Federer: Snad na porážku zareaguju jako po US Open

26. 1. 2012, 18:00
Aktuality 27
Švýcarský tenista Roger Federer doufá, že na dnešní porážku v semifinále Australian Open s Rafaelem Nadalem zareaguje stejně, jako se mu to podařilo loni po US Open. Tehdy po vyřazení ve stejné fázi v New Yorku se Srbem Novakem Djokovičem vyhrál tři turnaje za sebou a další porážku utrpěl až dnes.
Profily hráčů
Roger Federer

"Nemusíte mě moc litovat. Nějakých pět měsíců jsem neprohrál, takže to není tak zlé," uvedl Federer po prohře 7-6 2-6 6-7 4-6 s Nadalem. "Ale samozřejmě jsem zklamaný," dodal Švýcar, jenž na okruhu ATP přišel o sérii 23 vítězných zápasů v řadě, včetně Davis Cupu dokonce 25 duelů.

Šestnáctinásobného grandslamového vítěze před semifinále někteří experti vzhledem k jeho formě favorizovali, i když má s Nadalem výrazně horší bilanci. Španěl dnes znovu dokázal, že to na svého švýcarského rivala umí - ve 27. vzájemném zápasu si připsal osmnácté vítězství, přičemž na grandslamech dominuje 8-2. 



"Mám pocit, že proti mě hraje vždycky líp než proti ostatním. Možná to není pravda, ale zdá se mi to tak. Navíc má se mnou lepší vzájemnou bilanci, což mu může dodat sebevědomí. A samozřejmě, je to velmi dobrý tenista," řekl Federer na adresu svého přemožitele.

Roger Federer Jejich vzájemná rivalita na kurtu je už teď považována za jednu z největších v historii tenisu. Cítili to i diváci v Rod Laver Areně, kteří vytvořili téměř fotbalovou atmosféru a předháněli se v tom, kterému ze svých oblíbenců vytvoří bouřlivější prostředí. 

"Odehráli jsme za ta léta spoustu dobrých zápasů. Užívám si to. Vypadá to, že i lidi to baví, což je fajn. Navíc se respektujeme i mimo kurt, a to by mohlo budoucí tenisty inspirovat," uvedl Federer, jenž svůj poslední grandslamový turnaj vyhrál před dvěma lety právě v Austrálii.

I přes to, že se jeho čekání na další titul protáhne už přes dva roky, nechce třicetiletý tenista vyklízet pozici mezi elitou. "Jasně, raději bych byl zase ve finále, ale už se tím nechci trápit. Cítím se v pohodě, je to minulost," řekl k dnešní porážce. "Důležité ale je, co si naplánuju dál. Rád bych předvedl stejnou reakci jako loni po US Open," připomněl Federer svůj úspěšný závěr minulého roku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
ladka
v podstate maš pravdu ma dake divne počty az na to že v Dauhá odstupil a ani mu to tušim nepočitali do oficialnych poražok až dnes
Reagovat
Pesek12
Nevím jak Federer umí počítat, ale jeho tvrzení "Nějakých pět měsíců jsem neprohrál, takže to není tak zlé" mi připadá značně mylné. Po US Open (10.9.2011) a Davis Cupu nehrál 1,5 měsíce do 31.10.2011. Pak měl opravdu vynikající 1 měsíc v listopadu, kdy neprohrál zápas, ale pak všichni celý prosinec nehráli. V letošním roce prohrál v Dauha s Tsongou (6.1.2012 a nepočítám exhibice koncem roku, které prohrál s Rafou a Djokovičem). Tím chci říci, že mu opravdu můžu počítat 1 měsíc (listopad 2011) kdy neprohrál. Jinak mu přeji ještě mnoho hezkých zápasů - má co dohánět na Connorse s jeho 1519 odehranými zápasy (Lendl 1310) a udržet si jejich vynikající poměr win-lost zápasů.
Reagovat
taffer
Nezlob se na mě, ale nechytal bych ho za slovíčko. Pokud řekne, že "nějakých 5 měsíců" neprohrál, vykládám si to jako ca. 4-5 měsíců (nebo "něco kolem 5 měs.). A je fakt, že od 10.9. do 26.1. na kurtu neprohrál, což je 4 a půl měsíce, tak co tu řešíš?
Reagovat
Pesek12
Asi nepočítáš, že z toho 1,5 měsíce odpočíval, pak 1 měsíc nikdo nehrál, pak prohrál 2 exhibice a nenastoupil proti Tsongovi. Takže mu musíš min. 1-2,5 měsíce odečíst od 4,5 měsíců. Jinak mi jeho tvrzení připadá, jako by vládnul tenisu bez porážky 5/12 roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně si myslím že Federer má eště šancu vyhrát grandslam NA RG určitě ne Na Wimbledonu to tipuju tak na semifinále řekl že největčí šance má na US open.
Reagovat
ladka
aj ked fandiš RN prideš mi v pohode,aj ked sem chodim len občas sudim podla tvojich komentarov
Reagovat
Labi
nejdůležitější je že se roger cítí v pohodě, ted si muže odpočinout strávit čas s rodinou. Jestli ho tenis baví a ma motivaci tak se máme ještě na co těšit...je začátek sezóny a Rogerovi ještě v téhle sezóně hodně uslyšíme
Reagovat
a.magerova
no už i já jsem teď v pohodě, ale .... no jo no, tak vzhůru k dalším bojům :-))
Reagovat
Heather_Fedex
Jak je mozny, ze na turnaji mistru ho doslova vytrel kurtu a dneska mnel pri svem kazdem 2. podani brejkbally? to je az takovej rozdil v povrsich a v tom, jestli se hraje venku nebo v hale? kdyby roger prokazal o 30-40% sveho potencialu v tomhle zapase vic, tak to mohlo bejt minimalne vyrovnane utkani. takhle rafa rogera naprosto prejel a dobehnul i nedobehnutelne a rog kazil snadne mice. ja ale porad neprestavam doufat a verim ze jeste aspon 1 major vyhraje. kdyz se to podarilo agassimu v 33 letech, tak proc by se to nepovedlo i fedexovi??!
Reagovat
Pe3k
V hale si Federer víc věří, protože ten rychlý povrch a nízké odskoky míčů dokonale sedí jeho hře a on se tolik nenadře a výměny dovede rychle zakončit. Na AO je sice hard, ale velmi pomalý a Federer nezvládá dodržet svojí agresivní taktiku a začíná kazit a postupně ztrácí půdu pod nohama...Navíc v utkání na 2 vítězné sety je Federer obecně favorit (až na antuku)...
Reagovat
smazaný uživatel
Jiný povrch, jiné prostředí (hala se specifická), jiné fyzické rozpoložení hráčů. Nadal bývá na konci roku nejslabší.
Reagovat
Heather_Fedex
v roce 2010 se rafa dostal az do finale na turnaji mistru a bylo to na konci roku. a loni na zaver sezony vyhral 3 setove zapasy za davis cup. o nejakem vycerpani bych urcite nemluvila
Reagovat
smazaný uživatel
Heather - noo, ale asi na tom, že Nadal vyhrál v kariéře jediný halový turnaj na konci sezóny, něco bude, ne? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
V O2 areně rozhodně není tak rychlý povrch, spíš povrch s nižším odskokem, takřka se neodlepí od země, kdežto v Melbourne mají míčky daleko vyšší odskok.
Reagovat
smazaný uživatel
V zápasoch na 2 sety je obecne favorit? Zabudol si dodať, že aj v zápasoch na 3 sety vyhráva väčšinou už po 2. sete. Osobne som pred zápasom tiež považoval Federera za mierneho favorita..Avšak dnešok jasne ukázal, že bez ohľadu na zápasy odohrané na turnaji a bez ohľadu na povrch bude na GS vždy favoritom Nadal. Federer v tých zápasoch stráca pôdu pod nohami, Rafa kladie odpor, Roger prestáva zápasu vládnuť a tým pádom klesá aj sebadôvera a pribúdajú chyby..
Reagovat
Pe3k
Wow, asi poprvé s tebou souhlasím.
Reagovat
Frantz
"Mam pocit, ze proti me hraje lip nez proti ostatnim" tomu se rika KOMPLEX, pane zhrzeny maestro nambrvamforevr :-D
Reagovat
Heather_Fedex
jedinej, kdo tu ma komlexy, jses ty, chudacku
Reagovat
smazaný uživatel
"Nemusíte mě moc litovat" & "Mám pocit, že proti mě hraje vždycky líp než proti ostatním" ??? Nejak se mi zda ze tento tenista je mimo realitu. Chova se jak urazena nevesta.
Reagovat
Jan
Až vyhrajete tolik grandslamů jako on, tak můžete mluvit něco o uražené nevěstě. Nic ve zlém.
Reagovat
smazaný uživatel
Az vy vyhrajete tolik GS tak me o tom pojdte poucovat :) Jinak dle mne na Rafu klidne dneska mel ale nasekal strasne moc chyb. Zda se mi ze uz pomalu zacinam umet cist z jeho tvari kdy ho trapi nervozita a dnes to bylo evidentni. Rafa byl citelny a takhle se proti DJ neda hrat. Uvidime v nedeli
Reagovat
Pe3k
Je pravda, že Nadal hrál většinu svých nejlepších zápasů proti Rogerovi a že ze sebe dokáže dostat to nejlepší právě proti němu, co ale Fedex zapoměl zmínit je, že on proti němu hraje mizerně :)
Reagovat
Denis92
Q. Do you think Rafa seems to play better against you than the other players? Do you know why? Do you have an explanation?

ROGER FEDERER: I don't know if it's true. It's my assumption. I feel he plays really good against me. Now obviously I play a different game, too. I have a onehanded backhand. He's played me that many times on clay, so maybe he always draws something out of those matches.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tenhle original vrha trochu jine svetlo na muj komentar. Inu, stejne mam pocit ze si Fedex nejak nedokaze vyrovnat s tim ze pomalu ale jiste jde do historie. Byt tak dlouho jednicka a sportovni legenda urcite cloveka pozmeni. A tak je trochu mimo...
Reagovat
Denis92
mozno mas pravdu..ale mozno si to Roger len nechce pripustit ze uz nato nema resp. nechce to pripustit verejne.mozno si to aj sam uvedomuje ze uz nebude lahke ziskat grandslam ale rozhodne to nechce vyhlasovat do medii ze uz na to nema a aj ked na tom neni najlepsie tak hovori ze vsetko je fajn,ale vnutri ho to urcite stve ze to na Nadala proste nevie a uz dlho nevyhral GS
Reagovat
ladka
možno je to tak no....
Reagovat
smazaný uživatel
Mezi nima je tak velká rivalita, že i já tomu věřím, že se Nadal vybičuje k neuvěřitelným výkonům. Vždyť, co včera, dokázal vydřít bylo neskutečné. Boužel Fedex přistoupil na jeho hru, znervozněl, jak už tu bylo řečeno a začal nehorázně kazit.
Věřím, že to Fedex překoná a dokáže ho ještě porazit, ostatně, i když chybuje, jeho tenis je velice pohledný a doufám, že ještě dlouho bude profesionálním hráčem a já si budu užívat jeho hru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist