Federer: Vztah s Mirkou mi hodně pomáhá

2. 9. 2010, 21:38
Rozhovory 9
Roger Federer vstoupil do dalšího ročníku US Open přesvědčivou výhrou nad Dabulem a pochvaloval si, jak se mu v New Yorku daří. V prvním pozápasovém rozhovoru se rozpovídal především o tom, jak mu prospívá vztah s manželkou Mirkou.
Profily hráčů
Roger Federer s manželkou

V nočních zápasech tu zůstáváte neporazitelný. Vyhrál jste všech 16 nočních zápasů, jaké je to hrát na US Open pod světly?
Myslím, že jsem měl dobrý začátek. Osvětlení je tu opravdu skvělé. Jsou stadiony, kde světla nejsou stejná, ale tady jsou bezvadná. Mám zkušenosti s hraním pod tlakem, kdy lidé ode mě hodně očekávají. Takže myslím, že tohle mohu využít ve svůj prospěch.

Rychlý kurt, výsledky a celkově to okolní prostředí mi pomáhá k lepší hře. Vždycky jsem miloval tady hrát. Nikdy jsem neměl špatný US Open. Nikdy jsem tu nebyl v prvním kole rozrušený. A dokázal jsem to znovu. Hrál jsem dnes skvěle a jsem rád, že jsem znovu dostal možnost hrát noční zápas.

Na konci druhého setu jste předvedl nádherný úder mezi nohami. Když jste míč odpálil, věděl jste, že to byl dobrý úder?
Měl jsem dobrý kontakt s míčem, perfektní rychlost a odpal. Jakmile jsem se otočil, byl už míč na druhé straně v rohu. Nevěděl jsem, jestli jsem se trefil do kurtu, ale diváci mi dali jasnou odpověď.

Manželství v tenise není považováno za zrovna velký přínos. Borg nebo McEnrou, když se oženili, okamžitě klesli z pozice světové jedničky.
Proto jsem čekal 10 let. (směje se)

Myslíte si, že tenisty může manželství rozptýlit z jejich soutěživosti?
To si nemyslím. Vezměte si fotbalisty, ti jsou ženatí a mají děti ještě dříve než tenisté. Řekl bych, že my tenisté se snažíme finančně zajistit, nikdy nejsme úplně "za vodou", protože zranění nás může potkat kdykoli. My nemáme pětileté smlouvy. A kdo se pak o nás bude starat?

Takže je to takové spíš žití ze dne na den. Jste mladý, 25 let, buď pracujete nebo studujete. Jenže tenisté nejsou stále na jednou místě jako třeba fotbalisté. Takže máte tendenci se ženit později a později.

Nemůžeme se ženit tak brzy. Pokud ano, tak pak v součtu neuvidíme různé lidi víc než půl roku. Je pak těžké udržovat rodinné vztahy.

Jsem šťastný za těch posledních sedm, osm let, protože jsem mohl být v podstatě každý den s Mirkou a to mi rozhodně velice pomohlo.

Cítím se být ženatý už dlouho. Ne jen od loňského roku.

A nemáte pocit, že váš soutěžní duch trochu slábne, teď když jste ženatý a máte děti?
Ne. Cítím stejnou zapálenost, stejnou dravost. Myslím, že by to mohlo mít trochu dopad na můj harmonogram, méně bych hrál a mělo by to vliv na můj trénink. Možná budu trénovat brzy ráno, abych se zase mohl vrátit.

Všechno to probíhá v pořádku. Mirka se o děti skvěle stará. I já s nimi trávím hodně času.

Upřímně, změna to byla opravdu příjemná. Jsem samozřejmě velice šťastný.

Vaše video na YouTube s trikem s jablkem je zavaleno pochybovačností.
Kritika?

Skeptičnost.
To je rozdíl.

Dost pochybností o tom, že by to bylo pravé.
Nejsou si jisti? Nemají odvahu to zkusit (směje se).

Jednu věc vám ale řeknu, střílet na centrálním dvorci před 22.000 lidmi je trochu těžší než pro reklamu na Gillette. To bylo trochu uvolněnější.

Ne, nemohu vám říci, zda je to skutečné či ne. Je to vhodné pro zamyšlení, debatu. Ale nechystám se vám na tuto otázku odpovědět.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hm, presne tak. Fed je šikovný chlapík. Hrá tenis, ako nikto, dobré zarába, má všetkých päť doma. Na jedného chlapa, je to dosť. Všetka česť. Problém pravosti nejakého reklamného triku môže štvať len nejakého "blbouna" s komplexom -900. Ak ich niekto "serie" tak je to to Fede. Vymyslieť reklamný trik, ktorý si pozrie 6 mil. ľudí, to musí nasr.. osoby aj s väčšou kapacitou mozgových buniek. Nie takých, ktorí sa vyskytujú v naších končinách .... klobása, jaternice, vepřo, knedlo,zelo a denne päť piv, alebo borovička. Hold, zväčša je to ich celoživotné dielo.
Reagovat
majjkaa
Rozumne a vtipne......:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo, proste nas Roger:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že si Barney našel kamaráda... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
důležitej jak zpátečka na tryskáči...
Reagovat
smazaný uživatel
ten trapos si mysli ze je to zahada ale kazdy de/bil vie ze to je o/j/e/b
Reagovat
smazaný uživatel
No, každej de/bil s číslem 546 a výš taky ví, že ve smlouvě je určitě klauzule o tom, že to každému lojzovi hned na potkání nevykváká, když na tom, že si Barnejové a jiní jojové udou hrát na důležitý, jak ten trik odhalili, a další se s nimi budou dohadovat, že to určitě trik není, je ta reklama postavená, že...
Reagovat
smazaný uživatel
namysleny pajaci obaja
Reagovat
smazaný uživatel
slabý slova, ale je to tak!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist