Finále Fed Cupu začalo. Příchod z hlediště, světelná show i minuta ticha

14. 11. 2015, 15:19
Aktuality 2
Netradičně z hlediště přišly tenistky na slavnostní zahájení finále Fed Cupu proti Rusku. Kvůli teroristickým útokům v Paříži se pak v pražské O2 areně držela minuta ticha a před halou stáli těžkooděnci.
O2 arena (© Česká sportovní)

Zahájení finále začalo filmovým sestřihem předchozích triumfů současného týmu ve Fed Cupu z let 2011, 2012 a 2014. Pak přišla na řadu minuta a půl dlouhá světelná show promítaná na kurt za pomoci 80 světel z aparatury, kterou v minulosti využili třeba pořadatelé MTV Awards, olympiády v Turíně nebo zápasů NHL.

Hráčky nastoupily na dvorec do ztemnělé haly netradičně z hlediště. Moderátor vyvolával jednotlivá jména a tenistky sešly po schodech, atmosféru umocňoval barevný kouř. Potlesk si vysloužila Maria Šarapovová, ale mnohem větší měl celý český tým.

"To je poprvé, co jsme nebyly schované uvnitř. Stály jsme mezi diváky a viděly jsme, co se promítalo na kostce. Byla to super show, pořád v českém stylu. Moc se mi to líbilo. Naskočila mi husí kůže," řekla česká jednička Petra Kvitová.

Po ruské a české hymně hala uctila minutou ticha oběti teroristických útoků v Paříži a na prstenci i na kostce nad kurtem svítila francouzská vlajka.

"Až ráno jsem něco zaslechla na snídani. Nebyla jsem na internetu, na sociálních sítích. Až v šatně jsme měli zapnutou televizi, takže ke mně něco sem tam dolehlo. Teď už vím, co se přihodilo. A je dobře, že jsme tu minutu ticha drželi," podotkla Kvitová.

Cenu za oddanost ve Fed Cupu, kterou v minulosti dostaly například Jana Novotná a Helena Suková, ještě před začátkem zápasů převzal český kapitán Petr Pála. Ten vede tenistky od roku 2008 a slavil s nimi zmíněné tři triumfy. "Bylo fajn, že Petr Pála dostal ocenění. Zaslouží si ho," uvedla Kvitová.

Na první hrací den měl do haly dorazit prezident České republiky Miloš Zeman, ale kvůli událostem v Paříži nakonec na finále Fed Cupu nepřišel.

Kontroly při vstupu do haly probíhaly stejně jako vždy. Větší tašky a batůžky kontrolovala ostraha rentgenem, do každé kabelky se pořadatelé dívali. Hala se plnila standardně, prakticky stejně jako při předchozích finále Fed Cupu i Davis Cupu.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Chrenda
No to co předvádí teď Petra, to je masakr.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak klasika ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist