Fognini: Tma byla, ale Gael chtěl hrát. Tak jsem kývl také

28. 5. 2010, 17:15
Rozhovory 0
Ve středu večer byl v Paříži k vidění dramatický souboj. Domácí Gael Monfils ztratil proti Fabiu Fogninimu vedení 2-0 na sety a v rozhodujícím dějství za stavu 4-4 se bouřlivě diskutovalo, zda se zápas nepřeruší a nedohraje druhý den. Gael chtěl hrát, tak jsem na to kývl také, přiznal Fognini. Od jednáctého gamu se však stejně hrálo až ve čtvrtek a Ital nakonec vyhrál 9-7.
Profily hráčů
Fabio Fognini

Byl tohle váš nejbláznivější zápas v kariéře? Prožíváte teď ty nejkrásnější pocity?
Myslím, že ano. Byl to skvělý zápas. Podívejte se na výsledek. Neuvěřitelný boj. Je to poprvé, co jsem vyhrál na tak velkém kurtě před tolika diváky. Musím říct, že jsem velice šťastný. Teď budu čekat na další zápas. (Itala ve 3. kole čeká Švýcar Wawrinka)

Byl jste rád, když jste uviděl, kolik fanoušků stojí proti vám, nebo jste byl naštvaný?
Já myslím, že to bylo normální. Jsme ve Francii, jsou tu Francouzi. Je úplně normální, že podporují své domácí hráče. Kdyby jsme byli v Itálii, tak fanoušci zas budou podporovat mě.

Když jste viděl, kolik diváků se na zápas přišlo podívat, nemotivovalo vás to ještě k lepšímu výkonu?
To si nemyslím. Hrál jsem excelentní tenis. Prohrával jsem 2-0 na sety, ale pak jsem změnil taktiku.

Co jste během zápasu změnil? První dva sety byly pro Monfilse velice rychlé a jednoduché - 6-2 6-4. Ale pak jsem chtěl hrát delší zápas, delší výměny a to byl dobrý nápad.

Co se stalo, když to v rozhodujícím setu bylo 4-4? Měl jsem pocit, že jste chtěl pokračovat, ale váš trenér řekl: Ne, přestaň.
V pátém setu to bylo 4-4 a byl jsem pod tlakem. Ředitel turnaje přišel na kurt a ptal se nás, zda chceme pokračovat nebo zápas přerušit. Gael chtěl pokračovat, tak jsem řekl dobře, budeme pokračovat. Domluvili jsme se, že ještě zahrajeme dva gamy. První gamy jsem prohrál a on šel podávat na vítězství.

A co se stalo na konci? Posledním míček bylo Gaelův servis, pouze 125 km/h, nic moc. Co se stalo potom?
Myslím, že jsme oba byli pod tlakem. Byl to tady první zápas s Gaelem na centrálním kurtu a já Gaela dobře znám. Ale byl to skvělý zápas, skvělé momenty.

Viděl jste včera večer dobře míček?
Špatně, bylo to těžké. Ale to je tenis. Dozorce rozhodl, že se bude pokračovat, takže jsme pokračovali do stavu 5-5 a poté se zápas přerušil.

Co večer, bylo to těžké? Spal jste dobře?
To je dobrá otázka. Bylo to velice těžké, protože už bylo hodně pozdě. Ještě jsme si v mém pokoji s trenérem chvíli povídali. Spal jsem velice špatně, takže jsem se zápasu bál.

Byla tam napjatá situace s Gaelem, nebo jen s diváky?
Ne, s Gaelem ne, známe se velice dobře. Známe se už od juniorů. Diváci tam dělali trochu rachot, ale to je normální.

Bylo to poprvé, kdy jsem za takovéto situace hrál. Bylo pro mě velice těžké udržet pod kontrolou své emoce. Byl to hodně dlouhý zápas, především za stavu 4-4 v pátém setu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, rolandgarros.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist