Federer vyhrál v pěti setech a je v 36. grandslamovém čtvrtfinále v řadě

2. 6. 2013, 20:33
Aktuality 77
Roger Federer už 9 let nebude chybět ve čtvrtfinále grandslamového turnaje. Dnes do něj postoupil po šestatřicáté v řadě, přestože s domácím Gillesem Simonem musel otáčet vývoj z 1-2 na sety. V dalším zápase Švýcara vyzve další Francouz Tsonga.
Roger Federer

Roger Federer si po prvních třech kolech, v nichž neztratil ani set, pochvaloval agresivitu a rychlost své hry. V podobném rytmu dnes vyrukoval i na Gillesa Simona, kterého smetl před 14 dny v Římě, a první set i díky spoustě soupeřových chyb vyhrál hladce 6-1.

Vypadalo to na rychlý zápas, jenže Simon se jen tak nevzdal. Od druhé sady začal mnohem méně chybovat, a když si Švýcar vybral za stavu 3-3 slabší chvilku a poprvé ztratil servis, domácí tenista šanci využil a vyrovnal.

A pro Federera bylo ještě hůř, neboť Simon hrál takřka bezchybně a švýcarský tenista navíc v jedné z výměn ošklivě upadl a zvrtnul si kotník. "Nezranil jsem se. Ale možná jsem trošku ztratil sebejistotu," řekl po zápase třetí hráč světa, který v prostřední části zápasu prohrál 10 z 13 gamů a prohrával 1-2 na sety.

Vítěz rekordních 17 grandslamů Federer ale nepanikařil a od čtvrtého setu byl zase lepším hráčem. Od stavu 2-2 díky agresivní hře a vítězným úderům získal sedm gamů po sobě a zápas tím rozhodl. V poslední hře měl ještě problémy utkání ukončit a čelil dvěma brejkbolům, komplikace však odvrátil a po třech hodinách hry zvítězil 6-1 4-6 2-6 6-2 6-3. 

Federer se tak jako čtvrtý tenista v historii mohl radovat z 900. vítězství na okruhu ATP v kariéře - více výher mají jen Jimmy Connors (1156), Ivan Lendl (1068) a Guillermo Vilas (940) - a zároveň z postupu do 36. grandslamového čtvrtfinále v řadě.

O postup do semifinále bude jednatřicetiletý Švýcar bojovat stejně jako v předchozích dvou kolech proti Francouzi. Stejně jako ve čtvrtfinále letošního Australian Open, kde vyhrál po boji v pěti setech, se utká s Jo-Wilfriedem Tsongou. Ten vyrovnal své pařížské maximum z loňské sezony, letos se navíc do čtvrtfinále dostal bez ztráty setu. Dnes v zápase 4. kola porazil třikrát 6-3 Srba Viktora Troického

Bez ztráty setu se do čtvrtfinále dostal stejně jako Tsonga také David Ferrer, který stejný kousek dokázal zopakovat dokonce druhý rok po sobě. Letos přitom ztratil pouhých 33 gamů v 9 setech, když dnes smetl 6-3 6-1 6-1 Jihoafričana Kevina Andersona, kterému oplatil porážku z Indian Wells.

Tommy RobredoRobredo už potřetí otočil z 0-2
O zopakování svého pařížského maxima z loňské sezony a
zároveň i nejlepšího grandslamového výsledku se utká s krajanem Tommym Robredem, který ve francouzské metropoli prokazuje nevídanou houževnatost. Po Nizozemci Igoru Sijslingovi a domácím Gaelu Monfilsovi totiž už potřetí za sebou dokázal otočit zápas z 0-2 na sety, dnes navíc s dalším Španělem Nicolásem Almagrem, musel obracet vývoj ve třetím, čtvrtém i pátém setu.

Bývalý pátý hráč světa Robredo přitom s Almagrem v pěti vzájemných zápasech uhrál jen jeden set a ani dnes to s ním za stavu 6-7 3-6 a 1-4 nevypadalo slavněji. Ovšem jednatřicetiletý Robredo se opět vzepjal, za stavu 3-4 odvrátil klíčový brejkbol a pěti vyhranými gamy v řadě odstartoval další obrat. Ve čtvrté sadě pak otočil z 2-4, v pátém dějství se dostal z manka 0-2 a mohl se radovat z již pátého postupu do čtvrtfinále Roland Garros. Dál ale ještě na žádném grandslamu nebyl.

Otočit zápas z 0-2 na sety se žádnému jinému muži na grandslamu v moderní tenisové historii nepovedlo. "Říkali mi, že jsem po Cochetovi od roku 1927 první, kdo dokázal třikrát za sebou otočit utkání ze stavu 0-2 na sety, ale důležitá je ta vyhra. O rekordu jsem nepřemýšlel, chtěl jsem si užít na kurtu sám sebe," řekl Robredo na tiskové konferenci.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN 2013 muži -
(Francie / Paříž, antuka, 21.017.000 eur)
nedělní výsledky (02. 06. 2013)

Dvouhra - osmifinále:
Federer (2-Švýc.) - Simon (15-Fr.) 6-1 4-6 2-6 6-2 6-3
Ferrer (4-Šp.) - Anderson (23-JAR) 6-3 6-1 6-1
Tsonga (6-Fr.) - Troicki (Srb.) 6-3 6-3 6-3
Robredo (32-Šp.) - Almagro (11-Šp.) 6-7(5) 3-6 6-4 6-4 6-4

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Hradecká/Čermák (ČR) - Hantuchová/Rojer (SR/Niz.) 7-6(5) 6-2
Raymondová/Soares (4-USA/Braz.) - Hlaváčková/Dlouhý (ČR) 6-2 4-6 14-12

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

77
Přidat komentář
Amputace
http://www.youtube.com/watch?v=c0BIo3O7MRk
Pro všechny Rogerovy fanoušky. Náhodou jsem na to narazil, neskutečné video.
Reagovat
smazaný uživatel
nahodou? ;-)
krasne video..
Reagovat
Amputace
Ano, náhodou, předtím jsem Blancharda neznal. Ale posvítím si na něj :)
http://www.youtube.com/watch?v=6fL5A5Au_aw
Reagovat
ptpc
Super video...
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutočné číslo. Neviem teraz čo je lepšie, či 23x semifinále v rade alebo 36x štvrťfinále. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mne sa páči 1GS za posledné tri roky.
Reagovat
Heather_Fedex
sam si chudak
Reagovat
smazaný uživatel
:)..Preboha ženská, neprežívaj to tak.

Tí čo s tebou sedia v rovnakom kancli musia mať s teba už vyrážku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já myslím, že nejlepších je 17 GS titulů, z nichž drtivá většina není z jednoho turnaje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
* z teba

Z jedného turnaja nie, z jedného obdobia áno. :)
Reagovat
Mayo
bodaj by mal Rafa z jedného turnaja aj 88 GS :)
Reagovat
Vojtiik
je to uzasne.. ale za me asi 23x SF a mozna jeste vice 16/17 GS ve finale, to je opravdu neskutecne...
a forhend ma problem, dela tady, jak ma vsechno v paži, jak se snaží být nad věci... ale jeho tendence komentovat všechno, co se alespoň vzdáleně týká RF, resp. snaha o shození v každém příspěvku (i když to má vypadat, že on je ten fpohodě a snazi se popichnout vsechny ostatni) jsou usmevne:)).. ale co, prezili jsme Olfesse i Barneyho, forehand nas nerozhodí :D
Reagovat
Padme
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že si trochu precitlivelý. Vlastne aj Heather má rovnaký problém, ste si podobní :)

rfever mi nahral na smeč, každá strana si povedala svoje suché štatistiky a môžeme sa venovať koncovke prvého setu Djokoviča, áno?..

P.S - Hlavne kľud a nohy v teple.
Reagovat
Vojtiik
ja si nemyslim, ze jsme si s heather podobni, ona te poslala do hajzlu, ja jsem jen konstatoval svuj nazor, o co se snazis, resp jak to vypada v mych ocich... nereaguju na petrikovu dceru, nereagoval jsem moc ani na Barneyho, olympiadu atd... většinou mi to nevadí, pac to ostatni prehlizi, neberou vazne, pac jejich vyjadřování bylo na mentální úrovni 14ti letých fracků, ale ty děláš něco podobného, co oni, jen sofistikovanějším způsobem a z tvojeho vyjadřování, že bys mohl mít přechodně všech 5 pohromadě, takže z tvých "úst" to sem tam rýpne.. :beer:
Reagovat
smazaný uživatel
My tu s Forehandom máme také doberačky, tak to neberte tak vážne :)

Forehand, vždy lepšie 1 ako 0 nie ?

Tiež mám pre teba jedno číslo - počet neantukových titulov za skoro 3 roky - 1. :)
Reagovat
Heather_Fedex
praskli mi nervy. myslim si, ze to byl i cil uvodneho prispevku forehanda: vyprovokovat co nejvic rf fanousku. tak za mne si muze dat carku ;)
Reagovat
Roger_Federer
to ani nejde počitat, slaba konkurence na tom turnaji :):).ktery mysliš.
Reagovat
Roger_Federer
Forehend je v pohode.. On se jen trapi, boji se, že Rafa už nestihne překonat tech 17 granslamu..že už nestihne 7x vyhrat Rg..
Ja se bojim, že kdyby se do konce kariery podařilo Rogerovi ješte jeden přidat, Forhend vstoupi do klaštera a do smrti bude muset hledat vnitřni mir..
Reagovat
Heather_Fedex
tak je to 2 z tech emotivnejsich tenisovych fanousku... a tak to ma byt! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
11, 17, či 18?..Nie je to jedno?..Ja mám o rozložení kvality úplne jasno a divák mal na porovnanie x príležitostí na to, aby si urobil názor sám ;)

Uznávam však, že ked odíde aj posledný z trojice Federer, Nadal, Djokovič, budem sa cítiť trochu tenisovo vykradnutý..Snád príde dalsia dobrá generácia, ale dnešní mladíci to nebudú..
Reagovat
smazaný uživatel
Nie nie je to jedno, to by som potom mohol povedať, že Murray je lepší ako Rafa, lebo veď 1, 6, 11 ... nie je to jedno ? Veru nie je :)

Kvalita hráča v skreslenom H2H sa veru neukáže ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom, aj blázni majú o podstate sveta jasno a neznamená, že majú pravdu :)))
Reagovat
carolyn
Ted mám zase já plán na finále, takže né že mi ho zhatíš ty i s těma tvejma srbama!!!! Jasný!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal x Tsonga! :-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
carolyn
To ne! ale nevyzradím nebo mi to někdo zhatí :-P
Reagovat
gigin
Jak tak znám ty tvé španělské "choutky", tak tipuju David x Rafa. Tak hodně štěstí :)) Já si jdu dál svou balkánskou cestou, necestou :)))

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=RUEyGBfciJs#t=55s
Reagovat
carolyn
můj plán je mnohem prokoumanější :-P doufám že vše klapne podle scénáře!
Reagovat
Mayo
vamos RAFAAAAAAAAAAAAA...dneska má 27 rokov :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jéééj Hola Mayo :D fákt? tak to je už velký chlapec :)) MI nějak nedošlo, že má teď 3., tak ještě aby to dneska ozdobil vítězstvím :))
Reagovat
a.magerova
http://www.majka57.cz/images/pranicka/narozeniny/vseobecna/narozeniny22.gif
Reagovat
Padme
:D On si zase při sfoukávání dortu bude přát, aby vyhrál.
Reagovat
carolyn
Feliz cumple Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Teda to byly nervy zase po dlouhé době :D Jak častěji zmiňují to, že se vyhýbá celou kariéru zraněním, tak doufám, že si to nevybere na zlomku své kariéry, to bych mu nepřála a byla by to škoda. To, co dneska předvedl Roger, to už jsem ho hodně dlouho neviděla takhle zahrát. Dobře běhal, padalo mu skoro všechno, u sítě byl excelentní, předvedl skvělé kousky a perfektní výměny a myslím si, že kdyby se nezranil, že by průběh utkání byl zase trošku jiný, Zřejmě se trošku lekl, vyhodilo ho to z rytmu a Simon vycítil šanci (ale to neubírám na jeho kvalitách) a pak se to vezlo. Tudíž nechápu, proč nevyužil medical timu, ale hlavně že vyhrál a čtvrtfinále s Tsongou bude určitě skvělá podívaná a bitva! :) Doufám, že nebudu lehce zklamaná jako včera Djoko s Dimitrovem ))
Reagovat
Denis92
ako som uz pisal nizsie-Roger sa nezranil..
"I didn't hurt myself [with the stumble]," said Federer. "But maybe I did lose that touch of confidence, and I was out of the match for a bit. I'm happy I found a way and was able to tidy up my play.
Reagovat
Denis92
ako som uz pisal nizsie-Roger sa nezranil..
"I didn't hurt myself [with the stumble]," said Federer. "But maybe I did lose that touch of confidence, and I was out of the match for a bit. I'm happy I found a way and was able to tidy up my play.
Reagovat
Willy_Wonka
Medical time si nevzal, protože mu nic nebylo. Sám to po zápase prohlásil. Zkrátka ho ten pád zřejmě psychicky trošku rozhodil a Simon byl ve druhém i třetím lepším hráčem. Dobře pro Fedexe, že se stačil ještě probrat a zápas otočit.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za vysvětlení, na streamu to pak přepnuli na ženské, tak jsem pozápasový rozhovor neslyšela a ještě jsem ee nepídila po tom, co řekl, ale jsem ráda, že je to OK a došlo mi, že je to natolik zkušený hráč, že pokud by cítil, že něco není v pořádku, pak by si MT vzal , ale jak sám řekl, určitě ho to rozhodilo, takže jsem z části pravdu měla:) a tohle ho může jenom posilnit a nakopnout do dalších bojů, s Tsongou ho určitě nic lehčího nečeká)
Reagovat
Willy_Wonka
S tímto losem by pro Rogera bylo cokoliv jiného než účast ve finále zřejmě neúspěchem. Osobně momentálně přeji Federerovi, Robredovi a Wawrinkovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tím , že vypadl Berďa, Gulbis i Monfils a nějaký Amík, tuším, co byli v jeho pavouku - typičtí ranaři, což z pochopitelných důvodů Roger nemá rád a jeho hře to moc nepřeje, ale souhlasím, že on sám musí mít za cíl v tomto lose dojít až do finále a já osobně bych si přála finále Roger a Djoko! :) Těšila jsem se i na semifinále Berďa versus Roger, tak snad příště) teď se budu těšit na případné semíčko Rafy s Djokem)
Reagovat
Mira17
podme Rogere do finale
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, uf, uf. Vypadnutí se Simonem bych mu teda nepřál. Odcházel jsem na začátku 4. setu, takže jsem rád, že mě čekala tahle příjemná zpráva. A teď šupky dupky do semifinále aspoň a s Ferrerem chci krásnou bitvu.
Reagovat
gigin
Když je ta neděla, "zástrčkový" den, tak tady máš :)))

http://www.q3.cz/images/94ro_rek.jpg
Reagovat
Padme
:D
Reagovat
a.magerova
No sice dík, ale tím si toho Viktora teda nevyžehlíš, to budeš muset ještě něco přidat :-P
Reagovat
gigin
http://www-thescore.s3.amazonaws.com/images/124049/original.gif?1370190151
Reagovat
a.magerova
No vidím snahu..... ale přesto si TO poznačím!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti to říkal, fandění Troskám se nevyplácí, zbytečná snaha.
Reagovat
a.magerova
Jakože neměla jsem fandit Troskám nebo s Troskou?!!!
Nějak sem tam v té češtině tápu :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
No přát největší Trosce všech trosek proti Tsongovi. Roger ho stejně zfoukne a dá si to s Davčou o finále.
Reagovat
smazaný uživatel
sfoukne*
Reagovat
Mayo
Tsonga vs Federer ... to bude parádny zápas...Jo nebude bez šance veru na RG on vie hrať dobre
Reagovat
smazaný uživatel
kde su vsetci co odpisuju Nadala,Roger prehral 2 sety s nevyraznym Simonom+som sa bal aby Gilles neznizil v poslednom sete na 4:5,a je ticho
Reagovat
Padme
Nikdo normální Nadala neodepisuje :)
Reagovat
smazaný uživatel
precitaj si niektore predchadzajuce prispevky
Reagovat
Padme
Já vím, že to tu lidé píší, ale podle mě nejsou ani trošku soudní. Spíš provokují :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kolikze to ma Roger viteznych granslamovych zapasu...Uz to bude k 200,ne?
Reagovat
Mayo
ľudia zajtra hrá Roger s Joom ? :O žiadna pauza ?
Reagovat
Padme
Zítra naštěstí neee. Tady je program na zítra: http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/schedule/schedule14.html
Reagovat
Mayo
sporstý esport.sk tam píše aj ten zápas...zato s ami to nezdalo, že by nemali pauzu...okej vďaka :)
Reagovat
Padme
jeho nožička? Proč si to nenechal ošetřit? :-/
Reagovat
a.magerova
No spíš prý to byla ručička (zápěstí).... ale doufám, že ne!!!
Reagovat
Padme
Ještě ručička? :-o Byla jsem na návštěvě, tak jsem to po 3.setu musela zabalit.
Reagovat
dappe
Ten moment úplně otočil zápas, naštěstí jen na dva sety :) Snad mu nic není.
Reagovat
a.magerova
No on si podvrtl nohu a spadl na ruku, takže všichni jsme mysleli, že noha, ale prý to klidně mohla být ruka podle těch úderů :-/
Reagovat
Padme
Aha... :-o To mě nenapadlo. Nechápala jsem, proč se nenechal ošetřit, když ho to tak sebralo. Ještě že to zvládl. Psychika je sviňa :-/
Reagovat
Willy_Wonka
Nemyslím si, že by ta úderová nejistota byla způsobená zraněním. Simon zkrátka vylezl z té jeho obranné ulity a byl ve druhém i třetím setu jednoznačně lepším hráčem na dvorci. Však většina Simonových bodů ve třetím setu byla díky vítězným míčům, ne kvůli nevynuceným chybám Federera. Ten určitě nebyl zranění, maximálně psychicky rozhozený. Pro Rogera jedině dobře, že se probral zavčas a stihl vývoj zápasu otočit ve svůj prospěch. Celkově dneska postoupil do ČF hráč, který si to za své výkony v předchozích kolech zasloužil určitě více, ale klidně mohl vyhrát i Simon a nikdo by nemohl říct ani popel.
Reagovat
Padme
Snad máš pravdu :)
Reagovat
Denis92
teraz som pozrel tlacovku..Roger povedal ze ten pad nemal ziadne zdravotne nasledky.Skor mozno ho to troska psychicky poznacilo a ubralo mu to z istoty.Ale takisto pochvalil Simona..
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
taffer
krása!
Reagovat
Fandina
gratulace. Držím palce dál a go go go!
Reagovat
Roger4EVER
Let´s go ROGER!
Reagovat
gigin
Já su spokojený. Všechno jde podle plánu...
Reagovat
UnrealTom
come on Roger!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist