Finále v Linci obstará Kerberová s Ivanovičovou

12. 10. 2013, 18:11
Aktuality 22
Semifinálové duely na turnaji v rakouském Linci žádné překvapení nepřinesly. Finále si po hladké výhře 6-2 6-0 nad Carlou Navarrovou zahraje Angelique Kerberová společně s Anou Ivanovičovou, která porazila Švýcarku Vögeleovou dvakrát 6-4.
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová původně na turnaji v Linci hrát neměla, ale po odhlášení Petry Kvitové se pro ni místo na turnaji uvolnilo. Němka si nejprve postupem do semifinále zajistila start na Turnaji mistryň a dnešní výhrou si vybojovala šanci hrát o titul.

Semifinálový duel s Carlou Navarrovou Němka jednoznačně opanovala. Brejk z úvodního gamu sice Kerberová nepotvrdila, ale ve zbytku zápasu byla jedinou hráčkou na kurtu. Rodačka z Brém zvítězila za pouhých 53 minut jasně 6-2 6-0.

„Prohrála jsem s Carlou na US Open a v hlavě jsem to měla, nebylo to jednoduché po psychické stránce,“ přiznala Kerberová. „Snažila jsem se hrát agresivně a hrála jsem velmi dobře. Cítím se opravdu skvěle, po každém zápas lépe a lépe a jsem šťastná, že budu hrát finále,“ dodala.

O poznání vyrovnanější bitvu spolu v semifinále svedly Ana Ivanovičová se Stefanií Vögeleovou. Oběma hráčkám solidně fungoval servis, ale s jedinou prohranou hrou na podání se z postupu do finále po 68 minutách a setech 6-4 6-4 radovala Srbka, která je s bilancí dvaceti výher a tří porážek na turnaji v Linci nejúspěšnější hráčkou v jeho třiadvacetileté historii.

„Byl to dnes velmi vyrovnaný zápas, proti hráčce, kterou neznáte, to je vždy obtížné,“ přiznala Ivanovičová. „Nevyužila jsem spoustu šancí v úvodu, ale jsem ráda, že jsem zůstala klidná a rozhodla v závěru první sady. To samé platí i o druhém setu. Soupeřka ale hrála opravdu velmi dobře,“ dodala.

O titul ve čtyřhře si v Linci zahrají Kristýna a Karolína Plíškovy. V dnešním semifinále si jednadvacetiletá dvojčata poradila s ukrajinsko-polským párem Irina Burjačoková, Katarzyna Piterová 6-3 6-2 a ve finále nastoupí proti turnajovým jedničkám Gabriele Dabrowské z Kanady a Polce Alicji Rosolské.

Pro českou dvojici je to druhé deblové finále na okruhu WTA - poprvé sestry Plíškovy o titul neúspěšně hrály letos v Palermu. Zatímco Kristýna bude v neděli usilovat o první úspěch mezi elitou, Karolína už má na kontě titul z dvouhry v Kuala Lumpuru.

- WTA INTERNATIONAL LINEC -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (12. 10. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Kerberová (1-Něm.) - Suárezová (4-Šp.) 6-2 6-0
Ivanovičová (3-Srb.) - Vögeleová (Švýc.) 6-4 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) - Burjačoková, Piterová (Ukr./Pol.) 6-3 6-2

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim nevim, aby Kerberové před turnajem Mistryň nenarostlo moc velké sebevědomí :(
Reagovat
Fandina
Plíškovkám k prvnímu titulu v deblu na okruhu WTA. Super a moc mám radost. Ve čtvrtek jsem byla v v Linci a fandila jim na místě. Mám velikánskou radost, že vyhrály turnaj a moc gratuluji, holky. Držím palcei do dalších turnajů. Přeji úspěch. Jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ana Ivanovic by sa mala vratit do TOP 10,jednoznacne,len nech sa jej dari i nadalej!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem spokojený a mám velkou radost, že je Anička ve finále! :) V dnešním zápase se víceméně potvrdilo, co jsem psal včera. Voegele sice není tak vysoko postavená hráčka, ale dokáže být nepříjemná. Dneska s Anou v obou setech dlouho držela krok... Začátek byl ve znamení udržených servisů. Voegele si hodně pomáhala kvalitním prvním podáním. Ana sice občas udělala nějakou tu dvojchybu, ale vždycky si to nakonec pohlídala. První brejkbol přišel za stavu 2:2 a měla ho Anička, ale Voegele to zažehnala. Pak přišla šance i na druhé straně, když v sedmém gemu Ana úspěšně odvrátila dva brejkboly. Za stavu 4:4 se situace otočila a vedení 40-15 při podání soupeřky měla Ana. Druhý brejkbol se povedlo využít, což znamenalo rozhodující moment 1. setu. Ana získala první brejk zápasu a vzápětí dopodávala sadu čistou hrou... Ve druhém setu se urodilo o pár brejků víc a mohl za to už samotný začátek. V prvním gemu využila Ana svůj čtvrtý brejkbol a dostala se do vedení. Voegele ale kontrovala rebrejkem na 1:1, když Ana při svém podání nedotáhla náskok 30-0. Bylo tedy srovnáno a znovu se čekalo na rozhodující brejk celého setu. Až do stavu 3:3 si obě holky celkem bez problémů držely servis. Pak přišel sedmý gem, ve kterém se Aně naskytla velká příležitost - vedení 40-0 na returnu a tři brejkboly v řadě. První dva ještě Voegele odvrátila, ale do třetice už to Aně vyšlo. Dostala se tak do vedení 4:3, které vzápětí potvrdila čistou hrou. Už se zdálo, že je Voegele trošku zlomená, ale nebylo tomu tak. Celkem bez problémů snížila, takže Ana šla stejně jako v 1. setu podávat za stavu 5:4. Tentokrát to bylo o něco složitější, protože Ana prohrávala 0-30. Pak to ale čtyřmi míčky v řadě zvrátila a vítězství bylo její. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo vidět, že Anička hodně chce a celkem to prožívala. Asi to bylo i tím, že měla v lóži rodiče. :) Sice tam dneska byly nějaké chybičky, které převážně vyplynuly z takové zbrklosti, ale jinak moc pěkný výkon. Když to Aně začne dobře létat, tak je to opravdu krásný tenis. :) Voegele hrála taky velmi dobře a je to prostě typ hráčky, který nic nevypustí. Nejvíc mě asi překvapil její velmi slušný servis... Taky jsem byl rád, že to Anička stihla dotáhnout dřív, než na německém Eurosportu začala házená. :)

Finálovou soupeřkou Any bude podle očekávání Angie. Včera jsem psal, že její postup nemusí být až tak jistý, ale ta výhra nad Carlou byla nakonec až nečekaně jednoznačná. Angie dneska stihla navštívit i studio německého Eurosportu, když se hrálo druhé semifinále.... Anička to zítra bude mít těžké, ale určitě není bez šance. Chce to trpělivost a hlavně přesnost. Ana letos proti Angie dvakrát vyhrála, ale to bylo na antuce (Fed Cup ve Stuttgartu, Madrid). Nedávno na hardu v Tokiu byla úspěšnější Angelique... Tak uvidíme, jak to dopadne tentokrát. Ana poprvé na turnaji nebude favoritkou, ale vyhrát rozhodně může. Ajdeeee!!! :)
https://pbs.twimg.com/media/BWZBiqeCMAA7dwe.jpg
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
tak jo, rozhodla jsem se prave, ze budu fandit Ivanovic.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako pořád, nebo jenom v tom zítřejším finále? A co tak najednou? :D
Reagovat
smazaný uživatel
aaaale, jednorazova a ucelova akcicka. ;-) A tak zase, uz jsem si dala do vyhledavace, co znamena presne to "idemo".. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Už se těším, doufám,že Sabine nějak pěkně ukončí sezonu..:) Je šance, že bude hrát nejdřív proti Donně, pak Kiki Mladenovic a potom s Genie..:) a to by bylo super - 3 souboje krásných blondýnek za sebou :D
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu s těmi krásnými blondýnkami. :) Takže Sabine je fit a bude opravdu hrát?
Reagovat
smazaný uživatel
No, píšou, že její start na turnaji v ohrožení není, tak doufám,že je Sabine stopro zdravá a připravená..:) Je to s největší pravděpodobností její poslední turnaj, takže pokud to nebylo nic vážnýho, tak si myslím, že nastoupí..:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je fajn. :)
Reagovat
Sonja
díky za info!
Reagovat
smazaný uživatel
Sabi už je v Lucemburku, takže hrát bude určitě..;)
Reagovat
tommr
pokud si chce Lucka Šafářová sama zajistit účast na Turnaji šampionek v Sofii potřebuje v Lucemburku postoupit minimálně do finále. Vzhledem k silný konkurenci to ale bude velice těžký. Lucka by postupně musela porazit v prvním kole Pengovou, ve druhým kole Pironkovou nebo Beckovou, ve čtvrtfinále nejspíš Flipkensovou a v semifinále nejspíš Stephensovou ... :)
Lucce ale taky zároven hrozí, že jí v kvalifikaci na TŠ předstihne další hráčka pokud turnaj vyhraje Wozniacká, Stephensová, Lisická nebo Flipkensová což je bohužel velice pravděpodobný ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, hned v 1. kole Caro - Mandy, to bude něco pro oko (mužského) diváka. :) Jinak koukám, že Donna má v 1. kole Sabine. Takže Sabine bude hrát? Hned ve druhém kole může dojít k zápasu Donna - Kiki, z toho teda moc nadšený nejsem... Dál bude hodně zajímavý zápas 1. kola mezi Genie a Petko.
Reagovat
tommr
no Caro měla zase jednou kliku na los. Minellaová je sice přinejmenším stejně hezká jako Caro, ale výkonostně jí nesahá ani po kotníky. Kdyby Caro místo ní vyfasovala Petkovicovou bylo by to mnohem zajímavější utkání ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No to by tak ještě scházelo, aby jako první nasazená měla smůlu. :D Jinak nevím, proč si myslíš, že "Caro měla zase jednou kliku na los." Podle mě zrovna letos mockrát kliku neměla. Stačí se podívat, koho dostala třeba do 1. kola AO nebo RG (přestože ty zápasy zvládla). Byly to soupeřky těsně za nasazenými...
Reagovat
gedzitka
Myslím, že zápas Petko - Bouchard bude minimálně stejně atraktivní :-)
Reagovat
tommr
no právě - hned v prvním kole zápas dvou tak kvalitních hráček to je pro Caro obrovská výhoda - hned na začátku jí odpadne jedna konkurentka a ona sama má volnou cestu až do semifinále ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist