Fish zastavil unaveného Murrayho, Roddick vyřadil Djokoviče

20. 8. 2010, 21:39
Aktuality 19
ATP CINCINNATI - Mardy Fish pokračuje ve skvělých výkonech. V Cincinnati se nezalekl ani světové čtyřky a obhájce titulu Andyho Murrayho, vyhrál už patnácté z posledních šestnácti zápasů a postoupil do semifinále. V něm ho čeká krajan Roddick, který porazil světovou trojku Djokoviče.
Šťastný Mardy Fish

Loňská sezona skončila pro Mardyho Fishe předčasně. Svalové zranění v oblasti žeber ho nepustilo k obhajobě čtvrtfinále na US Open a do konce roku se už na kurtech neobjevil. Američan přitom ještě v létě atakoval své nejlepší postavení v žebříčku, kterým je 17. místo ze sezony 2004.

Fish měl po výpadku problémy s nadváhou, tvrdá kondiční příprava ho ale znovu nakopla. Dařit se mu začalo po French Open, když si zahrál finále na trávě Queen`s Clubu. Ve Wimbledonu zaváhal ve druhém kole s Němcem Mayerem, pak už ale nastartoval fantastickou sérii, během níž prohrál jediné utkání ze šestnácti.

Zahájil triumfem na trávě v Newportu a následně vyhrál i turnaj na betonu v Atlantě, byť měl problémy s bolavým kotníkem. Nezastavili ho ani favorizovaní krajané Roddick s Isnerem. Ve Washingtonu sice vypadl ve druhém kole s Čiličem, chuť si však spravil triumfem ve čtyřhře. 

A nyní válí na turnaji Masters 1000 v Cincinnati, kde během tří kol pouze jedinkrát neudržel své podání a ve dvou setech vyřadil Simona, Verdaska i Gasqueta. 

Svou formu osmadvacetiletý rodák z Minnesoty potvrdil i ve čtvrtfinále, ve kterém narazil na předloňského šampiona Andyho Murrayho. Američan o pět let mladšího Brita letos už dvakrát porazil a čistý hattrick zkompletoval na domácí půdě v Ohiu. 

Fish znovu skvěle servíroval, přesto první set v tie-breaku prohrál. Druhé dějství však zcela ovládl a o vítězi nakonec rozhodovala až zkrácená hra třetí sady. Čtvrtý tenista světa Murray byl dvakrát o minibrejk napřed, nabuzenější Fish však po vítězství toužil více a po zásluze byl odměněn postupem do semifinále. 

Souboj se konal za tropického poledne a mnohem více se s náročnými podmínkami pral unavený a navenek odevzdaný Murray, který měl v nohách už třísetové bitvy s Chardym a Gulbisem. Minulý týden navíc vyhrál turnaj v Torontu. Dnes na sobě dával znát frustraci, když se po kurtu plazil s výrazem, jakoby ho tenis vůbec nebavil.

Fish je nyní na 36. místě světového žebříčku, až do konce roku však neobhajuje žádné body. Už za Cincinnati si polepší minimálně o 360 bodů, které ho posunou o zhruba dvanáct příček. Po dnešku má jistotu, že bude za týden při losu US Open mezi nasazenými.

Své postavení a potažmo nasazení pro závěrečný grandslam sezony ale může ještě vylepšovat. O finále se utká s krajanem Andym Roddickem, přes kterého se před měsícem dostal do finále v Atlantě.

Roddickovi se v posledních týdnech nedařilo a až nedávná vyšetření odhalila, že prodělal mononukleózu. Ta by měla být již z jeho těla pryč a sedmadvacetiletý rodák z Nebrasky to v Cincinnati dokazuje výsledky. Dvojnásobný šampion si ve čtvrtfinále poradil se Srbem Novakem Djokovičem, s nímž vyhrál už čtvrté vzájemné utkání v řadě.

"Moje hra dnes byla příšerná. Odehrál jsem velmi špatný zápas," zlobil se na sebe srbský tenista."Hodně jsem chyboval, především z forhendu, o který se jindy opírám. Andy předváděl skvělé údery, za to já dělal příšerné chyby."

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 2.430.000 dolarů) -
páteční výsledky (20. 08. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Fish (USA) - Murray (4-Brit.) 6-7(7) 6-1 7-6(5)
Roddick (9-USA) - Djokovič (2-Srb.) 6-4 7-5

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kubot/Marach (5-Pol./Rak.) - Čermák/Mertiňák (ČR/SR) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kdepak je posmevacek Barney? :DDDD Moc by me zajimal jeho nazor na dnesni ctvrtfinalove zapasy :DDDD
Reagovat
a.magerova
Buďme rádi, že jeho názory tu zatím nejsou a nevyvolávejme zlé duchy !!!
Dám Ti tu foto slečny Juana Monaca jako odškodnění :-)), které kluci na diskuzi včera hodnotili při zápaseu Rogera s Koljou...
http://img824.imageshack.us/img824/4181/1264067575maria.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
To je kus :D A co konkretne probirali :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Źe zrovna opičák Monako musí mít takovou kost. Né že bych mu ji záviděl, ale je to kousek:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Victory! Feďa je v semifinále, dneska to byl z jeho strany super výkon. S touhle hrou může vyhrát i US open. Podle mě dneska měl před sebou nejtěžšího soupeře na tomhle turnaji
Reagovat
a.magerova
No nevím... Rafa je Rafa...
Bylo by hezké kdybys měl pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer bude zo začiatku trochu nervózny,už v Madride hrali spolu psychologickú hru,keď Roger zostal sedieť a čakal kedy Nadal pristúpi ku sieti ako prvý,aby na neho nečakal ako vždy.Zajtra by ho mal Fedex prevalcovať bez straty setu.Nechcem si predstaviť čo tu zajtra bude keď to dopadne opačne.(tip-150 príspevkov)
Reagovat
a.magerova
Tak zase nic...prostě nám není přáno vidět souboj růžových Panterů :-)) Rogere, doufám, že šanci nepustíš!!!
Reagovat
smazaný uživatel
no von ten fish má formu... Berdycha by sfouknul jako svíčku
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Berdycha by sfoukl jako svíčku i Volandri se zavázanýma očima, podle Tebe
Reagovat
smazaný uživatel
Ze Fish posle Murrayho domov. Uz vcera s Gulbisom mal vypadnut skoda ze sa predral este jedno kolo lebo Gulbis by mozno postupil cez Fisha dalej. Murray dneska sa furt stazoval nadaval a daval najavo ze je mu teplo a som cakal ze skrecuje- dost vykon ze to dotiahol az do tie-breaku v 3.sete. Finale Cincinnati vidim na Federer- Roddick
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli bude hrát Roddick jak dneska, tak ho Fish vypráská ve dvou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem preco ale myslim ze SF Roddick- Fish bude dako 7:6 7:6 pre Andyho poznaju sa boli to spoluziaci a Roddick musi pred Us open vysperkovat formu- plus Fish bude unavenejsi po dnesku ked hral ovela dlhsie. Dnes dal iba 8 es vcera len v 1. sete Soderlingovi 13 tak uvidime ako bude podavat zajtra podla toho:D
Reagovat
smazaný uživatel
Není to jen o esech, dneska jich nedal moc, ale nedovolil až do konce zápasu žádný brejkbol, jinač byl ve výměnách jalový, všecko krátké, že kdyby Djokovič nebyl magor, tak mohl mít winnerů jak máku.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno co píšeš je sice krásné, ale Fish kvalitativně není i přesto k neporažení. Mu postupně dojde dech a dnes měl jeho výkon také rezervy. Zase bych mohl napsat, že kdyby Murray nebyl "magor", tak je to podstatně kratší zápas. Nebo kdyby Fish využil šance, které měl, tak by to byl kratší zápas. Tady na tom turnaji nehraje nikdo žádnou hitparádu. ;) Dobře se oba znají, tohle bude dobrý špíl-myslím tím, že to bude bitva, zda bude krásnější než duel s Murraym a Andyho s Djokou či Sodou, se teprve uvidí. ;) Andy postrádá v těch úderech šťávu, jakoby ho vysilovala hra a neměl na údery potřebnou šťávu. Ale servisem se dá uhrát dost. a že by Andy nějak moc kazil se říct nedá, spíš jen nehraje potřebně chytře, viz ty kratší míče.
Reagovat
smazaný uživatel
No ved vyhrate fifteeny po 1. servise mal v pohode percentualne a cakal na Djokovicove chyby. Nevim preco ale Fishovi neverim uz SF je pre neho dobre neviem si predstavit ze da Roddicka ale nechajme sa prekvapit co nam zajtra predvedu- 2US hraci v SF to je dobra vizitka pred US open...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že ta Andyho "vyčkávací" hra bez potřebné chytrosti a razance, nutí soupeře k chybám. Nevím proč, ale to, že Andy nebude mít šanci se psalo i v zápase s Robinem a ještě více se to hlásalo v duelu s Novakem, i přesto, že každý věděl jak na tom oba jsou a bum opět Novak chyboval jako Robin. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nehledě na to, když soupeř na příjmu jen přechází ze strany na stranu může být značně frustrující a stát se to klíčem k úspěchu Andyho. Uvidíme, bude to "tight match" ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No uvidime pisal som ze final eRoddic- Federer myslim si ze to tak bude:D Skoda Davydenka keby bol v inej casti pavuka tak asi sa dostane do SF. Roddick dako v oboch zapasoch aj proti Novakovi aj Robinovi hral to iste- eso, priamy bod z podania alebo natlak po servise a ukoncil a naopak- hral vymeny s tym ze cakal kym super skusi dat winner a bud zahrali winner alebo sa vyhadzali- proti Fishovi to bude to iste obaja dobry servis a Fish sa vyhadze preto si myslim ze Roddick postupi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist