del potro je psychicky na tom velmi dobre a nema take vykyvy ako Soderling-cize na tvoj dodatok ze Soderling je na antuke lepsi si dovolim povedat opak ze Del potro je na antuke lepsi lebo ma tie iste silne zbrane ako Soderling plus psychiku ma lepsiu a nerobi tolko chyb-zbyytocne do toho nebusi aj ked netreba-celkovo Del potro je o daco lepsi na antuke-cize keby Soderling lepsie hral vo finale tak by Rafu potrapil a tym padom aj Potro by ho riadne potrapil...
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu ze Soderling spravil 2 finale RG a Potro nic podla teba-tak na Masters minuly rok na antuke Del potro bol lepsi ako Soderling tak na RG hral 5setov SF s Rogerom skoro ho vyradil-Soderling vo finale neurahl ani set a tohto rokku bol zraneny kebyze neni Potro zraneny urcite spravi aspon taky vysledok ako Soderling cize tak.. tvoja reakcia ze Soderling je na antuke o kolko lepsi a Del potro nic nespravil zatim- ze vyhral 3 turnaje na antuke v rade v 2008 ze je Argentincan a na nej vyrastal a tak to j enic asi si ho nikdy nevidel hrat tenis- opakujem ci hard ci antuka Del potro by potrapil na oboch Nadala aj Federera riadne. na trave zatial je slaby...
Reagovat
smazaný uživatel
v 2008 vtedy vyhral v rade- antuka bola len Kitzhubel ale pointa bola rovnaka ze na antuke neni hrosi ako Soderling urcite.
Reagovat
smazaný uživatel
Jseš normální zaslepený fanoušek Del Potra. Já ho hrát viděl hodněkrát. Typický vyoký servisman s hrou na riziko. Když mu to chodí je dobrý a nebezpečný, když mu to nechodí, je schopný vypadnout s kdejakou latou.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc většiny antukové sezony 2007 Del Potra trápilo zranění, V RG dostal v prvním kole Nadala.

2008 před RG taky ne úplně fit, potom v létě vyhrál Stuttgart a Kitzbůhel na antuce (ve finále porazil Meltzera 6:2, 6:1).

Loni dvě semifinálové prohry s Federerem, jedna ČF s Djokovičem a prohra s Ljubičičem.

Jestliže se Del Potro nepoložil ve finále s Federerem, a to dokonce ani poté, co prohrál třetí set, tak to už naznačuje, že je psychicky odolnější než Soderling, který obě finále RG hrál (a podával) podstatně hůř, než v ostatních zápasech.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to je snad jasné, že by proti Nadalovi na antuce musel podat 100 % výkon, aby jej na tři vítězné sety byl schopen porazit. Dtto Soderling. Oba mají na to, aby Nadala na antuce porazili (nikoliv však na to - alespoň zatím -, aby jej pravidelně poráželi).
Reagovat
smazaný uživatel
Každý tady pořád navrhuje nějaké možnosti světových jedniček.Těmi jsou ovšem pouze dva hráči a to Federer a Nadal.Oni jsou úplně někde jinde než ostatní, naprosto dominantní.Nadal na antuce fenomenální, když je zdravý, tak je na antuce téměř neporazitelný.Viděl jsem ho jednou jedinkrát na antuce, pokud byl úplně zdravý málem prohrát a to s Federerem v Římě 06 odvrátil dva matchpointy a vyhrál 7:6 v pátém.Pro mě nejlepší zápas co sem kdy viděl na antuce.Ted k mému oblíbenci Federerovi, on na trávě za 7 let prohrál jednou, to neni normální číslo a s kým jiným asi mohl prohrát, samozřejmě s Nadalem.Na svém povrchu nemají konkurenci a ani mít nebudou.Federer je lepší a úspěšnější na hardech a v hale, ale i tam Nadal už jeden GS má.Ale přecejenom Fed jich má na hardech krásných 9.Já si přeju aby to trvalo, tahle dominance těchto dvou hráčů ještě tak 5 let a nepotřebujeme tady k tomu Del Potra a spol.
Reagovat
smazaný uživatel
Prtojevilo se třeba na US Open nebo ATP Tour Final, že Federer je "úplně někde jinde" než Del Potro či davydenko? Dtto Roland Garros a jeho zápas s Del Potrem. Ani Wimbledon neukázal, že by Federer v současnosti "byl úplně někde jinde" než třeba Roddick.

Prosím skončeme s touot tendencí posuzovat budoucí šance podle někdejších výsledků.
Reagovat
smazaný uživatel
A podle čeho to chceš posuzovat ty?Tak letos dva GS = AO - Federer vítěz rozdílem třídy(tvůj zminovaný Davydenko prohrál 15 gamů v řadě, já bych byl pouze o tři horší).RG - Nadal vítěz rozdílem třídy(Del Potro a Davydenko sedí doma),ostatní bez šance, ale stejně tak by to bylo i s těma dvěma hvězdama Delpo/Davy.
Reagovat
smazaný uživatel
zaplať pánbůh, že éra arogantního elegána už nezadržitelně končí! Má na svědomí už tak dost vygumovaných fanatických mozků(a že jich tu je!), ještě že už od něj bude klid, díky bohu za to .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono by bylo velmi zajímavé, jak by na antuce hrál zdravý Del Potro s formou s Nadalem.

Jinak já jsem zmínil tři turnaje RG 09, Wim 09 a US Open 09. Tam nelze dost dobře hovořit o tom, že by Federe byl úplně "někde jinde" než ostatní. Letos - přes výhru na Aus. Open také nelze říci, že by Federer byl "úplně jinde" než ostatní, nadal to zatím prokázal jen na antuce.
Reagovat
nando
Já s tebou souhlasím, Roger letos zazářil jen na AO a dobře zahrál v Madridu, ale to je všechno. Vytahovat tady všechny jeho tituly a výhry je k ničemu, bavíme se o současnosti a budoucnosti. Pro mě je Roger legenda a vždy jí bude, ale jestli momentálně někdo něčemu dominuje, tak je to Rafa na antuce. Nakonec za 2 týdny na W uvidíme, jak je Roger dominantní. I když pořád je to jen tráva, kde se hrají vlastně jen 2 turnaje za sezonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda zkresluje to Del Potrovo zranění, to je škoda.Ale podívejme se na vítěze GS za posledních 6 let, to jsou výjimky, kdy tam někdo z té dvojice neni.A tyhle názory už jsou minimálně dva roky, jak se budou střídat stráže atd.A pořád nic...Až 2-3 GS vyhraje někdo jiný a nebude to pouze jeden úspěch, tak potom to beru, ale tohle neni úplně objektivní si myslim.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nic nepředpovídám. I když Soderling myslím v Paříži ukázal, že by nyní mohl mít na Federera i na jiných površích (ale zřejmě ne ve finále grand slamu).
Reagovat
nando
Já tu celkem kritizuju Rogera, ptž ted prostě hraje špatně a podle mě na to trošku i sere, ale to pořád neznamená, že ho nerespektuju jako jednu největších legend historie tohoto sportu! Tvoje příspěvky jsou naprosto ubohý, neumíš dát dohromady ani souvislou větu, natož souvětí. Běž si komentovat někam na sport.cz, tam podobnejch vypatlanejch mozků jako ty je habaděj.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem rád, když jseš tak prudce inteligentní, že ti nemusím připomínat fakt, že jediný co mi můžeš je víš co? Zkus se podle toho zařídit, puťko .)
Reagovat
Vojtiik
to stejne co ty vsem ostatnim tady na tomto portalu ave :D
Reagovat
nando
To jsou furt samý diskuze o rekordu Federera, už mi to přijde nudný. Tenis se hraje pro vítězství, ne pro nějaký rekordy. Jedničkou bude stejně Delpo, až se uzdraví. Bude mu to pár měsíců sice trvat, ptž nabere ztrátu, na US Open by měl obhajovat titul, ale dostane se tam, já mu věřím! A vy fanoušci Rogera už prosím nezpochybňujte, jestli je Rafa nejlepší, je na prvním místě, takže je NEJLEPŠÍ !!! Na prvním místě nemůže být hráč, který umí hrát jen na antuce !!!
Reagovat
smazaný uživatel
To znamená,že 286 týdnú na pozici světové jedničky nestojí ani za řeč?Podle mě by se nemělo hodit za hlavu že byl někdo v součtu 5 let číslo jedna.A už vůbec ne,když je někdo jedničkou čtyři a půl
roku,to prostě nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Del Potro rozhodně jen tak jedničkou nebude, jestli vůbec někdy.Dokud bude Federer s Nadalem hrát na své maximum a budou chtít být na předních pozicích(hlavně Federer), tak se tam nikdo tak lehce nedostane.Jedině pokud se Federer bude soustředit pouze na GS a Nadala by zastavilo nějaké zranění, jinak na to nikdo nemá.Myslím, že o tom o kolik jsou ty dva napřed svědčí fakt, že třetím na světě je hráč, jako Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Je až k nevíře co s člověkem může udělat jeden arogantní rádoby elegán! Vám dvěma synci už asi bohužel není pomoci.. fanatismus 4ever .)))

Ale alespoň se člověk baví :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na prvním místě může být klidně i hráč, který to umí hlavně na antuce a na ostatních površích je průměrný až podprůměrný. Viz třeba Thomas Muster v 90. letech.
Reagovat
smazaný uživatel
A konkrétně Nadal si za posledních 52 týdnů první místo získal v drtivé míře jen svými výsledky na antuce, že ano? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co je síla?Všechny označuješ za fanatiky a sám jsi největší BLÁZEN,tak sklapni a běž honit péro před Nadalův plakát.!!!!!!!
Reagovat
nando
Já jsem psal, že mu to chvíli potrvá, to je jasný. Ale jsem přesvědčenej, že Delpo je na tvrdým povrchu minimálně stejně dobrý jako Federer, určitě lepší než Nadal. A na antuce je určitě lepší než Federer, lepší než Nadal není, to uznávám. Ale víš co je jeho největší zbraň ? Hlad po úspěchu, po tom být jedničkou!!! Takovou motivaci už prostě Rafa ani Roger nemá. A mj. Rafa loni vyhrál AO, Indian Wells, byl ve finále v Šanghaji a v Madridu! Letos je to slabší, na AO skrečoval 1/4, v IW a Miami byl v SF. Nicméně to rozhodně neznamená, že je průměrný či dokonce podprůměrný, a to nemluvím o výsledcích na W.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný v pohodě.Akorát nesouhlasim s tím, že je Del Potro lepší než Federer na antuce, to bude muset teprve ukázat.Mě jenom vadí, neříkám, že to je i tvůj případ, ty řeči a názory o tom střídání stráží, mám vždy z toho takový pocit jakoby byli radši kdyby ti dva už skončili a nezabírali místo no...
Reagovat
smazaný uživatel
Já netvrdím, že je Nadal průměrný či podprůměrný na jiných površích než na antuce. Tvrdím, že i takový hráč se za určitých okolnostech může stát světovou jedničkou (viz Muster v 90. letech).

I když si samozřejmě myslím, že minimálně v hale je v poirovnání se špičkou podprůměrný, což ukazují i jeho výsledky na ATP Final, kde většinou je schopen porazit jen ostatní Španěly.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tím střídáním stráží to lze těžko dopředu odhadnout. Sampras taky měl ještě v roce 2000 (v deveětadvaceti) vcelku slušný rok, nikdo by asi předem neodhadoval, že v letech 2001 a 2002 mu formu půjde tak katastrofálně dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Co si o sobě vlastně vůbec myslíš,ty šmejde?!Jak už jsem řekl,jediný fanatik jsi tu ty,tak si neotvírej hubu!A jestli si myslíš,že se dá jen tak přehlídnout pěl let strávených v čele světového žebříčku,tak to fakt nejsi normální!
Reagovat
nando
Já jsem to napsal trošku špatně. Myslel jsem do budoucna že bude Delpo podle mě lepší než Roger. Teď to porovnávat samozřejmě nejde, na RG ho loni Roger porazil, i když těsně, takže nemůžu tvrdit, že Delpo je na antuce lepší. Ale myslím si a doufám, že příští rok bude. Jinak na to střídání stráží, upřímně mě to nějak nebere, stejně bylo jasný, že ho Rafa vystřídá, teď nebo po W. Neumím si představit, že by se tam Roger nevrátil, i když jednou ta doba přijde a kdy to bude, to nikdo neví.
Reagovat
smazaný uživatel
a co ty z těch pěti let na špici v tuto dobu máš???? Akorát tak špatný spaní :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevim jestli sis všiml, ale ty tady naprosto nesmyslně narušuješ normální diskuzi o tenisu.Můžeš mi vysvětlit kvůli kterýmu článku, co sem ted za posledních 30 minut napsal mě provokuješ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nééééééé,to fakt ne.S tebou se nedá bavit.Jsi dement,jiný nebudeš a tak to bude už navždy!
Reagovat
tito
ano občas se kdosi mihl na postu světové jedničky jako např. Thomas Muster- od 11.3. do 8.4.2006. Ta debata je zvrácená, ale tohle byl forek večera.
Reagovat
tito
oprava 1996/ nevím jak se mi to tam dostalo :) /, jo a ještě tam byl 12.- 19.2.1996.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že tam byl krátkou dobu. Ale byl. :-) Vždyť ostatně Rafa je úplně stejnej typ hráče jako Muster, akorát jeho styl hry dovedl takřka k dokonalosti. Plus Muster taky byl schopen se dostat tuším dvakrát do SF na Aus. Open a několikrát byl ve čtrvtfinále US Open. Přičemž na trávě by si zřejmě Nadal taky neškrtl, kdyby nebyla zpomalena -- obzvláště v éře Samprase, Ivaničeviče, Krajiceka, Beckera, Raftera, Agassiho atd.
Reagovat
tito
čtu si tvoje příspěvky a v tenisové historii se orientuješ velmi dobře, určitě lépe jak já, potom ale nechápu, proč neustále dehonestuješ Rafovo výsledky - když bychom se podívali jen na tituly z hardu/Nadal 1986- 9/, tak lepší z první dvacítky je kromě jasného vítěze Federera jen Djokovič/1987-13/, Murray /1987-12/, Roddick /1982- 19/..stejně Daviděnko /1981 - 8/- možná jsem někoho z první 50.ky přehlédl.To jen taková poznámka k těm polemikám, jestli Nadal patří do širší, úzké, či uzounké tenisové špičky na hardu. Za ta léta, co sleduji tenis jsem viděl spoustu hráčů, kteří to mohli, ale jen málo těch, kteří to udělali a potvrzovali..:).Netvrdím, že Nadal je na hardu excelentní, to vůbec ne, pole soupeřů, kteří jej mohou zde porazit je podstatně širší ale na druhou stranu - co by za takovéto výsledky dali jiní "specialisté na rychlé povrchy", že? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ale přece již uznal, že jeho výkony na ostatních površích nejsou špatné (průměrné ani podprůměrné) a že patří i na těchto površích do užší špičky -- leda snad s výjimkou haly.

Plus dodávám, že na tradiční Wimbledonské trávě by zřejmě na titul neměl šanci. K tomu ještě jedna historická poznámka: často se říká, že Borg chodil na síť jen na konci zápasu podat soupeři ruku, ale to je omyl. Stačí se podívat na youtube na jeho wimbledonské zápasy a uvidíte, že pravidelně chodil po prvním (a někdy i po druhém podání na síť).
Reagovat
tito
díky, podívám se :-), pěkný den
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám,že na tenisovém trůnu vydrží dlouho ;)...Dokázal,že když ho netrápí zranění,je nejlepší ze všech. :)) a doufám,že se zadaří i na Wimbledonu :) VAMOS RAFA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu "nejlepší ze všech" bych dodal samozřejmě "na antuce". Na ostatních površích a zejména v hale to musí teprve ukázat. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nezapomente že na Wimbledonu bude zase rafa kterej je i tam skvělí bude tam Roddick kerý hrál loni skvěle akorát doplatil na podmínky bude tam Söderling . Murray kerýho to tam zase nakopne si myslim ten Roger to nebude mít jednoduché přál bych si zase finále federer nadal byl byto zase super zápas
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.gerryweber-open.de/en/results/singles-draw/

Hmm,tak s Radou ve čtvrtfinále,jinak Davy je zpět,mohl by to vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím Fedo.
Reagovat
sks1892
to asi nemyslíš vážně, že by to Kolja celý vyhrál..? Kolja na trávě tragickej
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem se upřesnil,posléze jsem napsal,že to vyhraje Fedo.
Reagovat
smazaný uživatel
Až 14.6... ne???? ne dnes, je to tak?
Reagovat
a.magerova
Dnes mohl srovnat rekord, 14.6. překonat.
Reagovat
a.magerova
Sice jsem fanatickou fanynkou Rogera, ale jsem i fanatičtější fanynkou Cimrmanů, takže ve stínu včerejší události mi může být jakýkoli nepřekonaný rekord ukradený. Rafovi k No1 gratuluji. Mějte se pěkně.
Reagovat
smazaný uživatel
a.magerova: Mluvíš mi z duše.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem na tom podobne. Taky mi ten tenis vcera uz najednou neprisel tak dulezity... :(
R.I.P.
Reagovat
smazaný uživatel
Alespoň si rekord uhraje sám a má hned motivaci proč se zase snažit. Včera jsme si všimli, že nastoupí v Halle i ve čtyřhře, snad přestal podceňovat i přípravu na turnaje. Hm ;).

Jinak ze Smoljaka jsem měl šok, protože jsem ho před pár dny viděl na vlastní oči kličkovat v tom jeho polovičním smart autíčku v cetru Prahy v okolí Staromáku. Vypadal v autě úplně zdravě, respektive vůbec by mě nenapadlo... ;(
Reagovat
Mercury
Je to hrůza, pro mě dost nečekané úmrtí, něco jako nedávno Muk. Takových lidí je strašná škoda, ale smrt si samozřejmě nevybírá. RIP. Tenis je samozřejmě v porovnání s tím naprosotu banalitou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad ho to motivuje a zacne zase trenovat, ten rekord urcite chce:) Roger forever
Reagovat
QPR_Draxter14
Nejsem si jist zda to fakt ještě chce...na kurtu mi přijde že už hraje jen aby se neřeklo...hraje hůř a hůř a jeho fanoušci(i já) by se s tím měli co nejdříve vyrovnat... Když měl vůli vyhrávat, chodil i více na síť a snažil se zakončovat výměnu(tak jako třeba Pete :-) ), byl prostě hladový, teď už se max snaží hrát pěknou hru(v poslední a i následující době neúčinnou) pro diváky... Na Masters už jezdí jen z povinnosti se ukázat a myslí si asi že na grandslamu se během těch úvodních kol proti "slabším soupeřům" rozehraje a bude stačit na ty co pořád makají. Vždyť už i Berdych ho může smést z kurtu když půjde nahoru tak jak momentálně nahoru jde. A osobně jsem i rád že nedošlo na očekávané finále Fed - Nad protože by dostal :-(
Takže pokud se v něm neurodí chuť to ostatním zase pěkně natřít tak.... Osobně si myslím že Federer by si měl přát aby se na nějakou dlouhou dobu s Nadalem nesetkal, už tak má z něj komplexy...ať raději prohraje s pokaždé jiným soupeřem, to si právě myslím že je jediné co by ho mohlo nakoupnout zase trénovat a všem to ještě ukázat...samozřejmě by to také mohlo znamenat konec
Reagovat
smazaný uživatel
Možná na tom pravdy něco je, ale ještě bych s tímhle počkal.Přecejenom prohrál pouze jeden zápas a pokud by se to stalo na Wimbledonu i US Open, tak potom by se o tom dalo takhle uvažovat.Pravda celou sezonu na vedlejších turnajích hraje ani ne na půl plynu a ted se mu tenhle způsob uvažování nevyplatil.S tou hrou na antuce,tak tenhle povrch vždy bude jeho slabší, ikdyž i na něm je jedním z nejúspěšnějších v historii.Když se podíváš na jeho zápasy na RG 2004,2005 kdy neměl v tenise konkurenci, tak na antuce také působil bezradně a jako by mu to bylo jedno.Proto je možné, že to vyhrál jednou a stačí mu to.Jeho turnaje sou úplně někde jinde.Letos před AO na exhibici a Doha taky vypadal špatně a hodně lidí ho odepisovalo a poté vyhrál AO rozdílem třídy.Uvidíme na Wimbledonu, ale můj názor je, že na trávě zase nebude poražen a na US bude mít motivaci vzít si titul zpátky.Pokud ani jeden z těchto GS letos nevyhraje, tak teprve potom to bude značit nějaký ústup ze svých pozic, ted můžeme být ještě v klidu.
Reagovat
QPR_Draxter14
to co jsem napsal výše, plyne hlavně z toho co jsem viděl v posledních zápasech Rogera...není tam zapálení které míval...a hlavní problém vidím ten že Roger nebude jednička...bude ho to tížit že byl a už není..samozřejmě se bude asi chtít co nejdříve vrátit ale nevím nevím zda je schopen vyhrávat ještě jeden zápas za druhým tak jako Rafa třeba teď po zranění jak válí. Podle mě třeba Roger prohraje nějaký ten zápas a bude mu jasné že takhle se nevrátí, nebo ještě v horším případě dojde 3x do finále a Rafa ho 3x porazí... Loni mu návrat na tenisový trůn přinesla hlavně štěstěna že Rafa se zranil, jinak by se tam nevrátil
Reagovat
smazaný uživatel
S tim zraněním je to pravda, že by tam byl asi Rafa už třetí rok v čele, no jo no, na zranění se bohužel taky hraje.

Tu tvojí úvahu jsem si rád přečetl, protože zjišťuju, že Federerovi rozumím čím dál tím míň a jeho výsledky odkahuduju ještě hůř. Přiznám se, že porážka letos na FO je jediná, u které bych se nehrozil, protože byl soupeř na špici, ale ten zbytek.. Já myslim, že si Wimbledon ujít nenechá. Nevim, jestli už ho tenis nebaví a hraje jenom kvůli smlouvám nebo má psych. problémy? Nebo to už jenom tak nejde jako v mladším věku? Nebo ho rozhodila jeho nová rodina, jak tu někdo řikal? Nevim, fakt u něj nevim, ale Wimbledon by mohl napovědět mnohé.
Reagovat
QPR_Draxter14
No Wimbledon ještě moc napovědět nemusí protože Roger na trávě využívá vše co umí a také to má největší účinky proti soupeřům...tráva je hodně podobná betonu ale přece jen má trochu jiné specifické vlastnosti(třeba klasickej slice který často používá Roddick ale i Roger při backhandu se odrazí od povrchu o hodně méně než na betonu)... Je to tedy hodně o pohybu hráče samotného, a jelikož Roger zvládá údery laxním pohybem, kterýho po celou jeho kariéru zdobí, tak mu tráva sedí. Dále mají velkou výhodu sprinteři jako Nadal či Hewitt kteří třeba takovýto slice doběhnou a ještě stihnou vrátit. Takový Isner krom bodů ze servisů na trávě těžko něco získá ve výměně. Proto si myslím že teprve US Open a Mastersy kolem něj ukážou další pohyb Rogera na žebříčku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastnosti trávy a její vliv na hru mi jsou známy, jde mi spíš o jeho vztah k tenisu.. Tam vidím největší problém a proto je pro mě důležitý, jak dopadne na Wim, jestli je ještě schopen se přimět k přpravě a špičkovému výkonu nebo už ne..
Reagovat
QPR_Draxter14
No tak to myslím že jo. V Halle se oproti loni připravovat bude a celkově bude nabuzený na Wimbledon...přece jen ho vyhrál jako první..tak jako má oblíbený Rafa RG. Každopádně mu budu fandit a doufat :D že Rafa natrefí na Berdycha(myslím že by se mohl díky posunu v žebříčku posunout do poloviny s Rafou) či Roddicka. Protože si myslím že nikdo jiný ho nemůže porazit. Jestli jsem na někoho zapomněl tak ho zmiň ;-). Jinak Roddick svým servisem a Berdych svou všeobecnou vzrůstající kvalitou hry. Roger většinou v posledních zápasech když už nastoupí proti Rafovi tak už vstupuje na kurt jako poražený :-D
Reagovat
smazaný uživatel
protože ani jeden se nemůže se Samprasem měřit. To byl pan tenista, který svých úspěchů dosáhl v daleko větší konkurenci.
Reagovat
smazaný uživatel
A v současné éře soupeřů není+současný systém bodování...?
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že v současném období ta konkurence je, ale bylo období, kdy kéonkurence byla fakt slabá, řekl bych 2002 až 2006. Sampras ovšem také zažil období, kdy konkurence byla celkem slabá -- např. rok 1997.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že v současném období ta konkurence je, ale bylo období, kdy kéonkurence byla fakt slabá, řekl bych 2002 až 2006. Sampras ovšem také zažil období, kdy konkurence byla celkem slabá -- např. rok 1997.
Reagovat
darek.vrana
Přesně tak, myslím, že dneska je konkurence strašně silná. Dva hráči, kteří by asi kdykoliv jindy byli dominantní, se teď musí prát o první místo spolu. Asi každý ví, o kom je řeč. A dál hráči, kteří by např. v letech kolem r. 2000 určitě byli v čele, ale teď nemají šanci se tam dostat - Djokovič, Murray, Del Potro, možná i Davyděnko, Söderling, Roddick (ten tam ostatně byl). Když to srovnám se zmíněným obdobím, kdy se na čelo dostali hráči jako Ferrero, Moya, Kuerten, Muster, Rafter, Rios (aniž by vyhrál jediný GS!) a vepředu byli třeba Corretja, Henman, Krajicek, Rusedski a další, myslím, že je to teď o několik tříd výš. Světovými jedničkami byli vždy až do konce 90. let tenisové legendy, ale tahle pětiletka z přelomu tisíciletí to dost zdevalvovala.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak zase Kuerten ve své době rozhodně nebyl špatný, podle mě byl přinejmenším srovnatelný s Djokovicem.Akorát ho pak skolila zranění. Rafter měl krátké období, kdy zářil a hrál fakt výtečně. Rusedski i Krajicek když byli zdraví a ve formě, byli velmi nebezpeční soupeři, schopní porazit kohokoliv.

Ale souhlasím s Ferrerem ... a přidal bych Jirku Nováka, který se dokonce probojoval na Turnaj mistrů, ačkoliv to byl sice solidní, ale velmi průměrný hráč.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist