Ferrer zůstává na antuce neporažený. Schyluje se k dalšímu finále s Almagrem?

1. 3. 2012, 11:52
Aktuality 2
Minulý týden se v Buenos Aires utkali o titul a v Acapulku všechno směřuje k jejich dalšímu finálovému souboji. Největší favorité turnaje v mexickém městě David Ferrer a Nicolas Almagro zvládli své včerejší zápasy a postoupili do čtvrtfinále.
David Ferrer

Pokud tento týden v Mexiku opravdu dojde k duelu mezi Davidem Ferrerem a jeho krajanem Nicolasem Almagrem, nebude to jen opakování zápasu v Buenos Aires, ale také opakování loňského finále v Acapulku. Tehdy uspěl Ferrer, který na stejném turnaji zvítězil už v roce 2010.

Šestého tenistu světa dělí po včerejšku už jen tři výhry od třetího triumfu v Acapulku v řadě. Ferrera v osmifinále čekal Polák Lukasz Kubot a nenasazeného soupeře porazil favorit bez potíží. V utkání nemusel Španěl odvracet jediný brejkbol a za hodinu a čtvrt zvítězil dvakrát 6-3.

Větší problémy se svým protivníkem měl včera vítěz turnaje z let 2008 a 2009 Almagro. Dvanáctému hráči světového žebříčku už v prvním kole sebral set krajan Riba a další set ztratil Almagro s Francouzem Benoitem Pairem. Soupeř z konce první stovky pořadí ATP sice už v prvním setu zahrál čtyři dvojchyby, díky dvěma brejkům ale úvodní sadu vyhrál 6-3. V dalším setu stačila Almagrovi jedna Paireho slabší chvilka na podání, aby si vynutil rozhodující set. V něm už Španěl překvapení nepřipustil; ještě dvakrát soupeři prolomil podání a po dvou a čtvrt hodinách zvítězil 3-6 6-3 a 6-4.

O semifinále si Almagro zahraje s dalším nasazeným hráčem Fernandem Verdaskem. Osmý tenista turnajového pavouka odehrál povedený zápas proti Argentinci Juanu Ignaciovi Chelovi. Verdasco sice proměnil jen tři ze svých dvanácti příležitostí k prolomení Chelova servisu, za celé utkání ale sám čelil jedinému brejkbolu a zvítězil pohodlně 6-4 6-2.

Úspěšní Španělé jsou jedinými nasazenými hráči, kterým se v Acapulku podařilo přejít přes druhé kolo. Po Francouzi Simonovi a Argentinci Monakovi totiž ze soutěže včera vypadli další tři.

Japonec Kei Nišikori měl přitom k postupu velmi blízko. V duelu s Francouzem Jeremym Chardym vyhrál první set hladce 6-1 a v dalším měl brejk k dobru. Nišikoriho náskok dokázal Chardy smazat a vynutil si ve druhé sadě tie-break; v něm měl japonský tenista dva mečboly, neproměnil však ani jeden a zbytek zápasu už patřil Chardymu. Ten vyhrál zkrácenou hru 10-8 a ve třetím setu už favorita nenechal uhrát ani jeden game.

Dobře rozehraný zápas měl i pátý nasazený Florian Mayer. Německý tenista vyhrál nad Pablem Andújarem první set, díky dvěma brejkům ale jeho soupeř srovnal na 1:1, v rozhodující sadě Andújar sebral Mayerovi podání ještě čtyřikrát a po téměř třech hodinách zvítězil 4-6 7-5 a 6-4.

Ze hry o titul už je také sedmý nasazený Marcel Granollers, který ve dvou setech podlehl Santiagu Giraldovi z Kolumbie.

Výsledky - Acapulco - muži (antuka, dotace 1,150.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Kubot (Pol.) 6:3, 6:3, Almagro (2-Šp.) - Paire (Fr.) 3:6, 6:3, 6:4, Andújar (Šp.) - Mayer (5-Něm.) 4:6, 7:5, 6:4, Giraldo (Kol.) - Granollers (7-Šp.) 6:4, 6:3, Verdasco (8-Šp.) - Chela (Arg.) 6:4, 6:2, Berlocq (Arg.) - Starace (It.) 6:1, 6:4, Chardy (Fr.) - Nišikori (Jap.) 1:6, 7:6 (10:8), 6:0, Wawrinka (Švýc.) - Ramos (Šp.) 6:3, 3:6, 6:3.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 8
Supertennis, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm

od 22:00
Reagovat
smazaný uživatel
Včera to byl opravdu dobrý výkon od Verdasca. Takhle dobře jsem ho dlouho hrat neviděl. Vůbec se nezorptyloval a soustředil se na hru.Doufám že stejně zahraje i proti Almagrovi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist