Ferrer porazil Nadala a ve finále v Paříži vyzve Djokoviče

2. 11. 2013, 17:09
Aktuality 83
Souboj bývalých světových jedniček v semifinále turnaje v Paříži vyhrál Novak Djokovič a po vítězství 4-6 6-3 6-2 nad Rogerem Federerem ze Švýcarska postoupil do finále. V něm se srbský tenista utká překvapivě s Davidem Ferrerem, který porazil světovou jedničku Rafaela Nadala 6-3 7-5.
David Ferrer

Rafael Nadal si mohl v případě vítězství nad Davidem Ferrerem zajistit, že zakončí sezonu jako světová jednička, ale na svého krajana nestačil. Ferrer sice s Nadalem prohrál předchozích devět zápasů za sebou, desátou porážku však nedopustil a bude obhajovat loňské vítězství.

Ferrer hrál v semifinále velmi dobře. V prvním setu brzy získal servis Nadala a dostal se do vedení 3-1. Na returnu v osmé hře sice Ferrer nevyužil vedení 40-0 a tři setboly, na servisu už ale zisk první sady potvrdil.

Druhý set byl podobný tomu prvnímu. Soupeřův servis opět prorazil Ferrer a za stavu 5-4 podával na vítězství. Obhájci titulu se ale gam nepovedl, udělal několik nevynucených chyb a nechal Nadala srovnat na 5-5. Díky rebrejku v následující sadě si Ferrer vybojoval druhou šanci podávat na vítězství a tentokrát se nemýlil. Nadal se v posledním gamu zmohl na jeden šťastný fiftýn a zaslouženě prohrál.

"Jsem velmi šťastný," neskrával radost Ferrer. "Byl to z mé strany velmi povedený zápas, možná jsem odehrál svůj nejlepší v sezoně. Hrál jsem velmi agresivně, obzvlášť z forhendu," dodal Španěl, který si Paříž oblíbil. "Poprvé jsem tady hrál finále grandslamu, loni jsem zde poprvé vyhrál turnaj Masters 1000 a teď jsem ve finále znova," uzavřel.   

Oba Španělé budou na londýnském finále sezony spolu se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou ve skupině soupeři českého tenisty Tomáše Berdycha.

Novak Djokovič a Roger Federer se letos utkali poprvé a jubilejní třicátý vzájemný duel začal lépe dvaatřicetiletý Švýcar. Podobně jako v pátečním čtvrtfinále proti Juanu Martínu del Potrovi se prezentoval suverénním výkonem a donutil o šest let mladšího soupeře k chybám.

Federer dokonce brejknul Djokoviče ještě na začátku druhého setu, Srb si ale vzal podání zpět a převzal kontrolu nad zápasem. V třetí sadě sebral sedmnáctinásobnému grandslamovému vítězi servis dvakrát a duel zakončil forhendovým vítězným úderem. Znovu se utkají příští týden na Turnaji mistrů v Londýně, který byl dnes rozlosován.

"Jsem s mým dnešním výkonem spokojen," přiznal Federer. "Škoda, že se mi ho nepovedlo držet pod tlakem trochu déle, Novak dobře bojoval a držel se. Nějaké šance jsem měl ve druhém i třetím setu, teď jsem trochu zklamaný, ale celkově to byl z mé strany povedený týden," dodal Švýcar.

- ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ -(Francie, tv. povrch / hala, 3.204.745 eur)sobotní výsledky (02. 11. 2013)
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Federer (5-Švýc.) 4-6 6-3 6-2
Ferrer (3-Šp.) - Nadal (1-Šp.) 6-3 7-5

 

Komentáře

83
Přidat komentář
smazaný uživatel
mohl bys dnes opět mile překvapit a prolomit smůlu s Djokem. Snad nebude zápas tak jednoznačný...
Reagovat
Jiri
Nedavno tady nekteri probirali, jak je David na tomto turnaji marnej a ze Paris neni pro top hrace zajimava, dokonce, ze ji vypousti. Opak byl ale pravdou. Navic to zvysuje kvalitu Lukase Rosola, ktery ho s Tomem nejvice potrapili.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky men to napadlo. Škoda, že se Rosol nepotkal s Nadalem, mohl si vylepšit H2H...
Reagovat
Jiri
Tusim, ze to bylo mineno v legraci, ale kdo vi :) Kazdopadne Lukas zlepsil svuj vykon a doufam, ze pristi rok navaze.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tady je Lukáš Rosol se zachovalou mamimkou...

http://media.super.cz/images/gallery/0000000009991499/OAwkBwyGBbwsuxoS6t7tCQ/5274b89183c39862f3320400-93129
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer včera skutečně výbornej. Takticky i fyzicky. I když by mě zajímalo co zobe. Je neskutečný jak zatřepetá nožičkama hned je tam a hned zas tady. Djoki se asi pěkně zapotí a vůbec bych se nedivil kdyby prohrál. Naproti tomu Nadala už jsem dlouho neviděl hrát tak blbě - tolik chyb, servis nic.
Reagovat
spaniel
Djokovic vyhraje uplne v pohode. Vlastne si asi vsadim na under 20.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jeste jednou, skvely vysledek. David hral dlouhe vymeny casto ukoncene viteznym finalnim uderem, Hlavne zapas ustal v hlave a preckal drobne momenty, kdy se Rafa mohl opet chytit,ale David to podstatne ustal.Je to prima opet videt nejaky zapas, ktery svym vysledkem vybocuje tomu, co se od neho cekalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Davide skvele. H
Reagovat
smazaný uživatel
Roger byl v první polovině dnešního zápasu skvělý, v Paříži předvádí nejlepší výkony téhle tragické sezóny a dnes ukázal, že se s ním ještě minimálně na halových turnajích musí počítat. Na TM má skvělou bilanci a pokud bude hrát jako dnes v prvním setu, tak má šanci uspět.
Ty řeči, že končí atd. jsou celkem mimo mísu. Každý člověk který se dnes na zápas díval tak poznal, že to umění Roger na raketě pořád má.
A navíc já osobně bych chtěl mít za sebou tragickou sezónu jako Roger. Být pátý nejlepší tenista na světě po tragické sezóně je celkem fajn. :)
Reagovat
LukasH
Moc rád bych viděl, kdyby se Roger zase dostal do top 4. Sice má za sebou slabou sezón, na jeho poměry určitě. Ale vždycky, když ho vidím hrát, je to pro mě král tenisu. Má hodně ještě hodně co ukázat a nebejt dneska toho pomalýho povrchu, bylo by to určitě dramatičtější. Nole doběhne nemožný a povrchy jsou čím dál pomalejší.
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex se zacal zpomalovat a zpanikaril, citil to samozrejme mnohem driv, nez jsme my videli. Jsem presvedcena, ze uz se pochopil a zacal pracovat predevsim na tom, co slo drive "samo". Verim, ze je zase pripraveny psychicky i fyzicky. Neni dulezite, ze to rika, dulezity je soucasny obraz jeho hry. A pro me je dulezite, ze z tenisu (zatim) jeste nezmizi noblesa, prirozena virtuozita, elegance a styl. Kral neni mrtev, at zije kral! :-)
Reagovat
Padme
Když si to urovná v hlavě, zlepší taktiku a přidá na tréninku, tak se snad v té příští sezóně nějakého titulu ještě dočkáme :) Sice prohrál, ale aspoň to nebyla ostuda.
Reagovat
LukasH
Beru to tak, jak to je. Pro mě hraje pořád nejhezčí tenis a všechno jednou končí. Řeči, že toho měl nechat, když byl na vrcholu, jsou nesmysl. Měli to tak skoro všichni, že postupně klesli.
Reagovat
Padme
Souhlasím, ať hraje co nejdéle ho to bude bavit! Těším se na každý jeho zápas a snažím se najít si čas, vždycky když hraje.
Reagovat
LukasH
David dneska fakt skvěle. Mně se tedy jeho hra a nasazení moc líbí, navíc je mi sympatickej. Víc než komukoliv jinýmu bych přál grandslam - aby se aspoň malinko sešly příznivější okolnosti.
Reagovat
a.magerova
David mi udělal radost, Nole už míň :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je brilantní tenista, naprosto si zaslouží veškerá vítězství kterých dosáhl, ale já ho nemám rád jenom proto, že se neumí chovat, stejně tak jak nesnáším Nadala za to trapné vytahování trenýrek a strategie ulíznout vlasy v pravo, dotek nosu, vlasy vlevo a znova...hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je brilantní tenista, naprosto si zaslouží veškerá vítězství kterých dosáhl, ale já ho nemám rád jenom proto, že se neumí chovat, stejně tak jak nesnáším Nadala za to trapné vytahování trenýrek a strategie ulíznout vlasy v pravo, dotek nosu, vlasy vlevo a znova...hnus.
Reagovat
LukasH
To je pravda. Nadal je skvělej tenista, ale přijde mi čím dál zpocenější, upatlanější a asi bych se štítil si od něho něco vzít.:-D
Reagovat
a.magerova
I tenisté jsou jen lidé, takže jim můžou i rupnout nervy, myslím si, že nejvíc se umí ovládat (z této trojky - Rafa, Roger, Nole) Rafa, pak Roger, ale ty Rafovy rituály mu hodně škodí.
Jo Nole dokud byl na 3. místě a imitoval kolegy, tak byl zábavný, teď se mi to jeho chování taky líbí čím dál tím míň :-/
Reagovat
LukasH
Rafa trpí obsesí a ty rituály dělat musí jako řadu dalších věcí.
Reagovat
smazaný uživatel
Já měla opak, ještě vloni mě Djok štval a pak jsem ho začala mít čím dál víc v oblibě a oceňovala, že se zklidnil. A od posledního zápasu s Delpem v něm zase vidím to, co mi na něm dřív vadilo. I když Rafovu OCD chápu, je mi protivná. Kdyby rovnal jen svoje lahvičky, budiž...
Reagovat
smazaný uživatel
je to skoro neuveritelny, ale kdyz Djokovic stoupal, obdivne jsem zasla, cim vsim dokaze nahradit svou tenisovou topornost. A vsechny svoje blizni i vzdalenejsi jsem pri kazde prilezitosti nutila divat se na videa s jeho zertovnymi kousky. Konecne dobra legrace a fajn kluk! Prirozene, ze jsem s vyvojem zacala vychladat. Povestnym hrebickem byl jejich otresny militantni "vtip" ??? s Janikem a pistoli. Uz nikdy, dekuji.
Reagovat
a.magerova
Jj to byl odporný vtip, nejvíc mě na tom šokovala přítomnost Janka :-/
http://globoesporte.globo.com/platb/files/985/2011/08/tenis-djoko-janko.jpg

Prostě bych to Noleho veřejné chování shrnula: role šaška úchvatná, ale jako král opravdu hrůza :-((
Reagovat
Sonja
? Vždyť Janko to celé upekl. Vtipkoval, že by Nadal chtěl odstranit Noleho z cesty, protože v tu dobu Nole dominoval. Sám pak ale uznal, že to byl špatný vtip.

"And then I called Novak and Rafa the next day, and spoke to them, and they were fine about it. They told me to be careful because with this social networking, people can get things like this in the wrong way.

I still blame myself, I think it was a bad, bad joke. But, anyway. You can make a bad story out of everything if you want to, you know? I apologize to anyone who thinks it was, like, offensive to anyone on tour. But, you know, the pictures were out the next day, and that's in the past."
Reagovat
a.magerova
Ano. Ale protože mám Janka raději než Noleho, tak proto mě to tak šokovalo.
Myslím si, že Švýcary či Španěly by taková nechutnost nenapadla a to měli větší časový úsek na takové "vtípky".
Reagovat
Nola
zaujímavé sledovať ako sú tu rozložené sily voči hráčom, ktorí zosadili Rogera z tronu
Nadala neznášajú páni
Djokoviča dámy
nemá to nič spoločné z ich chovaním, je to prirodzená obranná reakcia fanúšikov... fajn klukom by pravdepodobne zostal dodnes, ak by si úzkostlivo strážil 3. priečku....
Reagovat
a.magerova
Nola: Dobrý pokus o překroucení pravdy, ale sama tomu cos napsala doufám nevěříš!
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem dáma a přesto nemám ráda Nadala :) myslím, že síly jsou vyrovnané :)
Reagovat
Roger_Federer
Novakovo chovani a vystupovani, diplomacie se od roku 2011 zmenilo a ma to přimou souvislost z jeho uspechy(to koho zesadil je uplne jedno).. To nejde přehlednout, ani popřit..Naplno se projevuje horka krev..
Reagovat
nitrotaj
když vidim Rafův potenciál na backhandu, kterej bohužel vytahuje jenom když mu teče do bot. Ted v indooru je to takova udrzba. V roce 2010 tam lítal jeden za druhym, kazdej mic s vyssim odskokem bum rana jak z děla, asi se fakt bojí i ty kolena. Uz aby byla Australie, muj nejoblibenejsi Grandslam.
Reagovat
Denis92
TM odstartuje Berdych proti Wawrinkovi a vecer bude hrat DelPotro s Gasquetom. v Utorok sa budu hrat odvety za Pariz ale v opacnom poradi..najprv Nadal - Ferrer a vecer Federer - Djokovic.
Reagovat
Padme
Loni se hrála celá skupina jeden den, takže letos je to nějaká inovace? :)
Reagovat
Denis92
tiez ma to prekvapilo,ale je to tak..zrejme chceli dopriat odpocinok hracom,ktori hrali v Parizi semifinale/finale
Reagovat
Padme
Tak uvidíme, kdo bude hrát ve středu. Někdo mít odpočinek nebude :/
Reagovat
Denis92
tak tam to uz je jedno,kedze sa to hra v Londyne..najlepsi hraci nemaju problem hrat dva zapasy za dva dni..islo hlavne o to,ze ti 4 sa musia este len presunut z Pariza do Londyna a vyskusat si povrch pred zapasom,takze nato dostali v pondelok volno
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkne David . Sice jsem ani nedoufal. O to víc mrzí, že Roger nedorazil Djokovice ! Ferrer by byl hratelnej, i když tady v Paríži po roce ukazuje, že má tento turnaj rád a daří se mu zde . Pojď Davide ještě Noleho a je to !!!
Reagovat
Padme
z tiskovky: http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2013/10/44/Paris-Satuday-Federer-Reaction.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to je? Preskoci po zitrku Nole Rafu, kdyz vyhraje?
Reagovat
Padme
nepřeskočí: http://live-tennis.eu/
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je Race žebříček, v celkovém ho Novak předběhne o pár bodíků.
Reagovat
Padme
Zítra budou mít už body bez loňských z WTF. Jak by Novak mohl přeskočit Rafu?
Reagovat
Padme
Promiň za to zkomolení jména, to nebyl záměr... :)
Reagovat
PetaM
Jasně, předběhl by Rafu, kdyby se už teď neodečetly body za minulý TM. Kdyby zůstal žebříček i s body z TM, tak by měl Nole o 80 bodů více. Takhle nemá a bude stále 2. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když to bude bez bodů z loňského WTF, tak je to v pořádku, moje chyba :-)
Reagovat
Padme
a Berdych má slušnou šanci si udržet 6.místo
Reagovat
Roger_Federer
v Londyne se hraje od roku 2009 , Rafa tam hral 3x(loni vynechal)

2009 nepostoupil ze skupiny(nevyhral ani jeden zapas)
2010 hral finale z Rogerem a prohral
2011 nepostoupil ze skupiny
(porazil jen Fische)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebol som si istý..V roku 2009 mal však dosť tragickú celú druhú polovicu sezóny, tam prehrával všade dosť skoro, nielen v hale..
Reagovat
Padme
a co? Vždyť je úplně jedno, co kdy bylo... :( Začínám mít pocit, že Trollhand a spol mají pravdu. Já jsem smutná, že to Roger nedotáhl a vy se zase obouváte do Padala :(
Reagovat
Stan_Borowitz
... no tak to třeba dotáhne příště. Ve finále TM nebo AO.
Reagovat
Pe3k
Že má trolhand pravdu bych se opravdu nebál princezno Amidalo :)
Reagovat
Padme
snad máš pravdu, pro RF škoda, že se rozjel až na konci sezóny. Podle mě by měl víc hrát a míň pauzírovat, to mu očividně nesvědčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulacia Davidovi federerov vykon už komentoť ani nebudem.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, raději nekomentuj. To je moudré rozhodnutí.
Reagovat
smazaný uživatel
Viem,že so mnou nesuhlasiš,ale Federer je tento rok jednoducho tragicky zle sa je na neho divat.tento rok na TM ani zo skupiny neprejde,ale to je samozrejme len môj osobný nazor.Tie jeho reči o tom ako je psycycky a fyzicky pripraveny a moze vyhravat turnaje,ale zasa nejako sa povzbudiť musi.Uvidime teda ako zakonči tohtoročnu sezonu,ale tipujem,že na......
Reagovat
spaniel
A dival jses posledni dva týdny? Prijde mne to, ze ne. Roger se zvedá.
Reagovat
smazaný uživatel
NO práve,že ho vidim jedna vyhra nad delpom po dlhom case.Ak toto znamená že sa zvedá ,tak potom ano.Vcra proti djokerovi 3set o nicom uplne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, Federer prohrál, ale nakonec to nebyl ani "výprask", ani "rozdíl 2 levelů", jak jsi avizoval. Kdyby se Fed nenechal svým (pro poslední dobu) typickým způsobem rebreaknout na začátku druhého setu, mohl mít Djokovič ještě hodně zamotanou hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nakladačka to nebola to uznavam,ale od 2 setu uz to bol zasa ten katastfofalny federer.Na kdyby sa tenis nehrá.Uvidime teda,či sa splni tvoja predpoved,že Federer Djokovica na TM porazi ako si to pisal včera.
Reagovat
spaniel
Nestacim se divit, ty snad sledujes jiny sport. Jeho výkony stoupají kazdym zapasem. Na to v jake je Nole forme, to bylo skvele. Roger uz nebude proti Novakovi favoritem a bude častěji prohravat. Vcera prohral se cti, a to ze jeho vykon postupne upadal neznamena ze byl katastrofální.
Reagovat
smazaný uživatel
S tým,Federer už niky nebude favoritom proti djokovičovi súhlasim.
Reagovat
Hypertac
Davidovi dnes vyslo temer vse na co sahl a Rafan hral tsk jak predesle kola a to bohuzel nestacilo. Doufam, ze ten dnesni vykon zopakuje David i ve finale.
Vamos Rafa i David!
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlavně aby ho zopakoval na TM!
Reagovat
Stan_Borowitz
Zápas jsem bohužel neviděl, ale podle výsledku to vypadá poměrně jednoznačně... Každopádně je vidět, že David nehraje až takovou tužku, jak se tady psalo a v Paříži se mu daří už druhý rok po sobě. Loni tady odehrál krásný první set semifinále s Llodrou, to byl jeden z nejpohlednějších setů loňského roku.
Reagovat
smazaný uživatel
hral odvazne, aktivne a rychle, pomerne hluboko v kurtu, zadna behacka za PARIS.. :-)
Reagovat
J.M.
ferrer hrál krásně, agresivně a nebojácně. Občas jsem ho ani nepoznával, třeba v těch technických úderech na síti.

Nicméně zápas byl daný především povrchem, na kterém se prostě Nadalovi celé dlouhé roky herně nedaří. Nižší odskok eliminuje jeho extrémní forhendový kick, který prostě na tomto kurtu (stejný je i v Londýně) nekope. Bohudík pro něj je v posledních letech, na rozdíl od minulosti, většina kurtů a míčů vyladěná na vysoký odskok, takže Rafa dnes svým ultratopspinem dominuje většinu sezóny bez ohledu na povrch. A pak najednou takový výsledek v Paříži vypadá jako překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte keby to David zopakoval aj v utorok v Londýne, tak by bol Rafánek trochu pod tlakom.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa toho v Parizi vela neodohral, teraz tam bol po 4rokoch..

A v Londýne sa turnaj majstrov taktiez nehrá dlho, myslím že tam Rafa hral dvakrát a raz bol vo finále s Rogerom, ked v SF vyradil Murrayho..Takze to s ním nebude až tak zlé..Každopádne, dnes vela kazil, nevyuzival breakbally a samozrejme k tomu prispel aj samotný Feru, ked sa mu podarilo vymedzit z jeho hry obávaný FH, ku ktorému sa skoro nedostal..Napriek tomu si myslím, ze v utorok to bude iný zápas..
Reagovat
smazaný uživatel
pochvalou pro Davida, uz jsem se lekla, ze dneska zustanu u prvsetovych radovanek ;-), moc dobry zapas, zadna hornicina tentokrat... no, mam totiz vetsinou radeji Davida nez jeho hru...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
pochvala...
Reagovat
Nola
je pánes, napriek prehranému 1.setu v ktorom urobil nespočetné množstvo chýb, sa dokázal zdvihnúť a vygradovať úroveň, Fedex hral pestrý, pohľadný tenis najma 1.sete a ukázal, že je snáď ešte v jeho silách sa vrátiť do TOP4
Reagovat
Mayo
v prvom sete dal RF o 1 chybu viac
Reagovat
smazaný uživatel
V prvním setu byl Federer bezpochyby lepší. Zbytek už je vidět na výsledku.
Reagovat
smazaný uživatel
nevie niekto,kedy presne bude zreb TM?
Reagovat
MarcelPersch
už je, je to jiném článku ale
Reagovat
smazaný uživatel
uz som to nasiel na oficialnom webe,ten zreb je pre mna cista katastrofa))
Reagovat
smazaný uživatel
Komu fandíš?
Reagovat
smazaný uživatel
chcel som aby Gasquet hral v skupine s Ferrerom a Federer s Nadalom,fandim Nadalovi,Djokovicovi,Del Potrovi
Reagovat
smazaný uživatel
Oni se o tom už nějak poperou, alespoň to bude nabitý a i hezký turnaj
Reagovat
smazaný uživatel
Federer hrál výborně první set, na druhou stranu Djokovic hrál hodně zle. Jenže potom Djokovic našel servis i jeho výbornou hru a byl to koncert i přes ty hrozné diváky (!!!). Sladká výhrá! Nicméně gratuluji Federerovi za super turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer hral naopak hodne zle od polovice druheho setu, kazil lopty, pri ktorych nemusel spravit ani krok naviac, to znamena, ze to neplynulo z djokovicovej hry, aj ked samozrejme ten hral od polovice zapasu vyborne
Reagovat
smazaný uživatel
Chyb tam bylo asi hodně, ale konec zápasu měl Djokovic pod kontrolou. Nicméně, po prvním setu jsem obratu nevěřil ani na vteřinu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist