Federer uspěl ve finálové bitvě s Fishem a má 17. titul z Masters

22. 8. 2010, 20:49
Aktuality 88
ATP CINCINNATI - Roger Federer se po půl roce dočkal turnajového vítězství. V Cincinnati ve finále udolal domácího Mardyho Fishe po třísetové bitvě a 17. titulem z podniků série Masters se vyrovnal druhému Agassimu.
Profily hráčů
Roger Federer

Finálový souboj Rogera Federera s Mardym Fishem se nesl především ve znamení skvělých servisů. Utkání rozhodl jediný brejk, o který se v deváté hře třetího setu postaral Švýcar a po dvou hodinách a 40 minutách se radoval z vítězství 6-7 7-6 6-4. 

V úvodním dějství Federer ve svém jubilejním 90. finále nevyužil žádný ze čtyř brejkbolů, stejně tak naložil s jedinou šancí i Fish. Osmadvacetiletý Američan však neměl před světovou dvojkou žádný respekt a první tie-break vyhrál. Podobně se vyvíjela i druhá sada, v té ale zkrácenou hru ovládl Švýcar a dramatický zápas muselo rozuzlit až třetí dějství. V něm se o jediný brejk finálového duelu postaral Federer, který za stavu 4-4 proměnil pátou příležitost a vítězství si už mezi prsty proklouznout nenechal. 

Švýcarský tenista tak vyhrál první turnaj od letošního Australian Open a přerušil sérii tří finálových porážek v řadě. V Cincinnati, kde vyhrál i v letech 2005, 2007 a 2009, obhájil titul a připsal si 17. triumf z podniků série Masters 1000, čímž se vyrovnal druhému v pořadí Agassimu. Historicky nejúspěšnější hráč devítky prestižních turnajů Nadal má ještě o jeden titul více.

Cestu devětadvacetiletého rodáka z Basileje za celkově 63. titulem kariéry usnadnily zranění soupeřů. Federer v úvodních kolech ušetřil síly, když s Uzbekem Istominem odehrál jen sedm gamů a Němec Kohlschreiber k zápasu vůbec nenastoupil. Pak si poradil s Davyděnkem i Baghdatisem, který v měl na kontě skalpy wimbledonských finalistů Berdycha a Nadala. 

Švýcarský tenista s Fishem vyhrál šesté ze sedmi vzájemných utkání, naposledy předloni v Indian Wells ale prohrál. 

"Před US Open mi vítězství dodalo hodně sebedůvěry. Cítím, že se moje hra zlepšuje a to je dobré znamení. Za rok se sem rád znovu vrátím, ale nyní se už těším do New Yorku," řekl Federer.  

Minnesotský rodák Fish ani na třetí pokus na největší úspěch kariéry nedosáhl. Podruhé ze tří finálových startů na podnicích série Masters 1000 prohrál právě s Federerem. Přesto po dnešní porážce příliš zklamaný nebyl.

"Hrál jsem potřetí ve finále turnaje Masters a znovu jsem prohrál ve třech setech. Zoufale toužím po tom, aby si mě lidé pamatovali díky nějakému velkému vítězství. Už několikrát jsem skončil druhý. Tady dvakrát, jednou v Indian Wells a také na olympiádě. Hrál jsem dobře, a zase to nevyšlo. Ale pokud si udržím formu, mám šanci velké vítězství dosáhnout," řekl Fish.

Z posledních šesti turnajů byl čtyřikrát ve finále, v nichž dvakrát vyhrál. V žebříčku se navíc dostane do kontaktu s první světovou dvacítkou. A do konce sezony už může své postavení jenom zlepšovat. Začít může už za týden na US Open, kde bude jako nasazený černým koněm. Přihlášený je ještě příští týden na turnaj do New Havenu.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 2.430.000 dolarů) -
nedělní výsledky (22. 08. 2010)

Dvouhra - finále:
Federer (3-Švýc.) - Fish (USA) 6-7(5) 7-6(1) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

88
Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,
Zdravím všechny sázkaře a hlavně ty, kteří si chtějí sázením něco vydělat. I proto jsem se rozhodl rozjet takovou menší nabídku tipů, které ovšem ale nebudou zadarmo. Na druhou stranu tipy nejsou podle mě ani tak drahé. Nejedná se o žádné podplacené zápasy, ale o zápasy, které jsou od dobře informativně založeného zdroje. Úspěšnost těchto tipů se pohybuje okolo 85% za měsíc. Je tudíž jasné, že všechny zápasy nevyjdou, ale pokud někdo vydrží a sází pravidelně a nenechá se odradit od neúspěchu 1,2 zápasy, které nevyjdou tak za měsíc bude určitě v kladných číslech. Nejsem žádnej podvodník, kterýmu pošlete peníze a tip ani nedostanete nebo podobně. Můžu Vám poslat i mojí adresu a všechno to kolem. Není to žádnej problém.
Pro bližší informace pište na telefonní číslo 725397747
Reagovat
smazaný uživatel
frajere,na 3.stranu tahni odkud si přišel ty žebráku
Reagovat
smazaný uživatel
Ke článku to nepatří, ale chtěl bych se zeptat místních tenisových nadšenců, jestli máme někde v ČR travnatý kurt, kde by si případně mohl zahrát i amatérský hráč jako já, který by chtěl někdy zažít ten pocit. Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
jeden je tuším v Poděbradech na jednom soukromém zámečku. Cena je 500,-/hod ale věřím, že to stojí za to.
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za tip. A je to pravá tráva nebo umělá? Ta cena mi totiž přijde až moc nízká, pokud by se mělo jednat o přírodní povrch.
Reagovat
vojta91
ja vim o dvou, ktere jsou ve sportovni centru CSTV v Nymburce, cena myslim taky 500,- za hodinu..:) trava pochopitelne prirodni
Reagovat
smazaný uživatel
Slyšela jsem, že je tráva i v Kolíně, ale co je na tom pravdy, to netuším...
Reagovat
smazaný uživatel
mozna jsem se spletl a nyni to v Podebradech, ale v Nymburce...vecer na to doma kdyztak mrknu, nedavno o tom byl clanek v TennisArene. Kazdopadne trava je prirodni a perfektne udrzovana, majitel na ni hraje jen bez bot tak jednou tydne...taky planuju, ze vyrazim na zkousku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se na tenisportal po delsi dobe podival a vidim, ze se na mistnich diskusich nic se nezmenilo. Bohuzel. :(
Reagovat
smazaný uživatel
To druhe "se" se mi tam vloudilo omylem. :)
Reagovat
steve79
No konečně. Už jsem přestával doufat, že Fedex někdy vyhraje, ale všem zavřel hubu včetně mě. Včera hrál zase výborně a musím taky pochválit Fishe. Tohle vítězství musí fanoušci Fedexe pořádně oslavit, proto vyrážím odpoledne do hospody:D. Jinak nechápu Barneho. Tenhle člověk nikdy neuzná, že Federer je na betonu momentálně lepší než Nadal. Přečtěte si tento odkaz na idnes http://sport.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A100822_205932_tenis_elv a příspěvek od headhunter.mp. Vítě kdo pak to asi je??
Reagovat
majjkaa
lovuju te! :)))) no zbohom..........
Reagovat
smazaný uživatel
"LOVUJU TĚ MOCINKY A POSÍLÁM MUCÍÍÍKA MLASKAVÝHO KUČÍKU MŮJ SVALNATEJ" :-D
Zajímavé a vtipné, nicméně si myslím, že si z místního komplexíka spíš někdo utahuje. Tohle by asi Barney nenapsal. :)
Reagovat
majjkaa
? toto nie je prvykrat co citam jeho lubostne vylevy nasmerovane k Rafovi :)) Tu sa boji take nieco napisat....neprezil by tu kritiku!!
Reagovat
smazaný uživatel
to majjkaa: Napsal-li to skutečne on, jsem po ránu zralý na prst v krku. :(
Reagovat
smazaný uživatel
to asi napsal on podivej se v tomto clanku na jeho komentar v case 22:54 a je v podstate uplne stejny jako v tom vasem clanku...
Reagovat
majjkaa
bez pochyby! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Barnej: Větší haluzak budeš spíš ty. To,že Istomin vzdal,je jedna věc,ale to,že se zranil za stavu 5:2 je věc druhá,tudiž mu to jen ušetřilo čas a síly,stejně,jako s Kohlim,kterej prošel až ve 3 setech proti Fallovi.
S Davydenkem a Baghdatisem udělal kratký proces a nepohrál ani set.
s Fishem byl v 1.setu lepší až do stavu *5:4 v tiebreaku.Více vítěznych miču,větší jistota na servisu,více ziskanych bodu.
2 set byl vyrovnaný a v TB uhrál Fish jediny bod z esa.
Poslední set je pravda,že byl vyrovnaný,ale větší sílu ukázal Roger a vyhrál a podle mě zaslouženě,Fish si vypracoval za celý zapas jen 1 BP,který neproměnil.
A to si ještě vem,jak se do finále dostal Mardy,když jsme u tech haluzí
Reagovat
smazaný uživatel
To vis, Barneymu se Roger nezavdeci nikdy. I kdyby Rafa vyletel v prvnim kole a Roger by vyhral turnaj bez ztraty setu, on bude tvrdit, ze to byla jenom haluz a ze kdyby se utkali s Rafou ve finale, ze by dostal dvakrat 6:0. Docela se divim, ze mel tu odvahu sem po Rogerove vitezstvi prijit a kopat kolem sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Mardy měl daleko těžší los, než Roger. Nemůžete pořád něco srovnávat.
Reagovat
smazaný uživatel
jo taky to vidím tak,že má komplex..
Jinak k tomu losu,Fedex mohl mít Ferrera a Nadala,ale měl jen jejich soupeře,které je dokázali vyřadit,takže papírově možna lehčí los měl,herně už o tolik ne
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer i Nadal, jsou však horší hráči na hardu,než třeba Rodick.
Reagovat
smazaný uživatel
ne v případě,kdy měl Rodick dlouhou přestavku,navíc v tom utkaní Rodick měl vítězství na raketě,jako by déšť udělal zazrak..nepamatuju,že by Rodick takové utkaní,v kterém byl favorit prohrál..
Reagovat
smazaný uživatel
Fish má formu jako hrom... Toho kdyby chytil Berdych an US Open tak je to pro nás konečná
Reagovat
smazaný uživatel
tak náš "milovaný" elegán po půl roce mega haluzácky vyhrál pro něj tak podřadný turnaj (soustředí se POUZE na GS), a hned je tady z něj největší a zároveň jediný favorit US Open :DDD
Tentokrát mu k titulu kromě obvyklého kýblu lucku, který ho pečlivě doprovází téměř na každém turnaji, dopomohli i jeho soupeři, kteří buď skrečovali, nebo se raději před startem rovnou odhlásili .))) Od příštího turnaje by ho organizátoři mohli nalosovat rovnou do čtvrtfinále .))
Reagovat
smazaný uživatel
Tobe se clovek proste nezavdeci, tak to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Ctvrtfinale neeee, se musi prece rozpinkat:DDD.
Reagovat
UnrealTom
prosimtě nebreč pořát, je to k nasrání co Roger nejde a nejde zlomit :) prostě je to the best player a ten tvuj Nadal co se akorát hrabe v prdeli nikdy nebude tak dobrej už se stim smiř a ten tvuj komplex už rozjížděj jinde nulo :-*
Reagovat
smazaný uživatel
hahaa barney zase ve vzteku :)))) tak se mi to líbí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lip bych to nerekl :)
Reagovat
smazaný uživatel
resp. nenapsal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká škoda, že když se střetli Roger a Rafa, většinu zápasů vyhrál Rafa - podle tebe ten méně dobrý :-P
Reagovat
a.magerova
Lidi, to že je Barney blb - to víme všichni, s tím už nic nenaděláme, ale proč to kvůli takovému vymatlanci odnáší Rafa nechápu, stejně si mylím, že mu ani nefandí, takže urážet blba JOO, Rafu NEE, prosím. Dík.
Reagovat
majjkaa
Tak Roger to dal! To je skvele! Vcera hral nadherne, zazitok pozerat! Dnesok som nevidela, skoda, ale tesim sa z vyhry, bravo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále odehranych gamu : 36
od 1.(2.) kola do finale : 48
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale nejakeho oblibeneho hrace prece mas, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
To mela byt reakce nize.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdepak je posmevacek Barney? :DDDD Moc by me zajimalo jeho hodnoceni uplynuleho turnaje Masters 1000 v Cincinnati :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ten ma lehounkou srdecni prihodu, a US Open ho dorazi:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, ma chut, chce hrat, zvednul si sebevedomi, nevidim duvod proc by nemel vyhrat US Open:)
Reagovat
smazaný uživatel
no, to si loni neviděl taky :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
ty mas snad vetsiho favorita?
Reagovat
smazaný uživatel
však si dál nalhávej svoje nesmysly, o to větší bude pak tvoje zklamání (jako loni) :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ale, copak, copak :DDDD Uspesny tiper Barney se znenadani zjevi na Tenisportalu a ani neni schopen si priznat chybu. Nebyl jsi to nahodou ty, kdo roztruboval, ze Federer neobhaji Cincinnati?
Reagovat
smazaný uživatel
no ja teda nevim, vyhrat 5x v rade a 6ty prohrat ve finale v 5ti setech nooo to je opravdu potupa, opravdu jsem zklamanej strasne moc, jen tak mimochodem, existujou hraci, kteri se do toho finale ani nedostali:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si se nikdy v tipování nesek? To mi teda neřikej :P
Reagovat
smazaný uživatel
Vy se tady pořád krmíte nějakejma statistikama, ale brát v úvahu celkový aktuální stav Rogera, ostatních a nakonec i losu, to rači ne, že?
Reagovat
smazaný uživatel
ne, on je takový expert, že se rovnou vsází! Naposledy se se mou vsadil o to, že Nadal nebude po Wimbledonu jedničkou, i když to bylo teoreticky nemožné .)))
PS: k prohře se pochopitelně nehlásil .)))
Reagovat
smazaný uživatel
nooo tak statistiky jsou dulezity, kdyz nekdo vyhraje turnaj 5x po sobe, pak prohraje ve finale, tak se s nim proste musi pocitat i letos v roli favorita. A aktualni stav Rogera? Koukni jak hraje, jak hrajou ostatni. Na GS hru jeste zlepsi, vzdycky to tak bylo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jenze sazka znela tak, ze Rafa musi vyletet v prvnim kole a Roger pres nej prejit a potom by se videlo, kam Federer dojde a pokud by dosel tak daleko, ze by se dotahl v poctu bodu na Rafu, pripadne ho preskocil, sazku bych vyhral ja, kdyby Federer vypadl treba va tretim kole, tim padem by nemel stejne bodu jako Rafa a pred nej by se nedostal, sazku by vyhral Barney. Jelikoz ale prosli oba pres prvni kolo, sazka ztratila na platnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
ty idiote, ale tady jde o to, že Nadal by zůstal jedničkou i kdyby ve Wimbledonu vůbec nestartoval .))))
Reagovat
smazaný uživatel
S Rogerem se musí počítat, dokud neskončí kariéru, to všichni víme. Ale vypočítávat podle toho kolikrát vyhrál nejde. Loňské RG, Rafa je a byl na antuce nejlepší, vyhrál ho taky několikrát a pak ho poslal domu Soda. Letošní Wimblas, Roger došel do čtvrtfinále a tam ho vyřadil Tom, přitom taky Wimbledon vyhrál několikrát. Já prostě jen nemám ráda, když někdo věčně říká, co člověk dokázal, a jen podle toho soudí, že prostě musí vyhrá i všechno další.
Reagovat
a.magerova
"...17. titulem z podniků série Masters se vyrovnal nejúspěšnějšímu Nadalovi."

Nadal má 18.titulů!!!
Reagovat
a.magerova
Tak super, už je to opraveno, stihli to do 10 minut od mého upozornění, dobrá zpráva, že to tu taky sledují :-))
Reagovat
a.magerova
http://sport.idnes.cz/federer-znovu-poznal-chut-vitezstvi-ve-finale-v-cincinnati-porazil-fishe-1lw-/tenis.asp?c=A100822_205932_tenis_elv
Reagovat
smazaný uživatel
Federer má tuhle výhru zaslouženě... trochu mě mrzelo, že se ve finále nepoměřil s Nadalem,ale fish po tak těsném scóre mě příjemě překvapil. Federer play vamos tenis
Reagovat
smazaný uživatel
pěkné, po dlouhé době tací, kteří to umí ocenit :o) .. ale jo, i když to na háku dnes Fedex neměl, ale aspoň bylo "prozměnu" zase trochu toho adrenalinu.. Oba hráli skvěle a k mojí velké radosti gratuluji Rogerovi :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace!!! Fedex se vrací! GO ROGER GO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere, dnes jsi hral dobre, jsem rad, ze jsi zase nasel motivaci. Jen tak dal.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Taky gratuluju, supr zápas. Fedex forever:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fish hral fakt dobre a musim povedat ze ma prekvapil tym ze- sa drzal a neodisiel fyzicky. Roger hral dobry zapas ale chybala tomu viac agresivita ako vcere proti Bagdatisovi a mohol to skor ukoncit. Pred US open urcite najvacsi favorit a aj bodovo sa moze zacat dotahovat na Nadala- Podla formy Rogera moze porazit na 3 sety asi len Murray s jeho hrou z Toronta ak bude zdravy a Berdych ak nebude sa bat riskovat a pojde mu servis ale inak Roger asi najvacsi favorit US open naopak Nadal moze mat problemy dojst do SF mozno aj QF.
Reagovat
Matti
Podla formy Rogera moze porazit na 3 sety asi len Murray..... a Nadal ne? Pokud by se střetli tihle dva už v šatně bude Federer prohrávat 0-2 na sety.
Reagovat
smazaný uživatel
A to si vzal kde?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ses nejakej chytrej.
Reagovat
smazaný uživatel
No jasně vyhraje 1 turnaj po sto letech, ve kterém měl navíc štěstí na výpadky favoritů (stejně jako Djokovič v Římě 2008) a hned je největší favorit US Open. Vskutku moudré prohlášení.
Reagovat
smazaný uživatel
Za 1.vyhral turnaj po sedmi mesicich a za 2. by me zajimalo, kdo je tvuj favorit na US Open?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdokoli jinej než Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale nejakeho oblibeneho hrace prece mas, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Podla toho co predviedli top hraci na poslednych 2 hardovych Masters hra sa na Decoturfe- teda povrch ktory je aj na US open cize da sa hodnotit daco- Federer na 3 sety najvacsi favorit a Murray s hrou ako sa predviedol v Toronte kde hral agresivne proti Nadalovi a Federerovi a hral dobre ma sance- Nadal na betone neverm ze da Federera a hlavne ich zapas je vysoko nepravdepodobny- lebo budu 1-2 nasadeni a finale hrat nebudu lebo Nadal tam nedojde-co sa tyka 2:0 v satne mozno kedysi ked hravali pravidelne teraz nehrali velmi dlho a naposledy hral Roger s nim vyrovnan yzapas v Madride urcite na Us open si bude na neho verit cize tak..
Co sa tyka ze mal stastie a take veci ano mal ale hral slusne a nikto neverim ze zazracne sa dostane do formy na US open a ano je najvacsi favorit na US open tak ako kazdy rok 6 sezon v rade finale 5x vitaz svetova 2v rankingu vitaz a finalista poslednych 2ch Masters pred Us open co viac chces aby NEBOL FAVORIT cislo 1?
Reagovat
Matti
Kde? Se podívej na jejich souboje ve finále grandslamů. Jednoznačně tahá za kratší konec Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
No to mám, ale ten dojde maximálně do OF možná, kdyby měl formu jako v posledních týdnech tak do QF.
Reagovat
Matti
Ano souhlas Federer je favorit číslo jedna, ale jen do té doby než na druhé straně kurtu bude stát Nadal. A že si proti němu bude na betonu věřit? To opravdu nehrozí.
Reagovat
smazaný uživatel
No a kdo to teda je?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidim jedinej důvod, proč bych ti to měl řikat.
Reagovat
smazaný uživatel
A po jeho pripadnem postupu do SF nebo F mi ho reknes?
Reagovat
smazaný uživatel
Tam se nedostane.
Reagovat
smazaný uživatel
To s tym favoritom cislo 1 som rozpisal tomu druhemu ne tebe. Co sa tyka Nadala - tiez som vzdy si myslel ze ma z neho fobiu a strach- co viac menej bola pravda ale moj nazor je takyto a ho rozpisem- Roger nehral s Nadalom strasne dlho naposledy v 2009 Madrid antuka kde ho porazil- ano bol vystaveny Rafa po zapase s Novakom ktory trval 4 hodiny ale dal ho- odvtedy nic rok spolu nehrali az do MADRIDu 2010 kde hrali spolu vyrovnany zapas odvtedy zase nic cize hrali dva antukove zapasy za posledny rok a pol snad pred tym pravidelne hravali stale - Xkrat za rok pricom Roger s nim prehraval okrem antuky aj na harde a na trave vo Wimbledone urcite to malo tiez na psychiku Rogera dopad- myslim ze po tak dlhom case keby teraz isli hrat na US open finale- skor hrat nemozu kedz su 1-2ka. tak Roger by si na neho teraz viac veril ako kedykolvek predtym a som presvedceny ze by aj vyhral- to je moj nazor len.
Reagovat
misoSK
nevidim nic zle na tom ak fandis tenistovi ktory nepatri medzi absolutnu svetovu spicku, ja som na tom rovnako, uz niekolko rokov fandim Baghdatisovi, ci uz bol osmy alebo v druhej stovke rebricka...a z tvojho vyjadrenia o forme z posledneho obdobia usudzujem ze fandis tiez Marcosovi alebo Mardymu
Reagovat
smazaný uživatel
Jj taky Marcosovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherný comeback v zápasu, gratuluji Rogere, jsi u mě 1 :)
Reagovat
a.magerova
scherrdik: Souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to uz jsme dva.
Reagovat
a.magerova
Tak to je super, čím víc nás je tím líp.
Jo nesmím zapomenout pochválit Fishe za skvělou hru, která mi naháněla hrůzu.
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, Fish hral dnes skvele, ale Roger ukazal vuli bojovnika.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger se dostal do comebacku...uvidíme jak si povede v duálsim turnaju.. :P
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Zápas napínavý až do konce, tak to mám rád. Fish odehrál skvělý turnaj. Roger mě ale velmi potěšil. Ani jsem to nečekal.
Reagovat
smazaný uživatel
Bych neřekl, že by Fish hrál nějak skvěle. První set, kterej vyhrál byl paradoxně nejhorší. Na returnu si ani neškrtnul a servis taky docela slabota, to těžil převážně z Rogerových nesmyslných chyb a ten tiebreak, ke kterýmu vůbec nemělo dojít byl vyvrcholením.
Druhej set hrál určitě nejlíp, celkem solidní servis a tiebreak byl nasnadě, ovšem tam už to byla jiná kapitola..
Pak už too Roger naštěstí dotáhnul, ale teda hodně zbytečně si to zkomplikoval.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist