Federer se drží ve hře o první letošní titul. Čeká ho obhájce Djokovič

1. 5. 2009, 16:58
Aktuality 5
ATP ŘÍM - Roger Federer si stále brousí zuby na první letošní titul. V Římě, kde ještě nikdy netriumfoval, dnes nezaváhal s německým kvalifikantem Zverevem a v sobotním semifinále narazí na loňského vítěze Djokoviče. Ve hře však zůstává i na antuce takřka neporazitelný Rafael Nadal.
Roger Federer

Německý tenista Misha Zverev, který se narodil před jednadvaceti lety v Moskvě, nehrál na turnajích Masters 1000 nikdy ani ve druhém kole. Až na antuce v Římě prošel kvalifikací a v hlavní soutěži postupně vyřadil Berdycha, Mathieua a Simona. Zajistil si tak premiérové prestižní setkání se švýcarskou hvězdou Rogerem Federerem.

Outsider Zverev neměl co ztratit a v úvodní sadě držel se světovou dvojkou krok. Dva nabídnuté brejkboly a zároveň setboly v desátém gamu odvrátil a dotáhl set až do tie-breaku. V něm už ale na přesné Federerovy údery nestačil a prohraná zkrácená hra jeho odpor zlomila. V sedmé hře ještě při svém podání mečbol odvrátit dokázal, na více se už ale nezmohl a o senzaci se nepostaral.

Sedmadvacetiletý Federer dnes nečelil žádnému brejkbolu a bude usilovat o své první letošní finále na turnajích série Masters 1000. Do cesty za prvním titulem od loňského podzimu a prvním z italské metropole se mu postaví loňský vítěz Novak Djokovič, kterého sice v obou zápasech na antuce porazil, letos však s jednadvacetiletým Srbem v semifinále podniku v Miami prohrál.

Novak Djokovič dnes za ideálních tenisových podmínek po setech 6-3 6-4 porazil Argentince Del Potra a i nadále si drží šanci na udržení postu světové trojky. Tou zůstane pouze v případě, že v Římě obhájí loňský triumf. Od toho ho dělí dvě vítězství, narozdíl od minulé sezony ho však v závěrečných kolech čekají o poznání těžší soupeři.

O třetí titul za poslední tři týdny i nadále bojuje antukový fenomén Rafael Nadal. Španělský tenista dnes narazil na krajana Fernanda Verdaska, s nímž naposledy v Melbourne svedl pětisetovou bitvu.

Dnešní souboj sice nenabídl dramatickou podívanou, o nádherné tenisové okamžiky však nebyla nouze. Verdasco dokázal vítěze z Australian Open několikrát dostat do ouzkých, nicméně Nadal potvrdil svou dominaci. Když si navíc pětadvacetiletý Verdasco v osmém gamu druhé sady obnovil zranění kolena, světová jednička už neměla problém utkání ukončit a připsat si již 28. vítězný zápas na antuce v řadě.

Nadal v Římě před rokem selhal už v úvodním zápase, letos ale nezadržitelně kráčí za čtvrtým titulem z italské metropole. V semifinále se ho pokusí zaskočit Gonzalez nebo Monaco.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 eur) -
páteční výsledky (01. 05. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Verdasco (6-Šp.) 6-3 6-3
Federer (2-Švýc.) - Zverev (Něm.) 7-6(3) 6-2
Djokovič (3-Srb.) - Del Potro (5-Arg.) 6-3 6-4
Gonzalez (Chile) - Monaco (Arg.) ... od 20:30 hodin

Semifinálové dvojice: Nadal - Gonzalez/Monaco, Federer - Djokovič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Come on Roger
Reagovat
smazaný uživatel
Djoky dotoho! Ale rozhodne to nebude také jednoznačné, ako minule...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, ze vyhraje Novak, nechci aby byl velky bodovy naskok mezi Murray az ho vymení v pozici 3. hrace sveta a nim. Vsadim se, ze poradi po French open bude nasledovne: 1 NADAL 2 DJOKOVIC 3 MURRAY 4 FEDERER....
Reagovat
smazaný uživatel
Po French Open rozhodně nebude "tvůj žebříček"..Fede 4. nebude po french open
Reagovat
smazaný uživatel
lidi,vy strašně moc předbíháte,ještě se nedohrál řím a už tu je žebříček po RG:-D,jinak právě v římě mě překvapil zverev do tedka sem o něm ani neslyšel a tedkom se aspon v prvním setu držel s federem a porazil berdycha i simona:-)palec nahoru:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist