Federer si na úvod přeje rychlé vítězství, kvůli fotbalu

20. 6. 2010, 20:42
Aktuality 24
Nejslavnější švýcarský sportovec současnosti Roger Federer se bude snažit ukončit svůj pondělní zápas prvního kola Wimbledonu co nejrychleji, aby stihl v televizi zápas fotbalistů na mistrovství světa. Nejúspěšnější tenista nastoupí na Centrálním kurtu proti Alejandru Fallovi z Kolumbie ve 14:00 SELČ, dvě hodiny před výkopem zápasu Švýcarsko - Chile v Jihoafrické republice.
Profily hráčů
Roger Federer

"Myslíte, že bych měl ve tři hodiny (místního času) odejít z kurtu? To se asi nestane," uvedl šestinásobný wimbledonský vítěz, jenž je sice fotbalovým fanouškem, ale i v době MS se snaží plně koncentrovat na tenis. "Už jsem v minulosti nastupoval k zápasům v momentech, které pro mě byly hodně důležité. Například loni jsem často hrál a myslel na to, že možná manželka Mirka porodí," uvedl otec téměř ročních dvojčat. 

"To bylo přece jen trochu důležitější, než když Švýcaři od tří odpoledne hrají. Ale myslím, že stále mám šanci něco z toho fotbalu vidět," dodal osmadvacetiletý Federer.

Šestnáctinásobný grandslamový vítěz se dokonce na přání trenéra Ottmara Hitzfelda s členy fotbalové reprezentace v minulosti setkal, aby na ně přenesl něco ze své suverenity. A jeho kouzlo minimálně pro první zápas MS zabralo - podceňovaní Švýcaři šokovali výhrou nad mistry Evropy ze Španělska.

"Hitzfeld mi zavolal a požádal mě, jestli bych nemohl přijet a setkat se s týmem, abych je trochu inspiroval a řekl jim, jak se vyrovnávám s tlakem," prozradil Federer. "Myslím, že od té doby neprohráli. A pokud jsem tomu pomohl třeba jen jedním procentem, tak jsem šťastný, že to fungovalo," dodala aktuální světová dvojka.

Federer díky fotbalistům vyhrál nevyhlášený minisouboj s dlouholetým rivalem Rafaelem Nadalem ze Španělska, jenž mu taky okamžitě poté, co se v Londýně potkali, k vítězství gratuloval. "Oba víme, že špatné časy mohou přijít hodně rychle. Ale po takovém zápase můžete začít snít, že na šampionátu dojdete daleko," dodal Federer.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
Vojtiik
asi to stihne :D:D
Reagovat
chacha
Vypadá to nadějně. Možná i první poločas. :-)
Reagovat
Teo
Víš co, Barney, bež do p*dele! A pozdravuj tam;o)
Reagovat
smazaný uživatel
nevím co bych u tebe doma pohledával... raději se jdi modlit za svýho elegoše, aby ho zase někdo nevypráskal :DDD
Reagovat
Teo
Jediný, kdo se tu potřebuje za Federera modlit (aby vypadnul), jsi ty. Ale děkuju:o)
Reagovat
Vojtiik
no rekl bych ze tedka bychom se meli modlit spis my protoze dostava celkem sodu :D
Reagovat
smazaný uživatel
jen chci zde zveřejnit důkaz o tom, že pan armstrong, který se se mnou vsadil o to, že Nadal nebude po Wimbledonu světovou jedničkou a následně pak tvrdil, že mi nikdy soukromý vzkaz nepsal!

http://resize.like.cz/images/1277103865tp.JPG
Reagovat
smazaný uživatel
a další na osvěžení paměti :DDD

http://resize.like.cz/images/1277107314tp1.JPG

http://resize.like.cz/images/1277107328tp2.JPG
Reagovat
Mercury
já nevím, zajímá to někoho? ty se starej spíš o to, abys neposílal soukromé vzkazy, o které nikdo nestojí, ostatním uživatelům
Reagovat
steve79
To je blázen ten fedex, jen aby se mu to nevymstilo:D.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo se tě na nic neptal! A když o tom víš kulový, tak raději mlč a šoupej nohama, elegoši!
Reagovat
Mercury
a co jako ty blbecku? muzu reagovat na co chci...když tady mluvis o soukromych zpravach, tak je to poznamka k tematu..zamet si pred vlastnim prahem...ty si ten posledni kdo by tady mel moralizovat
Reagovat
smazaný uživatel
pokud neumíš číst, anebo nemáš buňky na to, abys pochopil jednoduchou věc, tak si nech někým vysvětlit můj příspěvek z 12:42 a neotravuj tady! :D
Reagovat
Mercury
ty jsi fakt šašek :) je mi tě líto
Reagovat
Stan_Borowitz
že on nic takového neřekl, to je jen novinářská fabulace...
Reagovat
smazaný uživatel
Vážený pane Stan_Borowitz než něco napíšete, tak si to ověřte. Andy Roddick byl ve finále 3 a to v letech 2009, 2005 a 2004... Děkuji
Reagovat
Stan_Borowitz
Promiňte prosím, při vašem vzdělání a rozhledu, já jsem snad někdy někde tvrdil něco jiného?
Reagovat
smazaný uživatel
Dole píšete ze ROddick byl ve finále 2x... tak trochu vzdělání, by Vám neuškodilo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Milý příteli, NIKDE nepíšu, že Andy Roddick byl 2x ve finále. Možná by naopak vám nezaškodilo naučit se číst. Ale nic ve zlém, splést se může každý, ale když si u toho chce hrát na chytrýho, tak to vypadá trochu směšně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ačkoli jsem velky fanoušek RF, tak bych tento titul asi nejvíc přál Roddickovi, protože není na okruhu hráče, který by si Wimbledon zasloužil více. Už byl 3x ve finále a pokaždé neuspěl.
Je škoda, že jsou v jedný polovině pavouka, repete z loňska bych si nechal líbit. Ovšem nevim proč tady všichni máte velká očekávání od Tomáše, když letos na trávě neodehrál turnaj a jeho forma na trávě je tím pádem poněkud nejistá...
Reagovat
Stan_Borowitz
byl dvakrát ve finále, jeho skóre na trávě bylo lepší než u řady jeho vítězů, byl dominantním hráčem své doby atd. A nikdy WB nevyhrál. Tím chci říct, že se bohužel nehrahe na to, kdo by si titul víc zasloužil...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, souhlasím. Nikdo si titul nezaslouží tak, jako Andy Roddick. Já budu ale fandit nejvíc Rogerovi a taky Lleytonu Hewittovi, je škoda, že jsou všichni v horní polovině pavouka a vypráskají se navzájem. Můj tip na ČF dvojice horní poloviny je: Federer - Berdych a Hewitt - Roddick. SF Federer - Roddick. Finále Roddick - Murray. Vítěz Andy Roddick.
Reagovat
smazaný uživatel
Lendl stejne rikal, ze trava je dobra tak akorat pro kone:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Grass is for golf. To je jedna z pamětihodných odpovědí Ivana Hrozného na dotaz, jak se mu hraje na trávě. Nicméně Lendl se na trávě nakonec naučil hrát velmi dobře, ale měl prostě smůlu v tom, že během jeho kariéry hráli fenomenální "trávaři" Borg, McEnroe, Becker, Edberg. No a pak to vzepětí Pata Cashe, který nikdy nic jiného pořádně nevyhrál
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist