Federer v New Yorku vyhrál už 17. noční zápas. Chystá se na Söderlinga

7. 9. 2010, 06:45
Aktuality 29
Roger Federer na US Open zvládl vyhrát bez ztráty setu i své čtvrté vystoupení. Pětinásobný šampion si poradil s Rakušanem Melzerem a v New Yorku vyhrál i 17. utkání v 'night session'. Nyní ho čeká odveta se Söderlingem, se kterým vypadl ve čtvrtfinále French Open.
Profily hráčů
Roger Federer

Švýcarský tenista Roger Federer postoupil bez ztráty setu do čtvrtfinále US Open. Světová dvojka zdolala v New Yorku v osmifinále Rakušana Jürgena Melzera ve třech sadách 6-3 7-6 6-3.

Melzer potrápil švýcarského favorita mnohem víc než v prvním vzájemném duelu v osmifinále letošního Wimbledonu, přesto znovu nezískal ani set. Po jednoznačném úvodu doplatil rakouský semifinalista z Roland Garros na nepřízeň pásky v tie-breaku druhé sady a na neproměňování brejkových šancí. Využil jen dva z dvanácti brejkbolů, naopak Federer sebral soupeřův servis ve čtyřech případech a dál prochází turnajem bez ztráty setu.

Po utkání se Švýcar potkal a potřásl si rukou s baseballovou hvězdou New Yorku Yankees Alexem Rodriguezem, který zápas sledoval v hledišti. "Na baseballu jsem nikdy nebyl a je to jedna z věcí, kterou mám na svém seznamu. Ale mám málo času," řekl Federer.

Čas na baseball může mít, pokud ve čtvrtfinále prohraje s Robinem Söderlingem, stejně jako letos na Roland Garros. "Bude to těžké. Už okusil, jaké to je mě porazit. On je vždycky nebezpečný a já musím svoji hru vypilovat a hrát opravdu dobře," řekl Federer, který kvůli květnové porážce přišel o šňůru 23 grandslamových semifinále v řadě.

Söderling měl včera v úvodu zápasu 4. kola se Španělem Albertem Montanesem nečekané trable. Ty si přidělal neodvrácením jediného brejkbolu, který za celé utkání soupeři nabídnul. Od druhého setu však už na kurtu podle očekávání dominovala nasazená pětka.

- US OPEN muži (USA - New York, tv. povrch) -
pondělní výsledky (06. 09. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Federer (2-Švýc.) - Melzer (13-Rak.) 6-3 7-6(4) 6-3
Djokovič (3-Srb.) - Fish (19-USA) 6-3 6-4 6-1
Söderling (5-Švéd.) - Montanes (21-Šp.) 4-6 6-3 6-2 6-3
Monfils (17-Fr.) - Gasquet (Fr.) 6-4 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Soda by mohl elegoše zase vystřelit z bot, vůbec bych se na něj nezlobil, na druhou stranu, co může být lepšího, než když aroganta opět (již tradičně) vybouchá Rafa ve finále GS .)) To už by uplakánka rovnou odvezli :DDD
Reagovat
a.magerova
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/95433/fyzioterapeut-novotny-pracuje-uz-jen-pro-gulbise.html
Reagovat
smazaný uživatel
Južnyj skvěle, semi je reálné, doufám v to. Moc lepších one-hand backhandů na okruhu není.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer posadí Soderlinga na takovej kolotoč, že se Robinovi bude hlava točit eště na Australian Open.

Přece jenom Federer neni Haider-Maurere nebo Montanes.
Reagovat
smazaný uživatel
je to tak, soda nema sanci, vubec. 1.25 je nadherny.
Reagovat
smazaný uživatel
Půjde to dolů...
Reagovat
smazaný uživatel
potesilo by ma to kebyze ho zfukne, alebo hoc aj po boji vyhra, ale podla mna to fedex nebude mat take lahke. bude to o level lepsi super ako doteraz, uvidime ci je fed naozaj pripraveny...osobne rafu uz vidim vo finale, bolo by super kebye tam dojde aj fed...ale ma pred sebou este sodu a pravdepodobne djoka (aj ked monfils zatial prekvapuje).R+R GS finale znovu by bolo kazdopadne super
Reagovat
Matti
vzhledem k tomu, že Federerovi celkem zatápěl už Melzer tak bych to tak jednoznačně neviděl .Zdaleka to nebude tak jednoduché jak ukazují kurzy. Robin ho minimálně potrápí.
Reagovat
smazaný uživatel
tak zatapal mu hlavne v druhom sete, ale to by zatopil hocikomu s tak sustredenym vykonom. uvidime jak sa vyspia...aj fedex aj sode vedia niekedy predviest tragediu :)
Reagovat
Matti
i ve 3 setu to nebylo tak jednoznačné jak napovídá výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda, kazdopadne melzer podal velmi dobry vykon, myslim ze by potrapil hocikoho. len sa trochu tymi kratasmi do.....:)sam som zvedavy ako to 1/4finale dopadne....akosi sa mi nechce verit, ze by sa dokazal este fedex priblizit svojej top forme aj ked zatial to vyzera v pohode....ale je to dost klamlive, nemal este supera co by ho preveril....az teraz sode
Reagovat
Matti
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
:)ale predpokladam ze aj ty by si rad finale fed-rafa :)
Reagovat
Matti
jj chci ať ho Rafa dá ve finále na všech grandslamech už chybí jen tenhle :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:) tak v pripade ze sa tam fed dostane vsadil by som na rafu, podla mna na neho h2h fed nema, nie tenisovo ale hlavou. ale viac by ma potesilo keby ho fed porazil a vyvratil moje slova
:)to sa tam ale musi najskor dostat
Reagovat
Matti
jj oba se tam musí dostat. A to nebude žádny med pro nikoho.
Reagovat
smazaný uživatel
ja si zase myslim ze rafa finale da lavou zadnou. tak ako ho vacsina nefavorizovala pred USO vedel som ze rafa ten tyzden zamaka ako nikdy a sleduj doteraz nestartil ani podanie...vaznejsi konkurenti z pavuka vypadli a podla mna s touto fazounou rafa da finale bez straty setu...v tom je jeho sila....dokaze sa neskutocne psychicky zomknut ked treba na velkych turnajoch.vid AO08,W10 a vlastne aj toto USO
Reagovat
Matti
ale jo souhlas. Ale jsou to ještě 3 zápasy do finále a menší zdravotní problém a je po nadějích. Nechci to zakřiknout.
Reagovat
smazaný uživatel
tak len to nie....ked vypadnut tak po boji ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Musíme si přiznat, že měl Rafa zatim lehkej los.
Reagovat
smazaný uživatel
ROBIN FEDERERA ROZSTRIEĽA AKO MALÉHO CHLAPCA SA SPAMÄTAJTE
Reagovat
smazaný uživatel
se prober zase prosimtě
Reagovat
smazaný uživatel
nepis to, co si prejes, sasku
Reagovat
D.A.N
Také se přidám k šakalůůůům come on Roger, nicméně bude to mit hodně těžké s Robinem ale já mu věřím že vyhraje lets go Roger.
Reagovat
steve79
No dneska měl Roger více práce než v minulých dnech. Melzer mě docela překpvail jak hrál ve druhém setu dobře. V příštím zápase čeká Fedexe Soderling, to bude muset přepnout Roger o level více. Očekávám tak tří hodinovou bitvu.
Reagovat
Frantz
COME ON ROBIN!
Reagovat
smazaný uživatel
Pridávam sa k tomu stádu šakalov... Aj keď ziskom 15GS som sa ponoril do tenisovej nirvany, u Feda nebude GS nikdy dosť. Ja celkom prajem aj Djokovi,ak nehrá proti Fedovi, ako "starne" je mi čoraz sympatickejší.
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce, Rogere, fandit budu jak stádo zuřivých šakalů! Ale s Robinem to nebude vůbec, ale vůbec jednoduché! Jinak celkem mě zklamal Mardy Fish, jsem teda čekal, že Djokera potrápí víc. A škoda Richarda Gasqueta, tomu taky moc fandím.
Reagovat
a.magerova
Souhlas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist