Finalisté French Open 2004 dohráli

29. 1. 2008, 07:41
Aktuality 1
Finalista Roland Garros z roku 2004 Guillermo Coria při svém návratu na okruh ATP po půldruhém roce neuspěl. Argentinský tenista, jenž hrál na vrcholné úrovni naposledy na předloňském US Open, vypadl po třísetovém zápase s Uruguaycem Cueavasem v prvním kole turnaje ve Viňa del Mar.
Guillermo Coria i Gaston Gaudio vypadli v prvním kole

Šestadvacetiletý Coria měl dlouhodobé problémy se servisem, bojoval se sebevědomím a navíc utrpěl těžké zranění ramene. Někdejší třetí hráč světového žebříčku v minulém roce nastoupil jen do dvou challengerů a vypadl v nich v prvním kole.

I přes dnešní prohru Coria odmíl, že by uvažoval o ukončení kariéry. "O tom jsem nikdy nepřemýšlel. Konečně se dostávám do rytmu a na příštím turnaji udělám všechno pro to, abych vyhrál," řekl po utkání s Cuevasem Argentinec. "Loni jsem toho moc neodehrál a to se teď projevuje, ale začínám si věřit a dostávat se do kondice."

Gaudio uvažuje, že skončí
V chilském Viňa del Mar dnes shodou okolností vypadl také Coriův krajan a přemožitel z pařížského finále Gaston Gaudio, jenž má za sebou také výkonnostní propad. Od Španěla Santiaga Ventury dostal dokonce kanára.

Argentinec tak na výhru na okruhu ATP čeká už od loňského French Open a podle je slov je možné, že ukončí profesionální kariéru. "Nedaří se mi tak, jak bych chtěl, a nevím proč. Mám špatné období, už to trvá rok. Čím dál víc uvažuji o tom, že skončím," přiznal Gaudio, bývalá světová pětka a momentálně 183. hráč žebříčku ATP.

Z turnaje už vypadl Hernandez a Massu
Pavouk dvouhry po prvním dnu přišel také o dva nasazené hráče. Ve Viňa del Mar skončila turnajová šestka, Španěl Oscar Hernandez, a osmička, domácí Nicolas Massu.

Hernandez po očekávaných špatných výsledcích v zápasech na rychlém povrchu, dnes podal neuspokojivý výkon i v prvním utkání sezony na antuce. Proti Argentinci Juan-Pablu Brzezickému špatně podával během dvou setů ztratil celkem šestkrát vlastní servis. Nebýt nevyrovnaného výkonu argentinského hráče, mohla být prohra 6-7 1-6 ještě výraznější.

Také Chilan Massu vypadl nečekaně už v prvním kole. Olympijský vítěz z Atén, prohrál s Argentincem Sergiem Roitmanem ve třech setech. Ze sedmi pondělních utkání tak postoupilo pět argentinských tenistů.

Viňa del Mar - výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Monaco (3-Arg.) - Lapentti (Ekv.) 2:6, 6:3, 6:4, Roitman (Arg.) - Massu (8-Chile) 6:7 (3:7), 7:6 (7:4), 6:3, Brzezicki (Arg.) - Hernandez (6-Šp.) 7:6 (7:4), 6:1, Acasuso (7-Arg.) - Luczak (Austr.) 6:2, 6:4, Hartfield (Arg.) - Zabaleta (Arg.) 6:3, 7:5, Ventura (Šp.) - Gaudio (Arg.) 6:3, 6:0, Cuevas (Urug.) - Coria (Arg.) 6:4, 4:6, 6:3.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist