Finalista Roland Garros Söderling vyhrál první antukový turnaj

19. 7. 2009, 16:11
Aktuality 2
ATP BASTAD - Robin Söderling si letos překvapivě zahrál finále na French Open. Bylo to vůbec poprvé, co usiloval o titul na antukových dvorcích. Dočkal se ho ale až nyní na domácí půdě v Bastadu, kde neztratil ani set a po dnešní výhře nad Argentincem Monakem slaví čtvrtý triumf.
Robin Söderling

Robin Söderling letos šokoval na French Open, kde v osmifinále vyřadil do té chvíle v Paříži neporazitelného Nadala. Jeho pouť zastavil až ve finále Federer. Pro švédského tenistu to bylo první grandslamové finále, první na antuce a první pod širým nebem.

Pojedenácté v kariéře postoupil do finále tento týden na domácí půdě v Bastadu. Jako turnajová dvojka zahájil své učinkování až ve druhém kole. Postupně vyřadil Vliegena, Almagra, Vinciguerru a dnes narazil na Juana Monaka z Argentiny.

První set finálového souboje rozhodl jediný brejk, který si připsal na podání suverénní Söderling. Také ve druhé sadě si vypracoval náskok, v osmém gamu o něj ale přišel. Rozhodovala tak zkrácená hra, kterou zanedlouho pětadvacetiletý rodák z Tibra i s pomocí domácího publika zvládl lépe.

Jedenáctý hráč světa si připsal celkově čtvrtý titul, první z antuky. Od letošního dubna prohrál jen čtyři zápasy: tři s Federerem a jeden s Nadalem.

Monaco se objevil již v osmém finále, všechna si vybojoval na antukových dvorcích. Čtvrtý triumf však tenista, jenž se před týdnem neúspěšně dral za Argentinu v Davisově poháru proti českému výběru ještě na rychlém taraflexu, k turnajovým vavřínům z předminulé sezony přidat nedokázal.

Robin Söderling dnes mohl ještě ovládnout také soutěž deblistů. Loňský titul ale neobhájil. O druhý deblový titul ho připravila česko-slovenská dvojici Jaroslav Levinský a Filip Polášek, která porazila domácí duo Söderling/Lindstedt 1- 6-3 10-7. Pro Levinského je to pátý titul v kariéře, po Poláškově boku vyhrál i loni v Gstaadu.

- ATP BASTAD (Švédsko, antuka, 450.000 eur) -
nedělní výsledky

Dvouhra - semifinále:
Söderling (2-Švéd.) - Monaco (Arg.) 6-3 7-6(3)

Čtyřhra - finále:
Levinský/Polášek (3-ČR/SR) - Lindstedt, Söderling (Švéd.) 1-6 6-3 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
majjkaa
Aj si to zasluzi! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist