Federer slib dodržel. Titul slavil do šesti do rána

9. 2. 2017, 11:15
Aktuality 20
Roger Federer získal letos v Melbourne rekordní osmnáctý grandslamový titul. Švýcar měl před turnajem pouze skromné cíle a chtěl hlavně zůstat zdravý. Možná právě myšlenky jen na zdraví a ne na úspěch mu na Australian Open pomohly k zisku páté trofeje. Federer slíbil, že triumf náležitě oslaví a své slovo dodržel.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer na konci ledna popáté v kariéře dobyl Australian Open a získal rekordní osmnáctý grandslamový vavřín. "Nikdy jsem nevěřil, že bych tenhle turnaj ještě někdy mohl vyhrát. Ani s odstupem času tomu nevěřím," řekl Federer v rozhovoru pro časopis Time.

Pětatřicetiletý rodák z Basileje na takový úspěch vůbec nepomýšlel. "Do Austrálie jsem jel hlavně otestovat fyzičku. Byl bych spokojený i s porážkou v prvním kole, kdyby bylo tělo v pořádku. Počítal jsem maximálně se čtvrtfinále a výhrou nad jedním, možná dvěma top hráči. Stoprocentní výkonnost jsem předpokládal až tak v dubnu."

"Tenhle titul je pro mě speciální. Chutná jinak než ty předchozí," uvedl Švýcar, který předtím naposledy na grandslamu triumfoval ve Wimbledonu před pěti lety. "Vrátil jsem se po zranění, jsem čím dál tím starší a spousta lidí mě už asi odepsala. Právě to dělá letošní titul jedinečným," dodal.

Federer přitom nebyl daleko od porážky. Ve finálovém utkání s Rafaelem Nadalem prohrával v rozhodující sadě už 1-3. Vzápětí však získal pět gamů v řadě a zvítězil.

"Říkal jsem si, že ještě musím odehrát jeden set. Hlavně nesmíte myslet na to, že už jste toho dokázali dost, když jste se dostali do finále," radí bývalá světová jednička.

"Dej do poslední sady všechno. On je v bolestech, ty jsi v bolestech. Oba jedeme na doraz. Hraj agresivně. Choď do úderů naplno. Užívej si to. Hraj proti míčku, ne proti soupeři. Zkus všechno možné. Snad to bude stačit," hecoval se před pátým setem Federer.

A stačilo. Hrající tenisová legenda si po proměněném mečbolu převzala trofej pro vítěze, promluvila k fanouškům i pořadatelům a kolem třetí hodiny ranní zamířila na oslavu.

"Z areálu jsem odešel asi kolem třetí a šel jsem s přáteli rovnou do baru. Měli jsme tam DJ, takže se celou dobu i tancovalo. Na hotel jsme se vrátili kolem půl sedmé, když zrovna děti vstávaly. Jedno po druhém se přišlo podívat na trofej. Posledních dvanáct hodin bylo impozantních."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
steve79
Stejne tomu nemuzu uverit, ze vyhral. Jeho backhand byl nejlepsi co kdy mel. Jak branil zakladni caru to vypadalo jako boj o holy zivot
Reagovat
panzer.dragon
Reagovat
Krisboy
Unbelievable!
Reagovat
Roger_Federer
Nezkutečné...
Reagovat
Roger_Federer
Z odstupem 2tydnu je hrozne dobre, ze to Roger dokazal, tento rok uz me nenasere nic.;).
Hlavne zavrel usta vsem chytrolinum, kteří mu neustale chtely neco ubirat, snizovat jeho hru..
Beze sporu tezko nekdo muze jeste pochybovat kdo je, byl a jeste dlouho bude best of the best...;)
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/C36-NfWWYAANB2K.jpg
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty poháry s víkem vypadají trochu jako urny a na poháru z RG je napsáno, že je pro jednoduché muže, tak proto to tam Rafa tolikrát vyhrál...
Reagovat
smazaný uživatel
stale premyslim, co vhodneho tak dat do tech uren.. kosmicky prach? ;-))
Reagovat
Krisboy
Masokostní moučku z poražených :)
Reagovat
steve79
Já sí myslím, že Roger ted dostal velkou chut vyhrávat. V jednom rozhovoru říkal, že ho láká magická 20. Každopádně hodně bude záležet jak rychlé budou kurty na Wimbledonu a US open.
Reagovat
FulnekUltras
rád věřím... ;)
Reagovat
Krisboy
Roger ale neříká, jestli stavil jako rocková hvězda, jak sliboval. Sex, drugs and rock´n´roll.
Reagovat
Padme
článek... :)
Reagovat
Pe3k
https://m.youtube.com/watch?v=IaN3MOPpnIw
Reagovat
Krisboy
Chudák p.Berdych :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Je pravda, že proti panu Berdychovi podal Roger asi nejlepší výkon na turnaji, hrál excelentně, všechno mu vycházelo a hlavně neměl ani jeden z výpadků, které přišly proti Nishimu, Stanovi i Rafovi. A opravdu mi nepřišlo, že by pan Berdych hrál špatně nebo se nesnažil, ale to bylo prostě nehratelné. Tak celistvý výkon už Roger v turnaji nezopakoval, ale naštěstí v každém dalším zápase dokázal zahrát na této úrovni dost často na to, aby to stačilo na výhru.
Reagovat
Padme
Taky si nemyslím, že by hrál Berdych špatně, jen Roger nekazil... výměny byly krátké
Reagovat
Marduch
počkal bych na další turnaje, tam se ukáže, jak na TOM TOM letos je. Podle mě spíš nic moc :)
Reagovat
Krisboy
Je to tak, pan Berdych to schytal za všechny. Tímhle výkonem by Roger sejmul kohokoliv, včetně Nol3ho i aktuální světové jedničky. Možná by porazil i mě. Roger vzor r.2006/7.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist