Federer zmešká začátek přípravy na US Open, odhlásil se z Montrealu

2. 8. 2013, 17:06
Aktuality 43
Roger Federer se odhlásil z turnaje Masters 1000 v Montrealu, kde měl příští týden zahájit přípravu na US Open. Švýcar si podle dává pauzu kvůli problémům se zády, které ho bolely už na posledních turnajích v Hamburku a ve Gstaadu.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer prožívá zřejmě nejhorší období své veleúspěšné kariéry. Ve Wimbledonu prohrál už ve druhém kole s Ukrajincem Sergejem Stachovským a po 36 grandslamech v řadě se nedostal alespoň do čtvrtfinále. Ve světovém žebříčku následoval po 10 letech pád 'až' na páté místo a jednatřicetiletý Švýcar se rozhodl po dlouhých 11 letech vyměnit raketu za novou s větší hlavou.

Aby si na nové náčiní zvykl, přihlásil se po devíti letech na červencové turnaje na antuce. Ale ani na nich v pozici nasazené jedničky úspěchy neslavil. V Hamburku prohrál podruhé za sebou se soupeřem druhé světové stovky, když v semifinále nestačil na Argentince Delbonise, a na domácí půdě ve Gstaadu nezvládl už svůj úvodní duel proti Němci Brandsovi. 

Federer pak přiznal, že se mu v posledních dnech vrátily bolesti zad: v Hamburku musel brát protizánětlivé prášky a do poslední chvíle pak zvažoval svůj start ve Švýcarsku.

Už příští týden měl Federer na turnaji Masters 1000 v Montrealu zahájit přípravu na US Open, z Rogers Cupu se však odhlásil, aby zranění zad doléčil. "Mou hlavní prioritou teď je dát do pořádku svá záda," oznámil basilejský rodák.

"Jsem zklamaný, že příští týden v Montrealu nebudu moct hrát. Je to skvělý turnaje s úžasnými fanoušky. Těším se, až tam zase někdy v budoucnu budu soutěžit," omluvil se sedmnáctinásobný grandslamový šampion. 

Federer na Rogers Cupu, který v letech 2004 a 2006 v Torontu dvakrát vyhrál, nestartoval ani před rokem a tak se nemusí obávat ztráty bodů. Nicméně mohl snížit ztrátu na čtvrtého Nadala, na kterého ztrácí téměř tisíc bodů. Podobný náskok má před šestým Berdychem.

Od 12. srpna by už Federer měl obhajovat titul v Cincinnati. Palčivou otázkou pro švýcarského tenistu vedle zdraví zůstává také rozhodnutí, zda na amerických betonech bude hrát s novou raketou s hlavou 98 palců, nebo se vrátí ke staré s hlavou 90 palců.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
smazaný uživatel
Grigor krásný outfit, chválím Uniqlo by se mělo učit!
Reagovat
J.M.
Tyhle žluté kombinace mi přijdou nejhorší ze všech. Vždycky když nějaký hráč vyfasuje žluté triko, říkám si - chudák, no tak snad to nějak do příštího turnaje vydrží.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to mám naopak, žlutou mám rád. Navíc v téhle kombinaci.
Reagovat
Sonja
Hodně chabé pokusy:-P
Reagovat
smazaný uživatel
Žádná provokace, konstatování faktu, že by Asiati měli vyměnit designéry, však je to něco katastrofálního. Totéž říkám i o "svém" Liverpoolu a jejich Warrioru, takže provokace není na místě :-))
Reagovat
Sonja
Však tomu stejně prd rozumíš...
Ale Liverpool má dresy otřesné, to souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
No rozhodně tomu rozumím více než designéři Uniqla nebo ST :-))

Jo, venkovni a třetí druhý rok po sobě nskutečný humus, domácí v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako fanouškovi Liverpoolu mi nevadí, jaké mají venkovní dresy. Ale vadí mi, když jsou až sedmí v lize...
Reagovat
smazaný uživatel
To mi vadí taky, ale ty dresy jsou úplný humáč, bych v tom nehrál, raděi bych vyběhl jen v trenkách a byl pro smích kvůli svému pupku, než hrát v tomhle :D
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, že ty dresy jsou ošklivé, ale pro mě je důležité, že aspoň doma jsou tradiční červené. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, domácí podruhé v řadě udělal Warrior pěkné, nechápu, co vymýšlí u těch venkovních a třetích.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezký zápas, jen tak dál. Grigor působí oproti předchozím nemastným výkonům jako ryba ve vodě. Skvělý pohyb, u všeho je včas, forehand hraje hodně podobně rogerovi, to obíhání mi ho nejvíce připomíná. Hraje ho rychle po odskoku, nebojí se zrychlit, přidat rotaci, prostě lahůdka. Tommy je hvězda, v jeho letech předvádět takové výkony je úžasné.

Konečně se vrátily americké rychlé povrchy, moje nejoblíbenější část sezony, na ně si o víkendu čas udělám. Los v Montrealu mne ale možná donutí jít spát později i v týdnu, vypadá to na skvělý turnaj. Ještě se vrátím k Washingtonu. Izzy taky potěšil, Bagdovi byl vyrovnaným soupeřem i ve výměnách, začíná tam sázet jeden forehand za druhým. Bagda moc nepoužíval ve výměnách slice, tím taky Johnovi pomohl. Doufám ve finále Delpo Izzy, těžké váhy proti sobě.
Reagovat
J.M.
Tak odehrány teprve dva gemy, a Grigor už zase s Tommym předvádí exhibici, skoro v každé výměně. To je opravdu hráč pro highlights. Škoda, že zatím pro nic jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
Izzy je bůůůh! Konečně ve své formě, finále na dosah.
Reagovat
Sonja
http://www.atpworldtour.com/share/event-draws.aspx?year=2013&eventid=421&draw=ms
Reagovat
Sonja
Novak v půlce s Nadalem, Murray s Ferrerem.
Možný QF:
Novak x Gasquet
Nadal x Wawrinka
Ferrer x Tomáš
Murray x Delpo
Reagovat
Sonja
vypadá to, že nás znova letos čeká Tomáš x Kevin:-D (i když ten musí projít přes Dolgopolova, což by mohlo bejt těžký)
Doufám, že Jerzyk projde až k zápasu s Nadalem:-)
A Murray x Grigor, Novak x Bernard by mohly bejt hodně pěkný zápasy 2.kola:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro nééé, snad bude unavený :D
Reagovat
smazaný uživatel
Andy to první kola pěkně schytal, Grigor, pak Ernestek, pak třeba Milošek, Tomášek a na závěr Rafánek :-))
Reagovat
J.M.
Odkaz nefunguje, nicméně tentokrát to as,i výjimečně, nejvíc odnesl Murray. Del Potra by ve čtvrtfinále teď asi nechtěl nikdo. A Grigor pokud postoupí do 2. kola, tak s Murraym může spoléhat snad jen na Andyho nerozehranost, když má Andy v 1. kole volno.
Reagovat
Sonja
Odkaz nefunguje?:-O Mně funguje, tak nevím...
Jinak o Andyho bych se nestrachovala, ve Wimbledonu měl taky "zlej los", ale okolnosti se poskládaly...tak třeba bude mít zas štěstí:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Andy to výjimečně schytal, bude muset máknout hned od začátku aspoň a bude prověřený. Celkově dost obtížný los, Del Potro ale může být unavený, kdo ví, co ta noha, i když vypadá v pohodě. Aspoň odplata za IW kdyžtak, v Montrealu odehráli dobré finále v roce 2009.
Reagovat
smazaný uživatel
A WTF do řiti, to už není možné. Tomic-Djokovič ve 2. kole. Chudák Bernie, by mě z toho jeblo, fakt.
Reagovat
J.M.
Tak záleží, jak definuješ "funguje". Technicky vzato funguje, jenom vede na stránku, kde se píše "The draw was not found." :-)

Ale Murray skutečně může být nerozehraný po přechodu z wimbledonského betonu na ten montrealský - podobně jako loni v Cincinnati, kde byl s Chardym herně dost mimo. V úvodních kolech mívá horší rozjezd, obzvlášť po takové pauze. Tak třeba ani k tomu Del Potrovi nemusí dojít.
Reagovat
Sonja
http://www.q3.cz/images/94draw.jpg :-P

Jinak Murrayho nerozehranost --> brzké vypadnutí- tomu fandím;-)))
Reagovat
J.M.
Ano, díky, to je lepší odkaz.

Ono je skutečně zajímavé, že spolu zase mají hrát ti samí. Hlavně 2. kolo, kde se zase rýsuje Berdych-Anderson, už je snad až k smíchu. Ale na Masters turnaje asi nejvíc ze všech turnajů kvůli velikosti pole a účasti první padesátky jezdí pořád dokola ta samá parta, tak se není moc čemu divit.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandi, fandi, nebo přijde ve finále další porážka :-)) Ale však ona přijde už s Berniem jako v Perthu :-)))
Reagovat
Sonja
Tak pokud bude hrát Novak ve finále tak otřesně jako v těch dvou, které proti Murraymu prohrál, porazí ho kdekdo;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aby hrál Tomáš s Andersonem, to už by fakt mělo bejt trestný :))
Reagovat
Mayo
už nech začne Montreal ... vamos RAFA
Reagovat
letityfanousek
Petra odvrátila 3 mečboly! Takový pěkný zápas a oni ho nedávají. Petro jeď!
Reagovat
Sonja
A Razzano dva...?
Navíc nemůžeš vědět, jestli to byl pěkný zápas, když ho šlo sledovat jen na číslech, ne?:-D Třeba to byl zápas "kdo udělá míň UE":-/
Reagovat
Vojtiik
Rekord v nepretrzitych startech na GS, pak půl roku pauzu, vypnout hlavu, snížit očekávání, sundat tlak ze sebe, hlavně nároky na sebe sama, sportovní psycholog nějaký a pak bude střílet jako za mlada
Reagovat
smazaný uživatel
ani min rok tam nebol taze nic sa mu neodpocita

ale ja sa strasne tesim na Rafu
Reagovat
J.M.
Sice se mu nic neodpočítá, ale hned nato obhajuje plných tisíc bodů v Cincinnati, což je v jeho současném stavu gigantický úkol. Proto je pro něj vynechání Montrealu problém, mohl si tu tisícovku rozložit do dvou turnajů (ale asi ani to by mu dnes nestačilo).
Reagovat
Frick
Všechny holky vyletěly ve ČF z dvouher :-( A to Siniaková i Krejčíková byly (mírnými) favoritkami...
Reagovat
J.M.
Začíná to vypadat už dost depresivně (o to zajímavější je, s jakým úsměvem to věčný optimista Roger bere). Ta záda už jej teď můžou chytnout kdykoli kdekoli. Kdo ví, jestli se dá do US Open do pořádku, a i kdyby dal, asi těžko bude ve formě, když nehraje zápasy a nemůže ani pořádně trénovat. K tomu ta raketa, která ho asi ještě víc rozhodila - i kdyby se vrátil ke staré, několik týdnů odehraných s novou můžou znamenat, že na starou si trochu odvykl a na novou ještě nezvykl. Ale podle článku bude hrát "na betonech", tak třeba dává přednost nějaké tajné soukromé přípravě, když se na betonech žádný profesionální turnaj nehraje.

Tomáš teď má velkou šanci dojít na své historické žebříčkové maximum.

Možná, že největší úspěch nakonec bude, pokud si Roger podrží aspoň ten poslední rekord, ty nepřetržité starty na grandslamu.

A tradiční poznámka pro autora článku - Stachovskij se opravdu nejmenuje Sergej. Rusové se jmenují Sergej. Stachovskij je Ukrajinec a jmenuje se Sergij (všimněte si prosím i anglického přepisu "Sergiy", ale hlavně si přečtěte originál v azbuce). Opravdu není dobré opisovat každou pitomost od ČTK jenom proto, že to napsala ČTK a trvat na tom na věčné časy jenom proto, že to tak jednou provždy napsala ČTK. ČTK má ve svých zprávách spousty chyb, blbostí z neznalosti (zejména co se týče tenisu), už dávno to není žádná autorita, od které všichni musí všechno stádně přebírat jako něco nezpochybnitelného.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro něj rozumný krok, raději záda nepokoušet a být fit na US Open. V Kanadě nehrál ani loni, takže o nic nepřijde, připraví se na Cincy.
Reagovat
steve79
A to jsem nedávno četl, že Roger bude hrát. Škoda, ale jestli se necítí tak je lepší nehrát.
Reagovat
smazaný uživatel
nuz, dalo sa to ocakavat...
Reagovat
Pe3k
Pro ostatní to je dobrá zpráva, protože kdyby hrál je o titulu předem rozhodnuto :)
Reagovat
letityfanousek
po jeho posledních výsledcích + zdravotní potíže to zní jako vtip.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto mu rozumím. Dneska mě chytly záda a to je bída. Bez legrace
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist