Finále v 's-Hertogenboschi obstarají mladé naděje Vichljancevová a Kontaveitová

17. 6. 2017, 15:25
Aktuality 13
WTA 'S-HERTOGENBOSCH - Finále travnatého turnaje v nizozemském 's-Hertogenboschi obstarají naděje ženského tenisu jednadvacetiletá Anett Kontaveitová a dvacetiletá Natalia Vichljancevová. Estonka v semifinále zdolala sedmou nasazenou Ukrajinku Lesju Curenkovou a do finále turnaje WTA postoupila podruhé v kariéře, Rusku čeká po vítězství nad Anou Konjuhovou finálová premiéra.
Anett Kontaveitová

Dvě vycházející hvězdy ženského tenisu si zítra na zeleném pažitu v nizozemském 's-Hertogenboschi zahrají o premiérový titul. Zatímco jednadvacetiletá Estonka Anett Kontaveitová již hrála finále na turnaji v Bielu, v něm prohrála s Markétou Vondroušovou, devatenáctiletou Rusku Natalii Vichljancevovou čeká finálová premiéra.

Ruská hráčka v dnešním semifinálovém klání přehrála 6-3 7-5 pátou nasazenou Chorvatku Anu Konjuhovou. "Jsem neuvěřitelně šťastná, že jsem ve finále. Vůbec jsem nic takového před začátkem turnaje neočekávala. Věděla jsem, že tu bude spousta výborných hráček, ale já se postupně rozehrála a teď jsem poprvé ve finále. Užívám si teď každou minutu a věřím, že si užiju i zítřejší zápas. Budu se ale snažit zapomenout na to, o co se hraje. Chci ukázat to nejlepší, co ve mně je," konstatovala na tiskové konferenci Ruska.

"Každý má svůj oblíbený povrch a já miluju trávu. A teď, když jsem ve finále, ji miluji ještě víc. Je to pro mě odměna za tvrdou práci. Vím, že se mi teď moc nedařilo, prohrála jsem šest utkání v řadě, ale antuka mi moc nesedí. To až teď přišel můj čas," smála se Vichljancevová, jež ve finále vyzve o dva roky starší Anett Kontaveitovou, která v semifinále zdolala turnajovou sedmičku Lesju Curenkovou.

• WTA INTERNATIONAL 'S-HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (17. 6. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Vichljancevová (Rus.) - Konjuhová (5-Chorv.) 6-3 7-5
Kontaveitová (Est.) - Curenková (7-Ukr.) 6-3 6-7 (0-7) 6-2

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
zapas jsem nevidela, ale prala Anette, s Curenko se mi libila... zlepsuje hru ocividne, primo ve skocich... a vubec mi prijde takova "bytelna".. :-)
Reagovat
tommr
taky jsem jí přál. Moje sympatie si získala už dřív tím, že v Bielu přenechala titul Markétě ... :)
Reagovat
Enterprise
Docela zajímavé kurzy na finálový zápas. 3,13 kurz na Vikhlyantsevu je docela dost, přece jen čekám otevřené utkání.
Reagovat
dadaft
teď už kurz dokonce šel na 3,65 !?
a Anett z 1,50 na 1,30.
je vidět, že sázkaři Anett věří a není se co divit - i přes porážku od Mladenovič na RG ten kdo na ni poslední týdny pravidelně vsázel je tvrdě v plusu (poslední tři turnaje 10-2).
ale souhlas s Enterprise.
O kvalitách Kontaveit netřeba pochybovat, ale Vichljanceva na antuce a na trávě, to je rozdíl a opravdu bych se divil, kdyby od Anett dostala tvrdý klepec (i když stát se to samozřejmě může, psychika přece).
nicméně taky spíš čekám vyrovnanější zápas.
kdybych vsázel, tak možná zkusím odehrané gemy...
Reagovat
dadaft
* sorry, nebyla to Mladenovič ale Muguruza na RG *
Reagovat
dadaft
možná se před sezónou zdálo, že to bude divný ročník, nemastný, neslaný, spousta hvězd z různých důvodů mimo, některé další hráčky z formy,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale zdá se, že se nám to bude snažit zpestřit nastupující generace - Ostapenko, Kasatkina, Kontaveit, Vichljanceva, Konjuh, Siniaková, Bellis, Vondroušová a další už letos předvedly opravdu parádní věci, braly několik titulů včetně jednoho grandslamu a zítra budou brát další,,,,,,,,,,,, prostě síla a hodně fajn záležitost.

dost se na zítřejší finále těším. ))))))
Reagovat
smazaný uživatel
+ Ash
Titul už má taky.
A věřím, že letos ještě nějaký zajímavý výsledek uhraje. Nejen v deblu.
Reagovat
dadaft
jj, nechápu jak to že jsem ji tam nenapsal, jsem její fanda. ))
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem si právě říkal :-)
Reagovat
freeteepek
No, ono se ukazuje, že neúčast Sereny, Kvitové, Azarenkové, Šarapovové umožnila rozvinout schopnosti nastupující generaci. Ostapenková vyhrála svůj první turnaj - a hned GS. Teď si bude mnohem víc věřit. S dalšími je to podobné. Neúčast hvězd jim umožnila získat tolik potřebné sebevědomí a až se hvězdy vrátí, budou se myslím divit...
Reagovat
dadaft
aby se nedivily hvězdy. ))
Reagovat
horska.kraslice
"Estonka do finále WTA postoupila po druhé v kariéře". Pamatujeme si to první finále :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist