Fenomenální Rod Laver se dožívá 70 let

8. 8. 2008, 09:27
Aktuality 0
Legendární tenista Rod Laver, mnohými považovaný za nejlepšího hráče všech dob, se 9. srpna dožívá 70 let. Australan je jediným tenistou, kterému se podařilo dvakrát získat Grand Slam (1962 a 1969). Čtyřikrát triumfoval ve Wimbledonu, třikrát na Australian Open, dvakrát vyhrál US Open a také French Open.
Rod Laver

Tento skromný levák a zarputilý bojovník s výbornou fyzickou kondicí a jedinečnou technikou efektivních a stylově dokonalých úderů (pověstný byl zejména jeho točený bekhend) měl pro svou rychlost, s níž se pohyboval na dvorci, přezdívku Raketa. Na tenisových kurtech sbíral úspěchy téměř dvacet let, sedmnáct sezon (1959 až 1975) patřil do první desítky nejlepších hráčů světa a stal se prvním "tenisovým" milionářem.

Od roku 2000 nese jeho jméno centrální dvorec v areálu Melbourne Park, kde se každoročně hraje první grandslamové finále sezony, Australian Open.

Rod Laver

  Příběh dvojnásobného vítěze Grand Slamu Roda Lavera přineseme v září v našem seriálu Legendy tenisu

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist