Finále Djokoviče s Rubljovem na Adria Tour v Zadaru bylo kvůli koronaviru zrušeno

21. 6. 2020, 13:00
Aktuality 22
ADRIA TOUR - Andrej Rubljov na antuce v chorvatském Zadaru porazil v přímém souboji o první místo ve skupině 4-2 4-1 Němce Alexandera Zvereva a postoupil do finále. V něm se měl 22letý Rus utkat dnes večer poprvé v kariéře se světovou jedničkou Novaka Djokoviče. zápas o titul byl ale kvůli nakažení jednoho z účastníků Grigora Dimitrova nemocí Covid-19 zrušen.

Adria Tour je série tří turnajů na Balkáně, kterou organizuje světová jednička Novak Djokovič v době koronavirové pauzy. První ze tří akcí se konala minulý víkend v srbském Bělehradu, kde triumfoval Rakušan Dominic Thiem.

O tomto víkendu se konala dvoudenní akce na antuce v chorvatském Zadaru, kde se opět střetlo osm tenistů ve dvou skupinách každý s každým. Vítězové skupin postoupili do finále.

Už v sobotu si postup do finále zajistil první hráč světa Novak Djokovič, který dnes stvrdil první místo ve skupině výhrou nad domácím outsiderem Ninou Serdarušičem.

O vítězi druhé skupiny se rozhodlo až dnes v přímém souboji mezi Rusem Andrejem Rubljovem a Němcem Alexanderem Zverevem. , ze kterého vyšel vítězně 22letý Rubljov.

Marin Čilič na závěr bojů ve skupině nestačil ani na Srba Danila Petroviče, který zvítězil 4-2 4-2 a po Němci Zverevovi si tak připsal druhý cenný skalp během dvou dnů. Naopak zkušený Chorvat prohrál vešechny tři zápasy.

A když už se mělo vše chystat na vyvrcholení turnaje, přišel na kurt ředitel turnaje Goran Ivaniševič a oznámil, že se finále konat nebude. Grigor Dimitrov, který v sobotu po porážce s Bornou Čoričem ze soutěže odstoupil kvůli nemoci, měl totiž pozitivní test na koronavirus.

"Právě jsme dostali informaci, že měl Grigor Dimitrov pozitivní test na koronavirus a musíme proto zrušit finále turnaje v Zadaru," řekl fanouškům na kurtu Djokovičův trenér Ivaniševič.


Příští týden se mělo hrát v Černé Hoře, ale kvůli uzavřeným hranicím se tam tenisté nedostanou a organizátoři musel turnaj zrušit. Série Adria Tour by se měla uzavřít 3. a 4. července v bosenské Banja Luce, aktuálně je ale konání akce nejisté.

Turnajový program veškerých profesionálních soutěží organizovaných ATP, WTA či ITF je kvůli koronaviru přerušen od března. Znovu hrát se má začít v srpnu.

ADRIA TOUR 2
Zadar / Chorvatsko (antuka)
kompletní výsledky (20. - 21. 06. 2020)
• Finále •
Djokovič (Srb.) - Rubljov (Rus.) / zrušeno
• Skupina A •
sobotní výsledky (20. června):
Čorič (Chorv.) - Dimitrov (Bulh.) 4-1 4-1
Djokovič (Srb.) - Krstin (Srb.) 4-3(3) 4-1
Serdarušič (Chorv.) - Krstin (Srb.) 4-3(5) 4-3(1)
Djokovič (Srb.) - Čorič (Chorv.) 4-1 4-3(1)
nedělní výsledky (21. června):
Djokovič (Srb.) - Serdarušič (Chorv.) 4-1 4-3(3)
Čorič (Chorv.) - Krstin (Srb.) 4-3(4) 4-3(2)
• Skupina B •
sobotní výsledky (20. června):
Petrovič (Srb.) - Zverev (Něm.) 4-3(2) 4-3(1)
Rubljov (Rus.) - Čilič (Chorv.) 4-3(5) 2-4 4-1
Rubljov (Rus.) - Petrovič (Srb.) 4-2 4-1
Zverev (Něm.) - Čilič (Chorv.) 4-3(1) 0-4 4-3(1)
nedělní výsledky (21. června):
Rubljov (Rus.) - Zverev (Něm.) 4-2 4-1
Petrovič (Srb.) - Čilič (Chorv.) 4-2 4-2
Pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
baba
sledovala jsem Ultimate Tennis Showdown v Nice a tento Adria turnaj a přesně byl vidět ten rozdílný přístup ke koronaviru a k dodržování hygienických pravidel. Aspoň se teď všichni uplakánkové, kteří si stěžují na moc přísné hygienické podmínky uvědomili, že to není žádná pr... a ještě není zdaleka vyhráno. Za mě , kdo se bojí, ať to odpíská, ale kdo chce hrát a vydělávat, striktně dodržovat pravidla a vše nebezpečné vynechat -včetně té bujaré párty.
Reagovat
SwissMaestro
Nikdy nebude vyhráno. Je k neuvěření, že to ještě někomu nedošlo. Musí se žít a jet i přes tento virus, jinak se můžeme zavřít doma do smrti
Reagovat
turista
Nikdy to je příliš silné slovo. Virus jednak časem přestane být tak nebezpečný a pomůže i vakcinace na níž se pracuje. Stačí se vyhýbat velkému počtu lidí. Ale dřepět doma je kravina.
Reagovat
Patik
No myslím si že tento rok sme dohrali tenis..ukázalo sa že turnaje tento rok môžu byť riskantné čo sme teda vedeli aj predtým ale táto situácia to len podčiarkla..navyše to bola len obyčajná exibícia a nie grandslamový turnaj..no teraz som úprimné zvedavý ako to ovplyvní zbytok tejto sezóny..
Reagovat
Mantra
tak hlavně ten sajrajt nezmizí ani na přesrok, takže je jen otázka času, kdy nastaví nějaký flat pravidla a pojede se dál, money is the King
Reagovat
Patik
No majú ešte pár mesiacov..stav sa môže zlepšiť..no rovnako aj skomplikovať..chcelo sa vykročiť vpred no ani sme nedokončili krok a musíme znovu ustúpiť..toto môže viacerých hráčov nalomiť k neúčasti..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, lebo tento garážový turnaj v Belehrade, pred plynmi tribúnami je smerodajný v kontexte GS.

Vy ste velki myslitelia v tom fff tábore.
Reagovat
Nola
plne tribuny planuje FO....
Reagovat
smazaný uživatel
Nie neplánuje.

Ked sa ludia domnievaju, neznamená, ze plánujú.

Nikto este nevie ako to bude v sept, nic konkretne naplánovane neni.
Reagovat
tommr
a kde si vzal to, že se Dimitrov nakazil při tenisu? Bůhví kde se všude ochomejtal ...
Reagovat
sojka1
Goran uz oznamil zruseni finale.....
Reagovat
Mantra
to ohrozí i USO a RG
Reagovat
misa
Dva měsíce před startem USO?
Reagovat
Mantra
to Djok s jeho přístupem ani nebude už dneska hrát, ten je už někde v letadle out
Reagovat
lorem_ipsum
Dimitrov má koronavirus, je to na jeho Instagramu
Reagovat
milik254
Prvním známým tenistou pozitivně testovaným na covid-19. Uvidíme, mezi kolik dalších to na té Adře roznesl.
Reagovat
PetaM
Tak to jsou všichni v zádeli. :D Největší sranda by byla, kdyby to chytnul Novak. Tak moc se mu nechtělo do NY kvůli covidu, až to chytne v Evropě od Grigora :D :D :D Byla by to slušná ironie. :D :D
Reagovat
gigin
Mi to moc směšné nepřijde, ale tak ironie je ironie,jas.
Reagovat
Marduch
Pleteš si ho s Nadalem.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
sojka1
hra do 4 a bez vyhod je takova chytra horakyne - ani oblecena ani naha. Nenadchne ani neurazi, mnohe napovi, ale nic nedopovi, clovek vlastne nic neriskuje a je po zapase, ale jeste neco by to chtelo... :-)) Sasha, zda se, stare bolistky nevylecil nebo uz prechazeji do chronickeho stadia, takze Rublev, hm, dal se divat nebudu. Jinak v Zadaru lidi temer jak "zastara", prijemne...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist