Federera nezastavil ani Murray, s Nadalem svede bitvu o finále

22. 1. 2014, 12:59
Aktuality 194
Letošní Australian Open se stane dějištěm dalšího ze soubojů mezi Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem. Federer si dnes poradil s Andym Murraym a po výhře 6-3 6-4 6-7 a 6-3 postoupil v Melbourne pojedenácté v řadě do semifinále, v němž se utká se světovou jedničkou.
Roger Federer (© Tennis Australia)

Roger Federer už sice přišel o několik úctyhodných sérií, tu australskou dnes ale prodloužil. Někdejší nejlepší tenista světa prošel v Melbourne od svého triumfu v roce 2004 pokaždé alespoň do semifinále a jeho dnešní výhra nad Andym Murraym znamená, že se na Australian Open dostal mezi nejlepší čtyřku pojedenácté za sebou.

Švýcarský tenista dnes stejně jako ve svých předchozích duelech začal soustředěně, soupeře při svém podání dlouho k ničemu nepustil a trestal slabší chvilky, které si Murray vybral. Ta první přišla za stavu 2-1 pro Federera, který svůj brejkbol využil a úvodní set poté dotáhl do vítězného konce.

Také následující sadu rozhodl jediný game. Federer hrál dál aktivněji a odměnou mu byl další brejk, tentokrát v páté hře. Ani tentokrát po zbytek setu nezaváhal a po hodině a dvaceti minutách vedl 2:0.

Rodák z Basileje byl jedním z hráčů, kteří do čtvrtfinále prošli bez ztráty setu, a dnes byl velmi blízko tomu, aby na rozdíl od Tomáše Berdycha a Rafaela Nadala vybojoval s čistým štítem i semifinále. V deváté hře třetího setu fantasticky doběhl krátký míč od Murrayho, kterého přesně přeloboval, a následné dvě nevynucené chyby z rakety britského tenisty znamenaly jeho vedení 5-4, jež mu stačilo jen potvrdit při svém podání.

Do té chvíle suverénní Federer ale závěr setu vůbec nezvládl. Murray mu po dvou hodinách konečně dokázal sebrat servis a vybojoval tie-break. V něm se Federer dostal jako první do vedení, které ve výměně za stavu 3-2 díky své skvělé obraně udržel, a za stavu 6-4 měl Švýcar první mečbol v zápasu. Výměnu, v níž šel míč čtyřiadvacetkrát přes síť, však pro sebe získal Murray, při dalším mečbolu poslal Federer forhend do autu, Murray poté umístil svůj forhend přesně na čáru a po proměněném setbolu se čtvrtý nasazený hráč udržel ve hře o postup.

"Andy tu situaci zvládl výborně, udržel míč ve hře a já to nedokázal ukončit. Nebylo to pak před čtvrtým setem snadné, ale pořád jsem věděl, že vedu," vrátil se krátce po utkání k nepovedené koncovce sady Federer.

Švýcar sice stále vedl, ale na rozdíl od prvních dvou setů se mu nedařilo proměňovat své šance. Ve čtvrté sadě si za stavu 1-0 vypracoval dokonce šest brejkbolů, trpělivý Murray ale nebezpečí pokaždé zažehnal a v gamu, který trval dvacet minut, si podání udržel. Další nepříjemnou chvilku mu čtyřnásobný vítěz Australian Open připravil za stavu 2-3 - Murray znovu prokázal pevné nervy -, ale rozhodujícím gamem byl až ten osmý. V něm se Federer dostal do vedení 40:0; jeho soupeř odvrátil i osmý a devátý brejkbol v setu, desátý už ale Federer po výborném returnu a úspěšném zásahu na síti konečně proměnil a stejně jako v předchozím setu byl za stavu 5-4 jediný game od postupu.

Murray se ani nyní nevzdal, po vynikajícím forhendu a úspěšném prohozu se chystal zápas znovu zdramatizovat, ovšem tentokrát z toho nic nebylo. Federer vyhrál další tři výměny, po třech hodinách a dvaceti minutách se dostal ke svému třetímu mečbolu a esem rozhodl o svém vítězství 6-3 6-4 6-7 a 6-3.

"Jsem na tom o dost líp než loni. Věřím si při pohybu, na kterém dneska všechno stojí," řekl v rozhovoru na kurtu Federer, který se o své první grandslamové finále od předloňského Wimbledonu utká s Rafaelem Nadalem, jenž předtím vydřel postup přes Bulhara Dimitrova.

Výsledky - Australian Open - muži (dotace 33 milionů australských dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (6-Švýc.). - Murray (4-Brit.) 6:3, 6:4, 6:7 (6:8), 6:3
Statistiky:
Úspěšnost prvního podání: 64-61 %
Esa: 10-9
Dvojchyby: 0-1
Vítězné údery: 54-41
Nevynucené chyby: 42-46
Brejkboly: 4/17 - 1/2
Vyhrané výměny: 147-121

Komentáře

194
Přidat komentář
Roger_Federer
kolik si pouzil nicku, aby si v te ankete zvysil Rafovu popularitu?;)
Reagovat
Roger_Federer
kolik si pouzil nicku, aby si v te ankete zvysil Rafovu popularitu?;)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer Nadala už nikdy neporazi,lebo na neho jednoducho nemá to si myslim a za tým si na 100percent stojim,ale 100percentne dnes fandim Wawrinkovi.Zasluzi si aby sa mu konecne podarilo finale GS a dufam,ze v nedelmom finale proti Nadalovi bude on.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tvoji jistotu bych chtěl mít;-)
Reagovat
Sonja
Ty seš fakt hodně zvláštní FFF:-D
Reagovat
smazaný uživatel
FFF?
Reagovat
ptpc
Nemáte niekto link na celý zápas Azarenková vs Radwanská? Ďakujem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejoblíbenější hráč: N.Djokovic,T.Berdych,G.Dimitrov,R.Nadal
Nejneoblíbenější hráč: Simon,Federer,Murray

Nejoblíbenější hráčka: M.Sharapova,A.Ivanovic,P.Kvitova,Li Na
Nejneoblíbenější hráčka: Azarenka,Cibulková,S.Williams
Reagovat
brixner
Moc hezké a zajímavé čtení, POKRAČUJTE !

Nechci se nějak opičit, ale mám také návrh na malou anketku, myslím, že téma zde ještě nebylo...Ale nechám to na později, třeba v pátek?
Reagovat
smazaný uživatel
oblíbení hráči:Juan Martín del Potro , Andy Murray, Alejandro Falla, Nadal, Tsonga
Oblíbené hráčky: Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Serena Williams, Aga, Na Li
Neoblíbení hráči: Djokovič
Neoblíbené hráčky: Azarenka
Reagovat
smazaný uživatel
falla?? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Falla. Co je na tom k smichu?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že potěšil svou velkou fanynku. Aspoň z něčeho teď může mít Lindsey radost... :)
https://twitter.com/lindseyvonn/status/425962095038201856
Reagovat
a.magerova
O důvod víc proč mu fandit ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lindsey ti schvaluju, tu mám taky rád. Loni jsem trpěl při tom jejím zranění, nedokážu si představit tu bolest. Ale snad se vrátí a ješět ji to posílí, i když přijde o OH. A vybere si snad lepšího chlapa než toho obšourníka :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačně. :) Pokud nevyhraje Tomáš, tak to přeju Rogerovi. Jenom škoda, že dneska nepostoupil Grigor. Tomu bych to přál úplně nejvíc. :)

Ale musím uznat, že i Rafa má pěkné fanynky (jestli se to dá takhle nazvat)... :)
http://www.youtube.com/watch?v=_3-GiVIE8gc
http://www.youtube.com/watch?v=lLqQeGCISJc
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem u toho brečel, když se jí to zranění stalo. :( Taky mě moc mrzí, že nebude na olympiádě, ale snad už si tu smůlu definitivně vybrala... Teď si pořídila pejska z útulku (jmenuje se Leo, srazilo ho auto a taky má něco s kolenem), tak aspoň z toho má určitě radost. :)
https://pbs.twimg.com/media/BdfLszUIcAEtDte.jpg
https://pbs.twimg.com/media/BeB3tjTIYAA1Hpx.jpg

No a pokud je šťastná s Tigerem, tak nevidím důvod, proč by si měla vybírat někoho jiného. Já "svým" holkám do vztahů nekecám. :)
Reagovat
Roger_Federer
postoupil po 11 za sebou do semifinale na povrchu kde je poslednich 10 let nejvetsi konkurence..
Reagovat
smazaný uživatel
oblíbený - NADAL
neoblíbený - DJOKOVIČ
Reagovat
smazaný uživatel
Nejoblíbenější hráč: Federer, Berdych, Štěpánek
Nejneoblíbenější hráč: Nadal

Nejoblíbenější hráčka: Záhlavová-Strýcová
Nejneoblíbenější hráčka: Azarenková, Schiavone
Reagovat
svetova.dvojka
oblíbený hráč nikdo
neoblíbený Berdych
oblíbená hráčka Martina Hingis
neoblíbená Sirín Wiliemsová
Reagovat
Nola
obľúbených hráčov mám veľmi veľa, každý, ktorého Nole, Delpo klepne je v tejto kolónke, v prípade prehry ich automaticky zaradím medzi neobľúbených :D :D :D baby až tak nesledujem, iba na GS, sympatické sú mi všetky, momentálne fandím Cibule, tak teraz asi ona
Reagovat
svetova.dvojka
Tentokrát bude Federer favoritem soudě podle průběhu turnaje, takhle smáznout Tsongu a Murrayho dva světové hráče to se jen tak nevidí, Nadal měl s Gríšou pořádný kus štěstí, pokud Nadal bude hrát stejně jako v 1/4, tak ho Fedex smázne. Samozřejmě Federera straší vzájemná bilance ( 10:22 ) a ty kopečky co hraje Nadal do nebohého Federerova jednoručného bekhendu..., ale Federer je skutečně jako vyměněný. Já to vidím na 70/30 pro Federera.
Reagovat
Mayo
to ako hral proti Dimitrovovi je jedno...proti Rogerovi to bude iný zápas a bude hrať lepšie o tom nepochybujem
Reagovat
brixner
Kéž bys měl pravdu ! Všichni víme, co je Rafa za buldoka, na druhou stranu je docela možné, že se Roger už začíná vyrovnávat s "traumatem Rafa", takže by mohl být hodně uvolněný a hrát s čistou hlavou. Já si prostě netroufnu tipnout, to tedy fakt ne ! Ale v rámci fans sympatií přeji Rogerovi...Titul! Tome, promiň !
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Fedex mě dneska ani nějak moc nepřekvapil věřil sem mu a Můra ještě není úplně rzehraný takže vítzství Fedexe není až takovým překvapením a ed Rogere na Rafu COME O Roger!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Furt tu řešíte zítřejší zápas Berdi s Wawrošem, já tipuju 3:0 na sety pro Berdu za hodku a půl :DDD né ted vážně myslim že to bude na čtyři sety možná na pět a kdybych si měl vsadit tak dám na Berdycha ale to je jen můj tip ale i bych mu to přál.
Reagovat
smazaný uživatel
Q. The women's tournament is so surprising now. Do you have any thoughts on it? Agnieszka Radwanska is...
ANDY MURRAY: I would like her to win, yeah. If I could pick someone to win, I would like her to win.

Taky bych ji to asi dopřál.
Reagovat
brixner
Já sním o finále Roger vs. Rafa !
Ale na US OPEN ! ! ! ! !
Reagovat
svetova.dvojka
ve Wimbledonu
Reagovat
brixner
Ale ne, to už tady bylo 3x:-)
V New Yorku spolu Roger a Rafa ještě nehráli, myslím, že by to přivítalo mnoho fanoušků!
Reagovat
nitrotaj
http://www.rafaholics.com/2014/01/ao-qtrfinal-press-conference-trasscript.html
Reagovat
smazaný uživatel
pro sirokou verejnost byl ve 1/4 favorit Ferrer,ale podle zkusenejsich fanousku a hlavne bookmakeru byl kurz na viteztvi Tomase 1:65 a na Davida pres 2...
Ted v semifinale naopak se zda byt favorit Tomas, ale opet klam, Stan je favorit, kurz je 1:70 na Stana a na Tomase pres 2...
Takze favorit rozhodne neni, coz mu muze i pomoct.
Budu drzet palce Tome :)
Reagovat
jb007
Upozorňuji přispěvatele, že na vláknu "10.den v Melbourne..." jsem vyhlásil anketu o nejoblíbenější a nejneoblíbenější hráče a hráčky. Můžete je napsat i sem, uzavírka ve čtvrtek v 9. Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Obľúbený hráč: Nadal
Neobľúbený hráč: Djokovič

Obľúbené hráčky: Serena, Li, Stosur
Neobľúbené hráčky: Azarenková, Cibulková
Reagovat
smazaný uživatel
nejoblibenjsi hrac: R. Stepanek, T. Berdych
nejneoblibeny hrac: N. Djokovic, Tipsarevic
nejoblibenejsi hracka: Li Na
nejneoblibenejsi hracka: Sharapova, S. Wiliams
Reagovat
PetaM
Nejoblíbenější hráč: Tomáš Berdych
Nejneoblíbenější hráč: Rafael Nadal

Nejoblíbenější hráčka: Petra Kvitová
Nejneoblíbenější hráčka: Pavlyuchenkova Anastasia/Kirilenko Maria
Reagovat
brixner
Oblíbený hráč:Federer, Berdych, Isner
Neoblíbený hráč:Djokovič, Tipsarevič

Oblíbená hráčka:Samantha Stosur, A.Petkovič,M.Bartoli
Neoblíbená hráčka:Šarapová, Azarenková,S.Errani
Reagovat
gedzitka
Nejoblíbenější hráč: Tomáš Berdych, David Ferrer, Roger Federer
Nejneoblíbenější hráč: Rafael Nadal

Nejoblíbenější hráčka: Petra Kvitová, Li Na
Nejneoblíbenější hráčka: Azarenková
Reagovat
smazaný uživatel
Nejoblíbenější hráč: Andy Murray, Roger Federer
Nejneoblíbenější hráč: Tomáš Berdych (a pojďte do mě!!:D)

Nejoblíbenější hráčka: Petra Kvitová, Aga Radwaňská, Sloane Stephens
Nejneoblíbenější hráčka: S. Stosur, Jankovic, Vinci
Reagovat
smazaný uživatel
Nejoblíbenější hráč: Federer, Wawrinka, Haas,
Nejneoblíbenější hráč: Fognini, Troicki, Nadal,

Nejoblíbenější hráčka: Ivanovic, Goerges, Lisicki
Nejneoblíbenější hráčka: Suarez-Navarro, Kanepi, Schiavonne,
Reagovat
Jan
Nejneoblíbenější hráč: Murray
Nejneoblíbenější hráčka: Kvitová

Nejoblíbenější hráčka: Ana Ivanovič :)
Nejoblíbenější hráč: nemám, je mi to jedno, fandím Berdychovi, protože je Čech, nemám problém ani s Djokovičem (ani s jinými, ale Djokovič, jak mi byl dříve trochu nesympatický, teď je mi sympatický, takže nakonec bych dal jako nejoblíbenějšího hráče jeho)
Reagovat
Tornes
nejoblíbenější hráči: Berdych, Federer, Hewitt
nejneoblíbenější hráč: Djokovič, Simon, Tipsarevič
nejoblíbenější hráčka: Radwanská, Šafářová
nejneoblíbenější hráčka: asi Errani
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já taky.. :D
Nejoblíbenější hráčka: Masha, Sloane,
Nejneoblíbenější hráčka: Sára, Vika, Dominika

Mužský tenis moc nesleduju, ale tak..
Nejoblíbenější hráč: Grigor, Nole, Tomáš
Nejneoblíbenější hráč: Rafa, Raonič, Karlovič
Reagovat
smazaný uživatel
Nejoblíbenější hráči: Murray, Nishikori, Monfils
Nejoblíbenější hráčky: Lisicki, Stephens, Vesnina

Neoblíbení hráči: Federer, Del Potro, Berdych
Neoblíbené hráčky: Wozniacki, Halep, Mattek-Sands
Reagovat
smazaný uživatel
najoblubenejsi hrac:Nadal,Soderling,Nalbandian,Edberg najoblubenejsia hracka:Henin,Clijsters,Davenport,Giorgi najneoblubenejsi hrac:Sampras,Becker,Gasquet najneoblubenejsia hracka:Hingis,
Reagovat
smazaný uživatel
Nejoblíbenější hráč: nadal ,federer,hewitt ,monfils
Nejneoblíbenější hráč: djokovic.Troicki, tipsarevic

Nejoblíbenější hráčka:kerber, flavie penetta, bethanie mattek sands,Barbora Záhlavová Strýcová ,lucia safarova,radwanska
Nejneoblíbenější azarenka
Reagovat
smazaný uživatel
nejoblíbenější hráči: Federer, Del Potro,
nejneoblíbenější hráč: Djokovič, Berdych,
nejoblíbenější hráčka: Hantuchová, Sharapova
nejneoblíbenější hráčka: Serena, Azarenka
Reagovat
smazaný uživatel
Najobľúbenejší hráči: Federer, Paire, Gulbis
Najobľúbenejšie hráčky: Stosur, Pennetta, Kirilenko

Najneobľúbenejší: Murray, Raonic, Nadal
Najneobľúbenejšie: Šarapova, Azarenka, Radwanska

:)
Reagovat
anajka
Obľúbení hráči: Federer,....,Wawrinka, Del Potro
Neobľúbení hráči: Murray,....Verdasco

Obľúbené hráčky: Serena, Kvitová, Cibulková
Neobľúbené hráčky: Azarenková, A. Radwanska
Reagovat
kada.tom
Nejoblíbenější: T. Berdych, R. Nadal, A. Murray
Nejneoblíbenější: R. Federer, N. Djokovič, D. Ferrer

Nejoblíbenější: V. Azarenka, P. Kvitová, N. Li
Nejbeoblíbenější: S. Lisicki, D. Cibulková, A. Ivanovic
Reagovat
Pe3k
nejoblíbenější hráči: Federer, Del Potro, Dimitrov, Štěpánek
nejneoblíbenější hráč: Nadal, Murray, Gasquet, Troicky,
nejoblíbenější hráčka: Ivanovicová, Azarenková, Kvitová, Li Na, Radvanská
nejneoblíbenější hráčka: Serena, Sarapovova,
Reagovat
Fandina
Nejoblíbenější hráči: Berdych, Štěpánek, Rosol
Nejoblíbenější hráčky: Kvitová, Šafářová, Zakopalová

Neoblíbené nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
oblíbený hráč: Federer, Berdych
neoblíbený: Nadal, Ferrer

oblíbená: Ivanovič
neoblibený: Azarenka
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je tvuj oblibenec Djokovic, tak to prepinam na anglicky komentar :))))
Ne delam si srandu, jen by me(nas) to zajimalo :)
Reagovat
gigin
Basa je fan Rožérka.
Reagovat
Basa
Nemůžu - pak byste psali, že jsem zaujatej:) Miluju Julču a jak se teď připravuju na SF žen, tak mé srdce puká u Geeenie:)
Reagovat
nitrotaj
nejoblíbenější hráči: Nadal, Del Potro, Monfils, Djokovic
nejneoblíbenější hráč: Gasquet, Raonic, Chardy
nejoblíbenější hráčka: Serena, Li Na, Schiavone
nejneoblíbenější hráčka: Azarenka, Vinci, ex Bartoli
Reagovat
gigin
Julku nech na pokoji :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak oblibence muzes napsat. Horsi je pak nedavat emoce najevo. No nic. Myslim, ze si prejes finale Tomas vs Roger s ceskym viteztvim :))))
Co se tyce holek tak vim, ze Li Na neni tvoje favoritka, tak si priprav na dnesek kapesniky :))
P.S. nerad splham, ale ted si to neodpostim. Pokud nekomentujes ty, nebo Šíma, tak přepínám na anglický komentář.
Reagovat
Dennis
Nejoblíbenější hráč: Federer, Del Potro
Nejneoblíbenější hráč: Raonič, Gulbis

Nejoblíbenější hráčka: Lisicki, Dementěva
Nejneoblíbenější hráčka: S. Williams, Azarenka
Reagovat
pepin
Pro jasně Tomáš a Roger
Ne Tipsarevič

Pro Petra a Očička
Ne tak tam je to nad slunce jasné - maarfuša a vika
Reagovat
Basa
Moc nevíš, Li Na mám nesmírně rád, tipuju jí už týden na vítězku celého turnaje, s Genie by to mělo být 2/0. Na muže nereaguji:)))Ale jasná No.1 Roger, pro tenisovou genialitu.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem strilel od boku jestli to je pravda :)) No tak tim lepe. Kdy ze bude anketa o nejoblibenejsiho komentatora??
Jinak to ze prepinam na anglicky komentar nesouvisi ani az tak se spatnym komentovanim, ale ze se snazim ucit Aj, specialne kdyz jsou rozhovory s Matsem...
Good nut

Good nut
Reagovat
smazaný uživatel
Nejoblíbenější hráčky: Maria Sharapova, Ana Ivanovic, Victoria Azarenka, Caroline Wozniacki, Kristina Mladenovic, Donna Vekic, Monica Puig, Kateřina Siniaková

Nejneoblíbenější hráčky: Schiavone, Strýcová, Niculescu

U chlapů je mi to jedno, ale když jinak nedáte... :)

Nejoblíbenější hráči: Novak Djokovic, Grigor Dimitrov
Oba z jistých důvodů... :)

Nejneoblíbenější hráč: Gulbis
Nemám totiž rád, když si člověk neváží svého talentu (a taky chci poškádlit gigina :D).
Reagovat
brixner
Myslel jsem, že anketka se týká jen a pouze aktivně hrajících ! !
Četl jsem zde i jména bývalých hráček a hráčů, to by, tedy alespoň moje odpověď, zněla dost odlišně !
+ Connors, Edberg, Agassi, Pierce, Graf, Dementieva, Henin...
- Becker, Clerk, A. Sanchez...
Jen pro pořádek :-)
Reagovat
ptpc
Najoblúbenejší hráč: Federer, Wawrinka, Del Potro
Najneoblúbenejší hráč: Nadal, Berdych, Murray

Najoblúbenejšia hráčka: Hantuchová, Šarapová, Siniaková
Najneoblúbenejšia hráčka: Cibulková, Errani, Vinci
Reagovat
kranyz
oblíbený: Berdych, Štěpánek, Tsonga
neoblíbený: GGL, Davyděnko, Volandri
oblíbený: Kvitová, Šafářová, S.Williams
neoblíbený: Rodionova, Azarenka, Sharapova
Reagovat
Sonja
Tomáš by měl chytnout tuhle šanci za pačesy. Nemohl si přát lepší výsledek, než postup Stana po dlouhý pětisetový bitvě. Nejen že bude Stan vyčerpaný fyzicky, ale je dost možný, že po vyřazení favorita bude hůř hledat i mentální síly na další výhru. Blbý je, že kdokoliv z tohohle semifinále postoupí do finále, bude to zřejmě maximum. Rafa ani Federer je k titulu nepustí. Je sice fakt, že třeba Tomáš umí Federera porazit, ale ve finále by ho podle mě zradily nervy.
No nic, tohle semifinále každopádně (narozdíl od toho pátečního-bohužel:-( ) uvidím...tak jsem zvědavá.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím a fandím zítra Tomovi :) Finále zatím nemá cenu moc řešit, ale myslím že tam nebude Rafa :)
Reagovat
tommr
mě teda Wawrinka nepřipadal ani trochu unavenej, ale možná že se mi to jenom zdálo. Každopádně ten den volna mezi čtvrtfinále a semifinále by mu měl stačit na regeneraci sil. Fyzická kondice podle mě jejich zápas nerozhodne ...
A psychicky bude mít Wawrinka zcela jistě obrovskou výhodu - dokázal konečně porazit Djokovice a s Tomášem má v poslední době velice dobrou bilanci a bude si na něho proto věřit ...
Reagovat
dappe
Federer hrál dneska znovu výborně, stejně jako celý turnaj a nic na tom nemění ani nezvládnutá koncovka 3.setu. V zápase byl výrazně lepší a měl vyhrát 3:0, ale nevadí. Pokud má natrénováno, tak by ta hodinka navíc být problém neměla a naopak pozitivní může být, že si vyzkoušel alespoň trochu těžší chvilku na turnaji. Zvládl to s přehledem.

V semifinále to samozřejmě bude těžké, ale Nadal tady nehraje dobře a věřím, že to tentokrát vyjde. Trochu se bojím toho, že Federer nezahraje dobrý zápas a Nadal zničehonic zase vyroste, ale nepředpokládám, že se to stane. Myslím si, že ten zápas má Federer na své raketě a zvládne to.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger vyhrál na Grand slamu první zápas proti hráči z velké čtyřky od Wimbledonu 2012, no co to tak může znamenat? :)
Reagovat
Sonja
Že hrál pěknou tužku možná.
:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Druhé QF som si nahrával, práve som dopozeral druhý set a po jeho skončení som si už pozrel výsledok..

Roger hral jak za starých časov, vždy som tvrdil, že ešte jeden GS može pridať, no nikdy som nezabudol dodať, že len v prípade, že sa vyhne Nolemu s Rafou..Rafovi sa nakoniec nevyhne..Ten hrá však zrejme aj vďaka pľuzgieru veľkosti dlane tak, ako hrá..Posledné dva zápasy boli z jeho strany vydreté, vyhraté aj s velkou dávkou šťastia..Ak bude hrať v SF podobne, psychická výhoda mu bude "prd" platná, keďže na jej uplatnenie potrebuje aspoň štandardnú kvalitu..

Roger vyhral s Rafom na GS naposledy v roku 2007..Pravdepodobnosť je sviňa a nebude s Rafom vždy prehrávať..Už len kvoli budúcim historickým análom by mal zaknihovať aspoň jedno velké víťazstvo..V piatok má na to aj vďaka okolnostiam fantastické
predpoklady..
Reagovat
Jan
Zní to celkem dobře, co říkáš, ale dopadnout to může všelijak, tak uvidíme. V druhém SF to víc asi nahrává Wawrinkovi, vzhledem k jeho bilanci s Tomem v poslední době, ale i tady to může dopadnout všelijak.
Reagovat
spaniel
Nejvetsi komedianti. Vždy plno kecu jak už Fed neporazí nikdy Nadala, jak je odepsany atd a hle, Fed zahraje 2 dobre zápasy, Nadal má puchyr a už vsichni otaci o 180. Priposranci :) A pak, až Nadal vyhraje, tak zpet ke starým kecum.
Reagovat
J.M.
Nejde jen o puchýř. Podle Nadala velkou roli hrálo to, že hrál dva zápasy po sobě ve dne. Ty podmínky jsou opravdu výrazně jiné. Víc to lítá a hlavně byl poslední dny přes den vítr. S tím větrem má Rafa viditelné potíže. Předtím v noci hrál mnohem líp a sám Rafa věří, že v nočním semifinále už bude hrát zase dobře. Navíc Roger už s Murraym zase ukázal, že ani nejde o to, jestli hraje jako za starých časů, pokud to tempo nedokáže udržet celý zápas. A to už ani teď v čase jakéhosi znovuzrození nedokáže. Po dvou setech přichází útlum, to předvádí prakticky v každém kole. A právě proti Nadalovi na tohle často doplácí. Typický případ bylo AO 2012, kdy na něho vlítl, ale pak v průběhu zápasu odpadl. To je velmi častý scénář jejich zápasů. Rogerův bleskový, riskantní tenis je prostě náchylný na drobný úbytek fyzických i psychických sil.

Čili mám velké pochybnosti o tom, jestli Rogerova forma a Rafova neforma budou hrát zásadní roli - Rafovi stačí, aby se v jeden důležitý moment chytl, a je po zápase. Nicméně určitě má Roger o něco větší šanci než v řadě předchozích zápasů. Tentokrát by porážka určitě mrzela víc.
Reagovat
vibbi
RANKING SCENARIOS POST AUSTRALIAN OPEN -

The semifinal line-up is
Federer v/s Nadal and Berdych v/s Wawrinka.

IF
A. FINAL - NADAL V/S WAWRINKA, WINNER NADAL

1. Nadal (15,130)
2. Djokovic (10,620)
3. del Potro (5,370)
4. Ferrer (5,180)
5. Wawrinka (4,910)
6. Murray (4,720)
7. Berdych (4,540)
8. Federer (4,355)

B. FINAL - FEDERER V/S WAWRINKA, WINNER FEDERER

1. Nadal (13,850)
2. Djokovic (10,620)
3. Federer (5,635)
4. del Potro (5,370)
5. Ferrer (5,180)
6. Wawrinka (4,910)
7. Murray (4,720)
8. Berdych (4,540)

C. FINAL - NADAL V/S BERDYCH, WINNER NADAL

1. Nadal (15,130)
2. Djokovic (10,620)
3. del Potro (5,370)
4. Ferrer (5,180)
5. Berdych (5,020)
6. Murray (4,720)
7. Wawrinka (4,430)
8. Federer (4,355)

D. FINAL - FEDERER V/S BERDYCH, WINNER FEDERER

1. Nadal (13,850)
2. Djokovic (10,620)
3. Federer (5,635)
4. del Potro (5,370)
5. Ferrer (5,180)
6. Berdych (5,020)
7. Murray (4,720)
8. Wawrinka (4,430)

E. FINAL - NADAL V/S WAWRINKA, WINNER WAWRINKA

1. Nadal (14,330)
2. Djokovic (10,620)
3. Wawrinka (5,710)
4. del Potro (5,370)
5. Ferrer (5,180)
6. Murray (4,720)
7. Berdych (4,540)
8. Federer (4,355)

F. FINAL - FEDERER V/S WAWRINKA, WINNER WAWRINKA

1. Nadal (13,850)
2. Djokovic (10,620)
3. Wawrinka (5,710)
4. del Potro (5,370)
5. Ferrer (5,180)
6. Federer (4,835)
7. Murray (4,720)
8. Berdych (4,540)

G. FINAL - NADAL V/S BERDYCH, WINNER BERDYCH

1. Nadal (14,330)
2. Djokovic (10,620)
3. Berdych (5,820)
4. del Potro (5,370)
5. Ferrer (5,180)
6. Murray (4,720)
7. Wawrinka (4,430)
8. Federer (4,355)

H. FINAL - FEDERER V/S BERDYCH, WINNER BERDYCH

1. Nadal (13,850)
2. Djokovic (10,620)
3. Berdych (5,820)
4. del Potro (5,370)
5. Ferrer (5,180)
6. Federer (4,835)
7. Murray (4,720)
8. Wawrinka (4,430)
Reagovat
vibbi
TAKEAWAYS -

1. If Nadal wins, his lead will increase to a ridiculous 4510 points, virtually sealing the #1 ranking for the major portion of the year.
2. Andy Murray will fall to #6 no matter what, and will fall to #7 if Federer reaches the final.
3. del Potro is guaranteed to match his career-high #4 ranking, and will reach the Top 3 if Nadal or Federer wins the title (ironic considering he lost so early!)
4. If Wawrinka or Berdych win the title, they will reach a career-high #3 ranking.
5. If Federer wins, he will go up to #3. If he loses in the final, he will stay put at #6. If he loses in the semi, he will drop to an ugly #8 (again, ironic, considering how well he has been playing this week).
6. Even if Nadal loses to Federer, his lead over Djokovic will be a sizeable 3230 points.
7. Ferrer will remain in the Top 5 no matter what.
8. Wawrinka will go up to #5 if he loses to Nadal in the final, but #6 if he loses to Federer. He will also go up to #7 if Nadal beats Berdych in the final, but stay put at #8 if Federer wins against Berdych. Similarly for Berdych, if Federer progresses more than him, his ranking will climb one spot less than it would have otherwise.
9. Raonic is knocking on the Top 10 again, only 25 points behind Tsonga.

-Chinmay
Reagovat
tommr
zajímavej rozbor, ale je tam pár malejch chybiček:
u bodu 3 - pokud Federer získá titul bude třetí on a ne Del Potro
u bodu 9 - Raonic ztrácí na Tsongu 115 bodů
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr me nebezpecne dycha na zada, ale snad uz tu petku udrzim :)))
Reagovat
tommr
mezi 4.-9. místem je to pěkně našlapaný a pořadí se tam může ještě pořádně promíchat ... :)
Naproti tomu o vítězi už nemůže bejt pochyb - Denis92 (FedererStars) má tak velkej náskok, že už o něj nemůže přijít snad ani teoreticky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja podelal jedno tipovani, tipoval jsem Davida proti Tomasovi, pritom jsem myslel, ze tam ma Tomase, asi jsem se uklikl :((
Jinak AU hraju asi naposled pod CZ vlajkou, v kvetnu se stehuji do asie, velka zmena v men zivote. Pozdeji se uvidi, bud zustanem v asii, nebo pujdem do londyna.
Reagovat
Jiri
Jsem velmi rad, ze se do SF dostali hraci predevsim s ofenzivnim pojetim hry, takze finale v jakekolik podobe predpoklada atraktivni zapas a ne takovy "prusvih" jako loni (se vsi uctou k Andymu s Nolem), kteri si lepsi finale nechali na WIM. Prekvapive nejmene aktivni mi prijde Rafa, ale ten uz tolikrat dokazal predcit me ocekavani, ze je pro me stale nejvetsim favoritem na titul.
Reagovat
carolyn
Tak když už tady mluvíte o finále AO, pokud se podaří vyřadit Tomáše, je mi pak úplně jdno kdo z nich to celé vyhraje. Ale myslím si, že at se do finále dostane Wáwra nebo Tomáš, podle mě to finále nedotáhnou, takže vítěz bude někdo z R R
Reagovat
carolyn
kam ty na ty fotky chodíš, vždy přijdeš s nějakou moc pěknou, zajímavou

tohle je teda extra třída:
http://s7.postimg.org/5ekhh9v57/2014_australian_open_day_10_20140122_071728_095.jpg
Reagovat
Sonja
Moc pěknou říkáš:-DD
No jo, já jsem všude:-)
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě gratulace Fedexovi, postoupil do svého jedenáctého semifinále na AO v řadě.
Teď k jeho zápasu s Rafanem - jsem toho názoru, že by měl vyhrát Fedex, aby jejich soupeření mělo opět grády. Fafanovy triumfy nad Fedexem v roce 2013 tuto rivalitu oslabily, tj. už to není to co dřív.
Navíc se Fedexovi otevřela možnost pomstít se za AO 2009 a 2012.
Reagovat
smazaný uživatel
k fenomenálnínu finále Tomáš berdych vs Roger Federer?
Reagovat
steve79
Videl jsem nadalovi puchyre a musi to pekne bolet. Favoritem je nadal, ale verim, ze by ho mohl federer po dlouhe dobe porazit na tri sety.
Reagovat
smazaný uživatel
A zvládli jsme to, zvládli...cháá! :D Jinak, vidím, že se tady dnes řeší zdejší fanouškovské kluby, takže můžu ubezpečit všechny, že stále zůstávám příznivcem organizace Federer Fanatic Fans!! A do boje vyrazíme znovu už v pátek, tak se těšme!
Reagovat
a.magerova
Je organizace, kde pokud se jednou dostaneš, nemáš důvod nezůstat :-)))

Takže v pátek ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Ale clenstvi si musis zaslouzit..Je potreba tady chodit a diskutovat..s odpurci a hatery.:)
Reagovat
smazaný uživatel
To byl Murray takovej tragéd, nebo chlupáč s Rolexama lucker až na půdu??
Reagovat
a.magerova
Už jsem začala být nervózní, že si mě tolik měsíců nevšímáš ;-)
Tak samozřejmě, že TO Andy Rogerovi pustil, jinak by to ani nemohlo být :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a.magerova: Moje řeč, ty naše předsedkyně! :-)))

Roger_Federer: No jo, já poslední půlrok neměl moc času, navíc v prosinci jsem totálně předělával komp a smazala se mi všechna hesla, asi zázrakem jsem nahodil svůj roky starý účet. :D

Barney: nazdar, ty debílku, ty můj starý soku...:-) Už jsi aspoň na střední?
Reagovat
carolyn
vy jste teda partička :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hledali jsme se, až jsme se našli - vždy a jedině FFF! :-))
Reagovat
carolyn
koukám a v čele s legendárním Barnym, který na Rogera tady nedá roky dopustit :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Nostalgie jako prase, viď. :DD To bude ještě zajímavý závěr AO, teda pokud už má Bárník uzavřené známky.
Reagovat
carolyn
Už tady chybí pár jedinců a můžeme to rozjet ve velkém stylu.

PS: podle mě už má i vylepený plakát nad postelí. Ted už stačí jen pořádně fandit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To, myslím, nebude větší problém, my od FFF jsme docela dobře organizovaná hools banda a Nadalovci taky chodí, takže to tady za chvíli můžem rozjet jako za starých časů. :-)))
Reagovat
Vojtiik
4/17 je hroziva statistika na BP.. takovou mel i proti nadalovi na AO09 a stalo ho to titul, tak jsem rad ze to urval:)
Reagovat
Denis92
Viete si predstavit svajciarske finale? To by bolo nadherne..sice obaja svajciari su povazovani za outsiderov ale mozne je vsetko..Urcite by to bolo velmi zaujimave aj pre Severina Luthiho.
Reagovat
Denis92
musim sa trocha upravit..Stanove sance su proti Berdychovi predsalen vacsie
Reagovat
PetaM
Jen jeden Švýcar je favoritem. Bylo by zajímavé, kdyby vyhráli ti, co za favority považováni nejsou ... :)
Reagovat
Sonja
...a kdyby Stan překonal svůj komplex z Federera zrovna ve finále GS a získal titul. Pohádka:-)
Reagovat
Fandina
Berda není favoritem, ale já si moc přeji, aby vyhrál. A Roger také není favoritem a také si přeji aby vyhrál. Bylo by to pro mě super finále. Sním o něm každý turnaj. Teď je to blízko!!!
Reagovat
Jan
Také by se mi líbilo finále Berdych - Federer. S Nadalem by Tomáš hrál kdoví jak, na Rogera umí a s Nadalem už jedno finále GS hrál ...
Reagovat
Alois_Mlok
Federer si v koncovce 3. setu uvědomil, že by musel hrát SF s Nadalem a rázem ho přešla chuť na výhru. Nakonec sice utrpěl vítězství, ale při pomyšlení na další zápas mu zřejmě už teď bublá ve střevech...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to dosť možné, ten zápas mal vyhrať v 3 setoch. Nadal síce má nejaké "puchýře", ale väčšinou je to on, kto spôsobí Federerovi puchýř na mozgu :)
Reagovat
steve79
Videl jsem set a pul a koukam, ze to roger mohl rozhoudnout ve trech setech. Ve ctvrtem setu co mel breakballu...
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným čtvrtfinále na AO.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč na AO postoupil do semifinále a může ještě získat další body (až 1280 bodů za titul):

1. Nadal 13850 (+9310) *
2. Djokovic 10620 (+6080)
3. Del Potro 5370 (+830)
4. Ferrer 5280 (+740)
5. Murray 4720 (+180)
----------------------------------
6. Berdych 4540 *
----------------------------------
7. Wawrinka 4430 (-110) *
8. Federer 4355 (-185) *
9. Gasquet 3050 (-1490)
10. Tsonga 2885 (-1655)
11. Raonic 2770 (-1770)
12. Haas 2435 (-2105)
13. Isner 2320 (-2220)
14. Youzhny 2145 (-2395)
15. Fognini 2100 (-2440)
16. Robredo 1980 (-2560)
17. Almagro 1930 (-2610)
18. Nishikori 1915 (-2625)
19. Dimitrov 1810 (-2730)
20. Simon 1700 (-2840)
...

Tomáš Berdych se zatím v průběžným žebříčku posunul na šestý místo o který svede přímej souboj v zítřejším semifinále s Wawrinkou. Vítěz tohoto zápasu navíc předstihne i Murrayho a posune se tak na pátý místo ...

Nadal si výrazně upevnil první místo o který se nebude muset strachovat až do začátku antukový sezóny ...
Del Potro se i přes nečekaný vyřazení ve druhým kole posunul v průběžným žebříčku na třetí místo a udrží si ho pokud titul získá Nadal. Pokud AO vyhraje Federer, Berdych nebo Wawrinka bude na třetím místě vítěz AO ...
Murray se propad na pátý místo a ještě si minimálně o jednu příčku pohorší ...
Federer, kterej se průběžně propad na osmý místo se ještě může v případě zisku titulu posunout až na třetí místo ...
Do první dvacítky se poprvé v kariéře dostal Dimitrov ...

Za zmínku stojí i to, že mezi první osmičkou a ?zbytkem světa? se začíná rýsovat slušná propast ...
Reagovat
Rafaeoli25
Myslim, že Rafa se o první místo nebude muset bát min.do srpna, pokud vyhraje AO, i kdyby měl tentokrát antuku slabší :)
Reagovat
PetaM
No, ta ztráta od 9. místa níže je celkem velká. Věřím, že ještě možná Tsonga zasáhne, ale jinak velké riziko pro Top 8 nevidím :D Možná někdo mladší, třeba Grigor :)
Reagovat
tommr
časem se jistě někdo najde, ale momentálně je ta první osmička o dost vepředu. Tsonga mě na AO moc nepřesvědčil ... :)
Reagovat
Fandina
Tak to jsou hezké vyhlídky pro Berdu. Páté nebo třetí místo. Nádhera. A moc přeji finále Berda Roger. To by bylo super!
Reagovat
brixner
Nic ve zlém, ale to, co píšeš, tu objektivitu trošku popírá. Všichni, kdož sledují tenis, tak ví přibližně toto:
1.Tenis je velice nevyzpytatelný v tom, že zápasy dokáže měnit pár míčů
2.Berdych má momentálně dobrou formu a tu potvrzuje
3.Myslím, že i Berdych tzv. zraje a to nejen herně,ale i mentálně
4.Bylo už spoustu případů, kdy hráč na turnaji chytil životní formu a
nezastavil ho nikdo
5.Tohle všechno když se sečte, vychází mi z toho jediné: Tomáš Berdych
už má na to, aby vyhrál grandslamový turnaj! Ne, netvrdím, že je bude
vyhrávat pravidelně, jako Roger nebo Rafa, ale na vítězství už zkrátka
potenciál má! Nabízí se otázka, proč ne právě letos v Melbourne!

I já mám pár svých favoritů, jek mezi ženami, tak i muži a jsem rád, když vítězí. Ale Tomáš je už pár let náš nejlepší hráč, reprezentant, bojovník a pokud přichází nějaké jeho zlepšování, na stromě to nenašel, ale poctivě si to odpracoval! Takže lidi, to velké vítězství mu už sakra přejme! Brix
Reagovat
Jan
Souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger a teraz hor sa na vecne zachmureneho spaniela s pokrutenymi ustockami :)
Reagovat
Stan_Borowitz
bych neřešil, ani Roger ho podle mne neřeší. Mimo antuku mají H2H v podstatě vyrovnané, akorát si Roger pokazil skóre v tom nešťastném loňském roce. A na antuce se v pátek snad hrát nebude :-)
Reagovat
Sonja
"na antuce se v pátek snad hrát nebude"
Podle toho, kdo vyhraje.
Reagovat
Rafaeoli25
Jediným otazníkem je zdá se ten puchýř, kvůli nemuž zřejmě zkazil nemálo úderů už s Nišikorim, s Monfilsem ještě ovázanou dlaň neměl a hrál bravurně. No snad ho ta ruka už dál víc limitovat nebude, byl by pech přijít o gs titul zrovna kvůli puchýři..
Reagovat
Sonja
http://s7.postimg.org/5ekhh9v57/2014_australian_open_day_10_20140122_071728_095.jpg

Původně jsem ti chtěla napsat, že se těším, co budeš psát, jestli Rafa s Federerem selže, ale předběhls mě s odpovědí:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No, to víš, když Roger přišel loni o spoustu titulů kvůli zádům, proč by Rafa nemohl letos o jeden přijít kvůli puchýři, že...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jen to zmiňuji, člověk přemýšlí jak je možný, že s Gaelem zahrál suprově skoro bez chyby a pak za dva dny s Keiem a dnes udělal mraky zbytečných chyb i dvojchyb. Když nemůžeš držet pořádně raketu tak to asi neni sranda, toť vše..
Reagovat
Sonja
V pořádku, mně by to taky dělalo starosti.
Reagovat
jackiec
kdyby ten španělský vocas správně držel raketu žádné puchýře nemá, má snad někdo jiný ofačované prsty a dlaně?bolestínek jeden ufňukaný
Reagovat
Rafaeoli25
Má, např.Monfils, u něj to ale v pořádku je viď..
Reagovat
Denis92
Viete mi niekto povedat ako znie ta fraza ktorou sa Roger povzbudzuje? Zacal to castejsie pouzivat uz na TM v Londyne,ale ja nemecky vobec neviem..mozno je to dokonca svajciarska nemcina.
Najlepsie to bolo pocut ked ziskal MB vo 4.sete,ale kedze nemecky neviem ani slovo tak to nerozlustim.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ma tu viac ľudí označí za blázna, ale Roger si kričí v slovenčine "Pome!". Potvrdilo mi to už viac ľudí a údajne ho to naučila Mirka.
Reagovat
Denis92
to urcite nie :)
Ked sa hral TM v Londyne tak to casto pouzival a Becker bol vtedy spolukomentator a hovoril o tom,ze zase sa povzbudzuje v nemcine..dokonca to presne vyslovil ale ja po nemecky neviem ani slovo takze mi to nepomohlo.
Reagovat
Sonja
Komm jetzt
Reagovat
Denis92
to je presne ono. Dakujem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tých pokrikov "pome" je požehnane už počas zápasov Cibulkovej, keby to používal aj Federer ... už by toho bolo moc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Každý, kdo dokáže objektivně sledovat tenis, musí vědět, že Berdych na GS jednoduše nemá... Wawrinka ho zadupe do země. Když ho srovnáte s Rafou/Djokovicem/Murraym/Fedexem - to jsou páni tenisti, kteří si už roky rozdělují jeden GS za druhým.. Pro titul si jde Nadal - 14. GS - to už se opravdu nebezpečě(pro někoho) blíží k 17 :-) Berdych umí asi každého z TOP4(kromě Rafy) porazit, ale na titul GS, podle mě, nikdy nedosáhne...
Reagovat
Jan
Murray si rozděluje jeden GS za druhým :) Tos mě pobavil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to myšleno pro celou 4 dohromady, ale to jsi asi nepochopil... nevadí...
Každopádně má GS víc, jak Berdych :-)
Reagovat
Fandina
Doufám, že Berda také GS získá. Ještě dvě výhry! Tome pojď pojď pojď!
Reagovat
Jan
Normálně je mi to jedno, ale přál jsem dnes Federerovi. Získal si mé sympatie, už jak hrál s Tsongou. Jako by se vracel do starých časů. Sledovat jeho elegantní pohyb ruky při returnu byla lahůdka. Pro mě ideální by bylo, kdyby se ve finále utkal Berdych s Federerem. :)
Reagovat
Fandina
Hra Rogera, jeho styl a pohyb a vůbec, jednoručák, zalomení, varabilita, to je důvod proč mu už leta fandím. Radost se na něj dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych a ve finále? Ty asi nejsi normální, viď? I kdyby se tam náhodou dostal, prohraje na plné čáře... Možná, až se naučí trochu hýbat a ne jen stát na místě a bušit do toho, jak hluchý do vrat! Rafa go for Yours 4theen!!!
Reagovat
Fandina
Když porazí Berda Stana tak ve finále bude. Berdo ... pojď pojď pojď!
Reagovat
Jan
Nehledě na to, že pro dámy (a nejen pro ně) má Roger velmi pěkný vzhled. Ale to bych nosil dříví do lesa, že ?
Reagovat
PetaM
Já myslím, že je celkem normální fandit těm, které máme rádi a kteří jsou nám sympatičtí. Ono není hrdinství fandit hráčům, kteří jsou No. 1 nebo 2. To je slabota. Tomáš už ve finále GS byl - asi se tam dostal omylem, protože hrou na to určitě nemá, že? Nevidím důvod, aby se tam nedostal znovu. Ano, je pravda, že postoupit nemusí, ale také může, nevím, kde bereš jistotu, že Tomáš do finále nepostoupí a nevyhraje ho. To je jako říct, že jsme ve Vesmíru sami. Ano, říct to někdo může, ale je to známka jeho namyšlenosti a neobjektivnosti.
Reagovat
Mayo
zase raz som sa nedočkal na GS RAfa vs Andy, to je snáď už zakliate :D no nič ... každopádne Andy potrebuje čas, nehral nič extra a fyzicky už odpadal...Roger vs RAfa další veľký zápas pred nimi výborne teším sa...vamos Rafa, hádam to ukopeš (:
Reagovat
smazaný uživatel
Dedku ses machr, nevidel jsem cele, hodne prace, ale nic jineho se k tomu snad ani neda rict...
...celkem mam nekde, jestli je nekdo po zraneni atd...takove ty okecavacky....hrajes pekne...
mne jsi dostal uz z tym Tsongou... z Andym jsem Ti veril, takze dik nejen za bodu:D)))

Toz jeden stary flak jak usity pro Tebe:)))
http://www.youtube.com/watch?v=DZUN6-JwwMA

Tak drzim palce dedku a JED!!!, dotlac to do finale, doufam ze se tam potkas s Rebelem... a kdyz ne, tak souboj levorucaku taky beru...:D)))

Zacina to byt GS snu:D))) Finale Roger x Rebel, a ja budu "sjetej az do Wimblasu:)"
Reagovat
smazaný uživatel
To budeme sjetý dva :D
Reagovat
Fandina
Finále Roger Berda je moje vysněné vždycky a tentokrát by to mohlo vyjít! Go Rogere a pojď Berdo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A abychom si pořádně zasnili, vyhraje ho Tomáš a já se budu tetelit radostí :D
Reagovat
tito
ještě počkejte :-)
Reagovat
Sonja
Bereš i finále Nadal x Nadal?
Reagovat
smazaný uživatel
A finále bude opačné. Přeju si Roger-Stan, tipuju Rafa-Stan.
Reagovat
Fandina
Já fandím Rogerovi moc, ale stejně, když hrají s Berdou, tak si přeji výhru Tomáše. Mám ho radši. Ale teď hlavně, abych ty dva moje kluky v tom finále viděla. Držím palce moc!!!
Reagovat
smazaný uživatel
proč mě budíš? Tak hezky se mi snilo :D:D
Reagovat
Jan
A neutetelíš se ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky asi půjdu, jsem úplně mimo, hlava, nohy, všecko bolí. A holky zítra zas 3:30, potřebuju něco naspat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tvuj tip je asi nejrealnejsi...to je jas ,je to strizlivy pohled na situaci...

...ale porad pocitam z jednou veci... horsi dispozice Rafy, uderove to neni jiste, ma trochu smulu s puchyrem atd...na svoji hru potrebuje byt 100% fit. Dedek zatim jede:) Urcite vyciti sanci...ale na tohle potreba pockat, jak to bude vypadat na kurtu...

...u Stana doufam, ze jeste sedi v baru a oslavuje Noldu:) Sami vime jak to byva po takovych zapasech. Vyradis velkeho favorita, a potom casto padnes...

takze porad doufam na moznost Jolly Roger x Rebel Tom:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dědek?
Právě jsem si odskočil z hrobu, abych ho vidděl ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako, ze Stan s Rebelem se upijou v baru, nenastoupi na svuj zapas, budou diskvalifikovani, Rogera z toho trefi, prohraje a Rafa bude hrat finalovou exhibicni lobovou obihacku sam se sebou???

No zajimava predstava:)))
Reagovat
J.M.
Tak Sonja asi narážela na ten souboj levoručáků. Taky mě to zaujalo.
Reagovat
Sonja
Bingo!
Ale jsem ráda, že to Vlkovi hned nedošlo, vždycky je zajímavý vidět, co se mu urodí v hlavě za představu:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nahodou dedek se rika....normalne.!!!

S kamosem - byli jsme kolem tricitky - od te doby normalne.... cus dedku, jak to jede... a tak...
Reagovat
smazaný uživatel
:)filutove:)
kdyz ja vzdy spis myslim vic na ten BH no...:)
Reagovat
smazaný uživatel
My si zatím pořád říkame kluci, případně děcka :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
oznaceni decka a dedku ma ve vysledku stejnou hodnotu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pockame...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zase po dlouhé době, co si na GS zahrají proti sobě. Rafa má výhodu, že na Fedexe umí a navíc se pěkně rozehrál s Dimitrovem, který prakticky stejný styl, jako Roger. Každopádně se toto SF, stává zároveň i F, protože ani Stan ani Tomáš na oba tyto hráče neumí, natož ve finále GS...

Tipuju na výhru Nadala, tak 3:1, potom jasné finále na 3.
Vamos RAFA!!!
Reagovat
Jan
Tomáš přece občas Federera poráží, tak jaké, že na něho neumí ?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi opravdu neumíš číst...
Reagovat
J.M.
Letos by mě tedy obzvlášť mrzelo, kdyby zápas Roger-Rafa skončil znovu jako skoro pokaždé. Vzhledem k tomu, co za tenis předvádí Rafa, a jakou renesanci zažívá Roger, bych dokonce snad měl i právo to cítit jako křivdu osudu a nespravedlnost.

Ale u Nadala platí jedno staré pravidlo - je úplně jedno, co v turnaji předvádí, je úplně jedno, co předvádí soupeř, nakonec Rafa vždycky zvedne trofej pro vítěze turnaje. Letošní AO ale má lehký nádech něčeho nového...
Reagovat
Denis92
Uvidime..ja sa vsak obavam,ze Roger sa z Nadala pos*al este skor ako nanho vobec narazil - dva krat nezvladol dopodavat set a vo 4. zahadzoval jeden BB za druhym..
Dalsia otazka ako natom bude so silami. Predsa len ta hodina naviac v jeho veku moze chybat.
A takisto si myslim,ze Rafa rapidne zlepsi svoju hru uz len kvoli tomu ze si na Rogera jednoducho veri.
Reagovat
Denis92
Roger,Roger..za ten dvakrat nezvladnuty 3.set by si si zasluzil poza usi.. :) Hlavne si uskodil sam sebe,tym ze si stratil zbytocne vela sil pred semifinale,tazkym semifinale.
Prve dva sety skvele,jasne dominoval.Skvely servis.
Od 3.setu zacal hrat viac pasivne,nepremenil mnoho BB..nezvladol to dopodavat co sa stat moze,ale ten TB si uz ujst proste nemal nechat..
Fyzicky bol na tom ovela lepse ako Andy a tak som nepochyboval ze to zvladne..ale zase vo 4.sete premeneny az 10BB!! to je priserne..este aj ten zaver si riadne skomplikoval.
Ak by to dnes nevyhral tak by ho to psychicky zrazilo na totalne dno. Ak by vyhral v 3setoch tak by som mu daval ovela vacsie sance proti Nadalovi. Teraz mam velke pochybnosti..
Hlavne sa mi nepacilo ako prestal hrat svoju hru,zacal hrat prilis pasivne a cakal na chyby Andyho..nakoniec to sice vyslo a potesil tak konecne svojich fanusikov po celom svete.
Come ON Roger!
Reagovat
J.M.
Je to tak, nejvíc mě mrzí, že Andy zápas zbytečně prodlužoval, aniž by to byl schopen dotáhnout - takhle jenom Rogerovi úplně zbytečně klesly šance v zápase s Rafou. Budou chybět síly fyzické, ale i psychické, protože do toho nešťastného závěru 3. setu hrál Roger prakticky dokonalý tenis, který byl docela hodně jiný než cokoli, co předváděl v minulosti, v mnoha ohledech až neuvěřitelně vylepšený (ultrastabilní razantní přesný bekhend, znovu přesný forhend, servis, parádní hra na síti). A hlavně hrál s takovou samozřejmou lehkostí jako už léta ne. Takhle mu zase sebevědomí kleslo a začal zase hrát tak jako dřív, ušmudlaně a roztřeseně, do té doby bezchybný bekhend zase začal kazit jako dřív, pohyb se zase vrátil do loňského roku, a to je pro zápas s Nadalem katastrofa. To herní sebevědomí jen tak zpět nezíská.
Reagovat
Sonja
Jestli bude hrát Rafa takovou tužku jako dneska, tak si jde Federer pro číslo 18.
Reagovat
Sonja
Murray je šílenec, bylo vidět, že fyzicky nemůže vydržet a stejně se rval a snažil až do konce. Nemám ho ráda, ale všechna čest.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž bys měla pravdu, ale proti Rogerovi hraje ta šílená vzájemná bilance šíleným způsobem. Na Aussie prohrál s Rafou i v roce 2009 a to byl v jiné formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále byl snad Roger víckrát, ne?
Reagovat
Sonja
vencape: Může se stát, že si Federer řekne, že nemá co ztratit, uvolní se a Rafu, který fakt nehraje žádnej zázrak (navíc má hodně nepříjemnej puchýř na levý dlani), vymlátí. Dimitrov byl dneska blízko k tomu, urvat dva sety, tak nevidím důvod, proč by Federer nemohl vzít tři. Ale za mě vamos.
janekda: Ahooj:-)
Reagovat
smazaný uživatel
(?_?)
Reagovat
smazaný uživatel
To sou restrikce :-/. Tak řeknu prosté "ahoj" :)
Reagovat
Sonja
Tak Sboohem:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Co máš proti Rogerovi? :-P Už odepíšeš? :))
Reagovat
a.magerova
Ale odpouštím Ti, 11. SF AO to je úžasné :-))))
Reagovat
carolyn
Nervy a u mě málem i porod! :-)
Reagovat
a.magerova
Pěkný boj, smekám před Andym, ale jsem ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo ;-)
Reagovat
a.magerova
Počkej na Mirku :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toho využijte a zkuste jít dále!
Reagovat
a.magerova
Budeme se snažit!!!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak žebříček je ted zajimavý rozhodne se mezi Federerem a Stanem Tomem jestli budou patí. Ztraceji něco přes 200 bodů.
Reagovat
tommr
ve hře je ještě i třetí místo. Pokud AO vyhraje někdo z trojice Federer, Berdych, Wawrinka posune se na třetí místo před Del Potra ...
Reagovat
UnrealTom
come on Roger!!:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist