Finále Fed Cupu: Kvitová začala opět výhrou, Plíšková druhý bod nepřidala

14. 11. 2015, 14:47
Aktuality 341
FED CUP - Když Petra Kvitová zahajuje fedcupové utkání, je to vždy jistý bod. Potvrdilo se to i v dnešním finále v pražské O2 areně proti Ruskám, kde Kvitová po nepovedeném prvním setu přejela Anastasii Pavljučenkovovou a poslala tak český tým do vedení. To ale domácí výběr neudržel, neboť Karolína Plíšková ve druhé dvouhře nepřekvapila proti hostující hvězdě Marii Šarapovové.
Petra Kvitová

Petra Kvitová ve Fed Cupu vyhrála i svůj osmý zahajovací zápas. V dnešním finále v pražské O2 areně proti Anastasii Pavljučenkovové se jí sice nepovedl první set, ale pak ruskou sokyni doslova převálcovala a zvítězila 2-6 6-1 6-1. Na domácí půdě vyhrála už deváté utkání v řadě.

Kvitová začala esem, ale Pavljučenkovová využila úspěšně jestřábí oko a Češku o bod připravila. Podání si česká jednička udržela, jenomže zpočátku ji paralyzovala nervozita, špatně se pohybovala a měla problém zaměřit údery mezi lajny. Nešel jí ani servis, proto prohrála čtyři hry v řadě a úvodní set získala Ruska.

Bývalé vítězky Fed Cupu Jana Novotná či Helena Suková ve vyprodaném hledišti sledovaly dvojchybu Kvitové na úvod druhé sady. A ta jakoby Kvitovou nastartovala, uvolnila se a spustila svou ostrostřelbu. V důležité druhé hře nejdříve nevyužila vedení 40-0, ale podání nakonec Rusce vzala při sedmém a celkově desátém brejkbolu. Hala poprvé pořádně zabouřila a povzbuzená Kvitová druhým setem prosvištěla.

V nastoleném kvapíkovém tempu pokračovala brejkem v první hře rozhodující sady a diváci oslavovali s jejím hlasitým "Pojď!". Agresivní hru světové šestky na rychlém povrchu už Pavljučenkovová nestíhala a Kvitová zápas suverénně dotáhla k vítězství. Při prvním mečbolu jí pomohla rezignovaná Ruska dvojchybou.

"Na začátku jsem byla hodně nervózní a nedokázala jsem hrát, co jsem potřebovala," řekla Kvitová. "Na začátku druhé sady jsem si udržela servis, což mě trochu uklidnilo. Pomohl mi brejk ve druhé hře druhého setu, to bylo pro vývoj utkání rozhodující. Děkuju fanouškům za skvělou pomoc," řekla tenistka.

"V prvním setu nedala Petra dva míče přes síť, takhle špatně ve Fed Cupu ještě nezačala. Od druhého setu změnila taktiku, hrála víc křížem a další dva sety se na to dalo dívat," řekl osobní kouč Kvitové David Kotyza.

Výhrou si Kvitová vylepšila bilanci ve Fed Cupu na 26-6, v třísetových duelech prohrála jen jednou z devíti zápasů. Nejlepší Češkou ale zdaleka není, Suková vyhrála ve dvouhrách 45 zápasů.

"První bod je vždycky hodně důležitý a doufám, že Karolína má teď jednodušší roli proti Šarapovové a může ji o to víc potrápit," řekla Kvitová na kurtu.

Jak už Kvitová neznačila, do druhého dvouhry nastoupily k prvnímu vzájemnému duelu Karolína Plíšková a hostující hvězda Maria Šarapovová. Česká tenistka ale druhý bod, s nímž se popravdě příliš nepočítalo, nezískala. Světové trojce podlehla 3-6 4-6 a v neděli se tak bude pokračovat za stavu 1-1 na zápasy.

Světová jedenáctka Plíšková, která hrála místo ne úplně zdravé Šafářové, ale nedokázala čelit komplexní hře Šarapovové. V prvním setu si navíc letošní královna es Plíšková nepomáhala podáním a bývalá světová jednička se opírala do míčů s maximální razancí a často zatínala vítězně pěst a vykřikovala anglické "Come on!".

Ve druhé sadě získala Plíšková nadějné vedení 2:0, ale pak ztratila čtyři hry v řadě. Za stavu 3:4 vedla při podání Rusky 40:0, ale o servis favoritku nepřipravila a další šanci na zvrat už nedostala. Zápas Plíšková prohrála po hodině a půl.

"Šance tam byly, ale když je nedáte, tak dostanete. Nějaké chyby jsem udělala. Mrzí mě ten game ve druhém setu, v kterém jsem vedla 40:0," řekla Plíšková. "Teď jsem slezla z kurtu, takže jsou pocity smíšené," hodnotila celkově.


V neděli finále rozhodnou další dvě dvouhry a případná závěrečná čtyřhra. K prvnímu utkání nastoupí od 12:00 Kvitová se Šarapovovou, pak by měly přijít na řadu Plíšková a Pavljučenkovová. Na české straně by ale mohla hrát Lucie Šafářová, která dnes nenastoupila, protože se necítila stoprocentně zdravotně v pořádku.

Souboj českých tenistek s Ruskem je reprízou finále z Moskvy 2011. Tenistky před čtyřmi lety vyhrály a získaly první titul v historii samostatné České republiky. Zahájily tím úspěšnou éru, kterou korunovaly dalšími triumfy v letech 2012 a 2014. Nyní mohou do třetice triumfovat na domácí půdě. Před rokem ve finále zdolaly Němky, o dva roky dříve porazily Srbky. Celkově si mohou Češky připsat na konto už devátý vavřín.

• FED CUP 2015, FINÁLE •
Praha / O2 arena, tv. povrch / hala)
sobotní výsledky (14. 11. 2015)
Česko - Rusko 1-1 ... po sobotních dvouhrách
Kvitová - Pavljučenkovová 2-6 6-1 6-1 ... 1-0
Kar. Plíšková - Šarapovová 3-6 4-6 ... 1-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

341
Přidat komentář
Jan
Koukám na záznam a Karolína má docela kruhy pod očima. Asi toho chudák moc nenaspala ...
Reagovat
Fandina
Gratulka Petře k bodu a škoda, že se Kája tak nedařilo. Byla jsem na místě a z hry Petry jsem byla ve druhém a třetím setu nadšená. Jsem ráda, že zápas otočila a předvedla svou silnou psychiku. Byl to pěkný mač. Takže super.
Kája bohužel na Márii neměla. Pořád jsem doufala, že nějak přitvrdí, jak jsem jí viděla ke konci hrát na ET, ale nebylo to ona. A Mária navíc vždycky zahrála tvrdě, když to potřebovala a Káju přehrála.
Reagovat
Jan
Kdyby zítra Myškinová nasadila místo Pavljučenkové Makarovovou, je to blbost, vzhledem k formě Makarovové nebo by to našim holkám ztížila ?

Jinak mě napadlo, nevím jestli jste to tady řešili, podle jména je otec Pavljučenkové Pavljučenko, takže Pavlujučenkovová je blbost ne ? To by se otec musel jmenovat Pavljučenkov ? O čemž pochybuji.
Reagovat
PetaM
To je prostě to přechylování. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím. Podle mě bude hrát určitě Šarapovovovová proti Petře. Makarovovovová asi ne, sice Karolínu na AO porazila, ale teď nehrála 2 měsíce zápas. Takže myslím, že nastoupí podle plánu Pavljučenkovovovová.
Reagovat
FulnekUltras
V ruském originálu (azbukou) je Pavljučenkova, nikoliv Pavljučenka, takže český přepis s koncovkou -ovová by měl být správný...
Reagovat
baggik
Ale houby. Jde o to že Rusové stejně jako my, přidávají většinou u ženských jmen koncovku ová. Což ale za komunismu naši hlavouni nepochopili a začali tam cpát tu koncovku i když už tam byla, takže je to blbě.
Reagovat
PetaM
Nemám rád přechylování, ale nemáš pravdu. Rusové nepřidávají koncovku -ova. Otec Anastasie se jmenuje Pavlyuchenkov, k ženskému příjmení se tedy přidá jen -a. Pak to dělá dojem -ova, ale bohužel to tak není. Proto přidáváme svou koncovku -ová. A pak je z toho příjmení dlouhé jako do cypa.
Reagovat
FulnekUltras
Odvozeno je to ze jména otce, takže se pokus chápat sám. ;)
Reagovat
baggik
PetaM a Fulnek Ultras vy jste natvrdlí? Nahoře vám píše kolega, že se její otec jmenuje Pavljučenko (v Rusku naprosto běžné jméno) a ne Pavljučenkov!!! Tak aspoň čtu když už nic.
Reagovat
blixa
No, on nám to pan kolega píše blbě. Vzhledem k tomu, že ji její otec trénuje , není tak těžké dohledat, že se jmenuje Sergej Pavljušenov ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Podívej se třeba do wiki v ruštině - jinak je ten ruský originál jména uveden i v české verzi wikipedie...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kdyz je to finale, tak po delsim odmlce,
nejaky ten Sketch...na tema prvniho dne FC;)
Zitra snad bude jeste nejaka ta inspirace, nejlepe vitezna.

Ta dnesni je na tema, o cem dnes myslela Masa na kurtu a o cem Karolina.
Co si o tom mysli Jan Tleskac jeste nemam zjisteno, tak snad zitra da vedet...
nize tedy sketch...a huraaaa na zitrek!

http://sketchtoy.com/66164127
-----------------------------

Jinak sketch vznikl behem poslechu the doors
https://www.youtube.com/watch?v=tebaMuEyVKM

a slo to celkem rychle, ani jsem to nedoposlech do konce,
takze chlapci ze skupine dvere...za dnes diiiky;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Božíííí :DD
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní! A ta pointa :-)
Reagovat
VlS
Jan Tleskač si o tom nemyslí nic, má úplně jiný starosti, někdo ukradl ježka z klece a Vontové emigrovali ze Stínadel na Žižkov. Poskytl bych mu po phonu duchovní útěchu, ale on je tradicionalista a trvá po morzeovce vysílaný praporkama a mě bolí pravá ruka, jak jse u bedny pomáhal Kájině to tam sázet , blbě no.
Reagovat
lars
dobry, az na to, ze Marfusa neumi slovo nepřeřvu - neumi ř :))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
jeeeeeeee, nemela byt reakce.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
na larse.. :-))
Reagovat
gigin
Moc pěkné, Vuku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Katka Siniaková prohrála s Caroline Garciou 3:6, 7:5, 3:6. Velká škoda, ale Katka proti silné soupeřce bojovala... Takže zase nevyšlo to vysněné finále mezi Katkou a Louisou Chirico. :(
Reagovat
tommr
a tím pádem bohužel nevyšel ani ten návrat do první stovky ... :(
Reagovat
d@ve
Dneska se teda (krom Petry) holkám moc nedařilo. :/
Reagovat
tommr
jj zase to musela všechno zachranovat Petra ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale! Já jsem myslela, že to zachraňovala Nasťa....
Reagovat
tommr
no ta jí dost pomohla za což jsem jí samozřejmě vděčnej. Doufám, že podobně vypomůže i zítra Karolíně(Lucce) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ona zase pomohla Petra Nasťe daleko víc v prvním setu. Petra prostě přestala kazit, šlo ji podání a Nasťa to nevydejchala a placama hrála hrozně ( ale fakt jen placama ! ) a dovršila to symbolicky dvojchybou na mečbol. Byla rozhozená. Ale ne ze síly okamžiku. Byla rozhozená z Petřiny hry. Ty prostě vždy vidíš Petru hodně přísnou optikou.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych řekl, že ten zápas byl především o Petře. V prvním setu kazila finální údery jak na běžícím pásu a Nasťa tak získávala body aniž by se musela nějak zvlášť snažit. Pak to z Petry spadlo, poštelovala mířidla a ačkoliv v první moment nezačala Nasťa hrát nějak hůř, přestalo jí to stačit. Postupem času na ní pochopitelně dorazila frustrace a začala hrát o něco hůř, ale to všechno bylo důsledkem Petřiny zlepšené hry, ne naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem tak jsem to také myslela. Petra oklepala nervozitu a začlo jí to tam neskutečně padat. Tam kde byl v prvním setu aut, nyní padaly čáry. Zrychlila. A ano, Nasťa zřejmě z frustrace začala k tomu přidávat občas UE. Poslední míč zápasu darovala Petře dvojchybou.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonce poslední dva míče, pokud si to správně pamatuju. :-)
Reagovat
Jan
Škoda. Kdyby hrála zdravá Šafářová ve formě jako s Kerberovou na TM, mohla Marii porazit. Ta dnes nehrála na své možnosti nijak suprově. Zítra by bylo dobré, kdyby se to povedlo Petře ji porazit a pak někdo musí porazit Pavlučenkovou. Je otázka jestli Karolína nebo jestli by mohla Lucka, našemu deblu moc nevěřím. Zvlášť jestli Lucka nebude moct nebo by hrála singla a pak s tím zápěstím ještě do debla.
Reagovat
FulnekUltras
Debl Kvitová-Strýcová to na závěr vezme pevně do rukou... ;)
Reagovat
PetaM
Nevím nevím. Petra debly nehraje, navíc sama řekla, že jí to nesedí.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud nebude k dispozici Lucka, tak by Pála stejně neměl moc na výběr.
Reagovat
FulnekUltras
Když nebude zbytí, Peťa do toho půjde po hlavě.
Reagovat
lars
to chces , aby si Petra narazila hlavu ? :)
Reagovat
FulnekUltras
V hlavě s hokejisty to bolet nebude... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím. Je sice pravda, že ona debl nerada, ale pokud jí Pála požádá, remcat nebude. ;-)
Reagovat
Jan
A nemůže Pála povolat Allertovou, když bude Lucka zraněná ? Jaká jsou pravidla ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůže.

A právě proto, že ji nepovolal, když mohl, si myslím, že to s Luckou nebude tak špatné, aby nemohla alespoň ten debl odehrát.
Reagovat
lars
a Ty Petru " nadopujes" energii po mozna narocne zapasu s Marfusou ?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že Kája by na tom po náročném zápase se Stázinou byla líp?
Reagovat
lars
1. Lucka muze treba hrat singla
2. bude zalezet na vyvoji singl zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
1. může, ale spíš ji Pála pošetří do debla, přeci jenom je zkušenější než Kája a taky lepší deblistka než Kája.
2. jenom částečně, debl je hned po singlu dvojek. Respektive je tam asi půlhodinová pauza, to ale není moc.
Reagovat
lars
cesky debl je ?
velka skoda , ze si Karol s Barou nezkusily debl hrat v Cine, aby se videlo, jak jim to tenis. pujde
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si myslel, že je to nějaká soutěž a oni mi to pošlou takhle a ještě k tomu napíšou "thank you for showing your colours"... :D
http://abload.de/img/fedcupyaj5q.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem to dostala a naštvalo mě to, že je to jen takhle. :D
Reagovat
milik254
Ano, ano :D
Reagovat
smazaný uživatel
Díval jsem se jenom na tenhle zápas, protože mě zajímá hlavně Masha...

Ze začátku mi přišlo, že Masha byla trochu nervózní a možná to i zapříčinilo, že o první dva gemy na svém servisu musela hodně bojovat. Pak se do toho začala dostávat a výsledkem byl brejk na 4:2. Jenže ten zase snadno odevzdala, když v sedmém gemu udělala tři dvojchyby. Následoval ale další brejk a napodruhé ho Masha potvrdila, takže i dopodávala 1. set... Ve druhé sadě začala líp Karolína. Svačina říkal, jak je to skvělé, že vede 2:0 nad takovou hvězdou (jakoby snad Karolína byla nějaká těžká outsiderka), ale já jsem věděl, že to vůbec nic neznamená. Vzápětí si Masha vzala ztracený servis zpět a v pátém gemu získala nakonec rozhodující brejk. První dva mečboly na returnu neproměnila, ale pak to dopodávala bez větších problémů...

Jsem rád, že to Masha zvládla, protože prohrát v podstatě s českou trojkou (přestože Karolína je rozhodně dobrá hráčka) by byl asi trochu průšvih, který by jí mnozí dali rádi sežrat. Výkon byl až na ty začátky setů dobrý, i když Masha umí hrát určitě ještě líp. Velkým problémem jsou ale ty dvojchyby, těch je vážně moc. Pokud bude takhle zadarmo dávat body zítra Petře, tak to bude mít hodně těžké... Na druhou stranu je zase dobře, že se Masha po těch dvojchybách nebojí a pořád z toho druhého servisu dokáže riskovat, z čehož potom pramení taky nějaké body. Ale zase toho rizika a těch dvojchyb nesmí být moc...
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra proti Petře to vidím 50:50 a komu to líp sedne, ten vyhraje. Domácí prostředí mluví pro Petru, stejně jako poslední vzájemný zápas, ale celkově má zase lepší vzájemnou bilanci Masha. Zároveň si ale nemyslím, že by ta prohra na TM musela být pro Mashu nějaká nevýhoda. Právě naopak ví, čeho je Petra schopná a připraví se o to líp. Navíc je často vidět na turnajích, že když se dvě hráčky utkají dvakrát třeba během 14 dnů, tak málokdy vyhraje oba zápasy jedna hráčka... Fed Cup je ale samozřejmě něco jiného a spíš bych viděl pro Mashu nevýhodu v té atmosféře, protože Petra se opravdu dokáže hecnout, i když se jí nedaří (což asi ukázala i dneska). Na druhou stranu jsem si ale říkal, že Mashe asi nevadí ta parta troubících bláznů, protože ona si před servisem ráda počká... :D

Celkově to je otevřené a myslím si, že je to dobře pro diváka. Předchozí dvě pražská finále byla se Srbskem i Německem 2:0 po prvním dnu, takže teď je to určitě zajímavější.

BTW: Jsem docela rád, že ČT zvolila do studia Hájka, který není tak kontroverzní jako Chládková. Ale nemuseli by teda dělat rozhovory s Kodešem... :D
Reagovat
Jabadu
" ... a na základě této analýzy profesor Bohlen uznal Montyho argumenty a na výraz uznání vlastního omylu odešel z basilejské konference se spuštěnými kalhotami ...
Nemyslete si, to tehdy v jistých filozofických kruzích vzbudilo rozpaky .." :-)
Reagovat
misa
Počet dvojchyb je u Marie občas nesnesitelný :) Ale i když jich dá 12, tak se za chvíli stejně nebojí pořádného druhého servisu. Kdyby to tam jen tak nahodila, tak by ji Kája stejně poslala ránu z returnu.
Reagovat
lars
vzdyt Marfusa prohrala i s ceskou 4 letos :))
Reagovat
smazaný uživatel
Neprohrála, skrečovala.
Reagovat
George_Renel
Ať chceš nebo nechceš, skreč je prohra.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Masha aspoň prohrávala, tak neřeknu. Ale tvrdit, že ji Strýcová porazila, to mi přijde fakt mimo mísu...
Reagovat
George_Renel
Uvažuješ zase trošku ujetě. Nesmíš se upnout na tento jeden zápas. Skreč je prostě porážka pro každého, i pro tvou Rusku. Taky mohla vzdát za stavu 5:2 pro Strýcovou. A to už by ti nevadilo?
Skreč je prostě porážka.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrát pro mě znamená prostě proměnit mečbol. Jiné by to nebylo, ale asi bych tolik neprotestoval, protože za stavu 5:2 už by to nejspíš dotáhla. Ale když Masha ve 3. setu vedla 2:1 a nemohla pokračovat, tak to byl pro Barboru spíš takový dárek...
Reagovat
George_Renel
To sice ano, pro Báru dárek, ale pro Rusku porážka. Prostě už nemohla.
To je jako kdyby tvá milovaná dívčí jedenáctka vedla v 60 minutě 5:0, pak si nechala vyloučit pár hráček a počet by klesl pod předepsaný počet. Automatická prohra 3:0 kontumačně. Nebo se baskeťačky vyfaulovaly za příznivého stavu a nemohly pokračovat. Následovala by kontumační prohra. Tak to prostě ve sportu je.
A hlavně, platí to pro všechny stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě dost nesmyslné přirovnání...
Reagovat
lars
nebot ji Bara uhnala :)
Reagovat
FulnekUltras
přesně
Reagovat
FulnekUltras
uhonila a uondala
Reagovat
peggy
Oba zapasy byly velmy poutave a byl to boj.Cesti divaci se chovaji hrozne,kdyz podavaly ruske hracky tak nerespektovali klid.Ty bubny a trumpety bych zakazala a divaky vyvedla.Marii moc blahopreji k vyhre a verim,ze jejich tym vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
A teď to zkus ještě zveršovat. A nejlépe azbukou :-)
Žili byli děd i babka. Děd byl lapka, babka ...?..
Reagovat
George_Renel
Šlapka....
Reagovat
VlS
měli Peggy dcerušku,
ta miluje Marušku
Reagovat
Jabadu
.. nebo třeba "Ážmilid"
Dodnes se vlastně neví, co to v básníkově pozůstalosti vlastně je.
Profesor Weigel se domnívá, že je to dívčí orientální jméno, kterému by v češtině mělo odpovídat moderní české dívčí jméno Peggy.
Jenom jako ukázka z mistrova díla:

"Ážmilid" postaví měděnou desku,
to bude slávy, to bude lesku ...
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
patriks
Ty trumpety jsou opravdu obtěžující a osobně bych tam diváky s tímto hudebním nástrojem nepouštěl. Poslouchat to po každém fiftýnu je nechutné.
Reagovat
gigin
Karolina Pliskova has played 2,448 games of tennis in the past 12 months. 2nd place is Lucie Safarova with 2,174. Karolina is an iron horse.
Reagovat
smazaný uživatel
Si to spocitej;)
http://www.tenislive.pl/wta/karolina-pliskova/?y=2015
http://www.tenislive.pl/wta/lucie-safarova/?y=2015
Reagovat
misa
To jsou u Lucky ty zbytečné tiebreaky...
Reagovat
lars
tam je zapocitan i FC, HC ?
Reagovat
gigin
Já nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží na tom, kdo ty statistiky vede..
Reagovat
misa
top 10 v roce 2015: 3-7. Bilance finále 1-5. Dnes určitě nezklamala, ale pořád má co vylepšovat. Vidím v ní spíše druhého Bedycha než Kvitovou, ale i to je samozřejmě vynikající.
Reagovat
Jabadu
Určitě nemá sílu v paži jako Serena, ale má výšku a k tomu jinou páku. Její neskutečně dlouhé nohy ji sice znesnadňují rychlou reakci, ale zase se tak moc neunaví.
Žirafa tě klidně bude pronásledovat na mnoho kilometrů, hroch nebo líný lev jen na pár stovek metrů. Pak mu dojdou síly - protože musí využívat břišního svalstva.
Základní poučka každé tenisové učebnice zní:
Nechceš-li poznat únavu, běhej a cvič břicho!
:-)
Reagovat
misa
Myslím, že by na mě stačil i ten hroch :) Oni ve skutečnosti běhají docela rychle, až 30 km/h.
Reagovat
Pedronegro
podobně i "Serča" :)
Reagovat
misa
http://cdn.bleacherreport.com/newsletters/Screen%20shot%202011-04-16%20at%204.17.57%20PM.png
Reagovat
Pedronegro
no právě :), jinak ale sorry, to sem vlastně vůbec nepatří ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra - Nasťa
No Petra mě v prvním setu dost vyděsila, takhle strašidelně jsem ji neviděl už dlouho hrát, ve Fed Cupu snad vůbec. Pak ale (opět) dokázala, že na Lvici si ve Fed Cupu jen tak někdo nepřijde a chudák Nasťa byla v druhém a třetím setu bita jak žito.

Kája - Maria
Tady naopak Kája měla vstup do zápasu celkem sympatický, bohužel toho proti přinejlepším průměrně hrající a viditelně nervózní Marii nedokázala nijak využít. Nemohla se opřít o servis a kromě něj toho bohužel nemá - nebo alespoň minimálně dneska proti Marii - moc co nabídnout a s tím se velké zápasy prostě vyhrávat nedají. Maria dneska rozhodně byla k poražení a troufám si říct, že stát tam místo Káji Lucka (zdravá, pochopitelně), vedli jsme po dnešku 2:0.

A zítra? Souboj Petra - Maria bude pro další vývoj střetnutí naprosto klíčový. Kdo ho vyhraje, ten si půjde pro pohár.
Reagovat
FulnekUltras
S poslední větou až tak úplně nesouhlasím... ;)...Byls dneska přímo na místě?
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel mi to nakonec nevyšlo, musel jsem se spokojit s televizí.

A co se poslední věty týče, pokud by Kája měla nastupovat za stavu 1:2, tak jí upřímně řečeno moc nevěřím.
Reagovat
FulnekUltras
Já myslím, že tu největší deku si odbyla dneska... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No doufejme :)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda těch brejkbolů na 4:4 ve druhém setu, tam to Mária ustála a to možná rozhodlo, od té doby to Máša zase rozjela, jinak by se to mohlo ještě zamotat, ale Kája se snažila, kdo čekal hned první finálový zápas takové překvapení? Bude to bitva Marfušky s Peťkou a na to se těším :))
Reagovat
bIbec
kdyby třeba došlo na tu čtyřhru a Lucka nemohla hrát, tak bych tam rád viděl Petru. Ono se může zdát, že je na to strašný kopyto z těch turnajů, ale věřím, že je to hodně dáno malou motivací ta její otřesná bilance. Prostě do těch čtyřher nechodí naplno.
Reagovat
FulnekUltras
Zajímavá úvaha a taky bych ji nezavrhoval. Nechci tady nějak strašit ;), ale tři dny dozadu se mi skutečně zdálo, že Maša udělá dva body a Petra všechno rozhodne až v deblu... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Taky bych ji ráda viděla ve čtyřhře a nejlépe s Bárou. :)
Reagovat
bIbec
tak Bára je jasná, tady není o čem.
Reagovat
lars
asi fyzicka Petry by byla proti v deblu po singlu s Marfusou
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by Lucka nemohla hrát, proč ne. Pokud by zápas s Marií nebyl moc vyčerpávající, byla by to poměrně logická volba.
Reagovat
freeteepek
Musím říct, že jsem jí věřil o něco víc. Na druhou stranu třeba říct, že to zvládla se ctí. Šarapovová kromě svých obvyklých dvojchyb hrála výborně. Hlavně na returnu. Karolíně se nedařilo trefovat první podání a hlavně v prvním setu to bylo hodně špatné. Ve druhém byla Maria už pochopitelně na koni a tak ani zlepšení jí nepomohlo. V její hře mi tentokrát chyběla chytrost. Myslím, že zbytečně hrála Marii přímo na raketu, když sama nebyla pod tlakem. Chtělo to víc zatlačit, když k tomu byla příležitost. Maria hrála pochopitelně velmi agresivně a podle toho to taky vypadalo...
Reagovat
FulnekUltras
Přece jen se projevil rozdíl ve zkušenostech, ale přesto nebyla Kája vůbec daleko...chyby musí hledat především sama v sobě.
Reagovat
smazaný uživatel
No já myslím, že byla hodně daleko a to hrála Máša maximálně svůj průměr. Pořád myslím, že Karolína nemá tu formu jako na začátku roku, kdy hrála vyrovnaně s Petrou a Simonou. Dnes to z těch velkých zápasů (Petra, Simona, 2 x Angie, Venus) bylo nejjednoznačnější, ale určitě hrála líp než po většinu podzimu. Asi sehrála roli i hlava, už v Kanadě si připouštěla FC tlak, před plnou domácí halou to muselo být ještě horší, i když je zase o dost zkušenější. Uvidíme zítra s Nasťou, Lucka asi nebude k dispozici, tak to Karolína bude muset dát. Když se jí vrátí servis na úroveň z kraje letošní sezóny, tak s širší špičkou (5-10) vyrovnaně hrát může. Nasťu porazila v Dubaji dost jasně, ale zítra to vidím 50 na 50. Kdyby ale obě zopakovaly dnešní výkon, tak Karolína vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
No co se zkušeností týče, tak ve Fed Cupu na tom Maria není o moc líp..
Reagovat
FulnekUltras
Ona to i sama zmínila v rozhovoru po zápase - ale mám takový dojem, že ten tlak na kolektivní úspěch zrovna s ní zas přece jen tolik necloumá... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt. I přes to na ní ale dneska byla nervozita vidět. Škoda, že z toho Kája nedokázala nic vytěžit.
Reagovat
VlS
No, hlavně to chtělo hrát ty míče nižší a delší, toho topspinu tam bylo tu a tam moc. Sem tam by se hodila normální placka. Taky některý míče určitě mohla zahrát o dost ostřej, chvílema tam tý opatrnosti bylo až moc. Asi tam kousek sebedůvěry chyběl a nervozity přebejval. Ale nic, prostě další kousek zkušeností a rozhodně žádná ostuda.
Reagovat
horska.kraslice
Ale nějaké pecky tam přece jen byly. Líbily se mně zejména ty, co šly Marii pod nohy.
Reagovat
VlS
Chvílema jo, i ten servis 190 km/h, ale bohužel těch chvilek bylo míň, než by bylo potřeba.
Reagovat
lars
ve 2. setu Marfusa na koni moc nebyla, kdyz v nem prohravala 0:2 :)
Reagovat
Jabadu
Všimli jste si, jakou má Maria pleť?
Jistě, 28 let, těžký trénink ... atp.
Nezdá se mi normální, aby mladá žena, která se jistě nepřežírá, měla tak zvláštní kůži.
Detekce nejlepších současných fetů vydrží pouhou hodinu. Pak je nezjistitelná.
Ano, já vím, je to čistá konspirace. :-)
Reagovat
misa
ježíšmaria! Začínáš mít svoje oblíbené téma :)
Reagovat
Jabadu
Já vím, já vím ...
Ale já kdysi bral. Ty ne!
Reagovat
misa
ne. A museli sportovci v ČSSR brát povinně?
Reagovat
Jabadu
Museli!
Já byl jako junior v sekci zápasu a nic nám neřekli!
K večeři jsi dostal kalíšek s tabletkami - prý vitamíny.
Takhle to bylo třeba (pravděpodobně) i s Kratochvílovou. Ti sportovci něco tušili (a já to popsal - měnilo se mi tělo i jeho funkce).
To, co vyplynulo na ruskou atletiku je všude. Akorát Američané tomu říkají univerzitní sport a Rusové vrcholová střediska.
Vyřízeno.
Konec hlášení v českém jazyce.
Reagovat
FulnekUltras
apsolut rajt... ;)
Reagovat
lars
ale snad delali se nejaky testy na doping ?
Reagovat
FulnekUltras
třeba zrovna u Jarmily jsem přesvědčen, že byla čistá...
Reagovat
Jabadu
??? Rád bych tomu věřil. Ale!
15 tun na trénink jako žena. Jistěže to jde. Považuji se za trénovaného týpka, ale než navzpírám v rozumném množství třeba 10 tun, trvá mi to asi 45 minut.
Bavme se o rozumnosti - tzn. bicáky, tricáky, záda, břicháče, dřepy, kliky (rozumně) ... a to Jarmila neměla a nemá 41 cm přes bicák, jako já!
Není to muž. Ale její muskulatuře a vlastně asi nepřekonatelným výkonům v čisté formě nevěřím. Ty výkony se mi nezdají v lidských silách.
Reagovat
misa
Vypadala "zvláštně"

http://www.wz-newsline.de/polopoly_fs/1.1381683.1374841469!/httpImage/onlineImage.jpg_gen/derivatives/landscape_550/onlineImage.jpg
Reagovat
Pedronegro
tahle fotka může vzbuzovat pochyby, v podstatě je otřesná, ale kdo žil v té době si možná vzpomene, že Jarmila nebyla členka nějakého Střediska vrcholového sportu, kde se denně vitamínovalo, ale doma trénovala pořád na tom nebohém stadionu v Čáslavi, a ač Kváč asi kontakty měl, nebyl doktor, aby mohl vitamíny chytře dávkovat, takže její tehdejší fyzično, a následně současné, je pravděpodobně důsledkem neskutečné tréninkové dřiny, kterou si v současnosti asi málokdo z vrcholových sportovců dovede představit, natož absolvovat, a proto je ten její rekord stále platný ... já před ní smekám ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pochyby obecně (nejen u Kratochvílové) vzbuzuje hlavně to, že všechny ženské WR na sprintérských až středních tratích jsou stále platné už z doby Studené války a dnes není nikdo schopný se jim ani přiblížit - přitom odborné znalosti i tréninkové možnosti jsou daleko lepší než tehdy. Stačí pro srovnání vzít to, o kolik se posunuly za 30 let rekordy v mužských sprintech. 9,92 "čistého" Lewise z roku 1988 by letos stačilo na krásné 11. místo světových tabulek. V čistotu atletiky nevěřím - ani tehdy, ani teď.
Reagovat
FulnekUltras
Co takhle vzít v potaz i stále narůstající lenost populace? ;)
Reagovat
Pedronegro
v obecné rovině souhlasím, protože v té době si píchali anabolika i třeba plavci 1. ligy, což byla vlastně skoro neznámá bezvýznamná soutěž, ale přesto bych v konkrétních případech bez důkazů lacině nepaušalizoval ..
Reagovat
FulnekUltras
Jako od mládí tvrdě pracující selka ;) měla Jarmila zaděláno na to, aby ve sportovní přípravě snášela pro většinu jiných žen nepředstavitelné dávky, navíc až ve vyšším věku. Pokud jde o svalstvo, neměla ho nikdy nijak ostře modelované, spíš celkově mohutné - ono tahání pneumatik ne v mišelince ;), ale na únorově namrzlém čáslavském oválu taky něco dodá...;)...a kromě trvale negativních antidopingových zkoušek i na mnoha západních mítincích mi hodně naznačuje také současný stav jejího těla, myšlení, a tak nějak vůbec...
Reagovat
Jabadu
Nechme to být. Ale jejím trenérem byl jistý Kváč. A ten věděl. Hňup odkudsi, ale ty správné soudruhy znal a byl u nich sakra dobře zapsanej.
Reagovat
FulnekUltras
Že by to mohlo mít nějaký zásadní vliv např. na výsledek antidopingové kontroly v Mnichově po zaběhnutí dodnes platného světového rekordu na osmistovce??? ;) Vzorky byly navíc IAAF archivovány ještě i po "zlomovém" roce 1990. Samozřejmě dlouhodobá koncepce sportovní medicíny byla hlavně v NDR, ale zdaleka ne všichni jejich sportovci se automaticky pohybovali za hranicí legálnosti - stejně jako současní ruští atleti, kteří byli "vytaženi na světlo" zas jenom proto, že se to teď někomu politicky hodí, třeba k odvedení pozornosti od dopingu jinde nebo i při podprahovém ovlivňování veřejného mínění ve hře o Ukrajinu apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsi to alespoň zpočátku docela dobře, ale tím, že z Rusů děláš chudinky, kteří vlastně za nic nemůžou, tím jsi to dost shodil. Protože jestli se to zveřejnění ruského průseru v dopingu právě teď někomu nejvíc hodí, tak jsou to právě Rusové, protože atletická sezóna začíná až za několik měsíců, takže se IAAF může tvářit hrozně drsně, když dočasně vyloučila Rusy z atletických akcí. Rusové teď mají několik měsíců na to něco s tím udělat (rozuměj najít vhodné obětní beránky) a IAAF může suspendaci stáhnout dřív než bude mít reálný efekt. A všichni budou spokojení.
Reagovat
FulnekUltras
Kolektivní trest pro všechny ruské atlety je politicky motivovaný extrém. Přitom je zajímavé, jak původně anonymně (!!!) vyčíslené pozitivní vzorky po roce 2000 z určitých zemí zcela chybí, resp. nejsou v oficiálních agenturních zprávách záměrně zveřejněny, koneckonců včetně atletů českých, kde by případná publikace patrně sahala až do "nejvyšších míst", zdaleka nejen v hlasatelně zpráv jisté komerční televize...
Reagovat
smazaný uživatel
Politiku do toho zatáhli sami Rusové tím, že šlo o tamní vládou řízený či přinejmenším krytý systematický doping.

Kromě toho atletická sezóna začíná až za pár měsíců, takže mají Rusové dostatek času alespoň na oko s tím něco udělat a dát tak IAAF možnost tu suspendaci stáhnout dřív než bude mít nějaký dopad. A spokojení budou všichni: IAAF proto, že ji budou všichni plácat po ramenou, jak rázně koná, Rusové proto, že z toho vyváznou víceméně bez trestu a WADA proto, že je za hrdinného bojovníka proti dopingu.
Reagovat
FulnekUltras
Vlk se zas jednou nažere a Roman zůstane celý... ;)
Reagovat
FulnekUltras
osypky v plném rozpuku... ;)
Reagovat
George_Renel
To neřeš. Vždyť se hraje Fet Cup. ;-)))
Reagovat
lars
:))
Reagovat
Jabadu
Musím tě pochválit, že to byl dost dobrý fór. :-)
Reagovat
d@ve
:D
Reagovat
VlS
možná nepoužívá po holení Old Spice. Dneska ten svůj knír neměla.
Reagovat
misa
jsou spokojení, takže 1-1. Petra musí zítra vyhrát.
Reagovat
FulnekUltras
i kdyby prohrála, pořád to Ruskám stačit nemusí...
Reagovat
Pedronegro
no tak na budku to úplně nebylo, sláva, určitě užitečná zkušenost, a je na co se těšit zítra :)
Reagovat
EllNino
Kodeš zas mluví jak vidlák ...:)
Reagovat
gigin
:-D centimetr sem, centimetr tam a hned je to 1:6 :-D
Reagovat
EllNino
:D "jáá už su na to zvyklej"
Reagovat
misa
Petra by si měla vzít příklad z Djokoviče nebo Nadala a nehrát to tak k lajnám :-))
Reagovat
tommr
ale v tomhle má pravdu ... :)
Reagovat
EllNino
Petra nemá fyzickou kondici na to, aby hrála tenis jako Nadal nebo Djokovic ;)
Reagovat
Pedronegro
ale o tom řeč nebyla, myslel tím asi jen že je zbytečné to hrát těsně k lajnám, když stačí metr v kurtu, a Petra mě dnes překvapila, že to tak nejméně jednou snad úmyslně zahrála :)
Reagovat
misa
Když má takovou hlavu, co s ní má trenér dělat? :-)
Reagovat
Pedronegro
jj, asi jí to nedá, a to je taky fajn, jen pro nás někdy na mrtvici :)
Reagovat
misa
Nemůže hrát jako Djokovič, který má 100x lepší pohyb než Petra a vydrží výměnu s 50 míči přes síť.
Reagovat
tommr
tys asi to Kodešovo vyjádření úplně nepochopil. On to myslel tak, že by neměla zbytečně hrát k lajnám i v situacích kdy má odkrytej dvorec a stačilo by zahrát na jistotu ... :)
Reagovat
George_Renel
Ale Kodeš to myslel hrát to jako oni tím přidržením konečného míče na raketě a bezpečnějším umístěním.
Reagovat
VlS
Jenže na to musíš mít tu atletiku - zrychlení, brutální změny směru a rychlosti i určitou vytrvalost. Vydrželo by to ženský tělo s menšími klouby? To není jen tak, jinak by to dělal kde kdo.
Proč Kodeš vlastně nikdy neměl nějakýho úspěšnýho odchovance? Nechtěl, nebo to neumí? To je ta otázka.
Reagovat
VlS
Kodeš zůstal duchovně u tenisu před 35 lety. Petra nemůže hrát jako Nadal, protože není atletka jako Nadal.
Reagovat
FulnekUltras
Tonda Bolardt by to pojal ještě šířeji... ;)
Reagovat
gigin
Jj, tyhleti kluci to tak hrajou :-D
Reagovat
Serpens
Takže je to zase na Petře. Karolína za stavu 1:2? ouvej...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja jsem spokojeny, jede to podle dramatickeho scenare;)
Zitra aspon bude o co hrat ve dvou singlech. Paradni dramo by bylo, kdyby se rozhodovalo az v deblu...;) At je take uzitecny;)

Zitra doufam opet nastoupi Karolina a Petra...a do deblu vleti Lucy s Barou.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě to dnes žádné drama nebylo, oba zápasy podle očekávání, jen Petra se ze začátku trochu snažila :)
Reagovat
dadaft
no teda,
dopadlo to jak to dopadlo,
respekt všem, Petře gratulace.

je to nachystané na velkolepý zítřek.

a klidně se může rozhodovat až v deblu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Kája bohužel no... :( Když už to musí být po prvním dnu 1:1, tak už bych ráda viděla i ten debl zítra ...
Reagovat
FulnekUltras
a nedokázala využít řadu slibných momentů k obratu. Jednoznačně psychika - nutno říci, že při vědomí normálního turnaje by průběh vypadal podstatně jinak, včetně prvního Kájina servisu. Maša je dodnes už spíš ze setrvačnosti obecně nezdravě přeceňovaná, zejména svými vizuálními adoranty - klíčové míče zvládá často jen díky slabší hlavě soupeřek. Zítra však narazí na zcela jiný level - a doufám, že ultratvrdě...
Reagovat
misa
Vůbec nevíš, kdo to je Maria Šarapova.
Reagovat
FulnekUltras
Stejně jako Serena Williams, viď? ;)
Reagovat
misa
Maria je jedna z největších profesionálek na světě. Klidně mohla letos nebo někdy předtím po zranění skončit, ale ona se pořád snaží a maká na 100 %. Dělá pro tenis skoro všechno co může, teď přijela do Prahy s celým týmem, aby se co nejlépe připravila.

Jasně, je hodně svérázná a ještě před pár lety jsem ji neměl vůbec rád, ale ten její profesionalismus obdivuju. A jaká je ve skutečnosti, těžko říct. To chování ve prostředí WTA je asi jen maska. Zaujalo mě ale, že Petra a Lucka o ní mluví jako o Marušce :)
Reagovat
FulnekUltras
Když vezmu čistě jen její dnešní sportovní výkon, tak Kája na ni při trochu lepší vlastní psychické pohodě jednoznačně měla.
Reagovat
Pedronegro
já naopak, kromě asi dvou okamžiků v prvním setu, neměl vůbec pocit, že by mohla vyhrát ... asi kvůli tomu nepohybu ...
Reagovat
FulnekUltras
Tak to zas jo - opticky Kája působí kolikrát hůř než Petra... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě to naopak psychicky zvládala celkem slušně, problém byl v tom, že na Marii dneska neměla herně. Kromě servisu neměla vůbec co nabídnout. A ten jí nešel.
Reagovat
misa
Pokud Karolíně nejde servis, tak je většinou zle i proti o dost horší soupeřce než Maria. Ale to dobře víme, tedy ti, kteří se chtějí dívat :)
Reagovat
smazaný uživatel
To já vím. Ale nechtěl jsem to tady říkat "na plnou hubu". :-)
Reagovat
gigin
No právě ani ten servis jí nešel. Šíleně malé procento. Pak se dostávala ve výměnách pod tlak a finito. Tak to aspoň říkalo Plíšče v pozápasovém rozhovoru. Když jí řekli ty procenta, tak se zhrozila. Nějak 36 a 51? Nevím přesně.
Reagovat
smazaný uživatel
No vždyť právě. Bez servisu konečná..
Reagovat
Paseka
Zatím je Šarapka někde jinde než Karolína. :-(
Reagovat
FulnekUltras
v hlavě ano...
Reagovat
Paseka
a hlava je v tomhle to hlavní.
Reagovat
FulnekUltras
souhlas - a potvrdilo se to dneska i v prvním utkání
Reagovat
Paseka
Je to ale i o zkusenostech. To bylo evidentni. Herně byla Šarapka ale taky jinde.
Reagovat
FulnekUltras
Při často zbytečně pasivnějších úderech Káji ano... ;)
Reagovat
tommr
škoda, že Karolína nedokázala Sharapku potrápit trochu víc. S výhrou jsem moc nepočítal, ale doufal jsem, že Sharapce vezme aspoň jeden set ... :(
Reagovat
EllNino
a co by to měnilo na výsledku ? ..
Reagovat
d@ve
No minimálně by to Karolíně (na případný zítřejší match) psychicky pomohlo. ;)
Reagovat
tommr
doufal jsem, že Karolína Sharapku trochu utahá před zítřejším rozhodujícím zápasem s Petrou ...
Reagovat
EllNino
Myslím, že na tom jednom setu zase až tak nezáleží ...Maria by stejně utahaná nebyla ..
Reagovat
Jabadu
Co to kurv ... :-)
Reagovat
Serpens
Budiž, hrála proti Šarapovové, ale čekal jsem teda mnohem větší odpor, třeba takový jako proti Venus. Takhle ale zítra by měla nastoupit Lucka snad za stavu 2:1. Nezapomeňte, že v téhle éře ani Lucka za stavu 1:2 ještě nikdy nenastoupila.
Reagovat
petrulinka
No to jsi asi dost mimo, ne? Pokud vím, tak Lucka nastoupila za stavu 1:2 proti Srbsku, kdy udělala vítězný bod nad Jankovič a hrála skvěle
Reagovat
EllNino
to bylo za stavu 2:1, ne 1:2
Reagovat
petrulinka
Jéé, tak to se omlouvám, já pořád mám v hlavě, že Petra ten první zápas prohrála a nedošlo mi, že to bylo po sobotě 2:0 pro nás. Sorry :-)
Reagovat
EllNino
vždyť to by pak musela rozhodovat čtyřhra ..:)
Reagovat
gedzitka
Lucka nastoupila za stavu 1:2 v semifinále 2013 v Itálii proti Bobině.
Reagovat
lars
ale tam nase holky nebyly favoriti
Reagovat
FulnekUltras
Poooooooooooooooooooojď do ní Kájo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
VlS
zkus to ještě
Reagovat
Mayo
nevadí, to bol prvý a posledný bod Ruska
Reagovat
FulnekUltras
Kdyby byla Kája uvolněná jako na TM-B, vymaže uřvanou larvu z kurtu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty rudej xindle, ty to máš vymetený v tý své rudé hlavě.
Reagovat
Jabadu
Pán je z Prahy a volič Kódla? :-)
Reagovat
FulnekUltras
a vidí rudě... ;)
Reagovat
Jabadu
Teď napíši strašlivou věc, za kterou bych si nejraději nafackoval. Bohužel, ve většině lidských činností funguje a v tzv. českém kapitalismu nejvíce:
Plebejství a nešlechtický původ = průser v důležitých okamžicích

Já nevím, proč to tak je, ale většinou to, bohužel, funguje!
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Urozené svině ovšem nemůžou vítězit věčně... ;)
Reagovat
Pedronegro
trochu nechápu souvislost s tímto utkáním, a jinak obecně bych řekl, že v české kotlině to naopak moc neplatí, viz řadu ksichtů ve VIP lóžích v hledišti ...
Reagovat
George_Renel
strašně zdržuje.
Reagovat
d@ve
a diváci taky.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
nemate nekdo stream? nejsem v cesku, takze mi nejde tipsport ani CT. Diky
Reagovat
Jabadu
Co tohle?

http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnpofGF6aG9hdnBn&c=en&i=eWlxYXJjcGd0Yg%E2%84%96f%E2%84%96f&hc_l
Reagovat
smazaný uživatel
dik, funguje a neseka se. Tak snad ho budu potrebovat este tak hodinku :)
Reagovat
EllNino
ten první brejkbol tvl, měla ji nalopatě
Reagovat
FulnekUltras
Teď je potřeba se přeceňované Rusky přestat bát...
Reagovat
petrulinka
Karolína prostě nemá na Sharapku hru, moc ji nesleduju, ale jak se dnes dívám, tak je to hrůza. Slabé údery jak čaj, krátké, nemá pohyb a ani servis. Upřímně jsem ani nevěřila, že by mohla Sharapku porazit.
Reagovat
FulnekUltras
Bohužel nejspíš psychika jí dnes nedovolila předvést naplno to, co umí a co předváděla naposledy na TM-B Elite v Zhuhai... Pokud ale nastoupí zítra proti Nastě, nevidím to vůbec tragicky - za jakéhokoliv stavu.
Reagovat
petrulinka
Karolína je někde jinde než Sharapova, na ni podle mě vůbec Karolína zatím nemá. Škoda, že Lucka nemohla hrát. Karolína je bez servisu poloviční, pohyb o ničem, stojí tam jak tvrdé y, údery na nic. Zkrátka mně se ten její tenis vůbec nelíbí a jestli to otočí, tak se asi dneska ožeru =D
Reagovat
misa
Hrát poprvé v životě před 13000 diváky v Česku je těžké. Hodně se trápila na servisu, bez něj může uspět jen těžko.
Reagovat
Jabadu
Stejně je neuvěřitelné, že se v tak brutálně individualistickém a sobeckém sportu prosadí hráčky, které na to vlastně nemají výchovu. Nemyslím tenisovou, ale tu egoistickou privilegovanost, která je součástí většiny šampiónů.
Petra, Lucka a Karolína jsou prostě úkaz!
:-)
Reagovat
Serpens
Ve výměnách je Karolína neškodná - důraz žádný (a první servis je vzácný)a Sharapka si díky tomu věří a dělá si co chce. S takovou to nemůže dopadnout
Reagovat
FulnekUltras
ale Maša je celkově jalová - jenom to chce zbytečně nechybovat a dostávat ji pod tlak. Poooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Rip.win
wtf?
Reagovat
FulnekUltras
zlepšila se trochu až teď a díky tomu otáčí na 2:3 ve druhém
Reagovat
tommr
škoda! Už to vypadalo, že by se Karolína mohla chytnout, ale zase nedokázala potvrdit brejk. To podání jí dneska moc neposlouchá ... :(
Reagovat
d@ve
a její pohyb taky není optimální.. :(
Reagovat
sosna
No, jak říkám, prostě se opičí po Pétě.
Reagovat
Jabadu
Tohle je jiný level. Na ten ještě nemá. Ale i tak je to sympatické. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas s tebou
Reagovat
Jabadu
A pak že nerostou!
I když ... :-)
Reagovat
Mayo
Češky začali suverénne ako inak, výborne Péťa.
Reagovat
FulnekUltras
ale Maša je i pro Káju zcela hratelná. Jedeme dál a čekáme na šanci k obratu...

Plíšče pooooooooooooooojď do té larvy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
sosna
Tak to by bylo, teď ještě zkopírovat Petru v dalších dvou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý set bude jednoznačny. Je to velká škoda, že nemohla hrát Lucka
Reagovat
EllNino
vy jste teda proroci ...
Reagovat
d@ve
No to vypadalo i v prvním utkání. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitova není Plíšková a Pavlucekova není Sharapova, to je podstatný rozdíl. Ale i pokud prohraje má solidní šanci proti Nastě
Reagovat
d@ve
No, kdyby Karolína hrála jako na ET, tak by nějaké ty šance i měla. Mária dnes není úplně ve svý kůži a dost jí na svým servisu pomáhá.. ;)
Reagovat
tommr
bez servisu to holt nepůjde ... :(
Reagovat
FulnekUltras
a nešlo...
Reagovat
Serpens
Karolína se bojí.
Reagovat
smazaný uživatel
nebojí, je prostě jen horší
Reagovat
Jabadu
Nedostává moc šancí a stojí tam jako socha. Pokud nezlepší pohyb, nikam dál se herně neposune.
Reagovat
Pedronegro
jo, chtělo by to 1. servis a hlavně pohyb ...
Reagovat
FulnekUltras
Tak nám floridská mentální titánka ;) darovala brejk zase hezky zpátky. A teď už doufám začne ordinovat MUDr. Mengele...

Kájo poooooooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Pedronegro
tak brejk je zpátky :), a taky komunita kre.énů tipsportu, probůh ...
Reagovat
tommr
a Karolína má brejk zpátky! Ted to chce nepokazit si to zase na vlastním servisu ... :)
Reagovat
kranyz
Mám dotaz na nějakého místního odbodníka přes kariéry dvojčat, zajímalo by mě která byla úpěšnejší v časech juniorského věku i třeba před tím, popřípadě proč najednou Kristýna tak zaostává za sestrou...nějak jsem měl za to že minimálně výsledkově na tom byli vždy plus mínus stejně.
Reagovat
EllNino
v juniorkách byla lepší o trochu Týna, ale je příliš lenivá ...
Reagovat
kranyz
Díky, tak to je škoda že na sobě málo pracuje, mohla být další výborná tenistka...
Reagovat
EllNino
slabej pohyb, slabý údery, levačkou si v podstatě nepomáhá, mimo servis je to bída, navíc špatná fyzička a pravidelný odpadávání ve 3. setech
Reagovat
smazaný uživatel
No ona hlavně přijela z Číny a hned nástup, je fyzicky vyflusaná
Reagovat
EllNino
já mluvím o Kristýně ježiši -_-
Reagovat
EllNino
Karolína snad hraje levačkou ? o.O
Reagovat
kranyz
No já jí teď prakticky hrát neviděl, je to škoda. Vím že našlápnuto měly obě...Týna snad i vyhrála juniorku ve Wimbledonu ne? Jinak pohyb po dvorci je problém i u Karolíny, bohužel. Zlepšila se sice v něm hodně, ale pořád největší slabina.
Reagovat
Jabadu
Maria zatím Karolínu drtí mentálně. I když hraje pod své možnosti, Karolína si prostě netroufne. Jistě, je to jiný level, ale uvidíme. Servis Karolíny zatím hodně špatný.
Reagovat
FulnekUltras
A bude hůř... ;)
Reagovat
tommr
jj Karolína hraje hrozně pasívně a to nemůže dopadnout dobře ... :(
Reagovat
d@ve
Hm, teď to Mária mentálně rozdrtila.. :) Naštěstí Káje taky "trochu" pomáhá. :D
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně ji drtí tenisově, úderově je někde jinde, kromě servisu
Reagovat
FulnekUltras
Věřím, že Mašin servis už brzo naklepne...
Reagovat
EllNino
no jistě
Reagovat
Jabadu
Asi jsem to špatně sesynchronizoval. :-)
Reagovat
pockerface
Zatím se Karolína drží a Máriu při jejím servisu pěkně trápí. Snad to minimálně jednou klapne a Karolína jí brejkne. Hlavně si musí držet svůj servis.
Reagovat
d@ve
No, teď jí začal nějak trápit 1. servis. :(
Reagovat
d@ve
Naštěstí jí aspoň podržel ten druhý..
Reagovat
tommr
ted už bohužel ani ten ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Drží se jen díky servisu ve hře na ní bohužel Karolína nemá, je to jen otázka času, kdy ji Maria dostane
Reagovat
Jan
Spadl mi kámen ze srdce. Bál jsem se, aby Petra neukázala svou odvrácenou tvář. 1. a 2. set jsem neviděl, tak nevím jakou tvář tam ukázala, ale ve 3. to bylo dobré :) Škoda, že nehraje Šafářová, naděje na vedení 2:0 by byla větší.
Reagovat
FulnekUltras
Nesouhlasím... ;)
Reagovat
Jan
Já taky ;)
Reagovat
Jan
Pochopitelně jsem myslel zdravou Šafářovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty její dlouhý nohy žeru! Kam se na ní Maria hrabe
Reagovat
sosna
By mě zajímalo, jestli fakt platí, že má Marie 58 kg a Kája 72 kg. Nějak se mi to nezdá.
Reagovat
pockerface
Na tím jsem se taky pozastavil. Při výšce 188 cm a váha 59 kg, to by musela Maria vypadat jako anorektička což nevypadá. Károlína proti ní vypadá jako pavouk. Samá ruka, samá noha :-)
Reagovat
d@ve
Bude to asi chyba tisku. ;)
Reagovat
d@ve
Zajímavý ale je, že jsou asi tak stejně vysoké a mají tak rozdílnou váhu.
U Karolíny ukazovali 72kg a u Márie 59kg. Je to možný? Přitom se mi zdá Kája štíhlejší..
Reagovat
pockerface
Nikdo neví z jakého období to je. Čert ví jak jsou ty váhy aktuální, tak pár roků nazpátek mi přišla Maria víc hubenější než nyní, to možná i odpovídalo, teď bych jí určitě min. 5-7 kg přidal.
Reagovat
tommr
tu váhu tam má Sharapova nejpíš nezměněnou od doby kdy ve 14 letech začínala s profi tenisem ... :)
Reagovat
FulnekUltras
těžší kosti...
Reagovat
d@ve
Nebo hlava? :D
Reagovat
FulnekUltras
to dneska taky ;)
Reagovat
VlS
hned 1. výměna zn exclusive
Reagovat
smazaný uživatel
jj, tohle muze byt primo vystavni zapas;)

Skoda tech prihlouplych trubek tam...jinak jsem si vsiml, ze tam sedi nekolik iqeovcu;) Takze nam auty nehlasi jen lajnovi;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
jinak ten povrch je slusne rychly;) By to chtelo ihned zavest do ATP do tech hal;)))
Reagovat
pockerface
To mi říkej, to by se Roger, Tomáš, Andy na tomto povrchu vyřádili :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem říkala včera, nejradši bych zrychlila všechny nebo aspoň většinu povrchů v halách na úroveň, jako máme my :))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulácia Petre, je to šampiónka.

Fandenie je super, ale to čo robí banda fanatických fans s trúbkami, to je sila! Zvlášť ak je to v hale. Už ma z toho bolela hlava. Šport je aj o ocenení súperky aspoň potleskom po peknom údere. Žiaľ, Nasťa sa toho okrem malej skupinky ruských fans a realizačného tímu nedočkala. V ďalšom dueli bude počas gemov ziapať Maria a medzi nimi trúbiť fans. No, nič, dôvod o5 vypnúť zvuk.
Reagovat
smazaný uživatel
"Neříkejte, že jste mi nevěřil." :D Petro, tobě věřím ve FC vždycky. Po prvním setu jsem tušila, že to dopadne, tak jak to dopadlo... A teď Kájo pojď, to dáš. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No teda, koukám na to tak mezi dveřma, nestíhám se na to dívat v klidu, ale oproti tomu začátku, kdy to nevypadalo vůbec dobře, jak říkala sama Petra, tak to krásně otočila, jsem věděla, že lvice zabojuje, tak to má být :)) Teď nastoupí Siréna, to jsem teda zvědavá, jak si s Kájou poradí, nebo jak si Kája poradí s Mášou? :D
Reagovat
FulnekUltras
B je správně...Kááááááááááááááája Plechovka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)
Reagovat
Pe3k
Pěkně Petra, ale stejně sem naštvaný, že nepostavili Šafi :(
Reagovat
aligo
Šasi sama řekla že se na to necítí :P
Reagovat
aligo
Nemá někdo statistiky z utkání? :D
Reagovat
d@ve
http://www.livescore.in/cz/zapas/0rPvn6um/?iframe_external=119358-11#statistiky-zapasu;0
Reagovat
d@ve
A na následující match:
http://www.livescore.in/cz/zapas/r7EqoQfg/?iframe_external=119358-11#statistiky-zapasu;0
Reagovat
VlS
www.fedcup.com
tam to najdeš
Reagovat
smazaný uživatel
Hned skvely zacatek finale.
Trisetak proste finale slusi;)
Reagovat
misa
Sereny. Ta si taky vytváří drtivou převahu dvěma údery: servisem a returnem. Tyhle dva aspekty ve druhém setu Kvitová hodně zlepšila a neměla pak žádný problém. Na takhle rychlém povrchu jí těžko někdo porazí, vlastně prohrála jen po nemoci s Anou 2012.
Reagovat
FulnekUltras
Petra dnes zvládla do značné míry určující první singl finále nakonec celkově skvěle a přes všechny permanentní ;) pochybnosti potvrdila, jaký klenot v ní teď máme. Naplnil se předpoklad, že bude rozhodovat psychika - Nasťa začala v tomto směru líp, ale od druhého gemu druhé sady převzala otěže česká Lvice, která se postupně dostala do zápasu, do atmosféry haly a utkání dotáhla už v téměř dokonalém vítězném tranzu.
Velká gratulace a zítra vzhůru na Mašu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
tommr
a je to tam! Pavlyuchenkova Petře od druhýho setu pomáhala seč jí síly stačily a zápas zakončila stylově dvěma dvojchybama za sebou. Petra hrála v prvním setu šíleně, ale od druhýho setu už předváděla svůj obvyklej FC výkon ... :)
Reagovat
pockerface
Petra je opravdu bojovnice a ať mi nikdo neříká, že je labilní. To Nasťa se sesypala. Snad to uklidnilo Karolínu, neleží na ní deka, že prohráváme, a že musí urvat bod naděje. Může hrát uvolněně a proto by mohla Mariu hodně potrápit a třeba i překvapit a vyhrát. Ale Maria je s Petrou jedna z největších bojovnic na okruhu.
Reagovat
tommr
a ten první set bylo co? Kdyby Pavlyuchenkova dneska nehrála tak špatně tak to Petra taky nemusela otočit ... :)
Reagovat
pockerface
Nasťa začala hrát hrozně, protože se Petra zvedla a k ničemu jí pořádně nepustila, vytvořila na ní tlak a Nasťa začala dělat DF a zbytečné chyby. Ale vždy záleží co ti soupeřka povolí. Ale ty snad nikdy nikoho pořádně nepochválíš :-)
Reagovat
tommr
Petra se zvedla hlavně zásluhou soupeřky, která jí v tý druhý hře druhýho setu doslova dotlačila k brejku i když se Petře do něho moc nechtělo ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Rozhodně bych tu Nasťu po bitvě zas tolik nepodceňoval... ;)
Reagovat
tommr
mě dneska Pavlyuchenkova se svou hrou trochu zklamala. Je ale fakt, že zítra může bejt všechno jinak a Karolínu (Lucku) může zle potrápit ... :)
Reagovat
misa
Co měla dělat, když Petra po 1. servisu vyhrála ve 2. setu 88 % míčů a ve třetím 82 %, navíc skoro každý return byl buď vítězný nebo pod nohy?
Reagovat
lars
Ten 3. BP v 2. setu si Nasta odvratila sama.
Reagovat
tommr
jestli myslíš tu druhou hru druhýho setu tak tam Pavlyuchenkova sama odvrátila jen jeden BP ze sedmi - dalších 5 promarnila Petra nevynucenejma chybama a ten poslední Petra konečně proměnila díky chybě soupeřky ... :)
Reagovat
EllNino
vynucené chybě nezapomeň zmínit ale
Reagovat
PetaM
Nasťa hrála blbě i první set. Petra ale o mnohem hůře. Ve druhém hrála Nasťa stejně blbě, ale Petra se oproti ní zvedla úplně nejvíc. Pak už Nasťa jen dál nervózněla a Petra nepolevila. Věřím, že by se Nasťa dokázala vrátit na koně, ale Petra byla opravdu hodně proti.

Upřímně, Petra hrála v prvním setu ve výměnách celkem dobře, ale finální míček prostě vždy zazdila. Kdyby ne, první set by vypadal jinak.
Reagovat
FulnekUltras
Rozhodovalo se v hlavách - a ta Petina byla nakonec výš...nezapomínejme na poslední Nastinu skvělou sérii 19 vyhraných zápasů v hale, aniž má smysl nějak zásadněji porovnávat kvality jejích soupeřek.
Reagovat
EllNino
SUPER, TLESKAME :D
Reagovat
Jabadu
Ať žije Petra Veliká!
Začátek zápasu naznačoval jasný debakl. Tohle nikdy nepochopím. :-)
Reagovat
FulnekUltras
a to je právě to tajemství uvnitř... ;)
Reagovat
VlS
Peťo, zas s nervákem, ale zaplať pánbu
Reagovat
sosna
to je to, co na holkách milujete:-)
Reagovat
sosna
to patřilo jinam...
Reagovat
lars
pred zapasem
Reagovat
pockerface
Posloužil jí k tomu 1.set :-)
Reagovat
lars
ale mohla ztratit nejakou energii potrebnou na zitra
Reagovat
FulnekUltras
po výhře se dobře regeneruje
Reagovat
George_Renel
Kdyby Petra soupeřce nedarovala první set na stříbrném podnose, Ruska by neuhrála prakticky nic. Byla horší ve všem včetně pohybu. Má moc těžký zadek a stehniska. Plíšková by ji měla dát taky.
Reagovat
FulnekUltras
Poooooooooooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Jabadu
Ale všechno je jinak!
Pojď, národem milovaná ... :-)
Reagovat
FulnekUltras
královno tenisových srdcí... ;)
Reagovat
pockerface
Petra teď hraje opravdu nádherně. Už je zase v tom svým transu.
Reagovat
Jabadu
1:1 na sety, 0:2 ve třetím a obcházejí mě mrákoty. Kde jsem to jen nedávno viděl?
:-)
Reagovat
PetaM
Že by finále TM? Ovšem podmínky o 360° jiné :)
Reagovat
pockerface
Jestli má Lucka opravdu něco se zápěstím, tak jsem hodně zvědavý kdyby se muselo jít do deblu kdo by hrál. Jestli Bára x Petra? Ale třeba na to ani nedojde.
Reagovat
misa
asi Kája, ta debly hraje
Reagovat
VlS
Lucka do případnýho deblu půjde. Na zítřek je připravená i na singl, kdyby to bylo potřeba.
Reagovat
lars
a to vis odkud ?
Reagovat
VlS
od Lucky
Reagovat
lars
ty jsi primo s ni komunikoval ?
Reagovat
pockerface
Tak Nasťa se nám sesypala. Petra už tohle nemůže pustit, ale je to tenis, tak raději nebudu dopředu jásat.
Reagovat
misa
druhý set, výborně! Bohužel jsem v jeho průběhu zaznamenal jednu nepříjemnou věc... Lucka nehraje a stejně má levé zápěstí celé zafačované :-( Sotva bude použitelná i zítra, s tím jsem se už smířil, bohužel mám při své povaze obavy, jestli třeba nemá nějaký vážnější problém...
Reagovat
EllNino
neboj :) to bude dobrý
Reagovat
misa
Už si představuju Del Potra :-(
Reagovat
EllNino
mužeš toho nechat ? má tejp a hned plašíš
Reagovat
misa
Rád ostatním předkládám pesimistické vize...
Reagovat
EllNino
je to blbost :) ...
Reagovat
misa
S Luckou? Snad jo :)
Reagovat
FulnekUltras
a je na optimální vlně do třetího. Teď se bude rozhodovat o mnohém...

Poooooooooooooooooooooojď Lvice naše !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
VlS
a Peti, jeď
Reagovat
a.magerova
Reagovat
milik254
Ono to půjde:D
Reagovat
pockerface
No a i kdyby to holkám nevyšlo, tak je to jenom sport. Tohle jsou krásný starosti. Co hnusoty se kolem nás děje, tohle je pro nás i pro holky zábava a zvítězit může jen jeden. Věřím, že to Petra otočí, a když ne, tak prostě ne. Stejně můžeme holkám děkovat, že máme možnost se dívat na finále FC, co by jiné země za to daly.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
FulnekUltras
ale potvrdit ho na 3:0 ve druhém i přes opakované jestřábí odhalení antirusky zaměřených pražských čárových... ;)
A teď už pojď Nastěnko hezky dole kopcom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poooooooooooooooojď do ní Peti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist