Fils v Hamburku získal největší titul. Ve finálové bitvě porazil domácího obhájce Zvereva

21. 7., 19:17
Aktuality 8
ATP HAMBURK - Alexander Zverev (27) na antukovém turnaji ATP 500 v rodném Hamburku prohrál 3,5 hodiny trvající bitvu s Arthurem Filsem (20) a nedokázal obhájit loňský titul. Francouzský mladík si po výhře 6:3, 3:6, 7:6 ve svém třetí finále na okruhu připsal druhý triumf a posune se do TOP 20 žebříčku.
Profily hráčů
Fils v Hamburku získal největší trofej. (@Profimedia)

Zverev – Fils 3:6, 6:3, 6:7

Alexander Zverev byl jako obhájce titulu a nasazená jednička ve finále v Hamburku jasným favoritem. Navíc s Arthurem Filsem vyhrál oba předchozí zápasy, oba na domácí půdě. Loni s ním v tomto dějišti ztratil v semifinále jen šest her, letos v Halle musel zápas otáčet. Právě od začátku travnaté sezony se francouzský mladík prezentuje v dobré formě, ale čekání na větší úspěch ukončil až v přístavním městě na severu Německa.

Fils začal své třetí kariérní finále brejkem a rychle se ujal vedení 3:0. Francouz v průběhu sady odvrátil všech devět brejkbolů Zvereva a po necelé hodině proměnil při vlastním podání hned první setbol. Ve druhém dějství byl od začátku lepší domácí hráč, který v šesté hře využil až svůj celkově 17. brejkbol a na podání už do konce setu nezavahál.

Největší přetahovanou přinesl třetí set, ve kterém oba hráči museli o svá podání bojovat. Rozhodující sada dospěla až do zkrácené hry, ve které Francouz dominoval a po třech hodinách a 33 minutách využil hned první mečbol a mohl slavit největší titul kariéry. Fils v tomto zápase odvrátil neuvěřitelných 21 z 22 brejkbolů soupeře.

"Udělal jsem všechno pro to, abych tento zápas vyhrál. Dokonce jsem dostal křeče za stavu 5:5. Zkusil jsem podání spodem, protože jsem už nemohl servírovat. Bohužel to dav vzal špatně. Je mi to jedno. Vyhrál jsem, a to je vše" řekl v pozápasovém rozhovoru na kurtu směrem k bizarní situaci na konci zápasu.

Zverev si před dvěma týdny Wimbledonu poranil po podklouznutí levé koleno a byť odehrál další zápas a půl, panovaly obavy z vážnějšího zranění. Lékaři mu z nohy vytáhli 40 mililitrů tekutiny a krve, podrobnější testy v Monaku ale černé scénáře nepotvrdily.

Německý tenista měl pohmožděné kloubní pouzdro a edém kostní dřeně a přestože měl stále bolesti, rozhodl se po devíti dnech vrátit do soutěžního módu a nakonec se mu titul v rodném Hamburku nepovedlo obhájit a přípravu na obhajobu olympijského zlata z Tokia 2021 zakončil hořkou porážkou.

Výsledky turnaje ATP 500 v Hamburku

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

8
Přidat komentář
Pe3k
DRAMA: Alexander Zverev BEEFS with Arthur Fils over underarm serve!

https://www.youtube.com/watch?v=G2zKqEdyAKY
Reagovat
fialka
Bol to nervak. Úžasný duel, úžasné výmeny. Fils bol rovnocenným súperom, trošku šťastia navyše. Azda sa vypracuje a bude ho vidieť viac. Talentovaných nie je nikdy dosť. Držím palce.
Reagovat
com
tak to podani spodem co je tu na videu je luxusni
Reagovat
horska.kraslice
Nejsem sympatizantem tohoto druhu "překvápka".
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zakázané není, takže proti němu nic nemám. Naopak, jde o zpestření a jestliže si s ním soupeř neporadí, bonus pro toho, kdo ho umí zahrát.
Spíš nemám pochopení pro Řetězovovy poznámky o respektu. Reakci Mušky po podání spodem jsem neviděl, ale věřím, že si poznámky odpustila.
Reagovat
Pe3k
Když prohrál ve Wimbledonu s Fritzem, tak si taky stěžoval
Reagovat
Krisboy
Luxusní aut. Nejlepší podání roku.
Reagovat
Pe3k
Jeden z nejlepších zápasů letos
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist