Ferrer v New Yorku skončil už ve 3. kole na Simonovi, Federer ztratil set

31. 8. 2014, 22:23
Aktuality 4
US OPEN MUŽI - Gilles Simon si ve třetím kole US Open poradil se čtvrtým nasazený Davidem Ferrerem a postoupil do osmifinále. V něm narazí na Chorvata Čiliče, jenž si poradil s Andersonem.
Gilles Simon

Gilles Simon se na letošním US Open ve dvouhře mužů postaral o vyřazení prvního hráče z desítky nejvýše nasazených tenistů, když ve 3. kole porazil turnajovou čtyřku Španěla Davida Ferrera 6-3 3-6 6-1 6-3.

Šestadvacátý nasazený Simon byl překvapivě v dlouhých výměnách proti Ferrerovi přesnější a jistější. Španěl udělal v utkání 52 nevynucených chyb, zatímco Simon jen třicet. "Pořádně jsme se naběhali, jako vždy s Davidem, ale mám radost, že jsem to zvládl ve čtyřech setech, protože on je velký bojovník," řekl Francouz.

Simon porazil Ferrera teprve podruhé v kariéře z osmi vzájemných zápasů. "Moc jsem si na něj nevěřil, ale tentokrát jsem byl soustředěný. Dobře jsem začal, pak jsem se cítil výborně a šlo to tak trochu samo," usmíval se Simon.

Letos hraje Simon na grandslamech vyrovnaně. Na předchozích třech turnajích velké čtyřky došel vždy do 3. kola, na US Open si zahraje v osmifinále.

"V tom horku a vysoké vlhkosti to nebylo jednoduché a necítil jsem se po fyzické stránce nejlépe, ale hlavní bylo, že on hrál lépe," řekl Ferrer.

Simon se o postup do čtvrtfinále, v němž by teoreticky mohl narazit na Tomáše Berdycha, utká s Marinem Čiličem. Chorvat dnes zdolal rovněž ve čtyřech setech 6-3 3-6 6-3 6-4 Jihoafričana Kevina Andersona.

Další zápasy 3. kola byly přerušeny, neboť letošní US Open poprvé narušil déšť.

Přerušen byl i zápas pětinásobného šampiona Rogera Federera, který musel řešit první drobné potíže. Nez bouřka jeho zápas se Španělem Marcelem Granollersem narušila, prohrával v prvním setu 2-5. Po dvouhodinové pauze si sice servis vzal zpět, ale po druhém ztraceném podání prohrál svůj první set na turnaji. V dalším průběhu ale třiatřicetiletý Švýcar dominoval a zvítězil 4-6 6-1 6-1 6-1.

"Marcel začal skvěle," chválil svého soka Federer, kterému prý přestávka pomohla. "Vrátil jsem se silný a předvedl parádní tenis," pochvaloval si druhý nasazený Švýcar.



O postup do čtvrtfinále zahraje v prvním vzájemném střetnutí s dalším Španělem Robertem Bautistou-Agutem. Ten si poradil 3-0 na sety s Francouzem Adrianem Mannarinem.

Grigor DimitrovDimitrov se oklepal z kanára
Z kanára se oklepal favorizovaný Grigor Dimitrov. Sedmý nasazený Bulhar zdolal v životní formě hrajícího třiadvacetiletého Belgičana Davida Goffina 0-6 6-3 6-4 6-1.

"V prvním setu hrál příliš dobře," komentoval Dimitrov úvodní sadu, kterou prohrál za 26 minut a získal v ní jen čtrnáct výměn. "Před rokem a půl bych s tím měl problém, ale teď jsem věděl, že se svět nezboří a že mám zbraně, abych to otočil."

V dalším průběhu utkání už semifinalista letošního Wimbledonu ukázal svoji sílu a třiadvacetiletého soupeře přehrál. "Nepřestal jsem věřit, měl jsem klidnou mysl, soustředil se a věděl, že fyzicky vydržím třeba pět setů," řekl Dimitrov.

Goffin (56. v pořadí ATP) měl od prohry v 1. kole Wimbledonu před zápasem s Dimitrovem bilanci 27 výher a jedné porážky. Jeho série pětadvaceti vítězství v řadě zahrnovala tituly na challengerech v Scheveningenu, Poznani a Tampere. Pak se dočkal trofeje i na okruhu ATP v Kitzbühelu, kde potvrdil skvělou formu na antuce.

Dimitrova nyní čeká Francouz Gaël Monfils, který smetl krajana Richarda Gasqueta. Vítěz by ve čtvrtfinále mohl narazit na Federera.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
nedělní výsledky (31. 08. 2014)
• Dvouhra - 3. kolo •
Berdych (6-ČR) - Gabašvili (Rus.) 6-3 6-2 6-4
Federer (2-Švýc.) - Granollers (Šp.) 4-6 6-1 6-1 6-1
Simon (26-Fr.) - Ferrer (4-Šp.) 6-3 3-6 6-1 6-3
Dimitrov (7-Bul.) - Goffin (Bel.) 0-6 6-3 6-4 6-1
Monfils (20-Fr.) - Gasquet (13-Fr.) 6-4 6-2 6-2
Čilič (14-Chorv.) - Anderson (18-JAR) 6-3 3-6 6-3 6-4
Bautista (17-Šp.) - Mannarino (Fr.) 7-5 6-2 6-3
Thiem (Rak.) - López (19-Šp.) 6-4 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Cico93
Aj ked teda Simon hral fakt výborne, len nwm kde sa to vňom zobralo.
Reagovat
babolat.cz
Já Simona moc nemusím, ale včera hrál opravdu neuvěřitelně lehce, přesně a všechno dobíhal. Pěkný tenis.
Reagovat
babolat.cz
Nutno ale dodat, že David mu trochu pomohl, přes 50 UE, to se u něj moc nevidí. Trápil se.
Reagovat
Cico93
Tiež Simona veľmi v láske nemam, ale s takou hrou môže ísť ďaleko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist