Finále na 'jednu bránu'. Pegulaová v Montrealu získala druhou trofej z podniku WTA 1000

14. 8. 2023, 00:41
Aktuality 9
WTA MONTREAL - Jessica Pegulaová (29) si v Montrealu dokráčela pro třetí titul a už druhý z podniku WTA 1000. Cestou americká tenistka vyřadila světovou jedničku Igu Šwiatekovou a ve finále deklasovala za 49 minut hry 6:1, 6:0 Ljudmilu Samsonovovou (24), jež k zápasu o nejcennější triumf nastoupila pouhé dvě hodiny po vítězném třísetovém semifinále s Jelenou Rybakinovou.
Jessica Pegulaová (© Profimedia)

Jessica Pegulaová od loňského října figuruje nepřetržitě v TOP 4 světového žebříčku, přestože v této sezoně měla na kontě jediné finále.

V uplynulém týdnu v Montrealu své letošní maximum překonala. Devětadvacetiletá Američanka po dvou skalpech hráček elitní desítky Coco Gauffové a světové jedničky Igy Šwiatekové postoupila potřetí v kariéře do finále turnaje WTA 1000 a v něm předvedla dominantní výkon.

S Ljudmilou Samsonovovou, jež nastoupila pouhé dvě hodiny po vítězné semifinálové dohrávce proti Jeleně Rybakinové, získala od stavu 1:1 jedenáct gamů v řadě a po 49 minutách zvítězila 6:1, 6:0. Nečelila brejkbolu, po servisu ztratil jen sedm míčků a po prvním prvním podání vyhrála všech 16 bodů.

Devětadvacetiletá Američanka upravila vzájemnou bilanci na 3:1, když prohrála pouze duel loni na trávě ve Wimbledonu. Letošní bilanci na tvrdém povrchu vylepšila na 26:7.

"Porazit Coco a Igu pro mě byla dvě velká vítězství. A dnes bylo skvělé, že jsem dokázala odehrát čistý zápas. Vůbec jsem se necítila být pod tlakem a nebála jsem se hrát," komentovala Pegulaová, jež zaznamenala 16 winnerů a jen 3 nevynucené chyby.

"Vím, že ona (Samsonovová) se necítila fyzicky nejlépe a já zároveň odehrála čistý zápas. Vlastně jsem skoro nechybovala a odehrála perfektní zápas. Byl to dobrý den," usmívala se rodačka z Buffala.

Pegulaová v celkově 7. finále získala třetí titul a druhý z 'tisícovek'. Navázala na triumfy z mexické Guadalajary 2022 a Washingtonu 2019.

"Jsme na okruhu, abychom vyhrávaly turnaje a získávaly tituly. Ale tenis dokáže být těžký. I když vyhrajete spoustu zápasů, nemusíte vyhrávat turnaje. A pak to stojí za to, když vyhrajete turnaj, jako je tento. Stojí to za to a chci v tom pokračovat dál. Třeba hned příští týden v Cincinnati, řekla Pegulaová.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Oleněgorsku Samsonovová si v neděli v Kanadě zahrála poprvé v semifinále turnaje Masters 1000, V následném šestém a dosud největším finále ale na 5. titul nedosáhla.

• WTA 1000 MONTREAL •
Kanada, tv. povrch, 2.788.468 dolarů
nedělní výsledky (13. 08. 2023)
• Dvouhra - finále •
Pegulaová (3-USA) - Samsonovová (15-) 6:1, 6:0
• Dvouhra - semifinále •
Samsonovová (15-) - Rybakinová (3-Kaz.) 1:6, 6:1, 6:2

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Pavol
No čo už aj taký vie byť život. Nespravodlivý. smile
Reagovat
proch
Snad bude unavená ještě proti Lindě Noskové, aby to bylo ještě nespravedlnějšísmile
Reagovat
paddy
Sluší se dodat, že titul si také odvážejí Shuko a Ena smile smile smile
Reagovat
bardunek666
Milá holka, hezký tenis. Poslední rok a půl konzistentní výsledky a vyhrát dvě tisícovky je hezký počin. Kéž by k ten GS jednou vyšel :)
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Krisboy
Jessica asi čte tenisportál.cz smile
Reagovat
R01316
Tak vam to vsem pochybovacum Pegula nandala... Kdyz jsem tu par dny rikala, ze to cely vyhraje, tak jsem tu byla za blazna :D
Reagovat
paprikovygulas1
si blázon
Reagovat
elsky
Stačilo si vsadit balík smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist