Fognini zastaven. Titul v Umagu slaví Robredo

28. 7. 2013, 21:30
Aktuality 2
ATP UMAG - Fabio Fognini třetí turnaj během tří týdnů v třetí titul neproměnil. Po 13 výhrách v řadě mu ve finále antukového klání v chorvatském Umagu došly síly a pro trofej si v poklidu dokráčel zkušený Španěl Tommy Robredo.
Profily hráčů
Tommy Robredo

Fabio Fognini před 14 dny získal ve Stuttgartu svůj první titul na okruhu ATP, který před týdnem dokázal zopakovat i na prestižnějším podniku ATP 500 v Hamburku. Tento týden v chorvatském Umagu útočil na třetí titul během tří týdnů a od hattricku ho dělila už jen jedna výhra. 

Šestadvacetiletému Italovi, který ve včerejším semifinále odvrátil tři mečboly proti Monfilsovi, ale v dnešním finálovém souboji proti Tommymu Robredovi došla šťáva. V prvním setu Fognini neuhrál ani game, a i když ve druhé sadě Španělovi sebral dvakrát podání, ani jeden brejk nepotvrdil. Robredo z posledních 12 výměn získal 11 fiftýnů a už po 62 minutách mohl slavit turnajové vítězství.

"Hrál jsem skvěle. Byl to perfektní zápas. Hrát ve finále není snadné, ale hrál jsem opravdu velmi dobře. Výborně jsem podával i returnoval. Myslím, že jsem dnes pro vítězství odvedl skvělou práci," pochvaloval si Robredo.

Fognini i přes porážku velké zklamání neprožíval. "Prožil jsem krásné tři týdny, o kterých se mi ani nesnilo. Budu si je pamatovat do konce života. Dnešní prohra mě samozřejmě mrzí, chyběla mi ale energie a bez ní to proti tak skvělému hráči jakým je Tommy nejde," řekl Fognini, kterému skončila série 13 vyhraných zápasů v řadě. Se Španělem na antuce prohrál i čtvrtý vzájemný zápas, zítra se však může těšit už na posun na post světové šestnáctky.

Robredo: Tyhle pocity si za peníze nekoupíte
Jednatřicetiletý Robredo letos prožívá skvělý comeback. Poté, co vinou série zranění spadl ve světovém žebříčku až do páté světové stovky, musel se loni o návrat na výslunní rvát na challengerech a sezonu 2013 odstartoval na 114. příčce. Nyní už však figuruje na 28. místě a díky triumfu v Umagu si v zítřejším vydání pořadí ATP znovu polepší. 

"Jsem teď víc než šťastný. Profesionálem jsem skoro 15 let a tohle je můj 12. titul, takže příliš času jsem si s trofejemi neužil. Miluju ty emoce," radoval se Robredo, který získal jednáctý ze svých celkově dvanácti titulů na antuce. Letos na jaře už triumfoval na antuce v portugalském Oeiras.

"Dnes před zápasem jsem mluvil s trenérem a říkal jsem 'Je skvělé čekat na finále a být nervózní'. Tenhle pocit si za peníze zkrátka nekoupíte a já mám to štěstí, že můžu být součástí tohoto sportu a mít šanci tyhle pocity prožívat. Baví mě to a vím, jak s tím zacházet," pochvaluje si bývalý pátý hráč světa.

- ATP 250 UMAG -
(Chorvatsko, antuka, 480.705 eur)
nedělní výsledky (28. 07. 2013)

Dvouhra - finále:
Robredo (5-Šp.) - Fognini (3-It.) 6-0 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Robredo vyhral v Casablance nikoliv v Oeiras
Reagovat
a.magerova
Gratuluju.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist